Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ніна Незламна: Сон в руку - ВІРШ

logo
Ніна Незламна: Сон в руку - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Сон в руку

Ніна Незламна :: Сон в руку
    Чудовий  літній  ранок. Сонце вигравало свої ритми… Золоті промені  танцювали по росяній траві. А з лісу чути пташку – так дзвінко - дзвінко співала, що їй самій співати  захотілося. То від щастя, чи від насолоди,  сьогодні так добре  виспалася.  Вже давно так міцно не спала, ледь посміхнулась, на очах радість, під серцем почула дитя. Напевно теж проснулося, дало про себе знати. Надія приклала руки до нього і тихо, ніжно заговорила, щоб не почула бабуся. 
 - Проснувся мій  синочку, мій маленький, ще трішки  й  ми з тобою підемо в лікарню. Ти ж мені допоможеш? Появишся на світ. І будемо з тобою разом, назавжди ти і я, а ще твій тато.
 Подивилася в вікно… Обіцяв  сьогодні приїхати та напевно запізнилась електричка, а до села йти ж так далеко. Та чи й село, залишилось мабуть хат двадцять чи то двадцять п`ять, не більше. А телефоном спілкуватися майже неможливо, то є мережа, то знову немає.  Ще лежала, повернулася на бік, дивилася в вікно. Там, за низеньким парканом виднівся ліс.  Він чарував своєю красою, листя на сонці вигравало, блискало,переливалося кольорами веселки.. На серці тепло, тихо встала, накинула халат.Усміхнене личко, крутнулася біля дзеркала, вже й думка - »Яка я кругленька». Пригадала, як колись у школі читала  М. Горького, що вагітна жінка найкрасивіша. Тихенько вийшла, щоб  не розбудити стареньку. 
     Нині таке життя... Давно живе з бабусею, батьки  в  Італії на заробітках, хочуть в місті придбати квартиру. Богдан - з сусіднього села, але  жив у місті, в гуртожитку,  працював на електростанції  позмінно. Познайомились  на пероні, біля електрички, як  їхали на роботу. Від села до села далеченько та для кохання ці кілометри не були перешкодою.
 Вже на весіллі, коли  грали музики, всі  позирали на молодих, говорили, що схожі, що  одне другого варте. Гарні обоє, стрункі, зростом за метр сімдесят, чорняві, а в Надійки  ще й блискуче кучеряве волосся. По селах тільки й мови -, гарна пара, будуть щасливі. Та після весілля жили в її  батьків, бо в Богдана, ще був молодший п`ятнадцятирічний брат.  
       Богдан з нічної зміни завжди приїжджав, привозив продукти,  а Надія з бабусею куховарили. Все приготувавши, чекали, виглядали його на лавці, під парканом. 
Сімейне щастя, так вона називала своє життя, їй тут добре. Бабуся завжди  жаліла, тож сама жінка, знала, як важко  жінці коли вагітна, особливо  в останні дні перед пологами. 
Надія, ще коли їздила  на роботу в містечко, працювала на пошті, боліла спина, пухли ноги. Тому й вирішили краще буде вдома, щоб не похитнулося здоров`я, сказали лікарі більше лежати. Ось і шанується  тут та й повітря не зрівняти з міським. А в гуртожитку з дитиною, де там, ні води, ні газу, інколи, ще й світло виключають.  
    Вона йшла босоніж,  посміхалася до сонця.Для неї насолода йти по росяній росі, відчувати землю на якій зросла. Простягнула руки до сходу, заплющила очі, говіла від задоволення. Слухала чарівний спів соловейка, від задоволення, здавалось завмирало серце.
Підходила до лісу, в букет  рвала квіти  й  для малюка тихо співала пісню. А він притих, наче з нею слухав  її і пташиний  концерт, що лунав   на весь ліс. В руках дзвіночки, трикольорові фіалки і  волошки, ще здалеку побачила листки папороті, попрямувала до них.  Незчулася, як забрела на велику галявину. До неї немов посміхалися суниці. Тож не покине таку красу,  набрати не було в що. Нахилялася,  їх в букет  збилала,, насолоджувалась подарунком літа. 
    Тим часом  Богдан приїхав на автівці, за кермом молоденький хлопець. Бабуся здивувалася та швидко готувала їсти. 
 -Нащо стільки кілометрів гнати авто? 
 Хлопці снідати яєчню з картоплею. Богдан емоційно  заговорив,
 -Мені наснився вчора сон, що  Надійка йде  по високій зеленій - зеленій траві. А поруч поле, аж до край неба пшениця  в колосках,  від вітру хилилася до землі, немов море хвилями. Краса! А потім бачу на руках тримає маля, тож я, аж зірвався з ліжка. Гадаю, що  це сон в руку. Ледве дочекався, тож на нічну зміну мав іти, хвилювався, а додзвонитися не міг. Все, як завжди, коли треба, то немає мережі. Щоб не хвилювався завезу в лікарню. Говорила, ще три дні до строку, боюся залишати, хай краще буде під наглядом лікарів.. Ще й електрички запізнюються, по графіку якісь (вікна)..Де вона так довго? Хоча б  не заблукала в лісі. Напевно поснідаю та й піду назустріч. 
      Надія вдосталь наїлася суниць і  несла букетик для бабусі. Поверталася  задоволена, трохи поспіщала, адже знала, що за неї  будуть хвилюватися. Та вже й напевно приїхав Богдан, подумала виходивши з лісу. В високій траві виднілися три червоні маки.
   -Ой, яка краса! Я вас рвати не буду, мені досить цих квітів, ростіть собі, хай вами всі милуються,- голосно й весело линув її голос. Все ж  нахилялася до них. Раптово гострий  біль пронизав поперек. Що це? Подумала, виправляючись, намагалася стати  рівно. Аж раптом по ногах потекла вода. Здивувалася вголос,
  –Що це ти синку, що хіба вже час?.
Намагалася йти швидше та чомусь ноги не слухалися. Однією рукою підтримувала  свою рідну ношу, в другій несла квіти і суниці.  Біль  не дуже часто з`являвся, але занадто різко, нестерпно. Розчервоніла, вже  й змокріли коси, намагалася йти швидше, скільки було сили. Нарешті повернула на стежку,  назустріч біг усміхнений Богдан. Розставив руки, веселий,  чекав, що вона, як завжди кинеться до нього. Та враз  усмішка зникла, коли побачив її мокрі коси й розгублений вигляд. Вона нічого не встигла сказати, він підхопив на руки, де й сила взялася, немов пушинку ніс і ні слова, ніякої паніки.. 
    Бабуся стояла на порозі, читала молитву і хрестила вслід автівку, яка від’їжджала в напрямку міста. На задньому сидінні напівлежачи, Надя в вікно спостерігала де вони їдуть і через кожні  десять хвилин ойкала. Зціпивши зуби шепотіла,
  -Ой - ой хлопці швидше, вже  щось діється. 
Автівка під`їхала до пологового будинку. За мить, розчервонілий Богдан ніс  дружину, поцілував  в шоку,
- -Все встигли, тримайся, все буде добре.
Не дивлячись ні на кого,  заніс в  родову кімнату. Голосно зарепетувала медсестра, що соловікам не можна. Та він нікого не чув. Коли нарешті поклав її, тремтячими руками, з чола витер піт і з кишені дістав довідку - дозвіл, що можна знаходитися біля дружини під час пологів..  
     Акушерка стояла біля Надії прослуховувала дитя.
 -Сходіть напийтеся води, ви щось бліді,- звернулася до Богдана. 
 Він підійшов до Наді взяв її руку, 
- Потерпи,сонечко,потерпи, я зараз прийду.  
     Богдан вийшов з родової в хол, де проводжали новонароджених. В голові, аж гуділо, напився води, кропив обличчя. Здригнувся від раптового крику дитини.Глибокий подих… жбурнув пляшку на крісло.
 Маленький хлопчик допинався до груді Надії. Змучена, знесилена, побачивши Богдана всміхнулася, дивилася  на сина. Її  обличчя  покрите краплями поту та очі світилися щастям. 
-Любі мої! Я знав, це ж наснилось мені і все збулося.  Кохана, дякую тобі! Ви молодці! Яке щастя, ми маємо сина! -  ніжно взяв її руку, поцілував.

                                                                                     2016р.
                          
            

ID:  706069
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 12.12.2016 08:17:25
© дата внесення змiн: 28.12.2020 19:31:28
автор: Ніна Незламна

Мені подобається 19 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Ніна-Марія, Микола Миколайович, Надія Башинська, Ганна Верес, Білоозерянська Чайка
Прочитаний усіма відвідувачами (791)
В тому числі авторами сайту (43) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

12 дуже щиро написана зворушлива історія. hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Завжди рада Вам!Щиро дякую! give_rose 22 22 21
 
Island, 10.12.2017 - 05:06
Дуже сподобалось!!!
hi give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я рада! Дуже дякую! 21 22 22 give_rose
 
Дуже гарна історія получилася п.Ніно.А яка кінцівка.Звісно,мені дуже сподобалося читати Ваше творіння.Злетів Вам на поетичній ниві.
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!Читайте,гадаю не пошкодуєте. Буду рада,якщо до вподоби.Всього найкращого!!! 23
 
Рая Без, 30.08.2017 - 17:49
щастя просте людське і справжнє 16
ніби ще раз народила biggrin
цікаво smile
дякую give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую! Рада,що сподобалась розповідь! Успіхів Вам!!! 19 22 22 give_rose
 
Сергій Усенко, 27.07.2017 - 21:24
Дуже цікава історія
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую! Приємно,що сподобалася проза. Є вже готова проза,ще одна ,мабуть десь на тижні подам в КП,думаю Вам теж буде до вподоби.Заходьте читайте,буду рада.
22 22 23
 
Любов Іванова, 10.05.2017 - 20:59
Яка хвилююча, яка прекрасна розповідь... Ніночко... Ви неперевершена у прозі.. 12 12 12 12 12 16 16 16 16 give_rose give_rose give_rose 21 19
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую! Рада,що подобаються твори. Успіхів Вам і натхнення!!! 22 22 19 give_rose
 
Женя Смайл, 21.03.2017 - 11:35
12 16 32
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!!! 22 21 22 give_rose
 
Зоя Журавка, 07.01.2017 - 16:27
Цікава життєва історія.Дякую Ніно, мені сподобалось. clap
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! Заходьте в гості,дуже рада,що читаєте.Зараз теж є тема,мо" скоро закінчу,як вийде після свят скину. Святкуймо,Зою! Хай Бог оберігає нас всіх від негараздів. Успіхів Вам!!! 22 19 22 give_rose
 
Ніла Волкова, 24.12.2016 - 16:45
Гарне опвідання, Ніно! Щасливий кінець - тепер це нечасто застрінеш...
Натхнення Вам! 12
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую,Нілочко!!! 22 22 give_rose
 
Надія Башинська, 16.12.2016 - 20:53
16 16 Зачитуюсь Вашою прозою!!! flo36 Розчулили... flo26
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!!! Рада,що завітали. Успіхів Вам!!! 22 22 give_rose
 
Виктория - Р, 14.12.2016 - 07:33
give_rose 16
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Вітаю Вас на своїй сторінці...
Рада,що завітали. Дуже дякую!!! 22 22 give_rose give_rose
 
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!!! Успіхів Вам!! Зі святом! 22 22 23
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!!! 22 22 give_rose
 
Олена Шабанова, 13.12.2016 - 10:36
Дякую!!!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую,Оленочко!!! 22 22 give_rose
 
Ніна-Марія, 12.12.2016 - 13:51
Прекрасна історія з таким гарним закінченням. хай їм щастить!!! 12 16 16 give_rose give_rose give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую,Ніночко!Рада,що читаєте.Успіхів Вам!!! 22 19 22 give_rose
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Enol: -
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
x
Нові твори
Обрати твори за період: