Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: філософ: Споріднена душа - ВІРШ

logo
філософ: Споріднена душа - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Споріднена душа

Спілкування з оточуючими не викликає здивування і зайвих запитань, адже кожен з нас має бажання поділитися своїми думками, похизуватися, повідомити про свої радощі, проблеми, почути, що вони хороші, отримати чергові компліменти або ж образливі характеристики власної особистості. Проте монолог у темряві, з пронизливим поглядом у темне, сумне нічне небо, з нестерпним почуттям суму та самотності у душі, може вважатися божевіллям, коли усі слова спрямовані тій людині, яка приносить радість у сіру буденність? Скажете таке буває, коли закоханий?? Важко заперечити, можливо і буває, але таке відчуття чомусь оминає мою душу, чи то вона ще не вивчила всі правила цієї гри, аби бути достойним учасником. Є люди, які перетворюють рутинне існування на радість, вдихаючи у нього життя з усіма його барвами і емоціями. Кружляючи навколо цих думок, сіро-зелені очі вкотре переконалися, що їх рутинне існування можна назвати життям, адже була Вона, та яка жила за кілометри від них, проте постійно повторювала “я й так близько... через монітор.. і не я маю бути поруч, а людина, яка тебе насправді оберігатиме, і робитиме все можливе, щоб ти була щасливою...мої ж можливості досить скромні.” Відстань, час, турботи…Все це зникало, коли сіро-зелені очі читали ті листи-підтримки. Тиха, мовчазна,задумана, овіяна орелом таємничості та загадковості, тихенько крокує по вулицям міста, яке шалено, стрімголов мчить на зустріч з нової хвилиною, але навколо неї час зупинявся, намагаючись зрозуміти, що заховано у її очах. Впродовж п’яти років, сіро-зелені очі відчували, що поряд є та людина, з якою можна сидіти ранками біля вікна, насолоджуючись ароматом свіжої кави та книгою, розмовляти про дрібниці, філософствувати, мріяти і просто мовчати. Згодом життя дарує путівки у різні напрямки з маленьким P.S “Сподіваюся, що ви колись зустрінетесь знову!”. І відлік самостійності розпочався, з усіма сподіваннями, розчаруваннями і досягненнями, єдине, що не підкорилося часу, так це підтримка і радість від спілкування з Нею. Це була стала величина існування сіро-зелених очей.
	“З рожевих окулярів дістала скельця...”- саме так був сформульований девіз нового етапу життя сумних очей. Усі ті картинки, які малюєш у своїй уяві кожного дня кудись зникали, деформувалися, спотворювалися і розчинялися у людському егоїзмі, байдужості, лишаючи тільки розчарування і біль. Якби хтось ризикнув заглянути у думки  сіро-зелених очей, то побачив би ледь помітні  літери на душі, які були сповненні страху, втоми і відчаю. “Я живу, існую...беззмістовно топаю по цій землі… чесно, я зараз мало що розумію з того, що відчуваю, роблю...просто тіло, що ходить.....сплю, але зранку встаю з таким відчуттям, що не спала взагалі...голова розривається від думок...просто хочеться купити нову голову і мозок....коротше кажучи, бездумне існування…о, тільки не вистачає психіатра.. була б повна картина мого божевілля....це страшно… хочеться вирвати все це з голови як бур’ян з корінням… але не можу... потихеньку поживаю...живу, дихаю, сповнена байдужості і втоми, якщо чесно...але живу у ритмі миготіння власних зіниць перед монітором, який поглинули Рекреації Андруховича... вже четвертий день я починаю з  читання Андруховича... сьогодні закінчила читати “Рекреації”, думаю продовжити читати “12 обручів”...але мої очі проклянуть мене скоро, це точно.... щось я стала сентиментальною.... намагаюся боротися зі своїми спогадами, мене мучать 3 день якісь дивні сни і я вже третій день розмовляю з тобою, лежачи у ліжку в темряві...мабуть провокую когось купити мені тур у жовтий будинок…. борюся з бажанням написати сірим очам, намагаюсь їх відпустити і жити далі, але щось не маю сили поки що поламати себе....хочеться видертися на підвіконня, взяти чашку гарячого чаю, послухати дощ і відчути тепло його руки, але житиму надалі Андруховичем….    Хто я?? Куди йду?? Чого прагну? Кому потрібна така як?? Покалічена, забита думками і відчаєм”…. 
Шквал цих емоцій сповнював душу, але обличчя і уста мовчали, приховуючи все це, створюючи практично ідеальний образ сіро-зелених очей, без проблем, питань, непотрібних думок та заперечень. Саме таку роль надали оточуючі очам, аби заспокоїти своє сумління стосовно своєї ролі у їхньому житті. Всі минають повз, ховаючи очі, притрушуючи думки і слова лестощами, брехнею, сумнівами, марними сподіваннями.  Ніхто не виявляє бажання взяти на себе відповідальність за чужу душу, боячись втілити у ній свої забуті та запиленні часом мрії, аби згодом не розчаруватися у власних змарнованих роках. Значить, душі почекають….Треба жити, а не думати….Думки можуть приносити щастя і радість, проте найчастіше вони дарують депресивність, байдужість,  втому і жалощі самого себе у власній нікчемності. “Не грузи все у душу….лімітуй….Просто поміняй ставлення до всього”- просила Вона у сіро-зелених очей, намагаючись втримати від кроку у провалля забуття. У такі хвилини вкотре приходить розуміння того, що хтось переймається твоїм життя, щиро вірить у твої сили і поділяє, здавалося б на перший погляд, дивні думки….. Все це підвладне одній скромній, незвичайній людині…
“Чудечко….Все буде добре!!! Ми ж на Львів пензлюєм??”….. Мабуть, це будуть перші слова нової історії сіро-зелених очей….

ID:  264625
Рубрика: Проза
дата надходження: 12.06.2011 13:58:17
© дата внесення змiн: 12.06.2011 19:40:26
автор: філософ

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (922)
В тому числі авторами сайту (32) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Потусторонний, 30.06.2011 - 01:14
Серйозний текст. Ви точно інопланетянка.smile Прочитав з великим інтересом і дуже задоволений, що Ви привернули до себе мою увагу. Читатиму далі в міру можливості і з не меншим ентузіазмом. smile
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ви мене вразили своїми словами=)))неочікуванно, проте щиро дякую..
якщо чесно, то нічого особливого у мені немає, проста сіра особистість, яка пише про те, що відбувається у душі...це моя сповідь душі..
 
ервінг, 29.06.2011 - 14:58
Когда приходит любовь, душа наполняется неземным блаженством. А знаешь почему? Знаешь, отчего это ощущение огромного счастья? Только оттого, что мы воображаем, будто пришел конец одиночеству.

Автор: Ги де Мопассан 22 23 hi
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую=)
можливо колись прийде кінець моїй самотності...
 
Віталій Назарук, 29.06.2011 - 11:48
Добрий дань! Прочитав двічі. Є 12 16 19 22 give_rose give_rose щось близьке для мене. Я це вилив у віршах. Бувають часи коли не хочеться жити... Але головне у такий час звернутися думками до Бога. Пригадати якісь історії, де людям було що важче... А життя, це постійне випробування на міцність. Тримайтеся!!!
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую Вам за підтримку=))))для мене це дуже важливо=)
 
ларс, 12.06.2011 - 16:42
мені здається, що найкраще так, як є. і якшо вже покалічена, то покалічена... а далі буде видно. а 12 обручами я колись зачитувався... 22 23
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
=)життя покаже...навмисне ламати себе не прагну...а Андрухович-талантище=)приємно, що хтось також ним цікавиться=)
 
Інна Серьогіна, 12.06.2011 - 14:43
"Покалічена, забита думками і відчаєм" - така самокритика вбиває ще дужче! Чи не краще "Я - самая обоятельная и привлекательная!?" party curtsey Бажаю удачі у зміні настрою!!! flo12
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Знаєте, таке відчуття у моїй душі буває часто....і з ним постійно веду боротьбу....дякую за пораду=))спробую змінити свій настрій=))вдячна, що прочитали=)
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: