Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Леся Геник: Творча зустріч «На хвилі весняного натхнення» - ВІРШ

logo
Леся Геник: Творча зустріч «На хвилі весняного натхнення» - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Творча зустріч «На хвилі весняного натхнення»

Леся Геник :: Творча зустріч «На хвилі весняного натхнення»
23 березня в м. Івано-Франківську відбулася чергова творча зустріч учасників Міжрегіонального поетичного клубу «Об’єднані словом» під назвою «На хвилі весняного натхнення». Традиційно, поетклубівці зустрілися у світлиці обласного часопису «Галичина» і на цей раз вона стала справжнім прихистком для своїх гостей від весняної, чи то ще зимової, негоди. Тут хотілося б зацитувати слова одінєї з учасниць зустрічі поетеси Олесі Овчар:
Я б хотіла принести весну,
Але снігу повнісінькі жмені.
Я б хотіла принести тепло -
Та куди зледенілій мені.
Ну то, може, я просто всміхнусь,
Аби хвилі добра незбагненні
Розхмурили природи чоло
Й розтопили навколишній сніг.
Так, чомусь весна ніяк до нас не вибереться цьогоріч… Та, не зважаючи на негоду, у вітальні «Галичини» було таки справді по-весняному затишно і світло. 
В ході зустрічі поетклубівці віддали шану великому Кобзареві, зачитавши напам’ять кілька його творів: «Причинна» у виконанні Ольги Кальянової, «Наймичка» - Любов Геник, «Розрита могила» - Романа Бойчука, «Заповіт» - Михайла Гутина та ін., а також виконавши пісню «Думи мої, думи мої…». Пам’ятна свіча Тарасові Григоровичу не стишила свого сяйва ані на мить впродовж усього  творчого дійства, а спів Ярослава Чорногуза, у виконанні якого звучали твори нашого батька, тільки додав якогось незбагненного містичного світла…
Далі відбулася невеличка презентація колективної збірочки поезій учасників поетичного сайту «Натхнення» під одноіменною назвою «Натхнення». Присутні співавтори Наталя Данилюк, Віталія Савченко, Адель Станіславська та Леся Геник виступили із своїми схвальними відгуками про книжечку і зачитали по декілька своїх творів з її сторіночок. Також не оминули у своїх виступах  й інших співавторів (а їх всього 23), зокрема висловивши щиру подяку Таїсії Цибульській за чудову ідею створення збірочки, Олексію Тичку, Тамарі Васильєвій та Ярославу Чорногузу за організацію і всіляке сприяння з’яві цієї чудової книжечки на світ. Особливе незабутнє враження справила кількахвилинна відеопрезентація авторства Аделі Станіславської.
(Переглянути її можна за адресою http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zq4T7lpzUwU
Залишаючись на «Хвилі весняного натхнення» продовжили свої виступи інші учасники зустрічі – Роман Бойчук, Оля Бреславська, Михайло Гутин, Олеся Овчар, Данута Сем’янів, Таня Ралько, Роман Фединяк(Мандрівник), останні, до речі,  вперше доєдналися до «Об’єднаних словом». Саме ця обставина – доєднання за щораз нових і нових людей, котрі мають бажання й надалі залишатися в колі поетклубівців, неймовірно тішить і наштовхує на думку, що справді ці зустрічі є необхідні для багатьох і молоді поети роблять якусь потрібну, важливу справу у сфері духовності.
Щодо останнього чинника, то ця творча зустріч була особливою. Зважаючи на те, що ми зараз перебуваємо в часі Великого посту, Оксана Пронюк запросила приєднання кожній душі до глибокого розважання в ці дні. Саме з її ініціативи всі присутні долучилися до прочитання опоетизованої Хресної дороги Богдана Бойчука, таким чином відкривши своє серце для великої сили справжнього духовного чування. А ще учасники зустрічі долучилися до збору коштів на лікування хворого на рак п’ятирічного Миколки Федака - будемо сподіватися всім серцем на його одужання.   
То ж можна відверто сказати, що творча зустріч «На хвилі весняного натхнення» надихнула всіх присутніх, збурила в душі якісь глибокі духовні порухи, засіяла зерна доброї пам’яті. Тішить і те, що поетична збірочка «Натхнення» припала усім до смаку, то ж побажаймо їй подальшого вдалого мандрування Україною (невеличкі презентації уже відбулися на Київщині, Полтавщині та Черкащині), а її співавторам і всім учасникам зустрічі нових звершень, наснаги та величного натхнення… 

ID:  411932
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 24.03.2013 11:58:03
© дата внесення змiн: 30.04.2013 22:44:55
автор: Леся Геник

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Бойчук Роман, Адель Станіславська, Оксана Пронюк, Наталя Данилюк, Migelito, ГАЛИНА КОРИЗМА
Прочитаний усіма відвідувачами (2495)
В тому числі авторами сайту (36) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Леся Геник, 06.05.2013 - 22:37
 об’єднані словом
«Натхнення» від Києва… до Перегінська
У «ГАЛИЧИНІ» ПРЕЗЕНТУВАЛИ МІЖРЕГІОНАЛЬНУ ПОЕТИЧНУ ЗБІРКУ
Вже другий рік Івано-Франківський міжрегіональний поетичний клуб «Об’єднані словом» проводить свої творчі майстерні у світлиці часопису «Галичина». А нещодавно з ініціативи представників цієї спільноти відбулося представлення збірки поезій «Натхнення», яка цього року побачила світ у місті Кременчуці на Полтавщині і стала втіленням творчих набутків однойменного інтернетівського ресурсу у друковане слово.
Унікальність видання у тому, що воно охопило понад два десятки авторів з Івано-Франківщини, Київщини, Львівщини, Волині, Черкащини, Хмельниччини, Миколаївщини, Вінниччини, Хмельниччини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Кіровоградщини, міста Львова, Києва та Івано-Франківська. Наш край у «Натхненні» представляють поезії Лесі Геник, Віталії Савченко і Аделі Станіславської – з Івано-Франківська та Наталії Данилюк – з селища Перегінська на Рожнятівщині. Показово, що «Натхнення» об’єднало як членів Національної спілки письменників України, так і поетів, яких (з-поміж творців збірки) головно за спілчанське «нечленство», ніж за рівень творів, умовно іменуємо «аматорами». «Натхнення» для шанувальників поезії принесли твори В. Бубена, Т. Васильєвої, І. Гентоша, Н. Данилюк, Л.Долик, О. Кіс, С. Костюк, Н. Крісман, Н. Мазур, Т. Мілєвської, А. Недоступ, Л. Ніколаєнко, Л. Омельченко, Я. Петришина, В. Савченко, А. Станіславської, А. Тегерашвілі, О. Тичка, Ю. Федика, Т. Цибульської та Я. Чорногуза.
Чільник Івано-Франківського поетичного клубу «Об’єднані словом» Леся Геник у передмові до поетичної збірки бажає кожному читачеві «відчути те диво, щедро нагаптоване сторінками збірки, набрати у долоньки душі живодайного чар-зілля намоленого слова та й… самому доєднатися до святочної трапези сонячного «Натхнення».
Ігор ЛАЗОРИШИН
(Галичина №54-55(4610-4611) / 11 квітня 2013 р.)
 
Мазур Наталя, 28.03.2013 - 23:22
Прочитала, переглянула! Втішена за вас!
Добре, що все відбулося! give_rose
 
ГАЛИНА КОРИЗМА, 24.03.2013 - 23:37
Хай не один ще день принесе у кожне серденько "нових звершень, наснаги та величного натхнення…"
Вітаю всіх з новою колективною збіркою "Натхнення"

16 give_rose give_rose give_rose
 
ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 24.03.2013 - 20:57
Щиро всіх вітаю із виходом нової поетичної збірки!
16 23 23 23 23 23
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякуємо, п. Олю! Щиро-щиро дякуємо за Вашу теплу підтримку! 16 give_rose
 
ваша зустріч має надихнути і Весну жо приходу ... friends 21
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Будемо бачити... Але, виходячи з прогнозів, мабуть, до 26 березня цим натхненням ще не запахкотить)))
Дякую за відвідини! 22 16
 
Тамара Шкіндер, 24.03.2013 - 18:06
12 12 Сердечне вітання всім учасникам!!!! Натхнення та творчих успіхів на ниві Поезії зичу всім!!! ВІртуально я з вами! friends friends friends
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякуємо, Тамарочко! Приємно, що доєднуєтеся подумки до нас...
І Вам - щирого, неосяжного, плідного Натхнення! 39 friends 16
 
Дорога Лесенько! Я невимовно рада, що ми маємо так багато - таку велику кількість щирих і світлих душ до спілкування і обміну позитивом, енергією добра і любові! Дай же нам Боже зуміти зберегти цей великий дар, адже Господь так щедро нас обдаровує при кожній такій зустрічі!
Дякую за такий детальний і професійний звіт.
Натхнення Тобі і сил творити і дарувати! give_rose 16 22
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дай Боже, Лесенько, дай Боже!
Дякую й Тобі, дякую всім, дякую Господу за те, що маємо... 16 give_rose angel
 
Дід Миколай, 24.03.2013 - 13:31
23 39
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякуємо за підтримку... give_rose 22
 
Наталя Данилюк, 24.03.2013 - 12:48
Щиро радію, що вкотре мала нагоду побувати у такому приємному творчому товаристві (не зважаючи на зимові вибрики весни) і насолодилася великою силою Слова та щирого духовного єднання! 16 Дякую всім, хто долучився до цієї весняної творчої зустрічі і пишаюся нашою колективною збірочкою! love Дай нам, Боже, нових творчих здобутків! friends 19 flo32 icon_flower
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дай Боже, Наталочко!
А Тобі щира дяка за те, що не злякалася ані снігу, ані хуртовини, ані заметів і приїхала розділити нашу спільну скромну гостину...
16 16 give_rose
 
Оксана Пронюк, 24.03.2013 - 12:14
Передовсім, дякую тобі Лесенько, як організатору, ведучій і натхненниці цієї березневої зустрічі!
Щиро вітаю четвірку наших представниць поетичної Івано-Франківщини. І не лише вітаю, а пишаюсь вами! Вітаю весь творчий колектив "Натхнення" - книга добра, тепла, веселкова - на всі смаки, на всі віки.
А зустріч була душевна, в ній розкрикрився кожен по-особливому, талановито і щиро. А головне ця зустріч - не для налочки, а кожного особистісно у великій потребі. Тішуся, що ми горнулися біля Батька Бога і Батька Слова. angel 16
 
Леся Геник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Оксаночко, за такі сердешні слова! Дякую за Ваше світло, доброту і щиру настанову... Дай Боже, щоб і всі прийдешні зустрічі проходили під таким тепло-щирим знаком! 16 16 angel
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: