Наче вже знав смак кави,
тонкощі східних вин...
Якось же для забави
соку упивсь ожин.
Справді, при цім лукавив,
мовлячи "смакота"?
Ех ти, гурман цікавий,
хитрість же тут проста.
Весь аромат і солод,
присмаки й півтони
дасть цей компот, як збродить.
(Тільки як слід лови!)
Не на м"якому ложі,
мружачись від тепла -
запах вдихнувши ружі
дикої (де цвіла).
Вітру зборовши опір,
п"янкість знайди в ковтку
й на колючок звороті
ягідку рви легку.
Лагідно в піднебіння
втисни зернистий плід -
гір, висоти тремтіння
випий духм"яний світ!
І хоч ніяк не втямиш,
де тут секрет, в чім він?
Вірним гурманом станеш
хмелю терпких ожин!
То воно й видно, Мар*янко! Бо гумор аж на пузі виступає!
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
пузо це взагалі дуже таємнича частинка тіла... Кажуть індуси, що там є чакра..якщо відкрити її, можна навчитись "обводити навкруг пальця" богів смерті))))
Втім, може краще просто їсти дикі ягідки, ніж отак напрягатись
ось із вашої хвильки, ось із ваших джерелець, гірська квітко! вдалося хмільне створити, ним заманити і ним же впоїти! (люблю цю ягідку...)
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
моя взагалі - най-най-улюбленіша серед всіх літніх ягід. Варення ожинове - ммммм! Сік - смакота, а вино - це щось абсолютно неймовірне!))) Швидше б літо...
Касьяньчику, вдячна, що не оминули
Не куштував... На жаль! А яке воно? Мабуль терпкеі кисле...
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
...найкращий букет ожинового, коли:
зібрати на зрубі ягоди, збігти з гірки на поляну,(підстрибуючи при цьому, щоб втрамбувалось у дзбанку та пустило сік), тоді прямо долонькою вибрати з самого деньця і об"їстисть - ось так - пригорщами і, нарешті, влягтись на сонці - пузом вгору, щоб сонце пригріло... Ось вам, прошу - найякісніший рецепт смачнющого ожинового (свіжозбродженого)! Я завжди так роблю