Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ніна Незламна: Знайомство ( проза) - ВІРШ

logo
Ніна Незламна: Знайомство ( проза) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 18
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Знайомство ( проза)

  Літній спекотний день збігав до кінця. Та часу ще достатньо поки стемніє. Але насичені вологою  хмари, швидко пливли над містом, ховали сонячні промені. Ніби попереджали про можливий дощ. Дув поривчастий вітер,   приносив поодинокі краплинки. 
    Маленькі, як намистини, впали на плечі Руслана. Від несподіванки, хлопець здригнувся, думка як легка  пір’їна – Ой, уже треба додому, досить, добряче  наскакався! Він підійняв руку, гукнув до  друзів,
-Усім па-па! Удачі!
  В гарному настрої повертався з волейбольного майданчика. Волейбол - це його захоплення, ще після закінчення третього класу.Саме  на часі тренуватися, розвиватися, щоби мати закалку, треба пройти багато випробувань. Сам собі хотів довести, що  в  житті спроможній чогось досягти, тим паче це корисно для здоров’я. При настанні перехідного віку фізичні нагрузки особливо потрібні і він це розумів. Енергія, фонтаном била по всьому тілу, її треба було позбутися. Вгамовуючи  почуття нового життя- в школі відводив душу на змаганнях.Інколи вночі не спалося, відчував гучне серцебиття, знав, треба більше фізичної загрузки.  Щоби ввечері упав у  ліжко і  безпробудно спав до ранку.
    Хоч з роками усе минулося та волейбол так і не покинув. Після школи уже  другий курс в університеті, а  дворовий волейбольний майданчик  й досі манив до себе. Особливо влітку, коли молодь поверталася на канікули, було  гучно, весело. 
Нині, він уже другий місяць поспіль  має розвагу на східцях свого під’їзду. Ліфт не працює, а квартира на дев’ятому поверсі, тож  є  можливість потренувати  ноги. Звичайно  багатьом  мешканцям не до вподоби, але що поробиш, поки дійде черга до ремонту, треба перетерпіти. Ще й не знати скільки часу, тож потрібно якісь запчастини, які  на жаль, на даний час у дифициті.
   А що йому легеню ті сходи?! Як птах розставляє крила - він  робить помах руками і ніби перелітає по дві східці. 
Батько не раз бачив,  тішився сином, хвалив,
-Молодець! Так тримати!
А мати вкотре пожаліє, рукою ніжно торкнеться змокрілого чола й  усміхнена скаже,
-Ну- ну! Що то молодість! Все себе випробовуєш?! А  тепер хутко в ванну кімнату! Чистий одяг у шафі! 
  Щоразу війшовши до ванни, думки про життя вражали. Чому так швидко час летить? Колись  одяг готувала мама, тепер уже  все робить самостійно. Та радів, його батьки в усьому підтримували. Інколи казали, -Домашній хлопець!
   Та тож таким, його зробило виховання. Батьки  працюють в університеті. Мама в бібліотеці, батько викладає англійську мову.
Тут напевно було би й соромно виховати по- іншому. Інколи  з друзями й пішов би в нічний клуб та все зваживши, не хотів засмучувати  рідних. 
Хоча інколи приємна і  комфортна атмосфера кав’ярні задовільняла його, любив провести вільний час з друзями, розслабитися, послухати музику.
  -Основне ніякого алкоголю, – говорив  вслід напутні слова батько. 
Його це влаштовувало, адже не хотів втрачати спортивної форми.
  Руслан підходив до під’їзду… краплі дощу частіше ляскати по обличчю, плечах,
-А ось  і  дощик! Це добре,  в останні дні виснажується грунт, земля ніби горить,  під сліпучим сонцем.
За мить він  був на другому поверсі. Пролунало чиєсь буркотіння, дрижанням відбивалося  по кутках під’їзду, зупинився, прислухався, тихо.  Та враз  розбірливо почув жіночий мелодійний голос,
-Оце так удача. Кажуть у місті  скрізь комфортно. Оце так комфорт, ліфт не працює. Казала мамі, навіщо скільки всього наклала. Це ж треба, як цю сумку заперти на дев’ятий поверх?!
  Її голос та останні слова заінтригували його - здається  в нашому під’їзді таких немає, ще й на мій поверх.
 Сміливо, навіть присвиснув, не торкаючись ручних поручнів, кілька кроків вперед і уже був на третьому поверсі.На даний момент жіноча чи дівоча  постать, для нього,  як червоне світло для потяга. Між третім і четвертим поверхом на проміжній сходовій площадці стояла білявка.  Вона не чула його ходу, зате він її навіть добре зміг розгледіти. Зачіска під каре, тендітна, невисокого зросту. Морського кольору майка і  джинси  облягали тіло,  підкреслюючи струнку фігуру. 
-О, якщо я не помиляюсь,то це не жінка, а дівчисько. Іще  й низенька на зріст - подумки зробив висновок.А вбрана  ніби в одяг морських хвиль  і що це за чайка, що вирвалася з моря?! Цікаво  яке ж у неї личко? І хто вона?Може познайомитися?! А чому б і ні?Та до кого ж вона приїхала?! Ну звичайно приїхала, підтвердив свою думку, он вазіза. І сумка  в клітинку, то ніби з якогось села.Може й справді з села, якби з міста то непевно б одягла шорти. В таку жару можна було з плеч  і волосся зібрати  за допомогою шпильок. І до кого  на дев’ятий поверх? 
Щоб її  не злякати, тихо кашлянув. Не відриваючи від неї погляду, підіймався вище, ставав на кожну східцю.  Вона, як сполохана пташка, різко розвернулася. Раптовий блиск  її очей вразив, то ніби сонце попало в його очі. Здавалося, що він  ніколи не бачив таких красивих очей  і зацікавленого  погляду.  Їх  блиск,  часте миготіння, подібне  сонячним зайчикам збуджували його.
Вона трохи розгублено, 
 -Я вам дорогою поступлюся,  напевно поспішаєте…
Де й  взялась в нього сміливість, випалив,
- Та ні, дякую! Ви така маленька, не годиться надриватися сумками. Давайте познайомимося.  Я Руслан! Чув вам треба  на дев’ятий поверх, мені теж туди, тож допоможу.
На якусь мить вона заклякла, легкий рум’янець покрив її щічки,здвигнувши плечами,  розгублено сказала,
-Та я…  мені незручно, сумка важка. А мене звати Світлана…
  Він так і стояв, подумав - Така низенька, як стану на площадку буде нахилятися. Мабуть дівчина почуватиметься не комфортно.
Посміхнувся, увагу привернув її кирпатий носик, кілька ластовинок ніби прикрашали його. Враз гучно забилося серце, уста  кольору вишні, манили до поцілунку. Мабуть іще не ціловані, на  якусь мить уявив поцілунок та  враз наче пробудився від її слів,
 -Може я якось сама долізу до того…  дев’ятого поверху.
-Ви що не бачите якої я  статури.Та  хіба можна, такій крихітці,  підіймати  великі речі, та ще й кажете важкі.
Йому хотілося сказати -Та ще й такій гарненькій, але передумав, скаже причепився, як ріп’ях.
-Ну добре, ви сумку беріть, а я валізу вже якось сама дотягну.
-Ні-ні, ніяких сама. Я йду вперед, а ви за мною.
Підхопивши валізу й сумку, він підіймався по східцях.
Думка – оса…  - Оце так сумка! У неї що цеглу поклали? Тут уже птахом не полетиш. Як вона її несла, навіть уявити важко!
Він поставив валізу й сумку біля дверей своєї квартири. Вона за мить стояла поруч,  відразу,сміливо  натиснула на кнопку дзвінка,
 -О! І як ви дізналися, що мені сюди треба?!
Від здивування його обличчя  зарожевіло, тихо про себе, 
 -Оце так номер!  А може помилилась?
Не встиг зібратися з думкою, що їй  сказати, чи запитати, як різко відчинилися двері. Навпроти них стояла його мама, спілкувалася по телефону, 
-Так, я зрозуміла. 
Не покидаючи розмови,  рухом руки дала зрозуміти, щоб заходили. Відразу взялася за ручку дверей, щоб зачинити їх й продовжила  спілкування по телефону,
-Є вона, не хвилюйтеся, уже є Світланка.Треба було раніше попередити, ми б її зустріли на вокзалі. Ну уже як є, добре, потім зідзвонимося, бувайте здорові.
І тут же звернулася до сина,
-А ти де її зустрів? Цікаво… але ж упізнав. Ви ж років десять назад бачилися. Що то рідна кров, на відстані відчувається зв’язок.
 Світлана збуджено  звернулася до неї,
-У мене є ваш номер телефона та  мій телефон розрядився. Але ж мої батьки мали вам передзвонити. Вчора зранку до нас подзвонили з університета, що треба приїхати допомогти з ремонтом. Ось  відразу й приїхала,  тим паче мені  місце  в гуртожитку пообіцяли.
-То добре, усе нормально,  проходь, будь, як вдома!  
Руслан почувався приголомшеним, заніс сумку на кухню,
-Я до ванної кімнати.
-Добре синку, тільки ж недовго. Племінниця з дороги, теж треба освіжитися.
-Там… у сумці гостинці,  м’ясо, ковбаса, сало. І вина домашнього тато передав,- проходячи в кімнату, сказала Світлана.
  У квартирі пахло капченостями. За вечерею Світлана розповідала про рідне містечко. Мати слухала з захопленням, напевно спогади викликали емоції,
- Я там була, ще до одруження, мабуть містечко розширилося. Гніванський кар’єр, річка, є де працювати  й відпочивати. Ти після закінчення університету мабуть поїдеш додому працювати?
 - Так. Мрію дітям викладати  математику, інформатику,  це ж  зараз саме на часі.
  Руслан у своїй кімнаті уже лежав у ліжку… за вікном моросив тихий дощик. Мелодійний звук дощу заспокоював  його. - Як добре, що я не встиг до неї  позалицятися, ото б зганьбився. Навіть уявити собі не міг, що це маминого брата донька.  Ох, ці родинні зв’язки!
  В душі  зізнався, що її  не пам’ятав. Хоча за вечерею  мати й розповідала 
що десять років назад, влітку,  вона приїжджала в гості. Та він і  не міг її пам’ятати, адже не бачив. Того року все літо з однокласниками мешкав на базі  відпочинку в Одесі. При розмові мовчав, просто слухав, не хотів нагадувати, вважав це недоречним. 
 Та  все ж це знайомство, як сонячний промінь, що зігрів душу, в ній проснулося щось потаємне. Ніби торкнулися якоїсь струни, що пробудила перше незбагненне почуття невідомого. Він би не проти зустріти таку тендітну, милу, симпатичну дівчину.
  Поринаючи в сон, роздумував -  А може це й на краще, ще не на часі змінити своє життя. Треба закінчити університет, а  потім, як доля - можливо й зустріну свою половинку з зеленими,  світлими очима.

                                                                              2021р.

ID:  988698
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 14.07.2023 08:33:32
© дата внесення змiн: 14.07.2023 08:37:18
автор: Ніна Незламна

Мені подобається 18 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Любов Іванова, Lana P., Cнежана, Світлая (Світлана Пирогова), Пісаренчиха, Valentyna_S, Катерина Собова, Маг Грінчук, Наталі Косенко - Пурик, Валерій Лазор, Незламна
Прочитаний усіма відвідувачами (316)
В тому числі авторами сайту (31) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Cнежана, 28.08.2023 - 09:56
12 12 16 16 16 Гарний життєвий твір.Написаний майстерно! До душі! Хочеться читати й перечитувати! Удачі! hi 9 sp 021 tender
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна! З Святом Вас! Миру і добра! give_rose
 
Любов Іванова, 11.08.2023 - 10:00
І де у Вас, Ніночко, беруться такі неймовірні життєві історії!!!! Щоразу вражаюсь і читаю з задоволенням... 12 12 sp sp ft ft 021 021 ros ros ros ros ros cup cup
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиросердечно дякую п. Любо! завжди Вам рада! Удачі! give_rose
 
ТАИСИЯ, 10.08.2023 - 13:17
Ниночка! Увлекла обаятельной романтикой! 12 hi 16 16 16 give_rose 32
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Большое спасибо, Таичка! Всегда Вам рада!Удачи! give_rose
 
Артур Сіренко, 22.07.2023 - 10:49
Дуже цікавий і прекрасний текст! give_rose hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже Вам вдячна! give_rose
 
Валерій Лазор, 22.07.2023 - 08:47
Ніби сонце попало в очі 16 Дякую, Ніно, майстерно 16 16 16 give_rose hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна! give_rose
 
ВАЛЕНТИНАV, 19.07.2023 - 10:52
Як завжди, цікаво та майстерно. Дякую.
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна! give_rose
 
Маг Грінчук, 17.07.2023 - 19:40
Цікаве, чудове оповідання. 16 give_rose hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна! give_rose
 
Незламна, 16.07.2023 - 18:05
Захопливо, дякую Вам 💐
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую п. Олю! give_rose
 
Сокол, 16.07.2023 - 16:54
Ви пишете завжди про чудове, миле, веселе. 16 22 hi give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! Ні у мене є твори й до сліз...правда написані раніше..."Знай у мене одне життя"У прозах(догрузити) give_rose
 
Галина Лябук, 16.07.2023 - 14:53
Цікаве оповідання, читаючи, думки забігли наперед і чомусь подумалось: кохання з першого погляду.
Як завжди, майстерність Ваша на висоті, Ніночко. 12 12 16 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую, Галинко! Життя не без сюрпризів! Гарного дня Вам і натхнення! give_rose
 
Valentyna_S, 15.07.2023 - 22:17
І таке буває у житті. Цікаве оповідання, пані Ніно. Читала із зацікавленням. Дякую 16
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна Валюшо! give_rose
 
Ганна Верес, 15.07.2023 - 20:02
Пречудово, Ніночко. Я в своєму житті знала такі випадки, що між двоюрідними виникали почуття. Цікавий твір.
12 12 12 16 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую п. Ганно! give_rose
 
Віктор Варварич, 15.07.2023 - 18:13
12 Чудовий твір! 16 19 22 give_rose give_rose give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна! give_rose
 
Пісаренчиха, 15.07.2023 - 08:04
Сестра,ще й двоюрідна. Оригінально обіграна думка про те, що все таки людина управляє своїми почуттями. А кохання і хіть різні речі.
Хоча з цими визначеннями біда: є любов до ковбаси, а кохання до сестри якесь не логічне.
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро Вам вдячна!З життя не завжди можно,щось викинути на смітник...знайомство,ті пережиті відчуття залишаться,як спогад. give_rose
 
Катерина Собова, 14.07.2023 - 19:33
12 12 12 12 Як завжди, Ніночко, захоплююча історія! Прочитала на одному диханні!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую Катрусю! give_rose
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: