Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Анно Доміні: Про геїв і російську мову (коментар до твору) - ВІРШ

logo
Анно Доміні: Про геїв і російську мову (коментар до твору) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Про геїв і російську мову (коментар до твору)

Спочатку це був коментар до твору Макса Дрозда "Віра": http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=953194#com4528592
Перенесла сюди, аби не обтяжувати сторінки автора. Відповіді на коментар залишилися там.

Даруйте великодушно ще за мої 5 копійок, але почитала коментарі... хоча загалом це поширена - нині аж занадто - думка: про те, що "віра - у кожного своя", "головне - нікому не нав"язувати і поважати чуже".... Одначе така позиція, як на мене, це все ж наслідок духовної незрілості: значно простіше бути "самому по собі", ніж спробувати "за фасадом" релігії (а етимологічно "віра" і "релігія" мають однакове походження: "зв"язувати", тобто "зв"язувати з Богом", зрозуміло) - так от, простіше мати "свою віру", ніж спробувати за фасадом релігії/віри відшукати те глибинне, те істинне, що ця релігія у собі має. Так, багато - дуже багато - у кожній релігії людського, наносного, і з цим нічого не поробиш, але все ж першопочатково було Одкровення - отже, і слід докладати зусиль, аби його відшукати. Для цього треба багато трудитися, працювати над собою - а це складно, ой як складно. На жаль, ми (люди) давно вийшли із того стану (якщо взагалі колись у ньому перебували - у цьому світі, принаймні), коли кожен мав Бога сам у собі, тому не потрібно було ні Одкровень, ні Вчителів, ні церков... а тепер здеградоване людство перебуває у стані, коли мусимо допомагати одне одному, підтримувати одне одного на шляху до Бога. Тут я не ратую ні за яку конкретну релігію - кожному лягає на серце щось своє. Але без релігії, без Закону - як знати, що добре і що зле? Як знати навіть, що таке "людяність"? Слухати совість? - гм, її досить легко "зацитькати", непочути, заспокоїти... саме тому і давалися людям Одкровення і Закони. Біда, що люди возводять ці закони в абсолют і перестають бачити за ними Того, Хто їх дав...
Словом, до чого це я? До того, що так, "поважати і ненав"язувати", це, звісно, потрібно і добре - але добре також і не спинятися просто на "своєму", а "копати глибше", вчитися бачити за людським - Боже. (Бо з "поважанням і ненав"язуванням" ми докотилися врешті до поважання геїв-лесбіянок - хоча ЖОДНА! релігія не вважає такі - гм, стосунки - нормальними. Так скоро дійдемо й до того, що будемо поважати убивць і гвалтівників. Хоча чого "дійдемо"? - тож і нині безліч людей вважає героями і Македонського, і Наполеона, і... путлєра...) Ну, тут я нікого не повчаю і не критикую - просто висловлюю свою думку. Даруйте, шановний Максе, що так багатослівно. Просто болюча тема для мене. 

П.С. А щодо мови - то мова ж не винна, що нею розмовляють покидьки. Пам"ятаймо, що російська - це мова не путлєра і орків у першу чергу, а мова Тургенєва, Лєскова, Даниїла Андрєєва, отця Мєня і професора Зубова... (список можна продовжити на свій смак). Розмовляти і писати рідною мовою - це природнє право людини; особисто у мене несприйняття викликають оті "патріоти", які ратують нині за українську мову - бо коцапи затіяли війну. Питається, а де ви були 30 років? Чому до того не пропагували української? Чому не розмовляли нею у повсякденні, не писали творів? Чому мас-медіа були засмічені усіляким російськомовним мотлохом?? Змусити заговорити якоюсь мовою - то невеликий подвиг; спонукати людину захотіти говорити цією мовою - ото справді річ! (Я сама до 17-ти років вважала російську рідною, думала нею, хоча у повсякденні спілкувалася більше українською - краще сказати, суржиком. А в університеті зустріла викладача, який так вишукано, так чисто розмовляв українською, що я лиш тоді оцінила її справжню красу і запрагла розмовляти і собі так само :) )

ID:  953556
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 17.07.2022 13:37:39
© дата внесення змiн: 29.07.2023 03:19:08
автор: Анно Доміні

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (673)
В тому числі авторами сайту (26) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Под Сукно, 10.10.2023 - 21:26
имея Откровения, Учителей, церковь...
убивают за иной цвет кожи
убивают за иной свод моральных норм и типов поведения
убивают за иной язык
убивают за красоту и за уродство
убивают именем Бога и именем Сатаны
убивают из любви и из ненависти
убивают с удовольствием и без оного

"всё те же страстия -христовы:
иному видеться чужим."
 
Анно Доміні відповів на коментар Под Сукно, 12.10.2023 - 06:55
Да, увы и ах... убивают, имея и Откровения, и Учителей, и Церковь...
ибо заняты, видимо, не постижением Откровения и вниманием Учителям -- а выяснением, чьи Откровение/Учитель/Церковь "правее"... ну, да вы и сами знаете...
 
Щєпкін Сергій, 27.07.2023 - 21:32
Шановна Анно! У Ваших словах я побачив ознаки того, що Ви, можливо, вже читали один цікавезний текст, який я зараз перекладаю на українську, бо його ще ніхто нашою не написав, принаймні я не знайшов.
А якщо не читали, то Вам буде двічі приємніше знайти підтвердження своїх думок, які хтось колись вже сказав матеріальними словами.
Через тиждень-два, можливо раніше - це праця ой яка нелегка - планую опублікувати.
Це не реклама (я такого не люблю), це збіг цікавостей) hi
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 29.07.2023 - 03:16
Завжди приємно знати, що якісь авторитети вважають так само, як ти. biggrin
Щодо тексту -- то, певне, все ж не читала, це просто плід власних роздумів. Але ви, пане Сергію, дайте посилання на вашу працю, коли ваша ласка.
23
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 29.07.2023 - 23:04
Посилання ще немає) Це буде наступна публікація у розділі "проза", бо віршами я не керую - вони якщо з'являються, то самі приходять, а от над прозою сиджу, коли є час, вже тільки над цією. Але дуже кропітка праця, тому, як казав один відомий: "Двє-трі нєдєлі"))
Дочекайтеся - кому-кому, а Вам буде ДУЖЕ цікаво) Я ж то бачу) ros
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 01.08.2023 - 12:00
Гаразд, як полюбляє казати професор Зубов, "если будем живы и не помрём" biggrin то дочекаюся і почитаю. Успіхів!
23
 
Яніта Владович, 17.07.2022 - 20:30
Знаєте, ось зачепилося око за цю фразу:
"Але без релігії, без Закону - як знати, що добре і що зле?"
На це можу відповісти так. на росії священники (а через них і релігія) благословляють війну та вбивство українців.
А ще є атеїсти, але вони живуть праведно.
Тому не релігією єдиною. Сім'я, школа, суспільство - багато факторів формують уявлення про добро та зло.

Щодо мови. Я все життя (довге) була російськомовною. Але від початку війни маю непереборне бажання відмежуватися від всього російського. Від мови - зокрема. І не тому, що російський язик у чомусь винен, винні люди. Але поки ми не можемо збудувати стіну між нашими країнами, хай буде хоч уявна стіна, яка розмежує мовний простір.
І хай у особистому спілкуванні мені важко розмовляти українською, але писати в інтернеті намагаюся державною мовою.

Слухала сьогодні вірш у ФБ. Там були такі слова (процитую прозою, бо не запам'ятала дослівно): ви кажете, що хлопці на фронті розмовляють російською, але під кулями не до навчання та уроків, тоді як ви можете собі це дозволити. А хлопці, які воювали з росіянами, пережили всі жахи війни, повернуться з війни та перейдуть на українську.
 
Анно Доміні відповів на коментар Яніта Владович, 19.07.2022 - 05:27
Шановна Яніто!
Благословляє війну зовсім не релігія, а окремі (чи й не окремі, на жаль) представники християнської церкви на росії. Проблема людини в тому, що вона частенько плутає Закон і закони, Церкву (не лише християнську, краще сказати - релігію) і церковників (чи вірян цієї релігії), Боже і людське... (До слова, церква на росії усе життя була підстилкою держави - від того і таке жахливе духовне зубожіння, і моральний занепад тих нещасних істот, які мали би бути людьми, а стали орками.)

Праведні атеїсти... гм. Мені також траплялися чесні атеїсти, але от щодо праведності - тут треба замислитися, що ж таке "праведність".

Сім"я, школа, суспільство - не на рівному місці виникли. Це нині суспільство секуляризоване, воно не завжди було таким. Людство вийшло із Бога, і починало із релігії, а не із безрелігійного існування. Уся історія людства, за великим рахунком, зводиться або до пошуків Бога, або до боротьби проти Нього, решта - наслідки.
 
Яніта Владович відповів на коментар Анно Доміні, 19.07.2022 - 22:00
Я розумію різницю між Церквою та церковниками, але... на росії це одне й те саме. Бо ж вони "говорять від імені Бога". І по факту в церквах закликають геть не до миру.

Праведність... Я ж казала, що російськомовною була нещодавно. Не завжди використовую правильні слова.

Знаєте, коли створювалися релігійні трактати та релігійне підґрунтя, у людства було геть інше уявлення про Всесвіт. Тому не дивно, що люди шукали пояснення природним законам на якомусь божественному рівні. Якби світ тоді був технологічно розвиненим як зараз, то хто його знає, що ми отримали у підсумку.

Але релігія - це така складна тема, що до однієї думки нам все рівно не дійти. Багато залежить від віри людини.
 
Анно Доміні відповів на коментар Яніта Владович, 19.07.2022 - 05:34
Щодо мови - якщо це ваше власне внутрішнє бажання відмовитися від спілкування російською - то маєте право. Я мала на увазі тільки те, що не варто відчувати себе винним і вибачатися, якщо розмовляєш рідною російською (ну, це ж була відповідь на коментар wink який залишився на сторінці Макса).
Дякую. 16 23
 
Євгенія Ісаєва, 17.07.2022 - 17:28
Як ви можете порівнювати людей нетрадиційної сексуальної орієнтації з гвалтівниками та вбивцями?
Перші, якщо і проявляють якусь агресію, то зазвичай це самозахист.
 
Сашко Негрич відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 17.07.2022 - 19:55
Бо так їй сказала біблія. От і все. Тут немає логіки, на жаль. Просто людська обмеженість.
 
Анно Доміні відповів на коментар Сашко Негрич, 19.07.2022 - 05:12
До речі, прикладу одностатевих стосунків у природі ви мені так і не навели. Статевий потяг призначений у першу чергу для розмноження, продовження роду, - а як можна продовжувати рід із істотою однієї статі??
А кохання, тим паче любов - зовсім не передбачає безумовно і обов"язково статевих стосунків. А може, ви ще скажете мені, що кохаєте тварину (ну, як Європа бика, наприклад) - тоді що???
А щодо Біблії... гм, по-моєму, ви не знаєте, що у світі є не лише Біблія, і не лише християнство. Повторюся: ЖОДНА релігія (ЖОДНА!!!) не визнає таких стосунків нормальними. І, до речі, зверніть увагу: атеїстичне совєцьке суспільство, яке вело боротьбу з Богом іще активніше за вас, шановний, також вважало такі стосунки аморальними. (Так само як комуністичний Китай і комуністична Північна Корея - то, певно, справа тут не в релігії, га?) Бо вони таки розкладають і мораль, і суспільство. Схвалювалися (ну, не засуджувалися) вони у Греції - де релігія виродилася до жахливого політеїзму, у Римі в останні століття його існування - всі ми знаємо, що його спіткало, можливо, у Франції серед дворянства перед Великою Французькою революцією - і саме моральний розклад верхівки і викликав цю революцію... ну і тепер у Європі-Америці - гідних нащадках секуляризації (читай - боротьби з Богом) суспільства після тієї ж таки Французької революції.
Але що вам доводити? Намагатися виправдати себе за будь-яку ціну - це так по-людськи!
 
Сашко Негрич відповів на коментар Анно Доміні, 19.07.2022 - 07:16
Я не наводив вам їх, бо ви тупа. (Я маю право це сказати, бо ви образили мене вже багато разів) Близько 1500 видів тварин практикують одностатеві стосунки з тих чи інших причин. Аде гомофобія є лише серед людей і все. Жодна тварина не є гомофобною, навідміну від людей. Якщо ви реально така обізнана, то це ви точно мали б знати. І тварини, починаючи від кільчастих червів і закінчуючи великими приматами та людьми. Будь-яка імперія має початок, піднесення, спад і розпад. І тут справа не в моральному розладі суспільства, а в тому, що це природно. Ви верзете дурню, про те, що легше перекладати провину на інших, замість тиоо, щоб визнати свої гріхи. Прочитайте про конверсійну терапію, де завдяки вірі в бога "лікували" геїв і лесбійок. Лікування, яке тільки шкодило молодим людям, призводило до самогубств, зруйнованих доль і так далі. З вами немає сенсу вести жоден діалог. Але дуже шкода, що ваші брехливі і неадекватні коментарі читають інші. Не розумію, як можна бути такою обмеженою.
 
Анно Доміні відповів на коментар Сашко Негрич, 21.07.2022 - 09:04
Я вас образила багато разів? - Перепрошую, але "тупим" я вас не називала. І ніяким іншим поганим словом.
Відомий спосіб ведення суперечки: якщо немає аргументів по суті - переходять на особисті образи.
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 19.07.2022 - 05:13
Можу. Справа тут зовсім не в агресії, а у важкій духовній хворобі. Читайте відповідь Сашкові.
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 21.07.2022 - 09:24
Прикро. Хоча і не доведено абсолютно. Зі зрозумілих причин навколо цієї теми існує багато спекуляцій, хочеться довести свою "невинність", посилаючись на природу. Хоча, можливо, це зайвий раз свідчить лише про те, що людина, покликана у цей світ, аби вдосконалювати його, навпаки, своєю деградацією спричиняє і деградацію світу? (Недарма ж апостол Павло казав: "Усе творіння волає і мучиться, чекаючи спасіння синів Божих" - щоправда, для вас це не аргумент.)

Статевий інстинкт (потяг) має на меті у першу чергу створення нового, подачу життя; щодо людини - це не лише народження, але і виховання дітей. А це - подвиг, часом дуже важкий. Це віддача себе іншому. Отримання задоволення від сексу - порив, направлений в першу чергу на себе; брати, а не давати. Недарма ж у сучасних "розвинених" суспільствах так багато молоді не бажає вступати у шлюб і народжувати дітей. А гомосексуальні стосунки ще й позбавлені таких неприємних наслідків, як небажана вагітність, аборт тощо. Як зручно! (Хоча й тут будуть виправдовуватися "коханням"...)
Все, що ми робимо, даруємо іншому - покращує світ; все, що ми робимо для себе, для задоволення власних хотей - світ погіршує.
 
Євгенія Ісаєва відповів на коментар Анно Доміні, 21.07.2022 - 10:09
Отакої.
Щасти вам
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 21.07.2022 - 10:21
Та й навіть якщо так - тим паче якщо так - то хіба ж людина вийшла із природи для того, щоб знову туди повертатися?? (Втім, якби ми повернулися назад у ті печери, з яких виповзли, то природа нічого б не втратила - навпаки, плодили б менше сміття і менше усіх пожирали.) А то у нас до природи якесь подвійне ставлення: тут людина - "цар природи", "істота соціальна", ставить себе вище природи і експлуатує її безбожно, гвалтує, простіше кажучи, а тут - "цар" прикривається своєю "природністю" і наслідує її найгірші зразки. Де логіка? Відповідно, ще трохи, і людину, яка убила свого статевого партнера, ми будемо виправдовувати тим, що самиця павука після статевого акту пожирає свого самця??

Дякую. Навзаєм.
 
Євгенія Ісаєва відповів на коментар Анно Доміні, 21.07.2022 - 11:56
Це відповідь мені?
Я надіслала посилання, бо ви бажали прикладів.
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 23.07.2022 - 15:06
Та я ж прикладів не від вас бажала wink а від палкого захисника вищеозначених стосунків, який, замість відповісти по суті, обізвав мене тупою... ну, а ви дали посилання - то вам і відписала... можете не сприймати як відповідь конкретно вам, так, роздуми на тему...
 
Євгенія Ісаєва відповів на коментар Анно Доміні, 24.07.2022 - 17:24
Щодо мене, то я не знаю, як правильно. Я навіть не маю особистого інтересу в цій темі. Ще не маю броні, як у вас, з непохитних суджень та цитат з Біблії — броні, яка захищає від сумнівів. Я тільки уявила, як це — коли тебе називають грішником і прирівнюють до вбивць і гвалтівників просто тому, що ти такий, як є, і не можеш змінитися, як би не бажав. Бо хто ж насправді хоче бути інакшим, ізольованим, хто не хоче бути схваленим і прийнятим?
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 25.07.2022 - 12:43
Ну, щодо нашої суперечки (із тим паном), то особисто я не називала ні його, ні подібних йому "грішниками" (хоча саме так я і вважаю, якщо вже казати начистоту), але його вже і без мене поназивали - от він і кинувся кусатися. Я його розумію: будь-хто, кого постійно дістають і ображають, буде відгризатися (ну, крім праведників, які страждають за віру і прощають гріхи своїм кривдникам, бо ті "не знають, що відають" - але тут не той випадок). Проте наскільки це "природньо" - це велике питання. Знову ж таки, не все у природі варто наслідувати - все ж ми люди, а не тварини. Велике питання і те, наскільки це справді "вроджене", а не є наслідком здеградованого суспільного погляду на стосунки у сексуальній сфері: бо нині не лише гомосексуалізм процвітає, а й перелюб, і взагалі секс поза шлюбом без будь-яких зобов"язань - а це так само ніяка релігія не визнавала як правильне. І так само нині повно захисників "вільного сексу"... А це все не впливає хіба не на свідомість навіть, а на підсвідомість? Не спричиняє якогось надлому у психіці - особливо якщо людина від початку не захищена духовно (віра) або хоча б психологічно-соціально (здорові статеві стосунки у сім"ї, побудовані на любові і взаємоповазі між самими батьками і між батьками та дітьми)? Скільки дітей у цьому світі народжується не тому, що це був усвідомлений вибір мами й тата, і є бажаними і любими, а просто так, "по зальоту" (або від згвалтування, або навіть із пробірки...) - думаєте, це ніяк не впливає на цю дитину?? А якщо дитина від народження живе у суспільстві, де одностатевий секс/перелюб/вільний секс... вважається нормальним, "природнім" - то де гарантія, що ця дитина одного разу не зробить вибір на користь саме таких стосунків? А балачки про гормони і природність - ну, в історії і без того повно випадків, коли факти підтасовувалися під ідеологію...
 
Анно Доміні відповів на коментар Євгенія Ісаєва, 25.07.2022 - 12:51
А щодо Біблії - то з цього ота вся розмова і почалася... головне - не Біблія навіть, бо релігії різні є, і в кожній є своя глибина і мудрість, головне - сам Закон (чи Правда); кожна релігія визначає його по-своєму, але він усе одно є - хай би що там казали атеїсти. Бо сліпець не бачить світла не тому, що його нема, а тому, що очі його незрячі.

Дякую за спілкування, Євгеніє, хоч вам то воно, певне, і геть ні до чого, а мене спонукало до багатьох роздумів.
Щасти! 16 23
 
Олекса Удайко, 17.07.2022 - 17:06
12 Цілком поділяю Ваші погляди, Анно, щодо релігії - то святе, хоч у кожного до Бога є своя дорога! Та щодо мови дозволю собі не погодитись з Вами!! "Де ви були 30 років..." тут не аргумент! Як і у вірі, у кожного своя дорога до своєї ідентичності, але наразі усвідомлення "свого" і засудження "чужого", у тому числі й окупаційної мови, є дуже важливим внеском у нашу святу Перемогу у ВВВ (Великій Визвольній Війні) українського народу. Настав саме для нас той зірковий час, аби раз і назавжди покінчити з Імперіє зла - еРеФією! Тут іншого не дано - патріот і колаборант є несумісними! СЛАВА НАШИМ ЗСУ І ДОБРОБАТАМ! apple 16 friends friends friends
 
Анно Доміні відповів на коментар Олекса Удайко, 19.07.2022 - 01:02
Маєте право на свою думку, пане Олексо smile Дякую за візит.

Дай Бог, щоб хоча б під впливом нинішньої трагедії українці нарешті усвідомили себе українцями, вичавили із себе раба і комплекс хохла і меншобратія і стали НАЦІЄЮ. Бо якщо вже і війна не допоможе, то я навіть не знаю, що.

(А однак мова і ті, хто нею розмовляє - то все одно різні речі. Так само як людина і її гріхи: слід любити людину, однак ненавидіти її гріх.)
Миру нам! 16 23
 
Олекса Удайко відповів на коментар Анно Доміні, 19.07.2022 - 11:07
Це Ви, Анно, неповністю вичавили зі своєї душі раба! Та й пізнння історіе наших стоуків з Рашею слід підтягнути... Ще за першоі агресіі орків в Україну мені спало на думку, що мова була тут немаловажним фактором... Отож і виразив своє бачення щодо мови вже тоді:

О МОВО ВРАЖА

Ти був для нас всіх великий й могутній, –
Російський радянський всесильний «язик»…
А зараз – нікчемний! Скажу – вже на кутні:
Тургенєвський красень кудись таки зник…
Що чуємо ми на стражденнім Донбасі,
Що прагне нових нездійсненних угод?..*
«Калякати» суржиком лисі і ласі –
Втрачають обличчя і Васі, і Тасі…
А мова зникає, то щезне й народ!**

Та що то за мова в болоті з’явилась?
Які в неї корені?.. Хто їх заклав?..
Та мова, як кажуть, на вивіз і винос:
У мов праслов’янських –
чужинський анклав.

В болоті ви кумкали... Шлюбні хорали
Із жабами, мосхи***, і досі б вели,
Якби той «язик» у народів не вкрали****!
То де б ви, москіти, сьогодні були?..
Нічого й нікого ви ним би не «взули»,
Бодай не шіпавий, гнилий монархізм!
То ж ним ви зігнали рої в один вулик,
Й назвали олжу ту бридку – комунізм…

…А в нас була «Правда»*****, а ще були віче,
Хоч правили людом гетьмани й князі…
Для чого нам мову державну калічить,
Для чого звертати з святої стезі?..
Та вам наша мова постала як вража:
Беззубому мерину – кріпкий урюк…
І «руськоязикі» пустились у ражу,
Здоровому глузду сказали: «Каюк!»
І тут, як у казочці, трапилась меря******…
І ну – мериносів своїx визволять,
По їxнім «понятиям»… «публику меря»,
Під огласи: «бля.., ПНХ, …ёна мать»!..

Покаятись, вбивці, могли б ви раз триста!
Наразі ви маєте ще один шанс…
Та ваша й вождів канібалова пристрасть
Утопить в крові калинові намиста
Чужиx вам,
– довіку не здійснениx,

– щасть…

5.02.2016
_________
 
Анно Доміні відповів на коментар Олекса Удайко, 21.07.2022 - 09:43
Ну, хай так, пане Олексо, як вам бажається biggrin Раба із себе чавити - важка штука, і кращі за нас не впоралися, куди вже нам, грішним?

(Тільки от кивати на когось - легше, аніж працювати над собою. Велика біда українців, що вони ввесь час жаліються, що їх хтось утискує і мордує, а як до діла доходить - то або "моя хата скраю", або ще й біжать трудитися на благо завойовників. Не всі, звісно, але таких багато, на жаль. Якщо ви так добре знаєте історію наших стосунків з рашею, вам не складно буде пригадати, скільки українців доклали руки до побудови імперії... Замість плюватися на російську мову, ми трудилися б краще над очищенням і вдосконаленням своєї рідної, української - бо хоча на донбасі розмовляють не тургенєвською, а паскудним суржиком - так і на Волині ж не "блєск", а такий же суржик, тільки український. Завелася мода калічити мову різними "членкинями" і "медикинями" - і чого тут більше: справді органічної потреби самої мови розвиватися в цьому напрямку, тупої впертості "подалі від московської мови" чи толерастично-сексистських розкланювань перед Європою? Я вже мовчу про, як би це сказати, "укрліш": усілякі там ланч-бокси, дед-лайни, топ-менеджери та інший мотлох, якого, певно, у кожній мові повно - принаймні, корейська теж останнім часом цим жахливо хворіє.)
Дякую за увагу! 23
 
Олекса Удайко відповів на коментар Анно Доміні, 21.07.2022 - 11:07
І я вам дякую, Анно, що... прочитали! Та звинувачення Ваші стосовно "неповаги" до російської, гадаю, безпідствні! Адже відомо й приматам: чия мова - того й держава! так і сталося: прийшов терорист туди, де розмовляли саме отим суржиком "довбасівським"... Хаба не так? Слава Богу (А я б сказав, і Путлеру), ситуація з мовою зараз кардинально змінилася: за останіми опитуваннями 93% респондентів вважають єдиною державною - українську! Правда все ще продовжують "русть" у побуті! Та й це минеться, до великого вашого розчарування! А щодо "ополяченої" - явний наклеп: це наратив роспропаганди - українька "зіпсована" (поляками) "руська"! Не треба зараз мати великої освіти, аби відстоювати своє, рідне, уркаїнське! І кому б це робити твердо та наполегливо, як не нам - аматорам поезії на цьому сайті! ПРИСЛУХУЙТЕСЬ ДО ГОЛОСУ НАЦІЇ та йдіть за нею задля НАШОЇ СПІЛЬНОЇ І ВСЕСВІТНЬОЇ ПЕРЕМОГИ!
Це моє останнє слово, дорога опонентко! 17
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: