Пробач мені, мамо, що завдав тобі болю,
Що на старість самотню навіки обрік…
Не плач тільки, рідна, я поруч з тобою,
До сліз твоїх, нене, я й досі не звик…
Не плач, люба ненечко, мамо, матуся,
Не зрошуй обличчя своє ясне,
Бо із небес я на тебе дивлюся
І душу провина мені пече.
Повір, не хотів я тебе полишати,
Під кулями впасти я теж не хотів.
Я йшов за свободу – народ визволяти,
Та ворог на півшляху хижо спинив.
Не плач, люба нене! Найкраща у світі!
Я поряд з тобою і вдень, і вночі,
І поряд з народом стою я на віче,
І з мертвими поряд співаю пісні.
22.02.14