Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Даринка Квач: тобі - ВІРШ

logo
Даринка Квач: тобі - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

тобі

Я кохаю його з усією щирістю українського сонця. Бо ж воно кожному світить по-різному. І лише наше сонце може так майстерно гратися золотими колосками пшениці; танцювати ніжними промінчиками на кирпатих носиках степових мавок; не обпікати, а зігрівати, коли ти того вартий і заспокоювати, коли ти прагнеш поринути у той самий спокій.
Я досі відчуваю тепло його долоні. І торкаючись своєю рукою щоки я переймаю його дотик. А ще… запах заліза і тютюну. Залізо від моїх, чи то пак сестриних, ключів, які я нервово м’яла увесь вечір, соромившись зазирнути йому у вічі. А тютюн звідки взявся? Він у мене наче н палить…
Я розумію, що це був наш останній спільний вечір, але все моє єство продовжує тремтіти від щастя. Це завтра воно буде галасувати з транспарантами проти такої глобальної несправедливості (це як дитині показують цукерку, а за тим дулю. З тієї ж опери, одначе…) і вимагатиме повернення Сашка на мою територію. Розум буде зітхати пре скорбно і крутити кінцівкою побіля скроні, а серце прийме хворобливого вигляду і мулятиме на нерви.
Сво»…

Зате сьогодні я щаслива! Дуже щаслива! Дякую тобі!

1
Як добре, що я не завжди ліниве падло. Натягнувши свою улюблену спідницю (тепер вона стала мені ще більше подобатися), я напхала повно книжок у матусину сумку, ба у мою влізає максимум блокнот з гребінцем та купою всілякого іншого дріб’язку (тобто увесь хлам, без якого дівчата не обходяться. Як відомо, сама Монро таскала за собою два чемодани з косметикою. То ж мої запаси не повинні викликати у вас особливого подиву. Врешті, я не якась там чувирла, щоб сильно «макіяжитися») і пішла в гості до сестри.
На півдорозі мені страшенно захотілося викинути злополучну сумку, разом з нею босоніжки, а опісля я б мала завернути додому, забивши на все.
Ен ні! Моя чарівна дупа відчувала щось хороше і гнала вперед! Так як проти однієї з найкрасивіших частин тіла не попреш, довелося поступитися своїми бажаннями і крокувати вперед. Що я й зробила.

Стадіон – це середина нашого з Юкою графіку переходу від мого дому до її. І… моє найулюбленіше місце, бо… потім поясню.
Хоча всі жінки – відьми, і я одна з них, матеріалізувати свої думки я не вмію, то ж… навіщо давати волю своїм спогадам і, заодно, сльозам?

2
На вулиці йде дощ. Я сиджу на підвіконні біля відкритої фрамуги і цокотю зубами, бо хоча мені й холодно, я не хочу злізати з насидженого місця і тому продовжую скаржитися сестрі, що холодні краплі води стікають по моїй спині, я захворію і ніхто навіть квітів не принесе на мою могилку.
-	ти ж сама хотіла, щоб твоє тіло спалили у крематорії і заборонила тобі пам’ятника ставити, бо родичі соплі по ньому розтиратимуть, а тобі це неприємно. – дивується сестра.
-	Да? – перепитую я і замислююся.
-	Ага. – підтверджує вона.
-	Ну от! У мене навіть могилки не буде! – я знову голосю…
Сестра плює у мою сторону і продовжує фарбувати нігті, які я ненавиджу усіма фібрами своєї душі, у ядовитий малиновий колір. Я починаю завивати в унісон з дощем.
Саня каже, що ми вдвох проїдаємо йому мозок. Я з ним згодна. Мій Юлька вже давно проїла…

3
Телефонує Сірий і пропонує зустрітися. Я ламаюся, але не тому що не хочу його бачити, а задля «годиться».  Ми доходимо до містка, який перекинули через канаву маловідомого походження якісь хороші завбачливі громадяни. Колись брат Сергія, і по сумісництву, мій колишній однокашник, з таким же унікумом, як і він сам, брав з людей гроші за прохід по містку, пред’явивши права на канаву. Хоча такса була невелика, хлопцям таки настріляли по шиї і прикрили лаву.
Я починаю розповідати Юкі про один цікавий фільм, де було сонечко, психи і коротко підстрижена тьотя. 
Коли на горизонті з’являється це двійко, себто …, я якраз намагаюся зав’язати бантика синьому ведмежаті на брилку, лаю Юку за те, що вона його розв’язала і відбиваюся від її «дай, я сама».
Спохватившись, винувато розгладжую спідницю і, вітаючись, протягую Сергію руку…

