Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Фортель: У футболці зі смайлом - ВІРШ

logo
Фортель: У футболці зі смайлом - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

У футболці зі смайлом

Фортель :: У футболці зі смайлом
 
Боже, як прекрасна ця пора року! Сонце ніжно торкається своїми промінчиками величезних різнобарвних крон дерев, заливаючи їх золотистим сяйвом. Деяким промінцям пощастило – їх не зачепив життєрадісний жовтий листок (життєрадісний, бо він здається мені вічно усміхненим жовтогарячим смайлом, що так часто можна помітити на футболці  у якогось веселого хлопчини… ну або дівчини… ну хоча і у дорослих мужиків теж… та й у тіток… ну, коротше, у людей… обов`язково  веселих, не інакше! Так-так… про що ми там? Ой, ну так промінці… Так от, ці вільні промінчики повністю пронизують срібними нитками  пухнасте кронище могутнього дерева, торкаючись самої землі. І от сидячи у цьому, на перший погляд, звичайнісінькому   міському парку з досить непримітною, навіть десь примітивною назвою «Дубовий гай»… Ахахахахахаха!!! Вибачте мій раптовий приступ сміху – щойно оце помітив, що в нашому «ДУБОВОМУ гаю» насправді лише з десяток дубів, зате навколо одні клени… ще є кілька верб біля води та чимало зебр, які виглядають  з-за шеренг кленків.   Ахаха! Та не треба так таращити очі! Це не опечатка і тим більше не дія якихось «чудодійних» препаратів, що проникли в глибини мого скромного мозку. Так-так, «чимало зебр»! Саме так я називаю стадо сором`язливих берізок, які ніби чогось побоюючись тендітно виглядають із-за сильних спин кленків. Ой оце тільки тепер зрозумів чому клени стоять ніби шеренгами і їх значно більше ніж дубів! Та ж тут справжнісінька війна! Війна за виживання! Могутні дуби постаріли, стали неповороткі, їхні гілки постійно тріщать, ламаються, генерали-дуби стали вразливими і їм важко протистояти молоденьким кленам-солдатикам! А останні ж щодуху атакують! З року в рік їх стає все більше і більше… скоро ці загарбники приберуть до своїх лап увесь гай, кожен шматочок вільної землі, кожен метр. Отакі вони підступні ці клени. Хоча чи маю я право їх звинувачувати, докоряти? Це ж природний відбір – виживає сильніший. Тож залишається тримати кулаки за генералів й спостерігати за цими біовійнами в парку… Так от, сидячи на лавочці цієї погожої днини у цьому звичайнісінькому парку, я з превеликим задоволенням милуюсь одним із таких генералів.. здалеку він схожий на якесь неймовірне божество – величезне, осяяне яскравим світлом чудо природи. Навіть дивлячись в інший бік, ти все одно куточком ока помічаєш його сяйво, твій погляд, мов магнітом, тягне до нього. Й ось коли, ти вгледів це золотисте чудо – воно приковує погляд до себе, тобі вже не хочеться дивитись на щось інше, похмуріше, менш величне, звичайне. Здається, від нього віє теплом й у повітрі вчувається ледь помітні нотки смачного медового запаху. Звісно, що і всі інші дерева гарні, просто прекрасні, та їм нізащо не зрівнятись з цим  ошатним золотим гіпнотизером.
 	Дмухнув вітерець  - стривожив океан листочків, пронісши їх хвилею різнобарвних переливів по всіх закутках парку. Це сама красуня Осінь власною персоною. Як же граціозно вона, ця дівчина-кокетка, розпустила свої золотаві коси на вітру. Пасма її волосся піднялися у повітрі завитушками й опустились: на дерева, будинки, лавки, воду і землю. Вони були повсюди… 
	Я зачаровано дивився на це казкове дійство. Сидів я на лавці сам, навпроти мене  - троє парубків розпивали пиво, сміялись, розповідаючи якісь свої, мабуть, кумедні історії і не помічали ні дівчини-кокетки з густим золотавим волоссям, ні величних осяяних сонцем божеств, і, навіть, не помітили, як навколо них розгортається багатовікова біовійна за виживання. Вражає, що людей більше не захоплює природа – це геніальне Боже творіння… Більшість з них, ніби оглушені й осліплені дзвоном блискучих монет, насмішливо кинутих скупим начальником  на кафельну підлогу, а вони, божевільні, падають на коліна та радісно збирають по копійчині чесно зароблені гроші... все збирають, збирають і збирають.. А все інше лишається непоміченим, не гідним їх уваги. І лише деякі люди з нашої планети (можливо, оті що із смайлами на футболках, але, звісно, не факт) ще вміють помічати непомічене, бачити у звичайному навколишньому середовищі щось надзвичайно захоплююче і щиро насолоджуватись цим.
	Ось, що іноді можна побачити у звичайнісінькому міському парку з непримітною назвою, просто сидячи на лавці у футболці зі смайлом…

	Р.S. Якщо ви справді вважаєте, що весь секрет у футболці зі смайлом – переконливо запевняю, що це саме так! Швидше одягайте її і галопом біжіть до парку з такою ж непримітною назвою, сідайте сам(а) на лавці навпроти трьох парубків з пивом, подивіться навкруги й скажіть із захопленням: «Боже, як прекрасна ця пора року!» Ви однозначно побачите щось нове, надзвичайне, те чого не помічали раніше! Гарантую!!! І не забудьте: смайл обов’язково повинен бути жовтогарячим, а не блідно-жовтим, і не дай Бог помаранчевим (тим паче, якщо Ви з Донеччини!) чи якимсь там іншим! Категорично жовтогарячим!!!

ID:  413596
Рубрика: Проза
дата надходження: 29.03.2013 02:13:56
© дата внесення змiн: 29.03.2013 02:13:56
автор: Фортель

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (582)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Gosha, 29.03.2013 - 08:32
Ого!Філософія життя! friends 12
 
Фортель відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
smile так, десь з тих широт...
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: