Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Максим Жембровський: ПОНЕДІЛОК - ВІРШ

logo
Максим Жембровський: ПОНЕДІЛОК - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ПОНЕДІЛОК

І був перший день понеділок. І були в ньому всі земні та наземні створіння в розчаруванні. Плакали трави, ламалися коріння. Все зводилося в нуль сім з неймовірним нуль нуль. В цьому початку першим прокинувся настільний ворог - будильник. Його дзвінок без попередження почав війну. Він тероризував мирне населення, забирав одяг, стягував ковдру, руйнував підключення до активного сновидіння. Але його вже на тренований механізм чекав відповідний удар. І знайшов. Тож він першим прокинувся і він же першим загинув. В ті хвилини як за потрібність незрозуміла частина тіла, сказала промову, - «Ще 5 хвилин і я знайду світ». Далі за традицією була година мовчання по загиблим. Ці моменти є дійсно багато значимі для ранкового пробудження. Другим після суєцидника прокинулося сонце, з зітханням. Йому теж в падло бути скоморохом, за так, і не зрозуміло як. Ось гляньте знову яскрава зіронька зійшла, день вдався на славу, ходімо тривожити повітряні скупчення та бити землю, так кричала дітвора із дорослою зовнішністю. А за що її топтати? За що нашу матінку? Не гупайте, не гупайте! Бо тяжко жити тим хто знизу. Порвуться в них ремені безпеки і навідаються і будуть домагатися і вриватися у вині душі своїми темними знаками. А поки у ласкавому бажанні служити, сонцю допомагали солов'їні етюди. Дзвінкі голосочки вдаряли по чорним та білим відтінкам життя, а воно грало у метрономному русі, і вже на грало нуль вісім годин і майже нуль двадцять три чи п’ятсот п’ятдесят п’ять хвилини. Десь в цей момент, негідники зруйнували стелю, спалили особисте небо, звалилися з незнаної вершини у прописану власність. То були кур'єри нервозності з перцем, затрахані, закльовані, скасовані, і ті хто просто горлопенить. Це падіння притаманне тільки гостям, люб'язним таким, може це й саме вони застали у ромашковому полі байдуже тіло в білизні, нижній і тільки. Замалювавши на пам'ять всі ті візерунки, що були на ній. Все як то так і треба.
   - Привіт.
   - Привіт, ми тут так приперлися бо чули, що невчасно можна це зробити.
 Огидно бути гостем. Здається, що цьому теж треба вчитися. Шукати варіанти як стати поперек горлянки і водити ножем по її стінкам. Але ж всі ми можемо бути запрошені за стіл добродушними лицемірами. В той момент дійсно набридає посміхатись і приносити хвалу пересоленій траві в гарній подачі, з делікатесною облямівкою. В докучливій ідилії підсвідомість втікала через вікно. З очей подалі бігла до звичного туману і музичного качання головою. Неадекватність розуму гуляла по місцевим вулиця і заважала набрати швидкість, а по закінченню погоні за щастям, кидала камінням в мої кольорові за звучанням склянки. І так у ароматному народжені на зовні з вчорашніх нутрощів пробирав смуток по неділі.
 Понеділок. Із маленьких невдалих клітинок у всіляких формулах, формується розпорядок дня. По плану стояв коридор, а саме його подолання. Казали, що він може проковтнути і не моргнути, тож дегустуючи його анакондний стиль, зрозумів сутність: в харчовий раціон повинні входити вітаміни і крім них їх вороги. Бо одні вони поз’їдають самі себе. Бо без боротьби нема перемоги, тобто досягнення гострої точки. Отже в коридорі і в його шлунку був наполеонівський  брухт. У ньому потопали зачатки світла. Серед всього того були також витоки за які смикнувши можна було отримати травму мозку від збуджувальних афоризмів, які десь завалялися під штукатурною лавиною. В таких інтелектуальних іграх, фіаско накопичував той хто майже живий добрався до лікарні. Лікарня - це агентство яке співпрацює з тим світом, продає оптом непотрібний товар, секонд-хенд коротше. В ній теж були коридори, тільки в декілька годин більші. Здається вони вирішили, що без їхньої участі не можливо нікуди піти. Тунелі, тунелі, і світло як пляма, то тяма прийшла до теплого чаю з води не живої. І була година друга і була вона пів третя. І настав той час коли ломтик чорного хліба сприймався як медовий пухкий пиріжок та й ще під бездонну суміш коричневого забарвлення. Смакувати довго не довелося, обідня зірка заздрісно пішла на північ. А нас покривали дикі похмурі грози. З них проливалася біль, за грішних нас. Кожна крапелька то є ангел і вони сходили у свій світлий, а для нас суєвірний, а для меншості скоромний день.
 Понеділок – випробування, імунітет і солоний стан. Беручи надуманий план який написаний блідим по блідому. По прочитані його знайшов схожості. Убивство брата Авеля було, ще зранку. Народження Іскаріота теж здійснилося. Взагалі Іуда сидить майже в кожному із нас, або вас, або у кожному як у відокремлених частинках. Пам'ятаєте, про краплинки з похмурих гроз... Отже таке народження вже звичне для чорно-білого світу. Залишилося здійснити палаюче занурення чи потоплення. Але ж яке покарання буде за власну волю з характером содомії? Лежачи у кістковому корпусі, у паровому, смаковитому ковтанні виноградних глиб та в хтивому погляді крізь гріховну заборону, знаходячись у ванній кімнаті, біля Мертвого моря, подумав однофазний мозок зробити бізнес, по збуту вогненебезпечних засобів. І після набраної повні кишені насолоди, потопив у вогняному дощі жахливий безлад, у своє ж спасіння, за золоту ціну.
Ніби день пройшов цікаво і план виконано до крапки. А крапкою булла печальна звістка ночі. Вона була на вибір, або листоподібна або електрона, зголодніла з тютюновим присмаком. Але в безмежних її кількостях, нікуди не дітися від ліжка. Ліжко – тарілка. В той час коли відкриті зони безкоштовного телепорту, навколо об'єкта збираються найвищі і найнижчі сили театральних персонажів і крутять свої сценарії. Не визначивши головного, як завжди, всі залишаючись суфлерами починали дискусію в жанрі трагі-комедії. І все це робили вміло, зацікавлено, моторошно з реальними ефектами в «декілька D» форматі, а саме головне пошепки, щоб фінал збувся і запам'ятався і став новим початком.

ID:  457665
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 31.10.2013 09:25:50
© дата внесення змiн: 31.10.2013 09:25:50
автор: Максим Жембровський

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (635)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: