Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Сумрачный Гений Эпохи: МЫ - РУССКИЕ (МЫ - ВЫСТОИМ) - ВІРШ

logo
Сумрачный Гений Эпохи: МЫ - РУССКИЕ (МЫ - ВЫСТОИМ) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

МЫ - РУССКИЕ (МЫ - ВЫСТОИМ)

Сумрачный Гений Эпохи :: МЫ - РУССКИЕ (МЫ - ВЫСТОИМ)
"Русский народ подобен ртути: если раздробить его на тысячу кусочков, эти кусочки будут стремиться друг к другу до тех пор, пока вновь не сольются в единое целое".
Отто фон Бисмарк



Мы – русские, и в этом суть
того, что нас держало издревле
всех вместе, русские, что ртуть,
пусть напирают, но – мы выстоим.
И белорус, и малоросс, 
и житель дальнего Архангельска,
один и тот же плавят воск 
свечей, и тем же Ликам Ангельским
глядят в глаза, один и тот
же наш Язык взывает к Вечности,
пусть по-иному строй их нот,
пусть разделённый на наречия,
но с глубиной души живой,
и потому то Храм в ней выстроен.

В борьбе с хазарскою «братвой»,
мы, по обыкновенью, выстоим.

ID:  534212
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 02.11.2014 18:52:13
© дата внесення змiн: 06.11.2014 11:28:02
автор: Сумрачный Гений Эпохи

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Александр Стадник
Прочитаний усіма відвідувачами (1238)
В тому числі авторами сайту (37) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Ольга Яворська, 09.11.2014 - 18:03
ртуть дуже отруйна речовина.
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Це ж треба, до моєї невеличкої алхімічної келії членесса, якщо вірити, нспу (і прочая, і прочая) завітала)
Та ще з повідомленням про те що укри, якщо з законами мислення не дружать, так хоча за таблицю Мендєлєєва пам'ятають.
 
Еvгений Скиф Кр., 08.11.2014 - 19:35
Ты знаешь, я вот общался с субъектом с ж/б аватаркой по поводу тех событий, и его версия сразила меня - "возможно командиры той ваты не давали им выйти, чтобы сделать картинку для рос.СМИ". Итак, ватник готов задохнуться ядовитым дымом ради красивой картинки на Лайфньюс. Вопрос - у кого же и правда вата в голове - у нас или тех, кто верит в такие объянения?
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
По-моему мнению тут дело вот в чём. Они действительно «говорят на языках продолжения которых не знают», их культура удостоверяется набором слов, понимаемых не как понятия, но как нечто верное само по себе, вне наличия системных выводных связей между ними, по праву их наличия в их памяти. В отличие от логических формальных схем, которые держат скованными сознания, всякого рода, имперских схоластов, их поток самовыражения ничем не обусловлен, а потому критерий здравого смысла, в данном случае неприменим. С феноменом мы имеем дело.

Да, а насчёт Одесской Хатыни, так порекомендуй посмотреть видео материалы, которых масса, где зафиксированы попытки людей выбраться из ДП, и действия осаждающих, выражающиеся в избиении тех (видимо с летальным исходом), кто выпрыгивал из окон.
 
З одного боку, приємно усвідомлювати, що Ви на одній стороні із Димитровим і Сталіним, в засудженні німецького вермахту - ланцюгового пса західного монополістичного капіталу, з іншого, не можна не визнати, що підпал Рейхстагу, в порівнянні з тим, що сталося в Одесі, свідчить про меншу, м'яко скажемо зіпсованості керманичів Рейху, по відношенню до замовниками цієї події.
Припустимо, що таке допущення, сподіваюся зрозуміло) Росія замовник. Ну, тоді простіше простого, виконавці зафіксовані на відео, і притягнути їх до відповідальності (включаючи дівчат разливавших рідину для коктейлів) представляється можливим. Нехай розповідають про явки, паролі та інше... Тільки боюся, що при подібній постановці питання можна вийти на Дніпропетровськ, який дає гроші "за голову москаля" (тому й калькулювали трупи ті, хто увійшли в будівлю - це їх "гонорар"), або куди "вище"...
Чому це не відбувається не замислювалися?
 
Мандрівник, 06.11.2014 - 14:24
Мабуть ні для кого не секрет, що для темних справ існують диверсанти, в Росії є цілий відділ при ФСБ, який займається розробкою диверсійних схем на "проблемних територіях", недавно у Львові одну таку групу знешкодили, завданням якої було дестабілізувати обстановку у місті і нагнати страх на місцеве населення, те ж саме було в Одесі, те ж саме в Криму, коли з"явились "зелені чоловічки"( мабуть не з Марсу приземлились) і так званий псевдореферендум. Розкрийте очі. колись гітлерівці також підпалили Рейстаг, щоб звинуватити в цьому противника, А з Польщою взагалі стався казус, виявляється це поляки 1939 році першими почали нападати на бідолашних німців у прикордонних зонах, а вже потому скривджені німці змушені були оборонятися, щоб захопити половину Європи.( щось схоже чув раніше з російських каналів, нібито Україна обстрілює російську прикордонну територію ). Як Вам така інформація ? Провокація - один з методів імперії для вторгнення на чужу територію.
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Яка феєрія, це дуже сходе на пісенний вернісаж за Фому та Єрему. Зараз поясню, що я маю на увазі.
Спочатку піднімається питання історичної методології, якщо не проти, то я сформулюю його таким чином – чи є в історії держав, припустимо європейських, приклади, коли об’єднавчим центром етносу, стає місто молодше за хронологічним походженням, і розташоване на певній відстані від попереднього? Виявляється, що таки приклади є, і метода запропонована опонентом не витримує критики.
Тоді опонент робить вигляд, що він мав на увазі тільки сьогодення і ті «політичні реалії», які склалися у 91 році, після того як комуністи-ренегати розвалили країну (а на ремарки щодо кордонів, проведених «кровопивцями» не реагує, роблячи вигляд, що так і треба).
Коли ж посилання на «меморандум» себе не виправдовує, то шановний пан чудово розуміючи, що вся юридична практика міжнародних дипломатій є практика прецедентів (на що було вказано), пускається в філософські міркування з питання хижацької суті імперії, як такої.
І тут фінт вухами. Не звертаючи увагу на факт того, що в світі існує мінімум дві імперії (якщо не брати до уваги Китай, або арабський світ, прагне до єдності, як ми бачимо) всі події, що відбуваються, він відносить тільки на рахунок тієї сторони, яку вважає винною.
Логіка більш ніж дивна, адже всім відомо, що і США має, це як мінімум, глобальний досвід у світових диверсіях, тим більше, що після розвалу СРСР і втрати традицій, за рахунок змін кадрового складу, її, американську сторону, можна вважати більш серйозним "гравцем" в цій справі.
Яскравий пасаж про проблемні території ні про що не говорить, адже якщо глянути на ситуацію після держ перевороту, то кожна територія, в тій чи іншій мірі, є "проблемною". А порівняння підпалу Рейхстагу, з ретельно організованою акцією із залякування одеситів виглядає, і який раз, недоречним.
 
Мандрівник, 06.11.2014 - 07:48
Імперія існує тільки тоді коли захоплює чужі території, хай навіть під патріотичними гаслами "русского мира", спочатку була Чечня, потім Абхазія, Придністров"я, зараз Україна, і все це йде з приправою, мовляв притісняють права російськомовних.Згадайте гітлерівську Німеччину, де біснуватий фюрер вбив у голову покірним німцям про вищість арійської раси перед іншими, а почав свою криваву бойню із анексії Судетів, де нібито ущемляють права корінних німців, перед тим була захоплена Австрія, а далі апетит розігрався і почалася Друга світова, а німці слухняно йшли за своїм Сатаною на загибель, втягуючи мільйони невинних громадян інших держав і все це з гаслами про вищість німецької раси, про помсту жидам та іншим недолюдам. Не хочете провести паралелі? Кривавим диктатам потрібні один біснуватий божок, покірні зомбовані слуги, кров і смерть цілих народів і все це заради ідеї вищості одної нації перед іншою.
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Притісняють та ущемляють biggrin права?
В моєму розумінні утискають права це, наприклад, тоді, коли два професора-викладача, з однаковим науковим авторитетом, бажають зайняти одну й ту ж кафедру, а її віддають якомусь з них, за ознакою політичної привілеї. А коли в Корсунь-Шевченково висаджують з автобусів громадян, та жорстоко їх б’ють до нестями, чи, як в Одесі, спочатку підпалюють, а потім, після того як добивають тих, що залишилися в живих, коментують на відеокамеру, що то «негри», «ромео і джул’єта» і т.д. – це геноцид.
Що до сутності імперії, то – маячня. Усі «ліберали», а я бачу коментуючого як ліберала, доки він не каже, що сповідує «сакральні» знання за «укрів», предвічно бувших на теренах Укрії, не вбачають нічого поганого у американській імперії, чи в потугах формування, подібної до неї, тільки з васальною до попередньої формою залежності, «єуропейською», із центром у Брюселі. Знову подвійний стандарт… чи ні, помиляюсь, бо звісно є імперії добра і імперії зла – ось як.
Ну, а що до коментаря, так – блідо. Нема вже вказівок на те, що малорос – це «принизливо», а укр. – це велично, чи висновків про те, що вік забудови міста має велике значення для «обґрунтування» доцільності знаходження політичного центру у тому місці, ну і, звісно, вже не нема посилань на велич авторитетів, бо, хто зна, можливо що і опонент, дещо, знає про те. А що є – lego з пропагандистських штампів, та недоречні аналогії.
 
Да, конечно же, это не критерий) просто друг мне ничего плохого о Белоруссии не говорил - в экономическом плане. Из недостатков могу отметить, что там о политике стараются не говорить. Так что вполне справедливо, что до демократии далеко, но живут там люди не горюя. Честно сказать, я бы очень хотел именно так топтаться на месте smile
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нет, ну в Беларуси, просто-напросто, идентитарная демократия, имеющая отличие от конкурентной(которая проявляется в прерогативном участии в формировании законодательной базы представительных структур), применимой в либеральном обществе. Как альтернативу, её партипационную форму предлагают, в качестве главенствующей, на востоке...но это нюансы...
Главное, чтобы был решён цивилизационный вопрос, собственно говоря... smile
 
Я сам был удивлён. Не припомню, чтобы мы ездили на заработки в Белоруссию! И можно было бы с недоверием отнестись к этому объявлению, но мой товарищ по команде (районные соревнования по футболу) работал в Белоруссии. Говорит, тушёнка там охрененная, открываешь - и сразу видно что мясо, настоящее мясо. На месте топчутся smile Вообще, тут есть весёлые, оч весёлые комментарии)
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Сам я против мясоедения (хотя, не скрою, время от времени...), потому не считаю это истинным критерием(вспоминаются стихи Л.Корнилова на эту тему...)
Да, так вот, но справедливость (в смысле, социальную) - как норму существования здорового общества - поддерживаю smile
 
Понравился Мандрівник с его Белоруссией, которая топчется на месте. Вы уж извините меня, Гений, что вмешиваюсь - просто хотелось от себя добавить что если раньше на подъездах расклеивали заработки в Польше и России, то с недавних пор приглашают в Белоруссию smile Это я Мандрівнику. Не могу процитировать объявление, но набирали там бригаду на бурение скважин, зп 700 долл. Так вот у меня риторический вопрос - где в Украине простому смертному можно найти такую работу? Ах, да, совсем забыл - белорусы же топчутся на месте biggrin
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Сразу чувствуется, что марксист, ведь, в отличие от меня, лирига эпохи, умение указать на экономически-регуляторные локализованные частности - присутствует.
А что, если вся быдла с "западной" рванётся за длинным долляром в Беларусь?
Не боитесь получить статус агента Лукашенко? wink
 
Еvгений Скиф Кр., 03.11.2014 - 09:19
Сказать честно, это не лучшее твое стихотворение. Но привычнеы вопли "то ми Русь, а Московия ОРда" как всегда радуют глаз и веселят)))))
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Лучшее - категория сравнительная, и необходимая для субъекта, а потому от неё никуда не деться)))
Тем более, оно всегда враг хорошего).
Я исходил, в данном случае, из принципа - кратко и ёмко. По-моему вышло)
И вопли тут в основном "просвещённые" т.с., либерального толка biggrin Есть конечно попытка исторического анализа, но она, как оказалось, возникла вследствие несовершенства образовательного процесса и недостаточности познаний в данной области. wink
Ждём-с, быть может и наши архаичные древние укры подгребут, но пока их не видно - варят мясо мамонта в тигле, надеясь получить философский камень.
 
Мандрівник, 03.11.2014 - 08:15
Ну добре, СРСР розпався, виникли 15 нових держав, які Ви не хочете визнавати, але ж ту ж Україну визнав весь світ, був будапештський меморандум 1994, який гарантував безпеку нам збоку ядерних держав, в т ч Росією, і що ми бачимо зараз, імперія відроджується під гаслами "русского мира", як тут не згадати слова того ж Бісмарка, що угода підписана з Росією не вартує папірця на якому вона укладена.
Подивіться де зараз прибалти, молдавани ратифікували угоду з ЄС, грузини вийшли з під московського гніту і тд, там мабуть також вистачає "русских", але це не є перешкодою для демократичного розвитку держав, тільки сліпий не бачить загарбницьких планів Кремля ( якби на бацька Лукашенко з його колгоспами Білорусія мабуть теж була з Європою, а так топчуться на місці скільки років)
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Єзуїтська «мораль»))) Недаремно західняки настільки відрізняються від малоросійського населення, що з молоком матери сприйняли за чесноту зраду православного миру, за яку часто отримували від Січи.
Це ж треба, всі східні слов’яни дурненьки монголи з колгоспами, а вони всі такі «західноєвропейські»)
Не далі як учора, на якомусь з каналів зомбоящику дивився виступ одного укро-коментатора, та й каже хлопчина, мовляв, Росія, *** така, з Донецьком у зговорі, вона використовує прецеденти, на що звісно немає права. Було Косово – натє вам Крим, захопили ми владу «революційним» шляхом, і Донецьк туди ж. Так і тут, як кажуть, «проїхали»: ну, нехай Ленін і подарував нам кордони, а Сталін вивів Галицію з під польської (до того австро-угорської, і прочая-прочая), залежності – будемо руйнувати його статуї, щоб ніхто не вказав на батька-засновника (кінцівки в воду). Чи для окремих дурників виконаємо kontra посилання на Бісмарка, вириваючи з контексту думку, яка звучить так: «…не сподівайтеся на підписані вами єзуїтські угоди, які нібито вас виправдовують. Вони не варті того паперу, на якому написані. Тому з росіянами стоїть або грати чесно, або взагалі не грати». Це таке сподівання на те, що можливо той чоловік, якого «коментують» не має уяви про те що таке «подвійний стандарт», чи перекручування думки. А коли це все приправити гучними фанфарами про «демократію» західного миру, та «Будапештський меморандум», якій гарантував нам (читай, тим хто здійснив державний переворот) усіляку підтримку і подати на стіл, так ця сервіровка – проканає)))
 
Вітрова Доця, 02.11.2014 - 22:50
Пане, перед написанням віршів на подібну тематику, прошу Вас, ознайомтесь з історією, адже Москву засновану у 12-13 ст., не можна назвами родичкою слов'ян як мінімум за віком. До того ж зважаючи на те скільки гноблення і кріпацтва від неї зазнавали раніше і скільки життів покладено на алтар її жадібгості тепер - я не можу назвати її "нашим слов'янським родичем". Зважаючи на ваш вірш, можу зауважити, що вистояти можуть лише українці, бо саме вони захищаються в даній ситуації, а не намагаються загарбали якнайбільше земель. Щодо Майдану - ми не винні, що у Росії люди бояться вийти і боротися за свою волю і за свої права, а натомість сидять і звинувачують у всьому будь-кого крім себе.

З повагою, Вітрової Доця.
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Шановна, Вітрова Доця, скажу відверто, що перед тим. Як Вам щось відповідати зазирнув на Вашу сторінку, щоб зробити висновки – як мені діяти у цьому випадку)))Те що я там побачив навело мене на думки про те, що система освіти має велике значення для втілення не тільки правдивої інформації щодо усвідомлення історичних подій, а і для закладення розвитку логічного мислення у людини взагалі. «Що мається на увазі», -запитаєте Ви … а ось що.
Візьмемо, для прикладу, таку державу як Польща. Всім нам відомо, що її столицею є Варшава, та мало хто звертає увагу на те, що цей статус вона має тільки з 1596 року, а до того це було місто Краків. Крім того, як прийнято вважати у більшості випадків, перші згадки в літописах про неї датуються 13-м сторіччям, а,до речі кажучи, та територія на якій знаходиться Краків має назву Мала Польща))) Власне кажучи, тут і повинен виникнути педагог, який зверне увагу учня на можливість проведення аналогії (бо історія, звісно, це наука)Так що 1147 рік, це, не вбачаєте, декілька раніше)))Неможливо обґрунтовувати своє ствердження використовуючи невірний метод(я б люстрував тих вчителів, що Вас тому не навчили).Більш того, наприклад, те хибне уявлення, щодо назви малорос, яке виникло у населення має відношення до якогось фрейдістского вчення , а не до виникнення цього поняття, бо, як Ви вже бачите на прикладі,Мала Русь,як і Мала Польща це території з яких походить те саме державотворення,не більш не менш.Далі держави розширюють свої володіння і…вірно стають більшими. Треба ще щось пояснювати? Ви тільки скажіть.
А ось відносно кріпацтва, як соціального явища, так ця помилка має відношення до незнання історичної періодизації, бо, як відомо, Москва вже у 1712 році втрачає своє значення, а кріпацтво було введено у 1783 р., це вже не кажучи за те, що поміщиками, у більшості випадків були ті, хто мав відношення до козацької старшини – ну ніяк не «москалі».
Так що бажаю Вам і в подальшому не тільки творчої наснаги, а й гарних вчителів, які мають мізки.
 
Иван Янцевич, 02.11.2014 - 21:07
Прикольно когда один собеседник видит майданутых америкой и немайданутых русью, а его оппонент агессию россии в украине. холивар форева!
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Америка=Хазария biggrin
Какая прозорливость)
 
Larysa, 02.11.2014 - 21:00
stink І белоРУС, і малоРОС, а тепер ще й новоРОС - справжня "братва"
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Та бачу, що ви тількі з гір злізли biggrin

До речі, що це так белоруси не до вподоби?
 
Мандрівник, 02.11.2014 - 20:18
Який етнонім Русь ? Є Росія, є Україна, є Путін, який хоче знищити нашу державу( була колись Київська Русь, але це було дуже давно і до Москви вона жодного значення немає як і Москви ще тоді на щастя не було)
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Це політичні назви країн, які виникли в зв'зку з розпадом СРСР, більш того, їх розподіл по кордонам був виконан більшовиками, яких ви так ненавидете. Я вже не кажу про те, що Галичина - приймаки (поясню, як буде треба) для тих, етнонім (самоназва) у кого - русь.

P.S. Доводити галичанину, що Москва, на певному етапі політичного розвітку країни, стала центром об'єднання русі - не бачу сенсу.
 
Сначала майданутые захватывают власть с помощью коктейлей и дубинок, затем сжигают людей в Одессе, а потом удивляются почему от них уплыли Крым и Донбасс
 
Сумрачный Гений Эпохи відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Да, большевистский проект стал неустойчив, когда "рулить" начали не те, кто выстраивал баланс.
 
Мандрівник, 02.11.2014 - 19:27
Спочатку " русские " захоплюють Крим, потім вдираються на Донбас і говорять що їм ще треба вистояти
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: