Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: геометрія: КІНОШНІ ПРИКОЛИ… (проза) - ВІРШ

logo
геометрія: КІНОШНІ  ПРИКОЛИ…          (проза) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

КІНОШНІ ПРИКОЛИ… (проза)

  Таке можливе тільки в Україні: нам, українцям закодували наші українські канали, не закодовані в основному лише інформаційні. Не знаю як хто, а я їх розкодовувати не збираюся, не стільки з за даремно викинутих коштів, як все ж більше з принципу. Дивлюсь російські канали, їх же бо нам не закодували...Та от біда програм телепередач на них нема, тоді ж і доводиться шукати навмання. Іноді вдало попадаю на цікавий фільм, як от не так давно з задоволенням подивилася фільм "Паромщиця". А ще щоп"ятниці дивлюсь "Поле чудес", іноді "Що, де, коли", або й якусь гумористичну програму. Але ж хочеться подивитися і якийсь телесеріал, та нам це зась, не заслужили... Тоді я поринаю у спогади, про ті фільми, які колись дивилася. І немає значення на якій кіностудії його знімали. Ну скажіть, хто з нас не захоплювався такими фільмами, як "Карнавальна ніч" з неперевершеною Людмилою Гурченко, або "Біле сонце пустині" з Анатолієм Кузнецьовим (Сухов), та Спартаком Мішуліним (Саїд), з 18 -річним Годовіковим(Петруха)...Та й багато інших не менш цікавих фільмів.
 А хіба можна забути фільм "Полосатий рейс" з Маргаритою Назаровою, дресерувальницею, та неперевершеним Євгеном Леоновим у ролі головного дресувальника тигрів. І так як буває у кожному житті, так і під час зйомків фільмів, трапляють непередбачувані ситуації та приколи. Десь я колись читала про зйомку саме цього фільму. Сценарій  склав автор морських повістей Віктор Конецький. Він сам напросився на це написання. Директор кіностудії заперечив, мотивуючи тим, що він морський письменник, а тут тигри, мов не стикується... "Ще й як стикується!,- відповів автор, тай розповів одну з своїх історій. Якось на острові Врангеля до них на борт поселили двох білих ведмедів. Спочатку все було нормально ведмеді в клітках, люди в каютах, але якось хтось з доглядальників погано  закинув щеколду на замку, і ведмеді вийшли на палубу. Почався переполох. Зброї на борту не було, та навіть якби й була, застосувати її не було можливості, так як ведмеді були надто дорогі, і їх знищення обійшлося б надто дорого. Довелось усмиряти їх підручними способами: хтось із матросів взявши в руки вогнегасник, загнав ведмедвів у клітку.
"Геніально!"- вимовив директор. Коли був написаний сценарій, його показали в Держкіно, і у одного з начальників виникли заперечення, вказавши молодому письменнику на помилку, що  радянський капітан, побачивши тигрів, поліз у вікно рубки, такого допустити не можна. Тому йому на підмогу підкинули відомого сценариста Олексія Каплера.. Та Каплеру сценарій сподобався, але в ньому на його погляд не вистачало любовної історії. "І хто ж кого полюбить?"- запитав сценаріст. "Маргаритка полюбить, ну наприклад, старшого помічника капітана..."
   На зйомках фільму було немало забавних епізодів. Наприклад відгородити ванну від тигрів пуленепробиваючим склом. Леонов особисто перевірив те скло на міцність. Однак оператор узрів, що скло буде давать блиски і глядачі про все здогадаються. Тому вирішили скло прибрати, але актору про це не повідомили, щоб він не відмовився від зйомок. Коли почалися зйомки скло стояло на місці, тому Леонов вправно почав роздягатися. Дійшовши до трусів, які справедливо назавали "сімейними", Євген зупинився, та режисер заявив: "Женю, ти повинен їх знять. Ти ж бачиш, що в павільйоні нікого нема. Так що не соромся..." І актор підкорився.
 Коли у ванну вилили флакон справжнього французького шампуня, Леонов повеселішав і під веселу пісеньку: "Мыла Маруся  белые ноги" ітенсивно намилив свою голову. В цей час за командою режисера, було прибране захисне скло, а за мить в павільйон ввели тигра Пурша. Побачивши перед собою щось біле, що ворушилося та ще й співало, тигр підійшов близенько і почав обнюхувати. І в цей час Леонов відкрив очі...Можна лише здогадатися, які страхи вимальовувалися в його голові...Перелякавшись, він схопився на ноги, і в чому мати народила  побіг не знати куди. Це вийшло так ефективно, що оператор крякнув від задоволення, і вже уявляв, як же цей кадр буде виглядати у фільмі...
   Та це був не останній епізод, коли Леонов майже помирав від страху перед тиграми. Якось до нього підійшов режисер і оператор і сказали: "Ти не хвилюйся
ми придумали дуже цікавий і смішний епізод. Посадимо тебе в клітку, випустимо тигрів, і подивимося, що буде." "Ні, я не згоден. У мене сім"я, маленький син, я проти..." Та його звісно вмовили. Під час зйомки цих кадрів, всі поховалися: режисер заліз на мачту, звідти і видно, і керувать легше. Посадили актора в клітку,випустили тигрів. Ті підійшли, понюхали і пішли далі розглядати палубу.
Тигри не бросаються, комедія не виходить. Режисер кричить: " Дресирувальнику, чому твої тигри не кинулись  на артиста?". " Вони до нього принюхуються",- відповідає той, а сам  запихає до артиста живе порося і каже: "Женю, візьми виделку, поколи порося, а то тигри на нього не реагують..." А той відповідає:"Тобі треба, ти й коли, у мене інша професія." Та через хвинину тигри повернулися, чепез решітку  шкрябали порося, воно ж вищало від страху, потім кинулося на актора, а той закричав: "Дресилювальнику, стріляй, бо ж ці звірі всіх з"їдять разом з палубою." Дресирувальник вистрилив в гору і тигриця Кальма кинулась в море... Цілу годину її рятували, все кінчилось благополучно. Були й інші цікаві епізоди, зокрема дісталося якось і оператору.  Трапилось це тоді, коли знімали заплив тигрів на пляж. Для того щоб вигнать тигрів в море, їх спочатку посадили в клітку, потім ту клітку підчепили корабельною стрілкою і опустили за борт. Все йшло ніби так як треба, та коли клітку відкрили, тигри не попливли від корабля на сушу, а стали лізти на клітку, де сидів оператор. Та той був так захоплений зйомкою, що й не помітив цього. Тоді довелося з корабля стріляти ракетами і кричати: "Діма, тигри на клітці! Тигри!"
Коли оператор зрозумів загрозу, він поклав камеру на  клітку і плигнув у море...
 Уже в кінці зйомок  трапився один печальний випадок. Хто дивився цей фільм, напевне пам"ятає, як матроси на носилках несли приспаного лева. В цьому епізоді знімався лев на ймення Васька. Був він уже старий, все він виконував так я треба, але там по сценарію його треба було приспати, дали йому снотворне, а він не засинає, уже весь демідрол витратили, а він не спить. Що робить? Подумали, подумали і вирішили лева застрелити, адже він і так ось-ось помре від старості.
Здійснити цю акцію мав піротехнік, але перед цим йому дали стакан горілки. Так Васька загинув. Так що у фільмі на носилках лежав уже мертвий лев.

ID:  874855
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Поема
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 06.05.2020 18:27:20
© дата внесення змiн: 06.05.2020 18:38:28
автор: геометрія

Мені подобається 4 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Катерина Собова
Прочитаний усіма відвідувачами (234)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Чайківчанка, 06.05.2020 - 23:28
give_rose 12
 
геометрія відповів на коментар Чайківчанка, 07.05.2020 - 14:29
Дякую,Марійко! 16 16 biggrin tender ros ros
 
Lana P., 06.05.2020 - 20:05
17 сумно, що такі часи настали... cry
 
геометрія відповів на коментар Lana P., 07.05.2020 - 14:29
Дякую,Світлано! Переживем... 16 17 flirt icon_flower
 
геометрія відповів на коментар Мартинюк Надвірнянський, 06.05.2020 - 20:12
Дякую! Я й сама з великим задоволенням усе це пригадала, та й у КП виклала, щоб і інші прочитали,та й щось своє цікавеньке пригадали... 16 curtsey 019 ros
 
Катерина Собова, 06.05.2020 - 19:20
12 12 12 Валечко, влада вирішила, що я не заслужила безкоштовно дивитись телевізор, я з задоволенням дивлюсь російські канали, там і радянські фільми, розважальні і пізнавальні програми, Ваш матеріал надзвичайно цікавий!
 
геометрія відповів на коментар Катерина Собова, 06.05.2020 - 19:27
Дякую,Катюшо!Таке можливе лише в нашій, Богом забутій країні,"завдячуючи" нашій недолугій владі... 16 16 smile girl_sigh ros
 
Ніна Незламна, 06.05.2020 - 18:53
12 12 16 Дуже гарно написано. Пізнавально,напевно не всі знають тонкощі сюжетів. Я бачила цей фільм. І,як Ви,так і ми дивимося російські серіали.Й не думаю,платити кошти тим алігархам. Хай соромно буде нашій владі,що допускають таке в країні. Звичайно,на мене ті шоу політичні не діють...Але ж думаю найдуться й такі люди,що піддатуться пропаганді..на жаль.
Гарного вечора Вам!
У мене он прози,що Ви останній раз прочитали 2 частини,як серіал- 5 частин є...Тож запрошую.Казали цікаво,що буде далі...Гарного відпочинку Вам! friends give_rose give_rose give_rose 22 22 21 shr
 
геометрія відповів на коментар Ніна Незламна, 06.05.2020 - 19:23
Дякую,Ніно!Сумніваюся я в тому, що буде комусь зі влади соромно... А прозу Вашу,Ніно,я обов"язково прочитаю... 16 16 9 ros
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: