В'їзд в Єрусалим
Народ шумів, як Галілейське море,
Потік людей бурхливий, як Йордан.
Здавалося, що вторять Богу гори:
"Шалом, Єрусалим!" - усяк вітав.
Ішли євреї на велике свято,
В святеє місто спішили всі.
На Пасху сходилось людей багато
В найбільше свято навесні.
З Віфанії через Оливну гору
Спускались люди в місто Боже.
Воно було усе, як на долоні:
І храм, і брами бачив кожен.
І погляд кожен в Єрусалим летів
Та враз спинились і зачекали:
Усі дивились як їхав на ослі
Ісус пророк, Його вітали.
"Осанна Богу! - кричали учні, люди, -
Благословенний Цар і наш Пророк!"
Стелили одяг на шляху повсюди,
Під ноги клали зелень із гілок.
Почув нас Бог і зглянувсь над рабами.
Вставай, Єрусалим! Світись! Співай!
Бо цей Ісус засвідчив чудесами,
Що Він Месія і що Він наш Цар.
Так наближався натовп вже до долу
Скорій, скорій ведіть Ісуса в храм.
Та зупинився Він серед народу,
На місто вічне довго споглядав.
Заплакав гірко, заридав Спаситель,
Не зрозуміли люди ті слова:
"О, Єрусалиме , це тобі закрито,
Для миру що потрібне, ти не пізнав!"
Народ шумів, як Галілейське море,
Потік людей бурхливий, як Йордан.
В той день народ Месію славив, Бога
А потім зрадив і Христа розпяв.
08.04.2006
Не євреї винні в разп'ятті Ісуса... Вони - не зрадники. Вони були, є і завжди будуть вибраним Божим народом. Ісус молився: "Отче, прости їм, бо вони не відають, що творять!!!" В Божого Сина ніхто силоміць не забрав Його життя. Він Сам добровільно віддав Своє життя за людей, як за євреїв, так і за язичників. Читайте Ісаю, Ефесянам...Мир Вам!
Олексій Благослов відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую щиро ,що поправляєте мене.визнаю-у відповідях на коментарі припустився помилки.не показавши на зворотний бік медалі.Дійсно -євреї благословенний Богом навіки народ.і будь який народ зробив би те саме на їхньому місці.Бо на те була .Божа воля.Буду вдячний,якщо будете постійно правити -підтримувати слушними зауваженнями мою творчість.Мир дому Вашому!!!