4
Завдяки моїм професійним навикам шантажу моєї малої, ми опиняємося у Сергія вдома, успішно хрумаємо Сашковий мозок і розпинаємося, що ми взагалі не п’ємо!  Навіть пива! 
Вони чудово розуміють, що їх водять за носа, все ще пропонують, але вже мислять по-філософськи: «нам більше дістанеться». А ми., знаючи одна одну не перший день, просто боїмося брякнути зайвого, забагато випивши. Чи то пак, випивши взагалі, бо мені й склянки пива вистачає, щоб розбуянитися.
Увесь вечір ми намагалися вияснити чий же день народження ми святкуємо. Хлопці розпинаються, що у Сергієвого брата, але ми їм не віримо. Я танком давлю на Сергія, змушуючи хлопця сказати правду. Він хитро іскрить своїми очицями, з чого я роблю висновок, що мої підозри себе виправдали. Але навіть ішак у порівнянні з Сірим просто зразок мирного створіння, схильного до компромісів. 
Усі мої спроби  викрити справжню причину гульні виявилися марними. З горя, хльоснувши компотику, я стала мовчки спостерігати за цим двійком. Пізніше Сергієвий тато таки здає сина, викривши питання вечору «Чиє свято?». Я захоплено вигукую «Ага!», а винуватець бенкету вигадує чергові відмазки…
І нафіга ото таке робить?

 5
Тиха украинская ночь, но сало лучше перепрятать.
Хлопці йдуть розводити нас по домах. Доки Сірий веде сестру, ми з Сашком чекаємо його біля містка. Я все ще не можу йому спокійно поглянути у вічі, бо боюся його реакції, коли він прочитає у моїх синеньких  те, чого я йому сказати не в силах.
На вулиці не лише темно, а й холодно.  У мене вже зуб на зуб не находить, коли Санька це помічає і натягує мені на плечі свою олімпійку. Точніше, олімпійку свого брата, яка на Сашкові виглядає, емм, дещо екстравагантно. 
Я відмовляюся. Навіть не через почуття гордості, а скоріше по-інерції.  Та він занадто добре знає усі оці мої закидони, щоб купитися на них.

6
Благополучно спихнувши на Сергія важку сумку з книжками ( він сам її забрав,  за що я йому дуже вдячна), я підхопила хлопців під руки і ми поснували додомку. Згодом іменинник помічає, що у мене холодні руки і починає гріти мою  ліву долоню. З його ж подачі, Санька теж бере мене за руку. Розмовляючи про спорт, психологію і засоби для схуднення, ми втрьох продовжуємо йти. 
Від Сашкової долоні по всіму тілу розливається тепло. Я вдячно поглядаю на Сергія. Навряд чи він це помітив. Максимум, здогадався  пізніше.

 7
Ми стоїмо біля мого двору. Я не хочу з ними розставатися, але треба. 
Я знаю, що він не любить мене. Що для нього я просто маленька дівчинка з мріями і сподіваннями. Що ми ніколи не будемо разом, але…
Але я дуже хочу, щоб у нього щось залишилося на згадку від мене. І я віддаю йому свого «Цитатника». Малесенький зелененький блокнотик з усіма  найвдалішими виразами, які б я хотіла запам’ятати…
На прощання цілую Сергія в щоку, вітаючи його з іменинами, обіймаю Сашка, махаю їм і … все.

8
Сестра з мамою дивляться мій улюблений серіал. Але зараз я не хочу бачити чужі страждання, коли у самої  дзвіночки у голові тюхкотять. І хоча цей вечір був для мене своєрідним прощанням з миленьким, я рада. 
Бо ще два дні тому  я благала Венеру про зустріч з ним і готова була віддати 20 років свого життя, щоб хоч на хвилинку побачити його сині очі.
… сині, як небо. 
… сині, як море.
… сині, як фенька на моєму правому зап’ястку…

ID:  139398
Рубрика: Проза
дата надходження: 30.07.2009 12:48:04
© дата внесення змiн: 30.07.2009 12:48:04
автор: Даринка Квач

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (962)
В тому числі авторами сайту (15) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Юля Фінковська, 17.09.2010 - 19:21
wink wink wink wink wink give_rose give_rose give_rose
 
Даринка Квач відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
ЩИРО ДЯКУЮ)
 
Blondberry, 28.08.2010 - 21:45
Так цікаво написано, захоплююче biggrin Я із задоволенням дочитала до кінця biggrin
 
Даринка Квач відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
навзаєм) ваше творіння викликало у мене ті ж емоції)
 
Борода, 29.05.2010 - 09:18
Просто чудово, безхитрісно, з повним набором сучасного молодіжного =жаргону= і прекрасно відкритими почуттями. Я б і сам хотів заглянути в той =Цитатник= 12 12 12 give_rose
 
Даринка Квач відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
я б і сама не проти до нього зазирнути, та цитатника мені так і не повернули) дякую за теплі слова)
 

ДО ВУС синоніми
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Enol: -
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
x
Нові твори
Обрати твори за період: