Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: bonbongirl07: Чоловік-жінка - що краще? - ВІРШ

logo
bonbongirl07: Чоловік-жінка - що краще? - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Чоловік-жінка - що краще?

Точно не знаю для чого я пишу ці рядки. Людей завжди цікавила, цікавить і буде цікавити природа стосунків між чоловіком і жінкою. Я не є винятком. Тому мені хочеться написати про певні висновки, до яких я дійшла – частково зі своїх власних спостережень, частково зі прочитаних книжок, а дещо я взяла з вироблених протягом багатьох років правил життя. Хочу підкреслити, що я нічого не стверджую напевне, а просто описую речі так, як вони мені здаються саме зараз. Не виключено, що через деякий час я можу змінити свою думку.
Отже, я хочу написати про десять переваг  бути жінкою, і так само про чоловіків.
Розпочну з жіночої половини – це можна аргументувати і тим, що я сама є жінкою. Тому:
1.	Найперше і найголовніше, що відрізняє жінку від чоловіка це те, що вона знає і може відчути повну радість материнства. Ні, ну звичайно, чоловік теж відіграє не найменшу роль в зародженні нового життя, але жінка має змогу пережити в прямому смислі слова «народження» своєї дитини. Зазвичай, 9 місяців очікування дитини є одними з найкращих (хоча і не найлегших) в житті будь-якої жінки. І на відміну від чоловіків, жінки, в яких з певних обставин не склалося особисте життя, можуть створити свою сім’ю, народивши дитину і поза шлюбом.
Тобто, в жіночої половини населення менше шансів залишитися самотніми назавжди. Це, на мою думку, є дуже важливим.
2.	На другому місці – жінки більш емоційні ніж чоловіки. Тут ви можете, швидше за все, зі мною не погодитися, що це є перевагою. Емоційна людина – є слабкою і вразливою. Але я хочу зазначити жіночу емоційність  як позитивну саме в порівнянні з чоловічою стриманістю. Жінкам простіше проявляти свої емоції і почуття – вони можуть розплакатися, коли дивляться якийсь фільм, проявляти ласкавість до подруг, до дорогих людей, впасти в депресію від того, що не можуть купити собі «просто неймовірно кльові» рожеві босоніжки, бо прийдеться змінювати весь свій гардероб. Чоловіки ж  мусять постійно тримати себе під контролем. Їм набагато складніше показати  свої почуття, і дуже часто вони від цього страждають . Тому було б непогано, щоб чоловіки  навчилися «жіночої емоційності».
3.	Жінки живуть довше за чоловіків. Це науково доведено, і не є ні для кого секретом. Жіноча тривалість життя довша  за рахунок того, що вони простіше і краще пристосовуються до складних умов життя. Тому чоловіків треба берегти і опікати. Це прямий жіночий обов’язок. Але з іншої сторони, хоч  жінки і живуть довше, але це не означає, що це є причиною для їхньої радості. Жінка в 30 років і жінка в 75 років – відчуваєте різницю? І ще, я довго міркувала над ідеальним віком чоловіків і жінок, і таки визначила певні межі. Для чоловіків – це від 25 до 47 , а можливо і до 50 років, а для жінок – від 23 до 40 (ну можливо до 43) років. Звідки я взяла ці числа? Точно не поясню. Просто мені здається, що саме в цих вікових межах і чоловіки, і жінки можуть найкраще проявити свою сутність. Нижні межі такі, бо ще ніби людина і молода, але вже певний життєвий досвід в неї є (це я беру в загальному, хоча можливі і виключення). А встановлення таких верхніх меж пов’язано, перш за все, з людською фізіологією. 
4.	Жінки мудріші за чоловіків. Тут я можу написати безліч фактів на користь жіночої мудрості, але я цього робити не буду. Я дам короткий коментар до цієї переваги, коли буду писати про чоловіків.
5.	Жінки можуть проявляти свою жіночу сутність завдяки одній важливій речі. Мабуть ніхто не здивується про що йде мова. А мова йде про одяг. Як це не банально, але це є перевагою. Жінка може одягнути на себе майже все, що забажає її душа. Їй не потрібно постійно носити тільки штани чи шорти. В неї значно більший вибір. Інколи це може і бути проблемою для жінок – що одягнути? В таких випадках починаєш заздрити чоловікам, в яких з цим значно простіше. Головне – щоб одяг був охайним і чистим. Але все ж таки, я б не проміняла всі ці спідниці, гарну білизну, намиста, сережки,заколки , прикольні босоніжки чи (Оооо!!) великі-малі-шкіряні-пластикові-з аплікаціями сумки на чоловічий одноманітний (навіть і різнокольоровий) одяг. Ось.
6.	Жінки можуть проявляти свій інтерес до суто чоловічих речей – наприклад, футболу. Звичайно, вони не стануть «своїми» в чоловічій компанії, яка слідкує за дуже важливим матчем, але певне враження справить, якщо скаже, що там оффсайду і близько не було, а той кутовий – то просто якась нісенітниця. Головне тільки не говорити, що Кріштіано Рональдо такий красунчик, а от Рауль – вже трохи не у формі. Чоловіки такого не оцінять. А чоловік, якщо і почне проявляти інтерес до жіночих речей, і навіть здивує своїми знаннями даму свого серця, то друзі-чоловіки, швидше за все, його не зрозуміють. Ще й почнуть кепкувати з нього. Несправедливо, правда?
7.	Жінка себе почуває впевнено майже завжди, у всіх ситуаціях, хіба що крім однозначної впевненості у стосунках з чоловіками. Жінка, якщо щось робить, то це означає, що вона знає чого і як саме вона хоче. В чоловіків з цим бувають проблеми. І тоді його провідною зіркою стає жінка. А всі жінки хочуть стати для когось провідними зірками.
8.	Ну що там говорити, що жінки не переймаються про можливість стати імпотентом. Це болюча тема тільки для чоловіків. І щоб вони не говорили і не думали, що з ними такого не станеться, в своїй підсвідомості вони все рівно бояться. Можу заспокоїти чоловічу половину тим, що секс це важливо, але не найважливіше в стосунках.  Звідси інша перевага бути жінкою – 
9.	Вміння щиро і віддано кохати. Добре, визнаю, що чоловіки теж можуть. Можуть! Але не хочуть цього визнавати. І тут треба читати пункт 2. Ну чого чоловіки розділяють психічну і фізичну любов, а жінки постійно хочуть її поєднати? Невже чоловікові недостатньо того, що він коханий і потрібний своїй дівчині-подрузі-жінці? Невже треба постійно шукати інших пригод? В мене інколи виникає таке запитання – чи змогла б я пробачити зраду? Однозначної відповіді я не маю. Швидше за все – так. І тут справа не в тому, що я не маю гордості. Просто я знаю, що можна помилитися, від цього ніхто не застрахований. Головне, щоб була щирість у відносинах. Тоді я зможу пробачити фізичну зраду. А от психологічна зрада може бути тільки тоді, коли люди один одного не люблять, не розуміють, і не хочуть бути разом. Таке не пробачається.
10.	Бути жінкою класно, бо ти потрібна чоловікові. Якби вони не говорили, що «no girls – no problems», все рівно вони хочуть когось любити і про когось піклуватися. Жінка може дозволити собі бути слабкою і дозволити піклуватися про неї. Але ж знову, чоловік, який буде біля неї поруч, має бути справжнім чоловіком. А сьогодні, на жаль, це рідкість. Ось через це жінки стали більше емансиповані. Вміти розібратися з усіма проблемами – головна жіноча роль. А шкода, саме через це зникає жіночність, яку так люблять чоловіки.

Ну не знаю, чи вдалося мені повністю передати те, що я думаю. Дуже складно написати  і пояснити  все так, як саме ти це розумієш і ще подати так, щоб тебе зрозуміли інші люди. Ну основні думки ніби видно. Хоча насправді про жінок було писати не дуже легко. Я б сказала, що важко.

Ну тепер про чоловіків, з моєї суб’єктивної жіночої точки зору.
1.	Бути чоловіком класно, насамперед (тут проявляється моя жіноча сутність), бо в них немає місячних. Вони цього не розуміють, але це дуже-дуже ускладнює жіноче життя. Уявіть, у вас спочатку перед МС, потім самі місячні, а потім ще після МС ( я звичайно трохи перебільшую, але це не найкращий період для жінки). А два дні, так взагалі нічого не хочеться, хіба що лежати в ліжку, читати якусь цікаву книжку, їсти шоколад, і головне! ні про що не думати. Тому чоловікам в цьому плані значно більше пощастило, ніж жінкам.
2.	Чоловіки розумніші за жінок. Це факт. Звичайно є жінки-виключення, але це тільки підтверджує загальне правило.  Особливо багато розумних чоловіків у сфері математики, фізики, хімії, кібернетики, інформатики, біології….і можна продовжувати список. Зате жінки краще проявляють себе в гуманітарних науках. Але повертаючись, до п. 3 переваг бути жінкою, хочу зазначити, що можна провести паралель між жінкою і чоловіком, як між шиєю і головою. Куди повернеться шия, туди ж повернеться і голова. Так можна описати мудрість жінок. Жінки керують чоловіками, але роблять це непомітно. Ну так принаймні мають робити справжні жінки. Тобто не треба влаштовувати скандал, а вміти знайти інший спосіб досягти свого.
3.	Чоловікам вигідніше і краще жити в громадянському шлюбі. Зазвичай. Ну а чого б їм було погано? Вдома чисто, їжу готують, «поплакатися» є кому, зайнятися сексом теж є з ким, і –ооо ! саме головне – вони не просто потрібні своїй співмешканці (НЕ дружині), а їх люблять. Але  в таких випадках, жінки вважають себе майже одруженими, а чоловіки, навпаки, - майже вільними. Тобто вони можуть займатися тим, що вважають запотрібним, і вести себе так, як вони себе поводили б , якби жили холостяками. Їм немає чого втрачати, а жінкам є. Жінки просто віддають свої найкращі роки життя, а гарантії в майбутньому в них немає. Я розумію і погоджуюся, що штамп в паспорті – це не саме головне в стосунках. Але, якщо виходити з такого переконання, то чого б його не поставити? Що зміниться? Мені незрозуміло. Жінка залишиться та сама, з тими ж почуттями. Тільки в неї поміняється статус зі співмешканки, на дружину. Ще зазначу, що я не проти, пожити разом зі своїм хлопцем, побачити і перевірити наскільки ми підходимо один одному. Але такий громадянський шлюб має бути недовготривалим, не більше 1,5 роки – цього терміну достатньо, щоб визначитися, чи хочете ви прожити все життя разом (це я про ідеальний варіант). 
4.	Чоловіки повинні робити перший крок на зустріч жінці. Хтось може зауважити, що чоловікам інколи це не є перевагою, а навпаки є обузою. Ну не знаю. Можливо. Хоча я дивлюся по собі. Я можу спокійно сказати про свої почуття перша тій людині, яка мені подобається. Ну можу,мені не складно, я не люблю невизначеності (можливо це в мене і поганий смак, треба змінюватися). Ну в будь-якому випадку, це сприймається не дуже позитивно, тому я такого вже не роблю. Тобто, все рівно жінка повинна тільки погоджуватися на те, що їй пропонує чоловік. Це так несправедливо, хоча з іншої сторони, чоловік на те і чоловік, щоб показати себе зі сторони ініціатора стосунків. Емансипацію в сторону!
5.	Чоловіки менше часу витрачають на догляд за собою. Це така економія часу для них!!! Тут я просто починаю їм заздрити. Їм достатньо просто бути чисто вибритими, вимитими, охайно вдягнутими, і все, перед нами майже ідеальний в своїй зовнішності чоловік. І він не дуже переймається, якщо в нього щось не так з фігурою, бо всі чоловіки по своїй натурі – самозакохані. Правильний підхід. І візьмемо жінку. Вона кожного дня робить безліч процедур і речей, які є просто «життєво необхідними» для того щоб гарно виглядати.  Добре, коли в неї немає супер-серйозних психічних проблем з приводу своєї зовнішності, а коли вони є? Не реально існуючі, а придумані, нав’язані певними стереотипами? Жінка тоді починає бути просто трохи «obsessed», і що ніяк не може бути на її користь. Що вже занадто, то не здраво.
А ще хотілося б зазначити, що бути яскраво вираженими метеросексуалами  і гламурненькими  мужчинками – це НЕ кльово. Переважна більшість жінок такого не сприймають.
6.	Чоловіки можуть займатися сексом, і зовсім не хвилюватися, що вони раптом завагітніють. Це важлива перевага. Правда, їм не щастить в іншому – в отриманні повноцінної насолоди – так вони самі говорять)) Ну приходиться вибирати.
7.	Гендерна рівність нам тільки сниться! Чоловіки є більш бажаними для прийняття на роботу. Жінок, коли їх беруть на роботу відразу  запитують (особливо коли мова йде про можливість кар’єрного росту або про відповідальну роботу), чи вони мають хлопця, чи одружені, чи мають дітей, чи коли збираються народжувати, чи зможуть віддавати себе роботі на всі 100%? Рідко коли жінка може повністю суміщати успішну кар’єру і щасливе сімейне життя. Часто приходиться обирати щось одне, і зараз в основному страждає  сім’я жінки. Треба ставити пріоритети, а інколи це зробити дуже складно.
8.	Чоловіки сильніші за жінок. В прямому значенні. Чоловіка важче скривдити фізично. Жінка, хоча  і може відвідувати курси по самозахисту, все рівно буде залишатися слабкою в порівнянні з чоловіком.  І в сімейному житті жінки частіше стають жертвами насилля, не тільки фізичного, а й сексуального теж. 
9.	Чоловіча дружба існує реально. А на рахунок жіночої в мене існують певні сумніви. В мене є подруги, яких я дуже люблю, і інших я не хочу мати. Але я згадую свій гіркий досвід, коли моя найкраща подруга, яку я знала вже на той час більше 15 років (простіше сказати з її народження), просто мене  зрадила і підставила одночасно. Я їй цього так і не пробачила. Можливо тоді вона не зовсім  добре розуміла, що робить, але я переступити через себе не можу, і саме головне не хочу. Не бачу сенса. Ну а чоловіки, вони завжди керуються принципом «один за всіх і всі за одного». І стосунки вони не можуть так просто розірвати, навіть якщо сварка стосується жінки. От в кого треба повчитися правильно будувати дружні стосунки.
10.	Довго я думала над 10 перевагою. І нічого не придумала іншого, ніж просто сказати, що чоловіків люблять жінки. Це правда. Все рівно, яка б жінка не була самодостатня, яка б в неї не була кар’єра, навіть якщо вона має кохану дитину, вона все рівно потребує чоловіка – як кращого друга, як коханця, як свою другу половину. Я не вірю у фемінізм. Жінка не може бути без чоловіка, і так само чоловік не може бути без жінки. Це не природно. 

Ось здається і все. Ніби написала все, що вважала за потрібне, але все рівно не зовсім задоволена результатом. На цю тему можна багато говорити, сперечатися, щось доводити, когось в чомусь переконувати. Але воно того не варте. В кожного своє розуміння сутності жінки і чоловіка. Чоловіки сприймають жінок по-своєму, а жінки теж по-своєму  дивляться на чоловіків. А інколи люди можуть дивитися на одну й ту ж саму річ, а бачити її по-різному. Тобто не має сталих критеріїв оцінки переваг  ким бути краще - жінкою чи чоловіком.
Я просто хотіла би зазначити, що все рівно хто зараз читає цю статтю, головне, щоб він чи вона для себе зробили висновок – немає різниці чи ти чоловік, чи жінка. Головне, щоб ви були щасливі тим, ким ви є.

П.С. Ще моє особисте маленьке побажання до всіх – будьте більш щирими. Так хочеться вірити людям, і так складно це робити.
П.П.С. А насправді великої різниці між чоловіками і жінками немає, якщо тільки не говорити про фізіологію.

ID:  154031
Рубрика: Інше
дата надходження: 07.11.2009 18:06:24
© дата внесення змiн: 07.11.2009 18:06:24
автор: bonbongirl07

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: BARS, Астарот
Прочитаний усіма відвідувачами (4801)
В тому числі авторами сайту (48) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

В.А.М., 10.06.2010 - 21:46
23 19
 
Samar Obrin, 31.03.2010 - 18:53
скажу Вам що насправді нічого нового тут немає...Це тільки перший крок до подальшого...
І є речі - яких не розгледіти скрізь Вашу жіночість та мою чоловічість, щоб бути справжнємовним...
До речі - чоловіча дружба - це не перевага над жінкою - це як на мене більш - недолік.. Ще ніхто не вигадав ДРУЖБИ, яка б була наповнена до краю...
Саме це і є - інертність чоловіка по відношеню до самого себе...
Хоча, знаєте - Ви можете навести багато як би прикладів з життя...Але якщо казати мовою філософіі - все треба перевертати до гори ногами...
Усе - пусте...
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за коментар!
Насправді, я з Вами погоджуюсь. Тут нічого нового немає, так само як чогось конкретного чи "сталого". Деяки думки я вже чуть змінила - а пройшло не так багато часу. Тобто, це правда - все відносне.
 
Lee, 21.03.2010 - 06:34
flo27 heart flo23 05 flo14 Пасиб, дорогая за откровение, так порой интересно проследить за чужими размышлениями... приближение к истине достойно уважения, хотя многое улыбнуло, но жизнь внесёт свои коррективы... удачи в дальнейших исследованиях!!! air_kiss angel
 
Викуся, 09.01.2010 - 13:04
Оценка поэта: 5
Це наче мої думки,якби я не лінувалася про це думати.Дуже дякую за цю працю. kiss
5555555555555555555555555555555555555
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую!!!!
heart heart heart heart heart
 
A.Kar-Te, 24.12.2009 - 21:30
Оценка поэта: 5
12 Если человек задумывается - это уже хорошо, если анализирует - еще лучше, если делиться своими "плодами"-
замечательно! Большой труд должен быть оценен. biggrin 16 flowers icon_flower flowers
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за такі приємні і добрі слова!
heart heart heart heart heart love
 
16.12.2009 - 23:18
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую!
Я обов"язково прочитаю ваш твір! give_rose
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
та немає за що)))
Я завжди була впевнена, що філософи самі розумні люди, і що з ними завжди цікаво. Правда щоб і їм було цікаво з тобою спілкуватися, треба намагатися бути на рівні. А це досить важко.
Викладуй, я думаю, що багатьох зацікавить) smile
 
03.12.2009 - 16:12
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Оце я розумію)))
Філософія - сама цікава наука, і основна, але її розуміють тільки одиниці)) Так що, ти молодець))
 
Астарот, 03.12.2009 - 15:59
Оценка поэта: 5
1.Невже під час тих страшних двох днів хочеться читати книгу? Я не жінка, але в це сильно не повірю biggrin
2. Невже філософія краще сприймається жінками? Хм. А де ж тоді гранди цієї витонченої науки? Може Гегель був прихованою дамочкою biggrin biggrin biggrin (я не чіпляюсь, просто жартую з натяком biggrin)
3. Не треба говорити, що тільки чоловікові чогось не вистачає, щоб зробити крок до зради... всі тут слабі на голову biggrin
4. Чоловік-розум, жінка-почуття. Тому основна наша увага на думки, а ваша на красу. Закономірність!
5. Щодо ПМС-тут я можу поспівчувати, так як і про народження дитини-такого болю навіть страшно уявити!

В основному погоджуюсь з написаним, особливо з останнім рядком, але дещо смішило. Тільки не ображайся wink
Класссно написано! Мабуть ти психолог! 12 23 23 23
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ну..
1. Я ніколи не ображаюся на критику, тим більше заслужену))
2. Книжки (тільки спираючись на свій досвід) хочеться читати книжки, але не вистачає часу. А так він з"являється))
3. На рахунок філософії - не знаю як і хто, але для мене ця наука - темний ліс)) Хоча в мене колись було і 5 з неї, але це була не зовсім заслужена оцінка.
4. За зраду - погоджуюсь.
5. Жінки бувають різні, так само і чоловіки. Для мене головне світосприйняття чоловіка.
6. Це те, що просто треба пережити))) І це не саме страшне в житті =)
Якщо щось смішило - то це дуже добре))) Значить не було нудно))
Я так думаю, що десь так через рік, я сама поміняю думки по всім пунктам, крім самих очевидних)))
П.С. До психолога мені дуже далеко)) smile
 
sntgeorge, 09.11.2009 - 14:58
Оценка поэта: 5
biggrin не буду говорить с чем не согласен ) просто 5 за личное мнение )
любимый тост: за женщин !!! 21
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
smile дякую)))
 
LadyInRed, 07.11.2009 - 20:33
Оценка поэта: 5
Загалом вірно, хоча, звичайно є певні індивідуми-виключення, та то вже інша розмова. В одному журнальчику читала статтю про 40 переваг бути чоловіком і лише 30 - жінкою... Це теж своєрідна дискримінація? wink У Вас все порівну, і останні десяті пункти мені подобаються найбільше wink
 
bonbongirl07 відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
та я, якщо чесно, сама з собою по деяким пунктам можу посперечатися...просто про все написати об"єктивно - складно. smile
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: