Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: CONSTANTINOPOLIS: “ ПОКА ЖИВУ И БУДУ ЖИТЬ…” Пам’яті Оксани Макар. - ВІРШ

logo
CONSTANTINOPOLIS: “ ПОКА ЖИВУ И БУДУ ЖИТЬ…” Пам’яті Оксани Макар. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

“ ПОКА ЖИВУ И БУДУ ЖИТЬ…” Пам’яті Оксани Макар.

Прикріплений файл: Ольга Рожкова - Будем жить (audiopoisk.com).mp3



Вважаю своїм обов’язком громадянина і просто людини не промовчати і висловити свій протест, особисту позицію і думку стосовно жахливих подій, які трапились у м. Миколаєві 9-го березня 2012року з Оксаною Макар і закликати всіх небайдужих свідомих і добрих людей, поетів і пісенників, журналістів і політиків, особисто владу словом і ділом допомогти нам всім, всьому нашому духовно збіднілому і хворому суспільству але такому мудрому і терплячому духовно збагатитися, морально загартуватися і бути пильними і уважними до чужої біди і страждання. Спокутувати цей гріх треба бути нам усім, всьому нашому многостраждальному суспільству, бо ця подія лягає нам усім на плечі тяжкою ношею совісті і закликає нас до негайних дій і спротивом проти ґвалтівників і вбивць наших з вами дітей. 
Стає очевидним, що існує поряд з нами цілий прошарок розбещених і знахабнілих мажорів, якім байдуже все, які не бояться нічого бо вважають себе елітою цього суспільства і безкарно роблять все, що їм заманеться, але насправді перед законом вони нікчеми і покидьки, яких чикає невдовзі страшний суд,  де не буде касаційних заяв чи помилування, чи вироків зі постановою  “ умовно ”,  які все частіше використовує  наша Феміда не бажаючи займатися дійсними злочинами і звертати увагу на суспільну потребу і проблему в цій сфері, а політики різних кольорів не соромлячись вже роблять собі піар на цій трагедії. Пригадую одного Миколаївського депутата, яків обіцяв в разі потреби закордонне лікування. А чи не була потреба? І чому не виконав обіцяного? Ці трагічні події збентежили і сколихнули всю європейську спільноту, увесь світ. Це ганьба і вирок нам усім. Ми опинились в тяжкій соціальній затяжній суспільній кризі, з якої треба поступово вибиратися нам самим. Пробудження буде тяжким і неприємним, а для деяких дуже хворобливим і останнім у цім житті, але треба негайно щось змінювати у цьому суспільстві. Економічні і соціальні “ псевдо ” реформи нам вочевидь не допоможуть змінитися, ми повинні змінитися самі з середини, а не тільки з зовні, бо зовнішність оманлива річ. Змінитися на краще може і повинен кожний, а почати треба з очищення своїх власних думок, а потім вчинків, які повинні бути підкріпленні відповідальністю за себе і за близьких ваших.
 Я закликаю і звертаюсь до всіх небайдужих і чесних чоловіків поважати жінку такою якою вона є. Її недоторканість і цнота – це святе, оберігається законом, як земним так і Божим, бо ніхто не відміняв відповідальності за недотримання поважних  заповідей Божих, - “ Не забажай жінки ближнього твого ” і “  Ти не повинен вбивати ”і т.д.. Закликаю всіх жінок бути пильними до себе, поважати себе, берегти духовну вроду і  цнотливість, як дар божій від зазіхань чоловіків ссавців і не провокувати їх, бо де та межа і міра між людським і тваринним ніхто мабуть не знає.
Поважайте і любить одне одного і тоді щастя і радість завітає в ваші оселі і серця, будьте відповідальні за свої слова і вчинки, пильнуйте уважно за тим, як ви виховуєте своїх діточок. Але стережіться безвідповідальності, розпусти як тілесної так і духовної і пам’ятайте, ніщо безкарно не минеться, бо все приховане рано чи пізно стане явним. 
“ Пока живу и буду жить”,  - ці останні слова Оксани Макар, як надія на порятунок, як протест і спротив свавіллю і насильству,  як заклик  до нашого сумління, і звичайна боротьба за життя маленької дівчинки, яка була покинута напризволяще, боротьба за бажання жити і далі щоби покарати виродків, які вийшли з нашого суспільства і живуть і здравствують в ньому і досі.
Молімося за порятунок безневинної душі Оксани, яка сьогодні уночі припинила боротися за життя, через завданні їй тяжкі рани. Нехай земля їй буде пухом а небо Раєм. 
Отож наш святий спільний обов’язок суворо покарати і засудити її вбивць і ґвалтівників, яким буде відпущена одна міра - вища.

“ ПОКА ЖИВУ И БУДУ ЖИТЬ...” Пам’яті Оксани Макар.

Скалічене й зґвалтоване дівча
Напівжива благала порятунку.
Три звіра лютих, три кровожерливих вовча
Її вмирати кинули  в провулку.

Від цих жахливих слів здригнеться тіло
І сльози на очах, і стигне кров у жилах,
Коли понівечене й знекровлене життя,
Від виродків тих мученицькі гине.
Нема спокути їм, нема і каяття.
Нехай вони підуть у небуття.
Нехай страждання час скоріше сплине.

Так звідки ж звірі ви, де взялися скажіть?
Невже ш вас народила у муках мати?
Ніхто вам цього лиха не простить
Вам навіть у Бога  нічого благати.


Від покарання вам вже не піти;
Зневажливі, огидні і паскудні.
Мажори покидьки, обдолбані кати
На страшному суді ви всі осудні.

Був у минулому один закон для всіх,
І всі його як батька поважали.
Був той найтяжчий най ганебний гріх,
коли жінок збивали й ґвалтували.
Злочинці покарань не уникали.
Когось із них там на коли саджали,
А декого провчав сирий батіг.
 
Минув той час, змінилися століття і роки,
Але жорстокість людську не змінити.
Згуртовуються у зграї,  як вовки
Мажори різної масті і братки,
Бо в них закон, – сильніший буде жити.

Пора суспільству вже сказати Ні,
Вже досить на зупинках нас вбивати.
Втомились ми від горя і брехні.
Вам більше не дозволимо вбивати
І  доньок наших більш не ґвалтувати,
Загинете у пекельному огні.

Скалічене й зґвалтоване дівча,
Мені нагадує скалічену країну.
Нехай горить їй за життя свіча.
На захист станемо її життя
І боронити будемо родину.

Життя яскрава і чудова мить.
Дітей потрібно наших захищати!
“ ПОКА ЖИВУ И БУДУ ЖИТЬ “
Казала, сильна й горда дівчинка до мати.

29.03.2012  14:48.

P.S. "Несколько днями позже стало известно ещё об одной жертве насильника в Николаеве, которая лежит в реанимации Больницы скорой медицинской помощи. 18-летняя Александра Попова в тот же неблагополучный день, 10 марта, в 01:40 была доставлена в больницу с явными признаками избиения и насилия.
Нашли девочку лежащей голой в сквере Чернобыльцам, на пересечении проспекта Мира и улицы Васляева, неподалеку от Ленинского районного отдела милиции. Девушка уже тогда была без сознания и учитывая то, что пострадавшая пятые сутки находится в состоянии комы, врачи никаких положительных прогнозов пока дать не могут."

ID:  326088
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 29.03.2012 15:09:24
© дата внесення змiн: 27.12.2016 15:45:48
автор: CONSTANTINOPOLIS

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1596)
В тому числі авторами сайту (41) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Хороший получился стих.Всё правильно сказали.Пришла пора отвечать всем за пролитую кровь простых граждан.Необходимо вершить самосуд над теми, кто этого заслужил.Зуб за зуб, глаз за глаз. friends
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибо Юра за поддержку. Вы тоже очень всё правильно, поэтически красиво выразили в своих мыслях и чувствах то, что должны были сказать на счёт этого преступления. Лично я не желаю самосуда, так как свято верю в Суд Высший, самый Грозный, самый Справедливый, - Суд БОЖИЙ. Библейское ОКО за ОКО, ЗУБ за ЗУБ, - это не что иное как Божественный Закон Взаимодействия, который неустанно и неумолимо действует во всём Творении, Он то же, что про Него сказал Христос, Что посеешь, то и пожнешь, сторицей. Просто этот закон люди извратили и неправильно истолковав, превратили его в орудие мести и насилия. В мести нет ничего благородного, а наоборот нарушается этот же Закон, а значит люди идут против Бога, не веря в его справедливость и могущество. Нет ничего, что могло бы скрыться от всевидящего ока Великих и незыблемых законов, которые вплетены в это Творение. Мы все рано или поздно всегда будем жать то, что сеем в жизни. Сея злое пожнём злое. Сея добро и любовь пожнём добро и любовь. ТОЛЬКО СПРАВЕДЛИВОСТИ НЕ НУЖНО ЖДАТЬ ОТ ЛЮДЕЙ, удел многих из них - слишком поздно. Прочитайте. В Свете Истины (Послание Грааля) и всё поймёте. Удачи Вам в вашем поиске источника свободы и Истины и будьте бдительны в духовном плане и строги к себе. Удачи Константин. friends
 
Ви сказали все, що мало бути сказане, і навіть більше. Схиляю голову перед вишим талантом не тільки як поета, але і як Людини, що здатна розділяти біль і страждання інших. Я підтримую вас і повністю розділяю вашу думку, щодо тих катів і нелюдів. Такі люди не повинні спокійно ходити по землі... Їм не місце серед інших. cry frown
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Велике Вам спасибі, що приєдналися.
Наша багатостраждальна земля кличе нас усіх разом до негайних дій. Настав час пробудження від сплячки і дрімоти. Ніхто крім нас з вами не побудує справедливе суспільство і заможну країну на наступних поколінь, так це дуже тяжка праця, вона потребує великих зусиль . Нажаль для пробудження нашого хворого, духовно збіднілого суспільства потрібна якась жертва, так було і з Гонгадзе, коли почались перші протести опозиції у 2002, щось подібне зараз коїться навколо звичайної дівчинки яка прийняла такі муки, але вона наша рідна дитинка, вона одна із нас. Виникає питання, а чи надовго в нас вистачить того почуття боротьби чи протесту проти свавілля, вбивств і насилля, які все частішають. Потребуємо великих змін, але змінитися ми повинні самі з середини, працювати і іще раз працювати. Якщо змінимося ми самі на краще, то змінитися і наше навколишнє середовище, і всі будуть щасливі і багаті. А доки ми живемо одними сподіваннями, доки ми чикаємо, що хтось за нас щось зробить, щось дасть, подасть, доки наша хата буде завжди з краю, доки ми будемо хилитися і перед владою, будь якою “доброю” чи “злою” нічого не буде.
І на останнє хотів би процитувати одного автора; -“ Народ ведомый болтунами обречён на страдания и погибель”. – “Познайте истину и истина сделает вас свободными! “. Щастя вам.
 
ГАЛИНА КОРИЗМА, 31.03.2012 - 13:10

"Якщо хтось поруч тебе страждає, плач разом з ним. cry Якщо хтось радіє, радій разом з ним. Любов - дивиться і бачить, чує і вислуховує. Любити - це брати участь усім своїм єством у радості чи горі ближнього. Ми - ангели з одним крилом. Одже, ми можемо літати тоді, коли когось обіймаємо".
Дорога, Оксаночко, обіймаю тебе, як свою дитину cry Обіймаю всіх беззахістних дівчаток, які були звалтовані катами, звірами в людскій подобі. Душа болить за кожну дитину. В щирій молитві прошу для тебе раю Небесного. Адже твоя душа була безвинною навіть вбити маленьку пташинку. Царство тобі небесне.

Злочинці мають бути покараними!!!
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Велике Вам спасибі, що приєдналися.
 
Радченко, 30.03.2012 - 17:54
Дякую, Вам, Констянтине за потрібні в цю мить слова. Так багато жорстокості навколо, що душа розривається за онуків. Як складеться їхня доля? А Оксанці - Царство небесне і хай її душа успокоїться, і простить батьків, що народили таких нелюдів. А їм самим прощення немає. Все-таки треба повертати смертну кару. Злочинці вже ніколи не стануть людьми. Якщо вони й вийдуть на волю, то вже з більшою жостокістю в душі. Тюрьма - це не виховання, це новий етап життя, в якому немає місця звичайним людським почуттям: любові, співчуттю, радості. cry 17
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ви праві. І палкі дискусії на цю тему, ще не раз будуть виходити на зовні нашого життя. Нічого не буває безкарним, ані думки, ані дії, ані навіть почуття. Пам’ятаєте ; « Все приховане, рано чи пізно, стає явним».
 
Мила Машнова, 30.03.2012 - 12:48
17 у каждого человека свой путь......У Христа он тоже был не соломой устлан!Безнаказанность возмущает! 15
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Христос постраждав за нас і задля нас і це безсуперечна істина. Але ж і Він був безневинний і був жорстоко вбитий як праведник, хоча його кривдники і лиходії намагалися спростувати і спотворити в очах людства усіх часів його велику місію нашого спасіння. Його били, в нього плювали і кривдили, а потім вбили залишивши канати на хресті, зробивши з нього мученика. Натовп кричав; «Зійди з хреста, якщо ти Син Божий, допоможи собі сам». Виправдовуючи цей тяжкий злочин державна влада, а потім і церква нам століттями роз’яснювала начебто праведність такої жертви, мовляв він сам пішов на смерть задля того щоби змити всі гріхи з людства. Така поширена думка і віра в це є прокляттям всього людства, ганебна неправда і несправедливість. Навпаки людство заподіяло ще більший гріх вбивши Сина Божого.
А чи не привід замислитися і провести паралель стосовно останніх подій, якщо коректно порівнювати, але і там і тут злочин, безкарність, приховування правди і фактів, бездіяльність влади і таке інше.
 
Наталя Данилюк, 30.03.2012 - 02:56
17 Жахлива трагедія...І такі випадки непоодинокі,на превеликий жаль.Просто наше правосуддя,домовившись з багатіями,замовчує правду і не карає винних.От нам і демократична країна і рівність перед законом.У кого гроші в кишені і зв'язки,той понад законом.Штрашно стає,коли задумуєшся над тим,що подібне могло б спіткати твою дитину...Люди не повинні лишатися байдужими до чужого горя,слід вимагати належного покарання для таких нелюдів.
Царство Небесне цій замордованій дитині... 16 16
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Кара Божа неминуча, хоча я особисто віру, що Господь нікого не карає, але ж Він дарує нам ту міру, яку ми самі собі відміряємо. Пам’ятаємо; « якою мірою міряєте, такою і вам міряти будуть і яким судом засуджуєш, таким і тебе засудять». Ця дівчинка, як моя рідна дитинка. У мене хлопчик і йому 14 років. Але не повинно бути чужих дітей, вони всі наші і рідні, але ж ми є родина і нація. Тому боляче слухати и бачити поодинокі випадки засудження в аморальності життя нині покійної Оксани, за її життя. Це спотворення і виправдовування злочина.
 
Tshway, 29.03.2012 - 23:55
царствие набесное... 23 23
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я відчуваю велику надію і потребу у перетворенні на краще нашого суспільства у майбутньому. Зміни вже кличуть нас, стукають у двері наших поки ще напіввідчинених сердець, і боляче б’ють по оголеним нервам і самосвідомості. Треба робити щось негайно зараз, відсидітись не вдасться. Наших з вами дітей чикає небезпека, якщо ми разом не змивним світ навколо нас на краще і не будемо жити з читким усвідомленням того, що за вчинки і думки ми рано чи пізно заплатимо, хто чим, хто здоровям а дехто навіть життям.
Я знаю ще і те, що її душа втілиться і народиться тут знову, але в більш сприятливих умовах існування, ніж те що було, аби вона більш не страждала, і це буде милість Божа до всіх мучеників і постраждалих. Так було, і є, і буде.
 
tatapoli, 29.03.2012 - 23:28
17 17
Вічна пам'ять Оксані! frown
А зло повинно бути покарано! 31

 
Оксана Пронюк, 29.03.2012 - 22:59
Сильна присвята, щира і болюча.
Ця історія сколихнула всю Україну.
Багато болю і гіркої правди.
Та сьогодні Оксані потрібна тільки молитва - багато молитви. Помолімося - пожертвуймо одне "Отче наш" і "Богородице Діво" за її душу - вона в дорозі до Бога. angel
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нажаль людиною, її свідомістю править темрява, але цім світом, на щастя, керує Господь. Ніщо не сховається від Його справедливості. Господь особисто нікого не карає Він лише спостерігає за самоочищенням цієї ділянки Його Творіння.
Пам’ятаєте; Проститься хула (як не дотримання закону чи обітниці) на Отця і на Сина, а на Духа Святого не проститься. Це треба розуміти.
 
ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 29.03.2012 - 22:56
 
Наталія Ярема, 29.03.2012 - 22:43
Вічна пам'ять Оксані Макар. Нехай її душі буде добре вже в іншому світі. А нелюди повинні відповісти перед людьми, законом та Богом!
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Пам’ятаєте; «По справах і вчинках впізнаєте їх», і «Вони вже мають свою нагороду», « Що посієш те пожнеш сторицею».
 
Юля Фінковська, 29.03.2012 - 22:41
cry cry cry cry cry cry cry я так вболівала по телевізору за її долю....чому так все.... cry
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нажаль наша людська пам'ять дуже коротка. Ось і тепер я дуже схвильований тим відчуття, що таке собі тимчасове обурення дуже скоро стихне і все заспокоїться, і нічого не зміниться і надалі у нашої ментальності стосовно моралі і відповідальності за вчинки.
 
Маленька лялька, 29.03.2012 - 20:18
Засуджувати цю дівчину ми просто не маємо права і не можемо... І не нам її засуджувати.. Але питання полягає в тому чи мало право хлопці взагалі її чіпати і чи мали право позбавляти її життя.. І те, що чи винувати вона чи ні ролі вже не грає, а те що хлопців потрібно сильно покарати я вважаю, що це правильно!
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Пригадайте Христа у якого Фарисеї спитали, що треба зробити з розпусною жінкою, і що Він відповів їм. “ Хто без гріха нехай перший кине в неї каміння”.
Я підкреслю таку думку: Жінки є відображенням того, що насправді бажають бачити в неї чоловіки. Ми чоловіки винні в тому що зараз багато жінок нехтують дарованою природою жіночістю, безцінним подарунком, силою з висока. Треба віддати дань поваги всім жінкам без виключення і тоді розквітне справжня жіночість, яка виведе нас з хаосу суспільного морального занепаду і вкаже нам чоловікам справжній путь до порятунку, а доки ми чоловіки з легкої руки будемо дозволяти кривдити жінку словом чи ділом, то гріш нам ціна і ганьба.Жінки мене зрозуміють. І влада тут ні до чого теж. Так, зрозуміло, що багато претензій і питань до влади теж є стосовно неналежного виконання функцій і обов’язків, але ж вона наша, «демократично ?» обрана. Істина криється набагато глибше і навіть не в моралі, бо те що морально для одного, аморально для іншого. Насправді суть питання криється в особистій відповідальності, за заподіяні нами думками і вчинками.
У нас суспільство, жорстоке і осудливе, і поки ми українці будемо жити по принципу моя хата з краю, до тих пір нас будуть топтати, дробити, сварити, вбивати, ґвалтувати і всі зневажати. Тож навчимось поважати по-перше себе. Мені більш нічого додати»
 
ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 29.03.2012 - 17:22
В ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ БАГАТО СУПЕРЕЧЛИВИХ ПОВІДОМЛЕНЬ, АЛЕ Я, НЕ ДИВЛЯЧИСЬ НІ НА ЩО, ПІДТРИМУЮ КОСТЯНТИНА І ВСІХ, ХТО ВВАЖАЄ, ЩО ЗЛОЧИНЦІ МАЮТЬ БУТИ ПОКАРАНИМИ!

ДРУЗІ ОКСАНИ ВІД НЕЇ ВІДВЕРНУЛИСЯ.
Є МУДРІ СЛОВА "НЕ СУДІТЬ І НЕ БУДЕТЕ СУДИМІ" - ЦЕ СТОСОВНО ОСУДУ ЖИТТЯ ОКСАНИ. ЇЇ ВЖЕ НЕМАЄ СЕРЕД ЖИВИХ - ХАЙ БУДЕ ЗЕМЛЯ ЇЙ ПУХОМ! ЯКЩО ПОРІВНЯТИ АМОРАЛЬНЕ ЖИТТЯ ОКСАНИ І ВБИВСТВО, ТО ЩО СТРАШНІШЕ7 ХТО ДАВ ПРАВО ЦИМ МОЛОДИКАМ ЗАБИРАТИ ЧУЖЕ ЖИТТЯ? САМЕ ТОМУ, ЩО ЗГАЛТУВАННЯ ДУЖЕ ЧАСТО ЗАЛИШАЮТЬСЯ БЕЗКАРНИМИ, КІЛЬКІСТЬ ТАКИХ ЗЛОЧИНІВ АСТРОНОМІЧНА!
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дійсність така, що влада належить чоловікам. Він підкорив собі все на світі, а коли йому стало цього замало то він вирішив підкорити жінку, і йому, як не прикро, це вдалося. Ті поодинокі випадки боротьби за рівні умови і права так нічого і не змінили. Жінка залишається рабинею і іграшкою в чоловічих тенетах грошей, розваг і розпусти. Народжуються зараз діти хлопчики вже з гіпертрофованою сексуальністю і відповідною владною поведінкою стосовно жінок. Спочатку нам здається це такими приємними розвагами, мовляв вони ще діти, а коли підростають то вже пізно щось змінювати. Траплялися тисячі зґвалтувань і вбивств жінок в Україні і до цього злочину, але чому тільки зараз суспільство так болюче зреагувало, чому вийшли на вулиці тільки після 9-го березня, не зрозуміло. Невже ми такі всі інертні і костні духовно, щоби по справжньому обуритись після тисяч і тисяч замордованих і зґвалтованих жінок по всій країні за роки нашої хворобливої незалежності.
 
Єйжена Кашицька, 29.03.2012 - 16:45
Як би ця дитина не жила, це не значить, що треба було її вбивати!Царство їй небесне! Дуже шкода її!
Костянтине, Ви молодець, що словом стали на захист цієї дівчини!
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я би хотів підкреслити таку думку.
Ми пам’ятаемо, як змінилося наше суспільство і наша свідомість, коли були оприлюднені факти звірячого вбивства Гонгадзе. Так само і ця жахлива подія, як би не намагалася відбілити перед нашими очима злочин влада і ті хто зацікавлені у цьому, вже набула, я вважаю, незворотного напрямку. Україна змінилася після 9-го березня і це насправді так. Підтвердити мої слова можуть тисячі і тисячі небайдужих і обурених людей не тільки в середині країни. Іде очищення і страшний суд вже зараз, навколо нас. Не бачать це тільки сліпі. Прикро тільки, що нам потрібні такі безневинні жертви задля того щоби зрушити нас з місця і збурити суспільство задля кращих змін…
 
Зоя Кириванова, 29.03.2012 - 16:38
flo22 ... Спасибо, что Вы не равнодушны.. Девочка умерла мученической смертью..Нельзя судить мертвых.Я не согласна с предыдущим комментом. Люди - будьте Человеками..
 
CONSTANTINOPOLIS відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую Вам Зоя, що приєдналися до співчуття і особисто засудили злочин.
Пан віршотворець С. Плекан написав мені відгук, але я з необережності його видалив, коли розміщував відповідь. Отже написав йому таке на його безсоромне засудження.
По пам’яті його цитую; « Не треба робити з неї героя. Вона вела аморальне життя. А в тому, що сталося винна влада.»
«Ви дуже помиляєтесь. Пригадайте Христа у якого Фарисеї спитали, що треба зробити з розпусною жінкою, і що Він відповів їм. “ Хто без гріха нехай перший кине в неї каміння”. Бережіться і Ви опинитися в їх числі.
Шановний пан С. Плекан, будь ласка скажіть мені подробиці її «ганебного життя». Чим вона перед Вами завинила особисто? Чи Ви її близький родич, який знає що каже? Чи Ви її знали особисто, її матір, їх родину, їх життя, якщо дозволяєте собі засуджувати, я підкреслю, безневинне дитя, яке б воно б не було, якім би її не малювали нам наші доморощені моралісти, продажні і пихаті політтехнологи; розбещена вона була чи ні, яке це має значення, адже вбивали і ґвалтували її. А чи вона скривдила когось з цих виродків і взагалі про що тут мова. Зараз у мас-медіа запущена ціла низка принизливих «доводів» і «фактів», сумнівне відео з життя начебто «анті соціального елемента» доньки і її мати.
Ніхто не робить з неї героя, минули часи героїв, а з ними мабуть, пішли у небуття справжні чоловіки, які б захищали і любили своїх жінок і доньок від свавілля і засудження. Не дивно що ви чоловік і що написали такий собі по чоловічому розсудливий відгук, мовляв всі жінки «б» і «сте.». Так само поміж нами чоловіками у кампанії чи по одинці ми відгукаємось на адресу жінок, чи я не правий? Так, справедливо сказати, що жіночість, у чистоті цього розуміння занепала, зганьбила себе своїми вчинками у побуті, в моді і так далі, але жінка відображення чоловічих егоїстичних прагнень. Чоловік бачить в неї, як не прикро, лише самицю, яку постійно прагне підкорити, завоювати, заволодіти, а якщо вона йому відмовить, то він стає месником і кривдником, бо це так боляче б’є по такому собі дрібненькому і жалюгідному самолюбстві. Я підкреслю таку думку: Жінки є відображенням того, що насправді бажають бачити в неї чоловіки. Ми чоловіки винні в тому що зараз багато жінок нехтують дарованою природою жіночістю, безцінним подарунком, силою з висока. Треба віддати дань поваги всім жінкам без виключення і тоді розквітне справжня жіночість, яка виведе нас з хаосу суспільного морального занепаду і вкаже нам чоловікам справжній путь до порятунку, а доки ми чоловіки з легкої руки будемо дозволяти кривдити жінку словом чи ділом, то гріш нам ціна і ганьба. Жінки мене зрозуміють. І влада тут ні до чого теж. Так, зрозуміло, що багато претензій і питань до влади теж є стосовно неналежного виконання функцій і обов’язків, але ж вона наша, «демократично ?» обрана. Істина криється набагато глибше і навіть не в моралі, бо те що морально для одного, аморально для іншого. Насправді суть питання криється в особистій відповідальності...
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: