Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: grey: Присвячення - ВІРШ

logo
grey: Присвячення - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Присвячення

Присвячується П.А.Є.
          Це серце вилилося в землю, неначе намагаючись заповнити ту пустку, яка колись розривала своїм відчаєм увесь Всесвіт. 
      Спочатку я боявся зробити крок, ступити, боявся навіть тінню своєю тиснути над землею, в якій б'ється це величезне, раниме серце. Я ж бо знаю, яким крихким воно було. Але щось подібне до незбагненного голосу, витікаючого з невідомого і немов відображеного в моїй голові, шелестіло як листя розпускаючих квіти яблунь, шепотіло мені – йди, не бійся, це серце вже знайшло спокій, йому вже не боляче. Навпаки, воно завжди з тобою. І з кожним своїм кроком ти відчуватимеш усе більше сили і спокою. І чутимеш пульсацію землі, яка береже це крихке серце. І ніхто і ніщо не зможе зламати його. І ніхто і ніщо не зможе порушити його величний і вічний спокій.
     Небо затягло білим туманом – це дихання серця. Так воно нагадує душі, що покоїться на небесах про спокій і мир, даровані Богом. І я чую, я відчуваю це дихання. Я відчуваю мир і спокій, любов і безсмертя любові. Я намагаюся звикнути до того, що зі мною завжди буде тільки це серце. Цього так мало. Але я радий, що хоч це буде зі мною. Завжди, скрізь і у всьому. Хіба цього мало?....
      В нічній тиші я вдивляюся в розсип зірок Чумацького шляху – шляху, яким пішла ця ніжна, як це не боляче ніким так і не зрозуміла душа. Я відчуваю биття цього самотнього серця і розумію – це вже не біль. Це серце вже не самотнє. Воно б'ється нарівні з усіма, хто любив його. І хай тоді, коли це серце ще було серед нас і все ніяк не могло знайти місця в змученому тілі, зараз світло, яке творила любов, пульсуюча в цьому величезному серці, зірвало з очей пекучу пелену безпросвітності. І лише спокій і вічна веселка в пухнастому білому тумані оточує це серце. Це серце не замовкне ніколи. Воно тихо і заспокійливо стукає і в такт з ним б'ють годинник, напливають хвилі, рухається планета.
..
     Я п'яний і як білий туман застилають очі сльози. Ноги немов ватяні, не слухаються і мені важко навіть рушити з місця. Неначе магніт, вабить мене щось незрозуміле і тримає, притягує. Але це не тяжіння землі, - це тяжіння серця. Воно тримає мене на цій землі, нагадуючи про те, що я не один. Ми не одні.
     Я беру жменю землі в долоні і згадую, що це вже було. Ця жменя землі – лише частинка покриву, який дбайливо береже величезне, але таке крихке серце. Я підношу цю жменю землі до губ і цілую її. Я цілую це ніжне серце і вдихаю як повітря землю, що береже його спокій. Я живу. Я не один. Ми не одні. Ми всі любили це величезне, але таке крихке серце. І лише тепер це серце пізнало, що є любов, що любов є. І воно з легкістю ділиться цим світлим почуттям з усіма нами.      
       Це серце ніколи не було спокійним і ніколи не заспокоїться. І саме тому я йду по землі. Землі, яка береже спокій і мир величезного, але ніжного, крихкого і ранимого серця. Я не один. Ми не одні.   


Посвящение
         Это сердце вылилось в землю, как будто пытаясь заполнить ту пустоту, которая когда-то разрывала своим отчаянием всю Вселенную. 
      Вначале я боялся сделать шаг, ступить, боялся даже тенью своей довлеть на д землей, в которой бьется это огромное, ранимое сердце. Я же знаю, каким хрупким оно было. Но что-то вроде необьяснимого голоса, исходящего из неизвестного и словно отражающимся в моей голове, шелестело как листва распускающих цветы яблонь шептало мне – иди, не бойся это сердце уже обрело покой, ему уже не больно. Наоборот, оно всегда с тобой. И с каждым своим шагом ты будешь чувствовать все больше силы и покоя. И ощущать пульсацию земли, которая хранит это хрупкое сердце. И никто и ничто не сможет сломать его. И никто и ничто не сможет нарушить его величественный и вечный покой.
     Небо заволокло белым туманом – это дыхание сердца. Так оно напоминает душе, покоящейся на небесах о покое и мире, дарующем Богом. И я слышу, я чувствую это дыхание. Я чувствую мир и покой, любовь и бессмертие любви. Я пытаюсь привыкнуть к тому, что со мной всегда будет только это сердце. Этого так мало. Но я рад, что хоть это будет со мной. Всегда, везде и во всем. Разве этого мало?....
      В ночной тишине я всматриваюсь в россыпь звезд Млечного пути – пути, по которому ушла эта нежная, как это ни больно никем так и не понятая душа. Я чувствую биение этого одинокого сердца и понимаю – это уже не боль. Это сердуе уже не одиноко. Оно бьется наравне со всеми, кто любил его. И пусть тогда, когда это сердце еще было среди нас и все никак не могло найти места в измученном теле, сейчас свет, который созидала любовь, пульсирующая в этом огромном сердце сорвал с глаз жгучую пелену беспросветности. И только покой и вечная радуга в пушистом белом тумане окружает это сердце. Это сердце не замолчит никогда. Оно тихо и умиротворяюще стучит и в такт с ним бьют часы, накатывают волны, движется планета.
….
     Я пьян и как белый туман застилают глаза слезы. Ноги словно ватные, не слушаются и мне тяжело даже двинуться с места. Как будто магнит, манит меня что-то необьяснимое и держит, притягтвает. Но это не притяжение земли, - это притяжение сердца. Оно держит меня на этой земле, напоминая о том, что я не один. Мы не одни.
     Я беру горсть земли в ладони и вспоминаю, что это уже было. Эта горсть земли – лишь частица покрова, который бережно хранит огромное, но такое хрупкое сердце. Я подношу эту горсть земли к губам и целую ее. Я целую это нежное сердце и вдыхаю как воздух землю, хранящую его покой. Я живу. Я не один. Мы не одни. Мы все любили это огромное, но такое хрупкое сердце. И только теперь это сердце познало,что есть любовь, что любовь есть. И оно с легкостью делится этим светлым чувством со всеми нами.      
       Это сердце никогда не было спокойным и никогда не успокоится. И именно поэтому я иду по земле. Земле, которая хранит покой и мир огромного, но нежного, хрупкого и ранимого сердца. Я не один. Мы не одни.

ID:  167092
Рубрика: Проза
дата надходження: 19.01.2010 20:41:12
© дата внесення змiн: 19.01.2010 20:41:12
автор: grey

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (499)
В тому числі авторами сайту (9) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: