На календарі 9 Травня,
Свято" зі сльозами на очах".
Відлуння тих подій буремних,давніх,
Смуток,біль та пісня у серцях.
Діди і прадіди пройшли важку дорогу,
Змії фашистській вирвали жало.
І над Рейхстагом Прапор Перемоги
Замайорів.Раділи всі разом:
Грузини,українці,білоруси,
Молдовани й росіяни теж.
Від щастя вже не стримували сльози,
Адже,нарешті був війні кінець.
Чому ж тепер,через десятиліття,
Росія знов відроджує фашизм?
Хоче загарбать землю нашу рідну,
Як захопила український Крим.
Стріляє в мирних жителів,лякає
Своєю технікою,силою,вогнем.
Скільки уже загинуло солдатів,
Залишивши дітей-сиріт і вдів.
А матерям,згорьованим та сивим,
Синочків не поверне вже ніхто.
Та не втрачають віри всеодно,
Знають вони - настануть дні щасливі.
І зійде сонце миру та свободи,
Гармати стихнуть,пісня зазвучить.
А захисникам нашим,героям,
Полеглим і живим низький уклін!