Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ганна Верес: Що ж трапилось з тобою, Україно? - ВІРШ

logo
Ганна  Верес: Що ж трапилось з тобою, Україно? - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Що ж трапилось з тобою, Україно?

Ганна  Верес :: Що ж трапилось з тобою, Україно?
З війною й третє літо пролетіло,
Осінній смуток випила зима…
Донбас перетворився у катівню
Для тих, борцем хто став проти Кремля.

Доноси знову в моді у Донбасі – 
Чи не в 30-ті зроблено стрибок?
Хоча 2017-ий на часі,
Не популярні Правда і Любов!

Історія не знає поворотів,
Та 37-ий там таки запах:
Доноси на сусідів-патріотів,
Котрі готові вже створить УПА.

Закуті в сніг стоять німі руїни,
Де донедавна сріблом лився сміх…
Що ж трапилось з тобою, Україно?
Коли і як примириш ти усіх???
				16.01.2017.

Ганна Верес (Демиденко).

ID:  712700
Рубрика: Поезія, Історична лірика
дата надходження: 17.01.2017 09:37:12
© дата внесення змiн: 17.01.2017 09:43:11
автор: Ганна Верес

Мені подобається 9 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Н-А-Д-І-Я, Віталій Назарук, Ніна-Марія, Микола Миколайович, Шостацька Людмила
Прочитаний усіма відвідувачами (1519)
В тому числі авторами сайту (27) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 17.01.2017 - 16:03
Наложите на карту Донбасса карту Земли Войска Донского и не прикидывайтесь. И какое вообще казаки (хоть и запорожские) имеют отношение к Украине? Донбасс, некогда искусственно присоединенный, уже не будет с Украиной, пора это зарубить. Да и у других регионов - советских "подарков" УССР, проблемы. Скорее всего на ожидаемой Ялте-2 мировые лидеры оставят Украине 9-10 этнических областей. Будет она размером со среднее европейское государство, с возможностями развития, внедрения свидомости и пр. Содержать Украину в современном виде ни у кого сегодня в мире лишних денег нет.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 17.01.2017 - 17:14
Нi, спочатку ви уважнiше подивiться карту земель, якi входили до Запорiзькоi Сiчi. А також подивiться карту Слобожанщини, земель Слобiдських козацьких полкiв. I одразу стане ясно, що Центральна i Пiвденна частина нинiшнiх Донецькоi i Луганськоi областей - це землi Запорiзькоi Сiчi. А Пiвнiчна частина Донеччини i Луганщини - це Cлобожанщина, землi слобiдських козакiв - Торськоi сотнi Iзюмського Слобiдського козацького полка i Cтаробiльськоi сотнi Острогозького Слобiдського козацького полка.
Ну ви й жартiвник, оце насмiшили, як це яке вiдношення запорiзькi козаки мають до Украiни. Якраз безпосередне вiдношення мають - послухайте пiснi запорiзьких козакiв, на якiй мовi вони лунають?
Ой, на горi та женцi жнуть
А попiд горою, яром-долиною
Козаки йдуть
Попереду Дорошенко
Веде свое вiйсько, вiйсько Запорiзьке
Хорошенько
А позаду Сагайдачний
Що промiняв жiнку
На тютюн та люльку
Необачний.
Це чиi гетьмани? Бува, не запорiзьких козакiв, нi?
 
БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 18.01.2017 - 13:13
Что из пальца высасывать, когда есть карты Области Войска Донского? Да и Слобожанщина что такое? Земля Государства Российского, куда эмигрировала часть малороссиян. Слободские полки, пока существовали, подчинялись воронежскому губернатору, никакой самостоятельности не имели. На Донбассе и греков, и сербов поселяли, в Славяносербии и сербские полки существовали. Так Сербия претензий почему-то не заявляет. А про запорожцев можете прочитать хотя бы у Боплана: смесь русских, поляков и татар. За 2 - 2,5 века, что они существовали, так серьезной военной и организационной структуры не создали.
И вообще хватит носиться с этой Украиной. Подобные образования возникают и исчезают десятками. Вот доворуются последние остатки еще советского достояния и что дальше?
Уже надо думать что будет после Украины.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 18.01.2017 - 14:27
Що ви кругом носитеся з однiею лише картою Областi Вiйська Донського, треба ж i на карти iнших адмiнiстративно-територiальних утворень дивитись. До того ж, цей регiон почав називатися Область Вiйська Донського у 19 столiттi, у 1870 роцi. А коли у Слобожанщинi iснували Слобiдськi козацькi полки - у другiй половинi 17 i у першiй половинi 18 столiття - тодi у цього регiону була назва Земля Вiйська Донського. I, вiдповiдно, карта була також саме Землi Вiйська Донського, а не Областi Вiйська Донського. Так що це ви з цiею картою внесли дезiнформацiю. А ще на додачу до усього - коли з'явилися Слобiдськi козацькi полки у 17 столiттi, то нiякого Государства Российского тодi не було й близько. Тодi ця держава офiцiйно називалася Московське Царство, Московiя. Ну, на неофiцiйному рiвнi, так - мiж собою, деякi царськi вельможi називали ii ще Московська Русь, тому що у царя був титул - "Цар Московський i Всея Русi". Але все одно у 17 столiттi у назвi держави слiв "Росiйського", "Росiя" не було й близько. А назва "Государство Российское" з'явилось лише на початку 18 столiття, коли Петро Перший поiздив по закордонах, як кажуть, "галопом по европах", повернувся, сказав, що "Руське" звучить не солiдно i наказав називати державу - "Росiйське Царство". Так як же могла Слобожанщина у 17 столiттi бути Землею Государства Росiйського, якщо такоi держави тодi не iснувало. Ну, це ж абсурд, знову ви дезiнформацiю вносите. Так що, не шановний, не пускайте нам усiм дезу, тут такий номер не пройде.
 
Ганна Верес відповів на коментар Дмитро Кiбич, 18.01.2017 - 16:08
Ніночко, все буде добре! Дякую. 16 17 friends
 
БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 18.01.2017 - 16:42
Вы что, один хохлосрач воспринимаете? Как это государство, куда входида Слобожанщина, не имело границ, таможен, пограничной стражи, договоров с соседями? Да кто б эти слободские полки пустил без разрешения? Пожалуйста. карты других субъектов России
А насчет 9 этнических украинских областей подумайте. Может там удастся порядок навести. А то вплоть до Екатерины 2 Гетманщина налогов в имперскую казну не платила, но все равно воровством довели до руины и прочих неурядиц. Вот как сейчас. Укротрадиция!
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 18.01.2017 - 17:39
БИЧ, ви зовсiм заплутались у хронологii, у iсторичних подiях. Слобiдськi полки були створенi у другiй половинi 17 столiття, коли держави з назвою "Росiя" не iснувало, не було тодi нiякоi Росii. Називатися "Росiя" вона стала на початку 18 столiття пiсля указу Петра Першого. Так а придворнi картографи булив великими фантазерами. Вони за грошi i не такi карти могли намалювати. Нiчого собi не платила податкiв. У 1722 роцi Петро Перший створив в Украiнi вiдому iнстанцiю - Малоросiйську колегiю, яка обдирала простих людей до нитки.
 
БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 18.01.2017 - 19:19
Что вы на том 17 веке зациклились? Есть государство Русь, Руссия, Россия - читайте титулы царей хотя бы, есть законы, экономика и пр. А вот никакой Украины вообще не было. Это тема 20 века, к тому же приправленная хохлосрачем. И вечно на дотациях. Та же Екатерина 2 в письме Румянцеву жаловалась, что ежегодно приходится посылать на Гетманщину 40 тыс руб. Малороссийская коллегия как могла пресекала воровство и грабеж в Гетманщине, но, видимо, это в местной природе и неистребимо. Вот как сейчас. Что думаете делать, когда все доворуете?
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 18.01.2017 - 19:56
Так Русь i Росiя - це не одне й теж. Що ви усе докупи змiшали, це зовсiм рiзнi державнi утворення. Столицею Русi був Киiв, а сучасна назва Русi - Украiна. А столицею Росii cпочатку був Санкт-Петербург, а зараз - Москва. Якого 20 столiття ця тема, не розказуйте небилиць. У 17 столiттi, в 1667 роцi Московське Царство i Рiч Посполита уклали Андрусiвський договiр про перемир'я. А в цьому договорi вони роздiлили мiж собою нашi землi на Лiвобережну i Правобережну. Так на кого Лiвобережну i на кого Правобережну вони дiлили - саме на Лiвобережну Украiну i на Правобережну Украiну. Так що - менше читайте писанину царських придворних нiби то "iсторикiв".
 
БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 19.01.2017 - 05:31
И где, в каких документах 17 в. встречается слово "Украина"? Хватит высасывать из пальца разную галиматью и цепляться за несостоявшуюся разваливающуюся "державоньку"- попрошвйку, созданную когда-то по прихоти большевиков, и сегодня погрязшую в воровстве.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 19.01.2017 - 12:34
Ну, повну ж маячню ви несете, як кажуть, дурниця на дурницi сидить i дурницею поганяе. Яка примха бiльшовикiв, абсурд же повний, Тарас Шевченко у 1844 роцi написав поему "Сон", а у цьому творi е такi рядки:
"Це той Первий, що розпинав
Нашу Украiну
А Вторая доконала
Вдову-сиротину
Кати! Кати! Людожери!
У поемi "Сон" чiтко вказано, що у часи Петра Першого назва "Украiна" вже iснувала, бо iнакше, як же вiн мiг ii розпинати. А партiя бiльшовикiв РСДРПБ заснована у 1903 роцi. Так як же тодi бiльшовики могли ii створити, ну, дурницi ж якiсь.
БИЧ, з вами зовсiм нецiкаво сперечатись, абсолютно. Ви хоч би раз своi власнi думки висловили, та, де там. Лише слово у слово повторюете те, що кажуть на росiйських телеканалах Дмитро Кисельов, Михайло Леонтьев i iм подiбнi персонажi.
 
Ганна Верес відповів на коментар Дмитро Кiбич, 19.01.2017 - 13:09
Дмитре, милий, не витрачай на нього стільки свого дорогоцінного часу. Я в минулому році переконувала його в правоті України. Крім того, що ця людина, якщо його можна так назвати, працює за гроші, російські, він тупий у енному ступені, людиноненависник. Це такі, як він, беруть автомати і стріляють по наших дітях, виконуючи прихоті свого царя-батюшки. Я б його коментарі давно видалила, та мені шкода того матеріалу, який ти помістив. Відчувається і ерудиція, і почуття.
Краще почитай статтю за сьогодні брама - То звідки ж ноги ростуть?
Спасибі за підтримку! 16 friends ny5
 
БИЧ відповів на коментар Дмитро Кiбич, 22.01.2017 - 06:30
Бессмысленная пикировка. Я задал честный вопрос: что будете делать, когда все доворуете? А вместо честного ответа постоянно получаю очередную порцию хохлосрача.
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: