Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: CONSTANTINOPOLIS: *** ШОУБІЗ *** - ВІРШ

logo
CONSTANTINOPOLIS: *** ШОУБІЗ *** - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

*** ШОУБІЗ ***

CONSTANTINOPOLIS :: *** ШОУБІЗ ***

Тридцять років грабунку, поневірянь, та брехні.
Десять років, найдовших, війни, море горя та сліз.
А останні три роки живеш, як в жахливому сні,
У якому царює суцільний квартал-шоубіз...

А чесноти людські підмінили на веселу кмітливість...
Попурі всім клялись, що їх правда не може збрехати.
Вони нашу  безвихідь занурили у неможливість, зупинити війну... 
Не вдалось відтермінувати???

Де ж та клята межа, щоби в мить перервала безумство!?
Де надійна стежа, яка б вивела з цього нехлюйства!?
Де спасіння гора, на яку би я сперся!?
Де ота оглядова вежа, на яку би я вдерся!???

Ось байдужість твоя та неуцтво дотепер бенкетує.
Сміх змінився на плач й довгий стогін  матерів та вдовиць.
Мудреців не почули. Не дивуйся що ворог руйнує,
Край твій рідний, який ти віддав під управу убивць.

Рік палає війна,
яка тягнеться більше століття.
Це надмірна ціна,
яку платимо в час лихоліття.
Все те саме колись,
Наші предки на собі відчули,
То ж молись та борись,
Щоб тебе і мене не забули...

Дружина головного прокурора Києва Кіпера — громадянка Росії
Близький до Голови ОП Єрмака - Олег Кіпер, головний прокурор Києва вдало приховував російське громадянство дружини і її зв’язки із спецслужбами рф майже 2.5 роки а саме її співпрацю із центром «Вестник Евразии», який займається вербуванням.
Врешті був змушений зізнатися в інтерв‘ю Радіо Свобода (https://www.radiosvoboda.org/.../news.../32251219.html), що дружина наче «змінила російське громадянство на українське». На 6 місяці війни…
По-перше, журналісти з’ясували, що російський паспорт дружини прокурора досі дійсний і вона має діючий індивідуальний номер платника податків в росії. 
По-друге, як могла Ірина Кіпер набути українське громадянство не вийшовши з російського, адже відповідно до ст.9 Закону України «Про громадянство України», набувач громадянства має довести, що в нього немає іншого громадянства. І це обов’язкова умова.
По-третє, раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про російське громадянство Ірини Кіпер (https://censor.net/.../jena_kandidata_na_post...) і про її можливі зв‘язки із спецслужбами країни-агресорки через центр «Вісник Євразії», який вербує «перспективну» молодь (https://versii.com/.../venediktova-v-prokurature-est.../).
Олег Кіпер очолив Київську міську прокуратуру 11.09.2020 р. До цього Кіпер працював на Одещині та Івано-Франківщині. Був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ часів Віктора Януковича.
Нові обличчя, вашу мать? 🤡

Голова Сумської облорганізації партії «Слуга Народу» М. Ананченко організував схему незаконного виїзду українських чоловіків закордон  - НАЗК
Голова Сумської обласної організації партії «Слуга Народу», Народний депутат Михайло Ананченко організував схему незаконного виїзду українських чоловіків закордон, про це заявив (https://www.radiosvoboda.org/.../news.../32101547.html) заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник.
За словами одного з керівників НАЗК і першого директора НАБУ М. Ананченко звернувся до Сумської ОВА з проханням надати дозвіл на виїзд двом особам, нібито, для доставки гуманітарної допомоги. Але надалі ці дві особи ввезли чотири автомобілі для власних потреб, на одному з яких їздить і сам народний депутат (https://politdate.com.ua/golova-sumskoi-oblorganizacii...). За цією схемою закордон вже переправлено десятки українських чоловіків платоспроможного статусу та, під виглядом гуманітарного вантажу, ввезено автомобілі, генератори, старлінки, тощо, які потім продавалися через мережу магазинів. 
Сама фігура М. Ананченка цікава не лише НАБУ та НАЗК, але і Службі безпеки України (https://prokurorska-pravda.today/.../20645-golova...!). Ананченко відома на Сумщині довірена особа Андрія Деркача, який Указом Президента позбавлений громадянства України та за даними СБУ, керував в Україні агентурною мережею ГУ Генштабу РФ. 
Адже сам М. Ананченка є продуктом інкубатора спецслужб та проросійських сил в Україні. Його політичний злет тісно пов'язаний зі структурами В. Медведчука та патронатом ідеологів «російського світу» в Україні. 
Так званим «Студентським Президентом України» (що стало відправною крапкою його політичної кар‘єри) М. Ананченко став завдяки так званій ВМГО «Студентська республіка», «зірками», «суддями», ключовими тренерами та експертами якої були підозрюваний у державній зраді занесений на «Миротворець», журналіст каналів Медведчука - Руслан Коцаба та звинувачена СБУ в організації мережі коригувальників вогню Євгенія Більченко, технологи та люди Медведчука, що опікувалися цим проектом (http://mnk.org.ua/.../na-shcho-naspravdi-bere-derzhavni.../). 
Не гребує М. Ананченко і банальною корупцією. Так, в одній зі справ ним зі спільниками було розкрадено пального необхідного для ЗСУ на суму понад 50 млн. грн;  а в іншій - про постачання бетонних захисних споруд в області за завищеними цінами  - СБУ уже пред’явлено обвинувачення ще одному його спільнику Голові Сумської облради Віктору Федорченко, на чиєму автомобілі М. Ананченко їздить закордон (http://bug.org.ua/.../zbigav-do-prykordonnykiv-i.../).

«Але якби в нас був такий Путін, я б за нього голосувала. Він робить для Росії добре… Він діє в інтересах своєї країни. Щоб кожен президент так свою країну захищав» — Верещук в інтерв‘ю «Комерсанту» під час Ревоолюції Гідності… 
Журналісти повинні знати і нагадувати, бо інакше суспільство, збурене марафоном повірить у трансформоване минуле…
На жаль, брехливі передвоєнні заяви влади (див. відео в посиланні) вбили не одну людину…. Бо не на часі було попереджувати…
А щодо головного блогера Буданова — то він же у підпорядкуванні Генштаба, він же підпорядкований цивільному міністру оборони Резнікову, тому і вимагати від нього поведінки, яка б не враховувала політичні потреби не можна(
Не критикуйте, а просто враховуйте обставини….
[використано шарж НВ>
https://t.me/Chornovil_official/11421
Ще раз про чорний порожній рот Верещучки...
Від Тараса Чорновіл
Через брехливий і довгий язик медведчуківської під…/соратниці Верещук уже доводилося її згадувати в ці дні, бо так, як вона бреше, не всі її московські куратори зуміють… А тут уже договорилася до списку злочинів цієї влади. І Верещук водночас свідок та співучасниця, бо її посада зобов’язувала дбати про безпеку громадян на прифронтових територіях і забезпечити евакуацію при першій же нагальній потребі. Вона приїхала в Станично-Луганське буквально напередодні вторгнення й брехала місцевим жителям, що "нападу не буде, не треба здіймати паніку, не слід нічого робити. Рашисти якраз провокують на якісь неадекватні дії, щоб потім розкрутити ці провокації". 
Це просторікує не якась тупувата блогерка, і навіть не яка-небудь нардепка Безугла (з них що візьмеш?) Це профільна віце-прем’єр із доступом до державної й військової таємниці і обов’язками якраз у сфері про яку вона брехала людям. Ви знаєте, скільки людей загинули в цьому районі? І я також. А стерті з лиця Землі пару селищ і міст разом із значною кількістю жителів, а трагедія міста Щастя, а розстріляні автівки тих, хто спробували втекти після початку атаки в ці передсвітанкові години? А нам же ще доведеться взнати про катівні й розстріли. Нагадаю вам, що від 2020 року, коли Зеленський наказав відвести військових, туди через міст навідувалися навіть бойовики (їх заборонили арештовувати!) й прямо погрожували жителям, активістам, силовикам, представникам місцевої влади, сповіщали про розстрільні списки. Верещук персонально відповідальна за долю тих, проти кого погрози були виконані. а втекти в момент вторгнення з того закутка не зміг майже ніхто.
І ще одне. У нас тут люблять зараз відмазувати Буданова й навіть адекватні люди повторюють брехню, ніби він так усе правильно прогнозував. От нехай Буданов подасть у суд на Верещук, бо вона чітко сказала, що "розвідка підтверджує: війни не буде, а йдуть провокації, на які не треба піддаватися".

ID:  973708
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Політичний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Громадянська (патріотична) лірика
дата надходження: 13.02.2023 18:25:59
© дата внесення змiн: 13.02.2023 18:25:59
автор: CONSTANTINOPOLIS

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (183)
В тому числі авторами сайту (1) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: