Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Макс Дрозд: *** ("Я Вас любил…") - ВІРШ

logo
Макс Дрозд: *** ("Я Вас любил…") - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

*** ("Я Вас любил…")

Я вас любил так искренно, так нежно,
И в летний ад, и в белый танец зим.
Я Вас любил порочно, безмятежно,
Как дай Вам Бог любимой быть другим.

Я Вас любил так долго, но небрежно -
За Ваш рассвет, за Ваш немой закат.
И в сердце где-то маялась надежда,
Но с ней мне лишь болело во сто крат!

Я Вас любил вечерними часами,
Я Вас любил. Боялся Вас спугнуть.
Вы стали теми страшными грехами,
Но не жалел об этом я ничуть!

Я Вас любил безмолвно, безнадежно,
То - снегом белым, иногда - листвой.
Я Вас любил так искренно, так нежно,
Как дай Вам Бог другими, но не мной!

ID:  953962
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 21.07.2022 14:50:04
© дата внесення змiн: 21.07.2022 15:00:48
автор: Макс Дрозд

Мені подобається 12 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Діляра Едже
Прочитаний усіма відвідувачами (523)
В тому числі авторами сайту (40) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Діляра Едже, 22.09.2022 - 23:31
Одна насолода читати вашу поезію give_rose hi
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Оу... apple
Одна насолода читати Ваш коментар)
Дякую.
 
А.Дальний, 30.08.2022 - 10:01
hi Я Вас любил, чего- же боле... Бывает. friends
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Радий візиту!
 
СОЛНЕЧНАЯ, 24.08.2022 - 14:36
12 Класс!))) wink hi give_rose
Интересно вышло,спасибо Вам!))
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Це я Вам дякую, що завітали! 23
 
Ольга Калина, 09.08.2022 - 12:28
Уважно прочитала і вірш, і коментарі.. І хочеться запитати: а що, у світі не існувало більше ніяких культур, ніяких класиків, крім російських? Стільки років, впродовж століть, забороняли, утискали нашу мову, а возвеличували і підносили російську над іншими, а зараз є можливість надолужити втрачене, то чому цим не скористатися і не поширювати нашу рідну мову, щоб її пізнав увесь світ, що є така культура, такий народ, який має право на існування. Іноді стає аж соромно за наших людей. Приїхав навчатись десь з Африки до нас студент і він за 2 місяці вивчив мову і розмовляє українською, хоча із акцентом. Наші переселенці їдуть за кордон і насамперед починають вчити їхню мову, бо під них підлаштовуватись ніхто не буде. Приїхав в чужу країну, то будь добрий поважай цю країну і їх мову, і звичаї. А наші люди виняткові. Вони все життя житуть у своїй країні і зневажають свою рідну мову і свою культуру. Тому і не дивно, що нас московія вважає своєю територією і вдерлася визволяти рускоязичних, забирати своє. Можливо, наші поети пишуть спеціально російською з надією, що вони пройдуть денафикацію у орків після проведення їх " спецоперації"?!
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ми не говоримо про світ. Якщо так, то давайте говорити про все підряд. Ми говорили у площині росія/Україна. Я ніколи не заперечував і не заперечуватиму, що українська культура та поезія багатогранна, я з захопленням читаю наших поетів та авторів - і сучасних, і класиків.
Вважаю, що мовні скандали розколюють нас зсередини. Потрібно спочатку виграти війну, а потім розбиратися з внутрішніми питаннями.
Мені абсолютно байдуже те, що в Харкові, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах люди розмовляють російською. Я поважаю те, що саме ці міста (Схід та Південь - а там зараз більшість російськомовні. ключ. слово - зараз!) борються й не дають ворогу протиснутися всередину України. То чому їх, вибачте за слово, гноблять?
Першочергово потрібно заборонити розмовляти російською нашим чиновникам й заборонити російськомовні дитсадки та школи. Ми не позбудемося цієї мови в побуті ще як мінімум років з 10-20, а от на офіційному рівні - давно слід.
А про культуру скажу так: ті класики вже давно мертві. Згадайте, що писав Лермонтов: "Прощай, немытая россия - страна рабов, страна господ...".
Те, що зараз там живуть дійсно неандертальці (якщо не пітекантропи) - це факт. А те, що було в минулому - те було в минулому, і ніхто минуле не змінить. Потрібно дивитися в майбутнє.
Те, що половина нашої країни була під владою російської імперії - це факт, і цього не змінити, бо це минуле. А те, що зарах Херсон виходить на мітинги, хоч вже півроку в окупації - це боротьба за майбутнє.
Тому давайте залишимо цю маячню, й не будемо витрачати час один одного.
Повторю ще раз - минуле не змінити, потрібно дивитися в майбутнє, і в майбутньому повинна бути лише українська мова. Але те, що російська довгий час була ледь не другою мовою - це факт, і те, що вона ще довго снуватиме у побуті - це також факт.
Є автори українці, які знають англійську мову й пишуть нею - то це як назвати? Я знаю російську - пишу російською. Мова не винна, що нею користуються покидьки.
Дякую, що завітали.
 
Ольга Калина відповів на коментар Ольга Калина, 09.08.2022 - 15:07
Повністю з Вами погоджуюсь. Лише добавлю, що чиновникам заборонили російську мову в офіційному використанні ( вже вийшов відповідний указ),заборонили вживання і використання російськовного контекту в громадських зібраннях, транспорті, ефірних ресурсах. Аби ще заборонили українським поетам доносити російську мову до людей, адже це також зброя( не в прямому значенні), яка впливає на свідомість людей.
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ох, Ольго, хоч її і заборонили, проте її занадто багато в офіційних ЗМІ та від офіційних осіб.
Візьміть того самого (та вибачить мене вся спільнота цього клубу, за те, що я його згадаю) Арестовича - його ефіри лише на російській мові. І його дивляться мільйони українців. Це вже величезний крок назад - під час війни представники ОП спілкуються російською. Жах.
 
Тетяна Білогай, 28.07.2022 - 09:50
Надзвичайно гарний вірш!
give_rose
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую, Тетяно. Радий Вам!
 
Моє багатомовне Закарпаття... Зараз тут чимало вимушених переселенців. Багато й таких, що все життя вважали себе українцями, хоча й розмовляли російською. Тепер їхні домівки зруйновано, родичів вбито або скалічено, вони фактично перетворилися на безхатьок і з ранку до другої половини дня стоять у чергах за гуманітарною допомогою... Ось жінка з сірим від страждань обличчям простягує руку за якимось пакетом і втомлено дякує: "Спасибо..." А в спину їй вже сичить не менш нещасна перехожа з місцевих (син на війні): "Могла б і "дякую" сказати! Тут вам не росія!" І та, з пакетом, тільки опускає голову, а по обличчю котяться сльози. І дівча, яке тримає її руку, перелякано мовчить...
До чого це я веду? А до того, що російська мова все ще залишається рідною багатьом нашим людям, і вони не повинні відчувати себе за це винними. І діти, які говорять "хлеб", а не "хліб", мають право на цей хліб та нашу любов на рівні з україномовними дітьми.
Саме тому я продовжую писати вірші двома мовами.
А Пушкін, як і всі генії - поза часом. Творчість генія належить всьому людству.
Ще раз дякую авторові вірша за його сміливість та мудрість!
 
Дмитро Кiбич, 22.07.2022 - 01:46
Гарна, оригінальна поетична обробка, Максе. 12 friends Дійсно, проти яскравих рядків класиків ні час, ні будь-які соціальні обставини вдіяти нічого не зможуть. Мій земляк Володимир Сосюра у середині 20 століття твори Пушкіна перекладав, а тоді так само політики в Кремлі шкоди робили Україні чимало, але ж вистачало Сосюрі розуму, щоб вміти відділяти мух від котлет. А оце ось, не бачили, що деякі жартівниці несуть - приписують Пушкіну те, чого він ніколи не писав:



Ось - ще одна:

 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую. Радий візиту.
 
Сніг_на_голову, 21.07.2022 - 23:28
Пушкін?!
У час, коли світ скасовує росію на всіх можливих рівнях від економіки, спорту й аж до музики, літератури, українці продовжують захоплюватися поетами-імперіалістами і своїми віршами возвеличувати чужу культуру, омг! - культуру загарбника. О, як передбачувано, зрештою.
Коли нам без тієї сльозливості про те, що культура не винна, вистачить розуму вголос сказати, що так, Бродський - геній, але гівнюк у відношенні до України; що Пушкін, можливо, писав і непогані вірші, але нічим не кращий від сучасного пересічного рашиста з манією величі...
Так довго можна говорити і так це безглуздо (
А в голові вкотре думка: нас заслужено поїдає монстр, якого ми ж зростили.
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, за такий розгорнутий коментар, (не знаю Вашого імені). Так, це саме Пушкін. Точніше, це я, але відлуння від Пушкіна. Маю свою окрему думку.
Якщо цікаво - почитайте нижче коментар. Втім, сенс нам зараз з Вами розвивати цю тему й надалі? Врешті-решт, лишимося при своїх думках.
Історію не стерти.
Скасувати їм майбутнє - запросто!
Відмінити минуле - неможливо.
Дякую, що завітали.
Я дійсно радий Вашому коменту, проте, не затруднюйте себе, не пишіть велику відповідь. Хай я буду бараном, але я буду стояти на своєму.
А чи потрібно це?
Мирної ночі 31
 
Яніта Владович, 21.07.2022 - 21:35
Не ми обираємо, в кого закохатися. Кохання приходить саме. Інша людина також не обирає: відповісти взаємністю чи ж ні. Почуття або будуть, або ні.
Але справжнє кохання полягає у тому, аби бажати коханій людині щастя. Хай і поряд з іншим. І шкода, що часто так і відбувається. frown
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Як чудово, що Ви це розумієте.
"Как дай Вам Бог другими, но не мной!" - хоч кимось, щоб бути щасливою.
Дякую. Радий візиту.
31
 
Svetoviya, 21.07.2022 - 21:09
Як завжди в кожному рядку просвічується душа романтика.
Чудово!
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую Вам. Мені надзвичайно приємно. Радий бачити)
 
Сара Ґоллард, 21.07.2022 - 19:59
Чудово! give_rose
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, що не оминаєте! 23
 
Максе, Ваш вірш для мене насамперед - доказ Вашої мужності, бо Ви не боїтеся критики та звинувачень у симпатіях до поета, гучно та абсолютно несправедливо проголошеного символом ненависного нам усім "русскаго міра".
Дякую Вам за це! give_rose
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Світлано.
Я проти росії, але не проти того, що було більше 100 років тому. Ми не можемо повернути історію, та стерти її. Я маю свою особисту думку з цього приводу, й мене ніхто не переконає в іншому, навіть якщо більшість авторів підуть проти мене.
Перш за все, російська мова - це мова великих поетів та прозаїків. Не буду перераховувати, їх багато. А те, що цій мові, не місце в Україні, й що наша рідна мова знищувалася - це факт. Але хто знищував? Самі "руськомовні" українці.
Ми повинні витіснити з усіх сфер життя (а в першу чергу - з органів держ. апарату) російську мову, й заборонити дит. садки й школи з навчанням російською. Врешті-решт, вона ще довго залишатися мовою побутових відносин - це факт, й з цим потрібно змиритися.
А російські автори, яких немає на світі більше сотні років - хіба винні? Знайшли цапа відбувайла...
Я щиро обожнюю Срібний вік поезії, авторів. Й не менше - обожнюю наших, українських - Стуса, Симоненка, Костенко.
Це занадто слизька тема, але повторюся - поезія (а тим більше - Пушкін) не винна, що російської мовою зараз розмовляють ці покидьки.
Дякую.
 
шепт відповів на коментар Світлана Себастіані, 22.07.2022 - 00:24
О на маєш! А скільки сотень років тому написаний цей вірш?)
І, якщо вже зайшло про терміни, то коли починати займатися тим, що ми повинні робити за Вашим четвертим абзацом коментаря?
А окрім часу, можна і про місце поцікавитися за Вашим третім абзацом коментаря, ця платформа швидше українська, міжнародна, чи космічна?)
Як то кажуть, всрався та й го били. Тут звісно не б'ють, але шо всралося, то всралося. Вибачте, що не змирююся, як потрібно за Вашим четвертим абзацом коментаря.
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго дня.
Не хочу - про терміни, про роки.
Давайте про сайт.
Платформа, звісно ж, українська, але - в такому випадку, давайте тоді видалимо усі вірші російською мовою? В декого нічого не лишиться.
Втім, мені подобається Ваш коментар. Кожен має свою думку, і зазвичай - вона стала.
Тому ми й люди, що не схожі один з одним.
Дякую 23
 
шепт відповів на коментар шепт, 22.07.2022 - 15:45
А давайте!) Починати спочатку тривожно, але радісно, коли розумієш задля чого. Не задля минулого звісно, яке не перепишеш. Але хто ж ми, як не творці сьогодення і майбутнього.
Хочете, я за компанію видалю свої україномовні?) Починати спочатку спокійніше, якщо з підтримкою)
 
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Знаєте, це чудова авантюра, проте я не бачу в ній сенсу)
Все одно це не змінить мою думку. Й, скоріше всього, Вашу.
23
 
шепт відповів на коментар шепт, 23.07.2022 - 00:43
Так, зазвичай в такі розмови вклинюються, щоб ствердити свою думку. Але мені вже давно не цікаво виглядати переконливішою, чи правильнішою за опонента. Я говорю, коли хочу конкретного результату. Я хочу, щоб тут не було російських віршів. Тут - це в Україні, в світі, в космосі.
Коли і Ви дійдете до такого рішення, будь ласка не забудьте про мене, дайте знати!)
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: