Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Доля: Очі - ВІРШ

logo
Доля: Очі - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 6
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Очі

В було, як в кіно про Шуріка та Ніну із "Кавказької полонянки". Сергій відкрив очі - все довкруг пливло, кружляло в перемішку із дрібними кольоровими світлячками. Здавалося, цьому дивному танцю не буде  кінця-краю, а йому так хотілось чимскоріше  розгледіти очі, що здивовано-злякано  дивились на ньго. Незнайомі, вони здавалися йому до болю рідними. Ось вони кліпнули раз, другий, ніби збагнули кучерявими  крильцями янголятка, ось крильця затремтіли злякано, очі наповнились прозорими краплинками, що кожної миті готові були викотитись з-під пухнастих вій. Йому до болю захотілось приголубити ті оченята, заспокоїти, обцілувати, та свідомість поволі залишала його знову...
       Сергій прийшов до тями і перше, що він побачив, були ті ж очі, тільки тепер вони дивились на нього суворо і рішуче, навіть, трішки осудливо. І належали ті очі дивному створінню неземної краси. Щось його і манило до них, йому було так затишно і добре  під отим поглядом. Так добре йому давно не було уже добрий десяток літ.
        ...Він уже багата років взагалі уникав жіночого погляду. Він боявся його. Ніна, тепер уже колишня його дружина, вміла лише насміхатись, глузувати, знущатись над його почуттями. Сергій же любив Ніну, обожнював донечку Даринку, прагнув вдовольнити усі забаганки дружини. І хоча кудись вивітрились теплі почуття, що вони відчували один до одного, хоча Нінине серце перетворилось на крижинку, колючу і холодну, хоча недобрі слова прутом шмагали зранену душу, маленька Даринка згладжувала усі сімейні негаразди.
          Та ось, одного разу, вернувшись із  роботи додому, Сергій застав у кімнаті незнайомих "гостей". Їх було двоє. Обидва молоді, дужі, бриті наголо - "круті", одним словом. Почуття ввічливості не дозволило Сергію випровадити "гостей" із квартири, а тому він терпляче вислуховував п' яний лепіт  дружини про "шкільного товариша і брата". Після цього випадку  щось надломилось у душі чоловіка і вже його серце скам'яніло, перетворилось на крижину. А коли Ніна підняла на нього руку, нізащо обізвавши  брудними словами, коли гірко заплакала шестирічна донечка, притулившись до таткового плеча, коли вибігла на кухню скривджена мама і мовчки зачинила за собою двері, Сергій зрозумів, що це кінець. Вони розлучились. Ніна відчувала від цього лише полегкість, вона нічним метеликом закружляла у безтурботному  таночку існування, не боячись обпалити крильця, і вмить забувши про материнські обов'язки і почуття. Лише час від часу дзвонила Сергієві, коли потрібні були гроші.
         А Сергій замкнувся у собі. Навіть із близькими друзями спілкувався дуже рідко. Ні, він не запив з відчаю, не кинувся шукати собі подружки на одну ніч. Він просто зненавидів жінок. Він, навіть, боявся їх. А особливо боявся жіночого погляду. Сергій просто уникав його.
         ...Юля прийшла на чергування вранці, прийняла пост. Особливо важких хворих не було - дві планових операції пройшли без ускладнень, всі інші хворі - одужуючі.  Післяопераційна палата знаходилась якраз навпроти поста чергування, а тому медсестра без собливих зусиль могла спостерігати за станом хворих. Усе було спокійно, вже пороблені всі ін'єкції, відключено системи, чергування наближалося до кінця. Раптом один з прооперованих повільно підвівся з ліжка і, ступивши крок до дверей, як підкошений впав на підлогу. Упав так, що майже все тіло опинилось під ліжком, а свідомість залишила його. Юля мимоволі скрикнула - це був перший випадок у її ще досить незначній медичній практиці, коли хворий одразу після операції підвівся.
Довкруг не було нікого, хто б міг підтримати дівчину у таку вирішальну мить, хто б допоміг їй підняти хворого. А ним, як на зло, виявився молодий, кремезний чоловік, високий і дужий. Тоді він видався їй справжнім богатирем і дівча ось-ось готове було заплакати від безсилля.  Сльози уже тремтіли на повіках, коли Сергій (а це був саме він), відкрив очі. Саме тоді їх погляди зустрілись...
           Сергій і Юля нині невимовно щасливі. Юлині очі зігріли Сергієві душу, розтопили крижину і перетворили її на гаряче, добре і щире серденько. Ті очі повернули її на гаряче, добре і щире серденько. Ті очі повернули його до життя, заставили повірити у добро і порядність. Ті очі, обрамлені пухнастими  крильцями вій,  він готовий цілувати кожен день, він готовий дивитися у них зранку до ночі він готовий втопитись у їх безодні і не виринати більше ніколи.
           Сергій і Юля одружилися.

ID:  187026
Рубрика: Проза
дата надходження: 30.04.2010 12:29:23
© дата внесення змiн: 30.04.2010 12:29:23
автор: Доля

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (616)
В тому числі авторами сайту (12) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: