Сіє й сіє СІЧЕНЬ снігом
І дивує своїм бігом,
Ну, а ЛЮТИЙ все лютує
Та морозом всіх гартує.
Сонцем БЕРЕЗЕНЬ всміхнеться,
Може йому заманеться
І поплакати дощем
Та вдуші лишити щем.
КВІТЕНЬ килими квіткові
Простелить уже готовий,
Тьохка ТРАВЕНЬ солов"ями,
Де густі зелені трави.
А суницями запахло -
ЧЕРВНЯ вже пора настала.
Зацвітає буйно липа -
В розпалі спекотний ЛИПЕНЬ.
СЕРПЕНЬ йде в брилі широкім,
Яблукам рум"янить щоки,
Верес зацвіта блакитно -
ВЕРЕСЕНЬ мандрує світом.
А багряним листом й жовтим
Нас усіх віншує ЖОВТЕНЬ.
Коли лимт той пада й пада,
Тоді ми із ЛИСТОПАДОМ
Подаємо руку ГРУДНЮ
І йдемо замерзлим груддям,
Щоби СІЧЕНЬ привітати,
Все спочатку розпочати.