Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Чорна птаха: Зхмеліла зустріч чашею вагань… - ВІРШ

logo
Чорна птаха: Зхмеліла зустріч чашею вагань… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Зхмеліла зустріч чашею вагань…

Маленький ресторанчик на околиці міста видався мені напродчуд затишним. Близько шостої вечора я під"їхала до невеличкого міського парку, неподалік якого червоніла, прямокутної форми, споруда. Здавалося, досить придатний час, щоб зняти напруження після робочого дня, пропустивши келих хмільного напою. Навкруги не було і натяку на живу істоту, панувало якесь суцільне безлюддя. Можливо, воно і краще! Зберуся з думками, підшукаю правильні слова, обдумаю хід розмови. Недарма ж я приїхала на годину раніше назначеного часу. Зібравшись з духом, я несміливо відчинила дверцята автомобіля і попрямувала до того місця, де і мала відбутися призначена зустріч, думки про котру мене так само ж лякали, як і ощасливлювали. Повільним кроком я пройшла повз зелені ліхтарі, що на фоні дерев у парку, мало чим від них різнилися. І, хоч повітря у цьому провінційному містечку було надзвичайно чистим, важка задуха здавлювала мені горло, від чого всередині усе просто пересихало. Я ще раз оглянулася назад: моя сіренька Škoda Octaviа 97 року випуску була за кілька метрів від мене. Ще є час передумати, закинути цю дурнувату ідею, сісти в свій автомобіль і назавжди зникнути з вулиць і пам"яті цього богами забутого містечка. Цікаво, що я хочу побачити? Що я хочу почути?!! Навіщо турбувати старі, не затягнені пливучістю років, рани? Навіщо зараз щось міняти? Для чого руйнувати свій усталений світ, свої чітко окреслені правила та позиції в ньому? Для кого? Для себе???!!! Двадцять п’ять років мене усе влаштовувало! А тут, раптом, захотілося змін, захотілося радикальних змін і нових відчутів! А може...а може просто захотілося тепла, якого ніколи не було? Рідного тепла… Ні, я не для того так довго мучилася в роздумах, не для того розшукувала, не для того наважилася написати перша і не для того проїхала пів країни, щоб зараз, отак-от через своє дурнувате боягузтво, увесь наступний відрізок життя картати і винити себе за одну секунду слабкості. Я все вирішила! Я приїхала! І тепер у мене є обов"язок! Обов"язок від якого, як би це не банально звучало, залежить моє майбутнє...і не тільки моє!
Піднявшись бетонними сходинками я прочинила гарно вирізблені  вхідні двері ресторанчику! Окинула оком невеличку площу закладу і одразу ж пішла в сторону найвіддаленішого столика в приміщенні. У залі їх було, всього-навсього, шісті – сім , чесно кажучи, - не рахувала. Як і передбачалося, всередині все пустувало як і на вулиці... Здавалося, тут вимерли усі живі істоти, лише молоденька офіціантка, років двадцяти п’яти,  з ганчіркою носилася між столиків і прискіпливо їх полірувала. Помітивши мене, вона навіть трохи здивувалася, чим ще раз підтвердила, -  місце, котре ми обрали для зустрічі, було не дуже популярним у цих краях. Я розмістилася за столиком у куточку і просто відключилася ... П’ятнадцять  хвилин цілковитої тиші і лише час від часу -  їдкий звук сухої ганчірки по деревині...Уявляю, що подумала в той момент офіціантка: непривітна гостя (заклопотана роздумами, я мимоволі упустила пукт вітання) з дивним виразом обличчя , мертво сидить і дивиться в одну точку - всі ознаки божевілля Тоді мене мало турбували її висновки щодо моєї адекватності , але все ж, прийшовши до тями і ловлячи на собі зляканий погляд дівчини , я автоматично взяла меню і зробила вигляд, що пристально вивчаю страви, котрі пропонував цей убогий, але такий значимий для мене заклад. Чи вибирала я тоді їжу? Ні ....я дивилася на листки цупкого паперу, де був набір маленьких літер, і думала! Думала....яка вона??? Чи відчуває зараз, в ось цю от хвилину такі ж незрозумілі почуття збентеженості й радості як я? Чи так само хвилюється, так само збирається з духом? І, взагалі, чи хоче вона мене бачити? Чи хоче чути людину, з якою не зустрічалася жодного разу в своєму житті? Я ж для неї чужа ...чужа тітка, з котрою пов"язує ненайприємніша річ - кров людини, яка так просто і так безсердечно покинула мене ...і її! Вона моя сеста... сестра, як то кажуть, по батьковій лінії...але це не найбільше, що нас ріднить, найголовніше і найстрашніше те, шо ми - сестри по нещастю...Мій «татко» покинув нас з матір"ю, коли мені виповнилося шість років. Я не пам"ятаю його зовсім, та й кого я повинна пам"ятати?- п"яницю, що залишив спогад про себе у вигляді страшенних шрамів на обличчі моєї матері? І вона, ця дівчинка, котру від покинув, коли їй ще не було і трьох  років. Молодець, «татко», довго не затримувався...Далі була ще дружина, і ще, і ще, аж поки не підхопив венеричну хворобу і не упокоївся десь в сирій землі....і ніхто не прийшов до нього! Ніхто, крім його брата, від котрого я й дізналася про Марійку. Марійку - мою молодшу сестричку, котрій вже виповнилося п’ятнадцять і в життя якої хочу ввірватися я...Знову тиша...
Я глянула на годинник - сьома...У вікні навпроти вималювався чіткий силует стрункої і такої ж рудоволосої дівчинки як я( хм, наш біологічний залишив нам ще й рідкісну рудуватість - і на тому «дякую» )...Вона йшла повільно і невпевнено, напевне, також боялася....і думала. Думала і боялася...Але вона йшла!!! ВОНА ЙШЛА - і це головне....Отже ,зустріч відбудеться...Зустріч неодмінно відбудеться!!!

ID:  200984
Рубрика: Проза
дата надходження: 14.07.2010 17:33:59
© дата внесення змiн: 09.04.2011 13:01:27
автор: Чорна птаха

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1189)
В тому числі авторами сайту (24) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: