Два олені по пустелі
Втрьох летіли біля скелі.
Прилетіли ,шусть у нірку,
У траві лиш видно зірку.
Пропливали бегемоти,
Їм назустріч із болота
По травичці в ополонці
Котиться солоне сонце.
Хап,і в пазуху ,за щоку
Заховали лежибоки.
А воно ж таке солоне!
Аж пече,як лід червоний,
По зубах воно лоскоче.
Плачуть звірі,страус квокче
Навіть плачуть в небі хмари
Й сонечко усі шукали.
Допоміг жираф кусючий
Й бегемотів отих злючих
Поколов крилом він влучно,
Засміялися ті гучно.
Сонце й випало з кишені!
Знов летять пішком олені...
Сонце світить ,світить в небі...
Я прокинувся .Це ж треба,
Щоб хотів би ,не придумав.
Хтось почує ,скаже з дуба
Я упав і геть забився.
Сон такий мені приснився.
Хочете- вірте,хочете -ні,
Бачив я таке вві сні.