Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Левчишин Віктор: Сповідь езотерика. 10. 4. 1. - ВІРШ

logo
Левчишин Віктор: Сповідь езотерика. 10. 4. 1. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Сповідь езотерика. 10. 4. 1.

21.10.2013* 17:20
	На другий день майже весь простір між сценою та першим рядом був заставлений трьох літровими банками. Я приніс воду у маленькій пляшці, здається. що це була чекушка. Лев Островський знову виступав - розповідь/агітація про/за себе, а потім була зарядка води позитивною енергією Льва і всі розійшлися для того, щоб через день зустрітися і стати членами МАПЕ.
	Чесно кажучи, мені це здалося блюзнірством.
	По домовленості я подзвонив Тетяні і вона сказала:
	- Завтра бути у мене в 17:00!
	Безумовно я прийшов. Але перш ніж розповідати далі, змушений зробити невеличкий ліричний відступ.
	Я у своєму житті тричі бачив неймовірно красивих жінок.
	Перший раз це було у 1952 році. З'ясувалося, що є Палац Піонерів, а при ньому Студія Образотворчого мистецтва, яку вела Єлизавета Володимирівна Піскорська, одна із студенток Бойчука, у якого вона вчилася до війни; з'ясувалося, що туди можна ходити та займатися! І я ніяково прийшов туди. Ця великодушна жінка приймала всіх бажаючих. Для мене це було як неочікуване свято - хлопці та дівчата із інтелігентних сімей Києва, вільні манери спілкування і доброта жінки, яка кохалася в народному мистецтві і навіть соромилась цього, бо такі були часи. Там я познайомився із єдиним своїм другом Давидом Гінзбургом (папа - друга скрипка в Оперному театрі!).
	Студія знаходилася в будинку школи, на першому поверсі, вікна виходили в бік Обкому партії (тепер Міністерство іноземних справ, здається) та у бік фунікулеру. Всі полюбляли малювати машини, що стояли напроти вікон через шматок площі вздовж скосу землі паралельно тротуару, який  йшов від площі до фунікулеру. 
	Тоді трамвай №8 ходив від площі Богдана Хмельницького до площі Урицького (тепер це Солом'янська площа). Мені треба було приїхати із студії на цю площу, а від неї пройти пішки по Повітрянофлотському шосе до Будинків Ударника.
	Я їхав трамваєм переповнений враженнями від заняття в Студії. Як завжди, стояв і повільно пересувався у голову вагону, щоб так скоротити шлях додому (наївний!). Коли трамвай був десь біля Солом'янської лазні я раптом немов наштовхнувся на глибу холоду. Тепер розумію, що це був прояв моєї ментальності, а тоді розгублено зупинився і почав роздивлятися навколо себе. В чому справа? Те, що побачив тоді, і досі стоїть перед моїми очима.
	З правої сторони вагону по ходу сиділа Снігова Королева. Майже алебастрова білизна шкіри, волосся платинового кольору (природне, бо тоді такого фарбування досягти не можна було!), витончені риси обличчя з прямим носом і філігранною формою губ, тонка довга шия і горда постава голови. Але головним були очі - блакитно-зелені, холодні і байдужі. Вона дивилася так, ніби навколо неї не було нікого - трамваю, людей, в тому числі і трьох молоденьких лейтенантів із Авіаційної академії. Три хлопця навипередки пробували пробити крижану сферу, розповідаючи якісь кумедні історії, сміючись. Вона сиділа непорушна, тільки час від часу перебирала квіти, що лежали у неї на колінах.
	Я кинувся вперед, проскочив крижаний холод в повітрі, і коли трамвай зупинився, то вискочив через передні двері та побіг, побіг подалі від Сфери Крижаної Королеви!
	Третій раз дійсно неймовірно красиву жінку я побачив у 1956 році. 
	Кишинів. Артелерійський полк. Я - курсант сержантської школи, відділення зв'язку. Літо. Навчання. Вантажівка, на ній наш взвод (три відділення, десь біля 20 хлопців), в кабіні наш взводний. Він маленького росту, з бочкоподібною груддю, неймовірно серйозний та вимогливий - пройшов всю війну і дослужився від рядового до молодшого лейтенанта. Йому вже за 30 років.
	Ми виїхали на завдання і раптом заблукали. Молдавія, поля, неймовірна жара, аж повітря дзвенить, бо штиль. Час від часу зустрічаються величезні акації, на яких товстим шаром лежить пилюка. І ні душі навколо нас. Дороги давно петляють і здається, що ми весь час повертаємось на одне і те саме місце. Нарешті хтось із кузова побачив на обрії велику купу дерев, постукав по даху кабіни, взводний висунув голову, йому показали руками на цю купу дерев і машина пішла в тому напрямку. От ми вискочили вже на накатану ґрунтову дорогу. Пилюка піднімалася уверх не тільки позаду нас, а і попереду, і зависала у повітрі. Повний штиль.
	У нас в горлі все пересохло. Піт зразу випаровувався, тому наші гімнастерки наситилися солями, які дряпали шкіру. Не було сил не тільки говорити, а і дихати, бо повітря через насиченість пилюкою здавалося густим, колючим.
	Так. Це було село. Вздовж дороги стояли неймовірно великі акації, які мали сірий колір, а їх гілля гнулося від тон пилюки. Ліворуч від нас до обрію, зразу за акаціями, були поля, а праворуч земля піднімалася уверх десь під кутом 15 градусів. Акації росли не тільки вздовж дороги, а і між садибами, на яких всі будинки стояли на узвишші, подалі від дороги. Між будинками і дорогою були городи. І ні душі.
	Ми тупо дивилися на ці будинки, на ці городи.
	І раптом машина різко зупинилася. Всі мимоволі мов прокинулися. Наш взводний почав повільно вилазити із кабіни, а ми побачили причину нашої зупинки: на відстані метрів 15 від нас, в сумнівній тіні від акації, спиною до нас жінка сапкою оброблювала город. Через те, що вона працювала на узвишші, її спідниця задралася і були видні труси та частина ніг без засмаги.
	Що тут почалося! Я мовчав, але мої товариші улюлюкали, вигукували якісь нахабні речення, ляскали у долоні, свистіли. Жінка продовжувала працювати. Взводний вже стяв на землі. прокашлявся і голосом, який зірвався на писк, прокричав: "Громадянка!" Солдати підтримали його сміхом та ще більшим галасом.
	Жінка розпрямилася, втомлено провела рукою по волоссю і повернулася обличчям до нас. І впала мертва тиша. У всіх відібрало мову, бо на нас дивилась дівчина років 18 неймовірної південної краси. Вона спокійно завмерла в очікуванні. 
	Взводний мовчки заліз в кабіну і машина рушила. Хлопці не могли дивитися один одному в очі. Всі були пригнічені соромом. 
	В кінці села зустріли дідуся. Той хитро подивився на наші пригнічені пики, посміхнувся, немов зрозумів чого ми такі, і показав куди треба їхати.
	Потім, в казармі, ми не говорили про це, але я переконаний, що кожний з нас думав про це. Думав і я.
	І раптом зрозумів, що знаю подібну красу! Так, це була наша вчителька української мови Євдокія Юріївна Василенко! Один і той самий типаж, тільки то був молдовський варіант, а Євдокія (так ми її звали) мала український - смугла шкіра, постійний рум'янець на щоках, великі карі очі з великими віями, повні жагучі губи, темно-русяве волосся, велична статура та філігранно витончена фігура. Друга неймовірно красива жінка, яку я бачив у житті і не усвідомлював цього раніше! 
	Їх сім'я жила десь недалеко від школи - старша сестра торгувала всім чим прийдеться,  бо таким чином дала можливість молодшій сестрі і брату вчитися. Брат потім викладав математику в КІБІ і був теж дуже красивий, як і старша сестра. Але вершиною краси була Євдокія. І прикро, що доля у неї була нещаслива, бо неймовірно красиві жінки, як правило, саме таку мають долю.
	Розказав я про цих жінок тому, що коли Тетяна завела мене на кухню, то я побачив неймовірно красиву жінку років 30-50, і пригадав тих, про кого зараз розповів. Визначити дійсний вік було тяжко. На мене чекали із вечерею, то зразу був розгорнутий вегетаріанський стіл з малим виключенням для мене - було якесь м'ясо.
	Жінка вразила мене не тільки красою, а і своєю безцеремонністю - зразу перейшла на ти, почала ставити точні питання, а коли я щось почав белькотіти, то зупинила мене і коротко розказала про себе. Вона була екстрасенсом Міжнародної категорії - закінчила Школу екстрасенсорики, здається, у Кривоногова. Така поведінка, як не дивно, заспокоїла мене і я достатньо стисло розказав свою історію. Слухала уважно і мовчки, без будь-якої реакції. Коли я почав говорити про МАПЕ і Льва Островського, вона сказала:
	- Знаю. Він всіх увів у Кривоногова. Тих, що були у президії.
	- А колективне лікування?
	- Є такий засіб: уявляють натовп як одну людину і починають діагностувати та лікувати таку людину. Щось на зразок середньої температури по палаті. Діє. Але не довго. Блеф.
	- А ідея із водохрещенням по Островському?
	- Це теж просто: вода є гарним носієм інформації, тому декілька діб буде триматися кодування, яке він поставив. Вилий у звичайну воду, прийми ванну, якщо хочеш бути членом МАПЕ. Але це ніяк не водохрещення, а тільки посвячення до Островського.
	- Мені бути членом МАПЕ?
	- Твоя особиста справа. Напевно бути, якщо тебе Привели туди.
	Помовчала трохи, а потім сказала:
	- Дай руки!
	- Як?
	- Протягни руки долонями уверх.
	Протягнув. Вона поставила свої пальці вертикально до моїх долоней посередині них, зібравши у щипочку, та сказала:
	- Повторюй за мною сім разів "Господи! Ісусе Христу, сину божій, помилуй мене грішного!"
	Повторив. Вона відняла свої витончені пальці і сказала:
	- Все. Можеш іти додому. Ванну по Островському прийми вранці.
	- А що ви зробили? - я не міг називати її на ти.
	- Не знаю. Розкажеш через тиждень. Краще - подзвони мені через тиждень! - і дала номер телефону.
19:15 

ID:  455766
Рубрика: Проза
дата надходження: 21.10.2013 19:27:52
© дата внесення змiн: 21.10.2013 19:27:52
автор: Левчишин Віктор

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (328)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Innessanew, 11.11.2013 - 13:01
Світанок іншого?
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
fright
 
Жду-с далі! smile give_rose give_rose give_rose
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Завтра give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: