Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Адель Станіславська: ЗА КРОК ДО ВЕСНИ… (Післяслово) - ВІРШ

logo
Адель Станіславська: ЗА КРОК ДО ВЕСНИ… (Післяслово) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЗА КРОК ДО ВЕСНИ… (Післяслово)

Адель Станіславська :: ЗА КРОК ДО ВЕСНИ… (Післяслово)
За крок до весни... 
Всього за один лише крок, сповнювалася  теплими променями сонячного і людського щирого проміння світлиця обласної газети "Галичина".
Ось ніжним і кульбабковим промінчиком заясніла, переступивши поріг світлиці Наталочка Данилюк, наша світловолоса мавка, майстриня тендітної співучої поезії, посестра самої Весни. А разом із нею до осяйної зали завітала і чарівна жінка-Світанок - справжнє світлоносне диво, Оксаночка Пронюк, що застелила  святкові столи барвистими, за прадавнім добрим звичаєм прарідними, дивовижної краси вишиваними рушниками. Причастила світлицю свіжим,солодким, чудодійним  ароматом духмяного гіацинту. 
А за ними і фея-казкарочка Віталія Савченко поспішила внести промінчик світла, густо переплетений дзвіночками щирого і теплого сміху. Незабарилася за ними й чарівна подружня пара - Ігор Стожар та його ніжна, як погідне небо Мариночка Морська, прихопивши з собою добру порцію енергійних, розбурханих близькістю весни, хвиль позитиву. 
Підоспів за ними і наш мрійник-романтик, Ромчик Бойчук, що приніс із собою у цей ще, здавалось би, непривітно-лютневий, але вже такий пронизаний весняними чарами день, енергію тепла, щирості і ніжності почуттів. 
Пані Данута Сем"янів, як завжди привітна та усміхнена, чарувала щирістю емоцій та жвавістю думки і слова. 
Тендітна дівчина-кішка, Інга Хухра, приємно чарувала запальністю емоцій та викликала теплоту почуттів щирістю вразливої вдачі.
А за нею і пан Артур Сіренко, витончена натура, філософ, що здатен запалювати і дивувати читачів своїм вмінням писати "нотатки, що складаються з розрізнених замальовок пензлем часу на хмарах".  
Долучився до нас і Михайло Гутин, дитя Карпат, витончена і волелюбна натура, творчість якого пронизана глибокими почуттями патріотизму та любові до  батьківської землі, з умінням переливати їх слухачам короткими та влучними віршованими мережками. 
Та чи не найбільшим і найщирішим дивом стала сьогодні у нашій передвесняній світлиці, осяяній стількома яскравими промінчиками Божого світла,  новина від, воістину диво-гармонійної поетичної  пари непересічних і талановитих душ - Наталочки Крісман та Романа Лесюка, котрі, злегка припізнившись, повідали нам  - наша поетична спільнота поповнилась новоствореною поетичною сім'єю!
Привітаймо же їх, друзі, із цим приємним і радісним святом! І, дай Боже нашим молодятам безхмарного щастя, щирої радості, незгасного лебединого кохання та довгих і приємних років вірного подружнього життя!
Скільки ж слів тепла, ніжості, романтики та кохання пролунало сьогодні, западаючи у душі присутніх  незбагненною і непереборною силою єднання споріднених і спраглих Живого Слова душ! 
Адже воно перебувало сьогодні між нами не тільки завдяки тим, хто завітав на творчу зустріч. Воно лилося через присутніх силою віртуального єднання з усіма, хто з тих чи інших причин не зміг фізично долучитися до цього дійства. Адже вони були з нами, а ми із ними, душею і серцем. 

Чи ж не справдешні весняні дива заполонили сьогодні нашу затишну оселю, наповнивши її таким безміром приємних митей та теплом життєдайних енергій, що так щедро витали поміж тими, хто зібрався на цю стрічу?!
Весна близько! Ось вона, уже за крок. Всього тільки єдиний крок!
Весняного сонечка усім!!)))

ID:  403659
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 23.02.2013 21:28:04
© дата внесення змiн: 23.02.2013 22:39:18
автор: Адель Станіславська

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Оксана Пронюк, Наталя Данилюк, Migelito, ГАЛИНА КОРИЗМА, Леся Геник, Оксана Семотюк
Прочитаний усіма відвідувачами (1582)
В тому числі авторами сайту (26) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Яка ж гарна, приємна розповідь! І всі ВИ - good flo23 hi
 
ГАЛИНА КОРИЗМА, 24.02.2013 - 12:10


Я неймовірно рада за всіх вас, людей доброго і щирого слова. За вашу теплу і дружню атмосферу, за втілення мрії у життя. Бо добре слово завжди плекає, тобто породжує в собі доброту, синоніми: хороший, гарний, славний, лагідний, добрячий, добросердний, сердечний, добродушний... Такі ж слова прозвучали у всіх присутніх, що розділити радість між усіма, прочитавши звіт, Лесенько. Бо коли мені пощастило зустрітися у вересні 2012 року з цими напрочуд приємними людьми, залишився світлий спогад на все життя. Як пише Леся Геник: "Напитися живильної водиці поетичного слова".
Також хочеться подякувати Лесі - Адельці за таку гарну розповідь. Бо наче й сама побувала.
Хай вас оберігає Світлий Ангел доброго слова, що єднає в поезії. Де всі об'єднані словом у міжрегіональному поетичному клубі "Об'єднані словом".
Хай вас зустріне тепла весна і багато нових поезій.

http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=403764
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякуємо, люба Галиночко, за теплі слова привіту! Ми пам'ятаємо про Вас і згадували й на цій зустрічі, і щиро сподіваємось на ще не одну зустріч з Вами, адже Ви теж є частинкою нашої поетичної родини "Об'єднаних словом". Весняного Вам сонечка і настрою! 16 give_rose 22
 
Рідний, 23.02.2013 - 23:01
Адже вони були з нами, а ми із ними, душею і серцем...В саму точку, Лесю! 16
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Володю! 22 smile
 
Леся Геник, 23.02.2013 - 22:54
Як же гарнезно Ти описала - ніби й сама побувала, напилася живильної водиці поетичного слова, позитивно-заквітчаної емоції... Дякую Тобі за такий чудовий творчо-убраний звіт, Лесенько!
Неймовірно рада, що сьогодні у Вас там було так тепло і осяйно)
Окреме вітання Наталочці Крісман - неймовірно тішуся за неї і дай Боже, щоб усе було гаразд і озерце справжнього чуття ніколи не міліло!
А ще тепло вітаю, обіймаю і подумки долучаюсь (як і долучалася до зустрічі) до всіх,хто зустрілися нині під аркою лютневого неба за крок до весни...
Щасливої весни... 16 16 16
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, тобі Сонечко! Ти знаєш, як нам тебе бракувало... Цьомики! 16 16 16 22
 
olesyav, 23.02.2013 - 22:41
Дякую, Лесенько, за таку теплу атмосферу твоїх рядків, замережану енергією сьогоднішньої зустрічі!!! Весни у душі і в серці - усім, об'єднаним словом Добра і Любові! 16
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Олесенько! Мені приємно, якщо вдалося передати словесно вир емоцій, що ще блукають у душі завдяки нинішній зустрічі.
give_rose 22
 
Наталя Данилюк, 23.02.2013 - 22:24
Як мило і тепло! love Аж на душі завесніло від такого барвистого віночка твоїх слів! flo08 flo08 flo08 Дякую тобі щиро, люба Лесю, за таке приємне, зитишне творче дійство! 16 icon_flower А також - щира подяка всім гостям, які зробили цю зустріч такою передвесняно теплою і світлою! 16 16 16 Дозволь внести малесеньку поправочку у прізвище:Лесюк (замість Лесів). flowers
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Наталонько! Так, ти права, кожна душа творила це тепле весняне свято!
Уже виправляю свою помилку. Перепрошую за неуважність! apple give_rose 22 16
 
Оксана Пронюк, 23.02.2013 - 22:19
Ой не знаю, чи то гіацинт так зачарував, чи то прабабусине вишиття нас так розговорило, але нам усім так хотілося, щоб "доручення" Лесеньки Геник виконати якнайкраще. Бо її нам (дуже!!!) бракувало. Як і кожного, хто не зміг у цю пору долучитися до нас.
Дякую Лесі - Адель за сповиток солодких емоцій від зустрічі і чудовий дебют у ролі ведучої. Дякую кожному за повні жмені тепла, добра, відкритості і осяйної радості. Окремічно подяка Ігорку за уроки запису. І до наступних зустрічей, які вже скоро очікують нас - у вівторок, 26 лютого.
Цей експромтик чогось прибіг о 14.11.

За крок до весни... Розкажи,
Як душу зігріла Крильми
З чим з вирію будеш Летіти,
Чим будеш цвісти, Чим радіти7
Як небо розстелиш У хаті.
Чим думи сумні, Чим багаті?
Що хочеш у слові Зродити?
Чи сила повстала Любити?
За крок до весни... Поворкуймо,
Як душу свою Завеснуймо.
Сьогодні нас спрага Зібрала,
Щоб муза нестримна Буяла. flo13
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Усе по трошку, Оксаночко! Адже ми так скучили за цим уже справді родинним теплом від спільних зустрічей.
Чудовий експромт народився у Вас, наш Світаночку!
Щира дяка Вам за тепло душі, щирість серденька та добрі слова підпомоги і підтримки! 16 give_rose
 
Іще під враженням від нашої сьогоднішньої зустрічі! Ось перечитала твій звіт Аделенько-Лесенько, і знову буря емоцій вирує. Так-так, весна вже ось на порозі. І так тепло, по-весняному ми вже вкотре збираємося родинним колом однодумців. Так приємно бачити щирі посмішки друзів, бадьорий блиск очей. Наша вже така рідна світлиця "Галичини" повнилася нині спарвжнім передвесняним дивом, стільки світла, добра, позитиву. Щастя є,і воно різне. Одна ж його грань - щире спілкування однодумців. Нехай натхнення нас не покидає, весна ж бо друзі вже за крок! А ще окрема дяка нашій чарівній сьогоднішній ведучій Аделенці, та сонячній жінці Оксаночці Світаночку, за організацію цього передвесняного дійства, помережаного вишитими оберегами, заквітчаною весняночкою, та гіацинтовим ароматом, що витав у повітрі.
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дяка усім хто долучився до свята! І нашій ще одній організаторці, котра, напревеликий жаль, не змогла прийти сьогодні до нас, нашому срібноголосому дзвіночку - Лесеньці Геник. Адже гастільки було б квітучішим наше дійство за її участі. Зичимо їй здоров"я і сподіваємося, що більше вона не засмутить нашої радості своєю вимушеною відсутністю. 22 give_rose 16
 
Патара, 23.02.2013 - 21:55
Додушує, Аделечко, і, якщо б я не чинила спротив, може, вже б і не було кому Вам відписувати, тобто тобі wink biggrin . Я ж казала, що важко звикаю... wink apple give_rose give_rose give_rose friends
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Отож бо!Жаба небезпечний звір, не доводіть до гріха її нещасну. Приїжджайте! give_rose 22
 
Патара, 23.02.2013 - 21:44
Тепер Валькірія вже Лесів-Крісман,
Чи Крісман-Лесів, хто б інформував?..
Я, від цікавості, не можу всидіть в кріслі!!!
А скільки у меню весільнім страв?..
А чоловік білявий чи чорнявий?..
А хто за фахом він отой поет?..
Не впевнена, що це моя все справа,
Але скажіть (якщо це не секрет...) wink biggrin tongue 12 12 12 give_rose give_rose give_rose friends friends friends
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ох, Патарочко, дорогесенька, я сама ще не при собі від таої приголомшливо-прекрасної новини!
Чудова гармонійна пара! Ой, я вже повторююсь, але таки чиста правда!
На наступну зустріч чекаємо Патару Бачію, ще буде добре, як по дорозі прихопите з собою пана Рідного. Ану признайтесь щиро, чи ж не дусить жаба, що ви ще не з нами?! wink tongue
 
ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 23.02.2013 - 21:41
ДЯКУЮ ВАМ, ЩО ВИ ТАК ГАРНО І ЧАРІВНО ОПИСАЛИ ТВОРЧУ ЗУСТРІЧ. ЗАВДЯКИ ВАШОМУ ЕССЕ Є МОЖЛИВІСТЬ ВІДЧУТИ АТМОСФЕРУ ДІЙСТВА. ДІЗНАЛАСЯ, ХТО БУВ НА ЗУСТРІЧІ. ВІТАЮ ВАС ТАКОЖ З ПРИХОДОМ ВЕСНИ 23 23 23
 
Адель Станіславська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, пані Олечко, що долучаєтесь, бодай віртуально до нашого товариства. Вірю, що зустріч із Вашою участю не забариться. Ану ж бо, долучайтесь. Наші двері відчинені для кожного, хто бажає у них увійти. give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: