Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Леся Геник: "Об’єднані словом" на гостині в Обдарованих словом - ВІРШ

logo
Леся Геник: "Об’єднані словом" на гостині в Обдарованих словом - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

"Об’єднані словом" на гостині в Обдарованих словом

Леся Геник ::
26 лютого в Івано-Франківському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей з сільської місцевості відбулася творча зустріч Обдарованих словом ліцеїстів з представниками Міжрегіонального поетичного клубу "Об’єднані словом". Метою зустрічі було сплести тугий віночок взаєморозуміння, взаємопідтримки та обміну творчим потенціалом, познайомити молодь з нашим поетичним сайтом, а також  заохотити здібних до творчості молодих людей, творити й надалі. І, як результат, вийшло справжнє феєричне свято поезії та пісні. Зі сцени лунало милозвучне поетичне слово авторства поетклубівців у чудовому учнівському виконанні, справжні українські пісні у дарунок гостям. Останні ж, у свою чергу, виступаючи,  зачитували учнівську поезію і прозу, виділяючи найсильніші та найбільш вподобані рядочки. Особливою вагомістю відзначився виступ п. Ігора Лазоришина, як літературного критика, котрий зробив достеменний аналіз представлених юнацьких творів, таким чином зорієнтувавши поетів-початківців у подальшій творчій роботі. Зрештою, кожен із запрошених зумів залишити у юних серцях весняні пагінчики любові та приязні. 
У програмі заходу  мали місце запитання, адресовані поетам "Об’єдниним словом" і вони з превеликим задоволенням давали відповіді на них. Так, Адель Станіславська (Олександра Федорів) привідкрила таємницю значення для неї поезії, ознаменувавши її "самим життям", Віталія Савченко, озвалася до аудиторії надхненними словами "тільки писати не полишай", Данута Сем’янів здивувала всіх своїм обдаруванням писати твори на чотирьох мовах, Леся Геник зазирнула в далеке дитинство, коли тільки започатковувалися перші образи і рими... Справжньою несподіванкою стала зустріч двох Наталочок Данилюк, нашого любого "одуванчика" і талановитої юної поетки-ліцеїсти, а Наталя Крісман, як і завше, вразила усіх присутніх граційністю свого виступу, означивши місію "Об’єднаних словом" - "нести слово до людей!". 
Окрім того зі сцени звучали поезії Романа Бойчука (справжнього романтика), Михайла Гутина (сучасного Сковороди, за словами господарів дійства), Оксанки Винницької та Олесі Овчар. Поетклубівці мали можливість познайомитися з творчістю вихованок ліцею Даналишин Надійки, Гарасам"юк Іринки, Капущак Віри, Сенів Юлії, Годованець Іринки, Данилюк Наталі, а також насолодитися пісенними виступами Ані Луклян, Ілонки Панчишин, Анастасії Павлюк та педагога ліцею Галини Михайлівни Павлюк. А насамкінець, як вже традиційно склалося на більшості поетичних зустрічей, мала слово Оксана Пронюк (Світанок), що, за словами ведучих, "здатна виступити так, щоб у кожній душі зійшов світанок"
"Об’єднані словом" висловлюють щиру подяку організаторам цієї творчої зустрічі, а саме дирекції Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей, зокрема,  Ірині Антонівній Купчак, освітянці з багаторічним досвідом, вихователю-організатору ліцею, Яницькій Галині Григорівні, класному керівнику 9-го класу  та, дійсно неймовірно талановитим, учням-дев’ятикласникам, котрі створили феєрію словесно-пісенного свята. Та й усім-усім, хто тією чи іншою мірою долучився до організації пам’ятного дійства. Дякуємо Вам за ту теплу атмосферу, у якій рясно-рясно колосилося Українське Слово, за ці прекрасні миті, котрі залишаться в душі кожного з нас назавжди. Нам неймовірно радо було бути на Вашій гостині.
З усього серця бажаємо всім юним Талантам творчого розвою, рясно всіяних найяскравішим квітом життєвих стежин, сонячних звершень на дужих крилах поезії! А завершити ці щирі побажання хочу словами Оксаночки Пронюк:
Обдаровуйте словами - хай вони цвітуть між нами,
Ясноокі, ясночолі - з візерунками любові!
Вишивайте, примовляйте - рідним словом сповивайте.
І любистком на світанні в срібних росах напувайте!
Словом світ благословляйте і дітей оберігайте
Словом сильним і пророчим рідну землю захищайте!
І шануйтеся у слові - в українській рідній мові!
У шляхетній, гоноровій, найосяйнішій обнові!!!
Хай по мові нас впізнають, по любові запізнають,
А по вірності і честі - Многа Літа заспівають!

ID:  404749
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 27.02.2013 21:11:18
© дата внесення змiн: 22.03.2013 18:49:26
автор: Леся Геник

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Бойчук Роман, Адель Станіславська, olesyav, валькірія, Оксана Пронюк, Надія Гуржій, Наталя Данилюк, Migelito, Дід Миколай
Прочитаний усіма відвідувачами (1955)
В тому числі авторами сайту (38) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Робите прекрасну і потрібну справу! Уклін Вам!
 
Так, вражень було багато. І щирого здивування, і захоплення, і відчуття прекрасного, що огортало ество, і зацікавлені розумні оченята, все це принесла до дому наче чарівні розсипи коштовних камінчиків. Перебирала їх пам"яттю, посміхалася спогадам, розповідала домашнім, показувала сітлини, гордилася, і горджуся, тим, що причетна до великої та почесної місії нести Слово! Дуже тішить, що росте зміна, що наших рядів більшає. Живе наше слово, і жити буде, бо є ті, хто не дасть йому зникнуть з землі.
 
12 12 12 Молодці!! Рада за всіх вас. Живе поезія, живе!!! flo06 flo06 flo06
 
olesyav, 28.02.2013 - 09:50
Щиро дякую усім за таке святе! Дуже шкодую, що не змогла бути (була поза межами Франківська), але у думках була з вами. Дякую за приємну несподіванку звучення і моїх творів, це ще одна можливість побути разом - хай у своїх рядках. Дякую, Лесенько, за такий детальний опис. Ви всі - молодці. Отак по краплині ми відновимо криницю нашої духовності, адже разом ми сила!
Усім об'єднаним, обдарованим, натхненним - творчого неспокою і радості від написаного!!! 16
 
ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 28.02.2013 - 07:56
МОЖНА ТІЛЬКИ ЩИРО ПОРАДІТИ,
ЩО ПОРОЗУМІЛИСЬ І ДОРОСЛІ Й ДІТИ!
ОБ‘ЄДНАЛИСЯ У СЛОВІ ПОЕТИЧНОМУ -
ДЕНЬ ПРОЙШОВ У АТМОСФЕРІ ФЕЄРИЧНОСТІ!!!
 
Борода, 28.02.2013 - 02:13
12 Підростає зміна. Слава Україні! give_rose give_rose give_rose
 
Оксана Пронюк, 27.02.2013 - 22:48
13 13 13 Дякую, Лесенько, за чудове висвітлення учорашнього мистецького свята. Направду, це було велике Обдарування Словом! І зачепило душу кожного.
Учора ми були розгублено-щасливі, коли учні проживали на сцені наші вірші. Спершу стелили мелодію - легеньку купіль для кожного слова, а потім малювали на екрані силуети наших почуттів, думок, намріювань... І стверджували: поезія - свято. Велике духовенство і торжество Слова, Думки... І все туго заплітали віночком пісень - кожному! та так щоб серденько мліло.
Сьогодні день подяки. І як, як і кожен із нас дякуючи переживаю ті незабутні миті. Гарно. Світло. Добре. У Слові, яке вимолюєш. angel 16 16 16
 
Дід Миколай, 27.02.2013 - 22:40
16 23
 
Рідний, 27.02.2013 - 22:22
Що тут скажеш - молодці!!! 12
 
щирі вітання вашій пропагандистській діяльності 12
 
І я приєднуюсь до усіх сказаних теплих слів подяки. Було справді неймовірно затишно і приємно перебувати на цьому святі.
Діти і викладачі доклали чимало зусиль збираючи інформацію та вивчаючи поетичні надбання кожного з присутніх гостей. Старанно відбирали різноманітні світлини, гармонійно укладаючи їх у композицію з музикою та словами віршів, створивши тим самим прекрасні презентаційні слайди. Читання, спів, усміхнені привітні личка і живі зацікавлені очі...
Незабутньо!smile 16 12
 
Бойчук Роман, 27.02.2013 - 21:33
Прочитав і, як би побував щойно там разом з Вами! Дуже шкодую, що не зміг приєднатися! Хоча, до останньої миті все ж щиро надіявся, що буду. Проте, робота зіграла свій злий жарт - і не відпустила мене(( Та я всім серцем, душею і думками був ТАМ - з ВАМИ, мої любі колеги, організатори свята і надзвичайно талановита молоде! Такі заходи необхідні лише за ради того, щоб довести самим собі, побачити і помилуватися - нашим підростаючим поет-поколінням, котрі люблять українське слово, рідну мову і діляться цією любов"ю з іншими! 12 give_rose
 
Наталя Данилюк, 27.02.2013 - 21:26
smile Щиро приєднуюся до цих теплих слів подяки і неймовірно позитивних емоцій! 16 Дякую юним ліцеїстам і їхнім педагогам за таке чудове творче дійство, за тепло і щирість їхніх сердець, за любов до слова і пісні! 16 Вражень - море! heart Це була незабутня мандрівка у витончений і прекрасний світ Поезії! love 19 21 21 21 icon_flower
 
морський лев, 27.02.2013 - 21:16
хорошу справу робите Лесю. Жаль що не можу до Вас приєднатися. give_rose 16
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: