Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Анно Доміні: ERA - ВІРШ

logo
Анно Доміні: ERA - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ERA

Прикріплений файл: 04 - Sentence.mp3



Якщо умреш – весь світ умре з тобою.
Життя тоді, коли у нім є ти.
Куди мені подітись із журбою?
Куди, скажи, без тебе маю йти?

Життя – це ти. 
                     Весь світ для мене – ти.
В очах твоїх – початок і кінець.
Хоча у мене – лиш твої сліди,
Та ти для мене – вічності вінець.

З тобою – все. 
                     Без тебе – тільки смерть.
Для тебе – все. 
                     Для себе – тільки подих.
У тебе – все. 
                  У мене – лиш потерть.
Ти поглядом мене зціляєш хвору.

Ти – сенс життя. 
                        Ти – суть моїх думок.
Якщо живеш – я ладна животіти,
Щоб був між нас один-єдиний крок,
Щоб ти, нарешті, міг його зробити. 

~2003

ID:  996100
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Любовна та інтимна лірика
дата надходження: 14.10.2023 14:16:53
© дата внесення змiн: 14.10.2023 14:16:53
автор: Анно Доміні

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (136)
В тому числі авторами сайту (9) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Щєпкін Сергій, 16.10.2023 - 14:01
Дуже гарний вірш, але тільки про гарне говорити - на мою думку, це не дуже гарно) краще вже просто про цікаве)

Тож дозвольте дещо відвертого) (цікаве слово "від-вертий", правда?, ніби й від, ніби й відвертає, ніби й вертить - а означає аж он що!)

На мою думку, - і це стосується не так саме цього Вашого вірша, як взагалі всієї поезії всіх авторів, - тіло вірша самЕ спонукає уяву читача малювати картинку до нього, і не одну на ввесь вірш, а багато, можливо до кожного образу свою, імпровізувати музику теж, а вже надана картинка чи музика обрубує уяву, в кращому випадку обмежує її, і тоді слова вірша виглядають ніби доповненням до картинки чи музики. Коли це пісня - ґуд, коли це вірш до конкретної картини художника - теж ґуд, а коли це не пісня і не картина? Ви зі мною не згодні?, особливо на рахунок картинок до віршів, які такі модні у авторів цього клубу? Особливо про осінь)) яка картинка може замінити уяву, що народжується у вірші??

Тепер конкретне) - "пОтерть" - це ж "трухА"? Звідки взялося "потЕрть"? Можливо, я чогось не знаю?

Ну і до рядка "Якщо живеш – я ладна животіти" розповім одне моє недавнє пізнання: виявляється, жебраки, які просять милостиню, дивляться на світ зовсім не так, як той, хто її дає. Жебрак думає, що це саме він дає можливість недостойній людині, що проходить мимо нього, заробити собі місце в раю і стати достойнішим, даючи милостиню. Тобто той, хто її дає, в очах жебрака нижче від нього на будь-яких "духовно-вимірювальних" сходах! Тож виходить, коли ти просиш щось на кшталт милостині - то це ти ніби принижуєш людину! Я довго думав про це - і нарешті погоджуюсь: найкращим свідченням цього є церкви, які будують мільйонери на вкрадені ними гроші.

Вибачте що так довго, але ж цікаво, чи не так?

16 ros 42
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 17.10.2023 - 15:35
Ага, з вами таки цікаво, пане Сергію! smile

1. Щодо картинок-пісень тощо. Не можу сказати, що я із вами не згодна. Але:
У моєму конкретному випадку картинка із віршем -- лише тоді, коли малюнок мальовано до вірша або навпаки (як правило, вони приходять водночас), або ще буває, якийсь тутешній пейзаж надихає на вірша, тоді вивішую фото -- тобто виходить, так би мовити, "два в одному", неподільні особисто для мене. Якщо це обмежує фантазію читача -- що ж, таке теж буває, доведеться читачеві змиритися із цим прикрим фактом. biggrin
А щодо цього вірша і пісні -- помістила її тут тому, що це саме вона надихнула мене колись на цей вірш. Зрештою, якщо на картинку поруч не подивитися практично неможливо, то пісню/мелодію можна не слухати -- тоді фантазія не обмежиться. wink

2. Так, нормативний наголос "пОтерть". Але в поезії часом допускається і ненормативний наголос. Не скажу, що мої скромні твори претендують на високе звання "поезія", але все ж у мене такі випадки трапляються час від часу. apple

3. Щодо жебраків. Певна річ, що вони дивляться на світ не так, як той, хто подає милостиню, але от як саме -- мені важко судити. Не маю настільки тісного досвіду спілкування із жебраками, аби судити про їх внутрішній світ. Та й не можна, певне, усіх жебраків під одну гребінку чесати... особисто для мене просити -- це все ж принижуватися, а не принижувати.
А щодо церков не надто зрозуміла, що саме ви маєте на увазі: хто кого принижує?

16 23
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 17.10.2023 - 21:27
Запитання: яка церква – як організація – дозволить побудувати церкву – як приміщення – тому, хто (за її ж канонами) оббирає «бідних людей»? Відповідь одна – та церква, у якої немає грошей зробити це самій, тобто, грубо кажучи, «жебрацька», яка дозволяє дати собі свого роду милостиню. І цим самим «жебрацька» церква дає можливість «низькій», у її ж очах, людині заробити собі місце у її раю. І ніяких заперечень я не приймаю, бо тоді я Вам можу авторитетно розповісти, що простий олівець зовсім не є інструментом художника, а це є найнебезпечніша зброя – ним можна не тільки очі виколоти, а запросто людину і вбити – гарно заточений олівець із твердістю від 7Н до 10Н перерізає артерії на шиї не гірше ножа. Ви цього не знали?

Але то хвіґня) останнім часом про церкви мене більше цікавить інше: на запитання «Чи Бог існує і скільки їх?» будь-яка церква – християнська, мусульманська, єврейська, ісламська – відповість однаково: «Так, існує, і Він тільки один і Він тільки наший (християнський, мусульманський, єврейський, ісламський)!»

Ви уявляєте, що було б, якби християни казали, що закони фізики, які теж існують (хімії, математики і т.д.) тільки одні і вони християнські? А мусульмани казали теж, що математика одна і вона тільки мусульманська, а всі інші математики - невірні?!! І т.д. Що тоді було б з наукою? В яких би вимірах ми жили б?

За такої «погоди» чи не здається Вам, що вся та хєрня, що твориться зараз на нашій планеті у мізках людей – саме через всіляких «віруючих» і їхніх богів, і тільки через них? Якби люди вірили в ЄДИНОГО Бога, який не є християнським, мусульманським і т.д., а є Один для ВСІХ незалежно від їхніх бажань і переконань (як фізика, математика…), то цього не було б?

Я, наприклад, в Бога не вірю, я фізично знаю, що Він є, але зовсім не такий, як Його уявляють всі інші «віруючі».

Моя мізантропія, здається мені, набуває іншої векторності…

І якщо Ви скажете, що тут вже мало місця, я ображатися не буду)
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 19.10.2023 - 06:24
Це називається "знову за рибу -- гроші", або "кому що, а курці -- просо" biggrin
Гаразд. Хоча ви, пане Сергію, намагаєтеся обрубати дискусію просто на корені (і не моїм "мало місця" /хоча в коментарях кількість знаків справді обмежена, і завеликий коментар просто може пропасти без збереження/, а своїм "заперечень не приймаю"), все ж напишу пару слів.
1. От недалі, як сьогодні вранці прочитала: "И пророк и священник -- лицемеры; даже в доме Моём Я нашел нечестие их, говорит Господь." (пророк Єремія) І це -- лише маленька крапля серед безлічі звинувачень, які пророки кидали своїм сучасникам. Як бачимо, нічого не змінилося, навпаки -- набуло ще більших масштабів. frown

2. Щодо кількості Бога і богів.
Не слід категорично заявляти за "всіх". Ви, здається, твердили, що ніколи не брешете? Казати "всі думають", "всі інші віряни уявляють" -- це брехня! Ми ніколи не знаємо за всіх. Тим паче, що ніколи не бува так, щоб УСІ думали і уявляли щось однаково.
Будь-яка церква -- як і усіляке інше людське об"єднання -- складається з людей, з особистостей. А особистості усі -- різні. Хтось -- розумний, хтось -- дурний; хтось тямить, що Всевишній -- Єдиний, і поклоняється Йому у цій вірі (релігії) просто тому, що вона йому на серце лягає більше за усі інші релігії, хтось же впевнений, що є лише "наш" Бог, і лише "наша" віра єдиноправильна. Ну то що тут скажеш? Таке поняття -- початок фанатизму.

І чого варті усі оті фантазії на кшталт "якби ВСІ люди вірили в ЄДИНОГО Бога", якщо практично досягти цього нині ніяк не можливо?? Коли я́ ва́м заїкнулася за універсальну віру -- ви ж перший мене... не можу дібрати сло́ва... обурилися, коротше. Так ви ж ніби ні до якої релігії себе не зачисляєте. А що ж казати за сповідників традиційних релігій, які зростають у культурному полі тієї релігії століттями, і часто вона правильна і єдина для них саме тому, що вони просто народилися в ній, а не обрали її після свідомих розмислів??
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 19.10.2023 - 06:27
Та й щодо науки, до речі: проходили ми вже, що є науки "правильні", пролетарські, а є "реакційно-буржуазні псевдонауки". Науки поділити не можуть -- як же Бога поділять??
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 19.10.2023 - 06:29
І щодо "хєрні" в мізках -- сказала б я, звідки у цього всього ноги ростуть, та тільки ви, мені здається, не налаштовані слухати. (Принаймні, такий висновок я зробила із нашого невдалого листування.)
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 19.10.2023 - 20:25
я дуже погана людина, я взагалі не людина, я інопланетянин, тому спасибі і прощавайте
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 20.10.2023 - 08:07
А-а, знову спілкування зайшло у глухий кут? smile

(Отсе воно і є, що ви не налаштовані слухати. Якщо не по-вашому, то "всєм спасибо, всє свободни". Ну, ваше право.)
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: