Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Максим Тарасівський: Жила собі дівчина, або Лісові істоти - ВІРШ

logo
Максим Тарасівський: Жила собі дівчина, або Лісові істоти - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 9
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Жила собі дівчина, або Лісові істоти

Жила собі дівчина, звичайна дівчина. Йшла вона якось лісом у своїх дівочих справах. Аж бачить: сидить під кущем маленьке пухнасте створіння: не білка, не кішка, не кролик - щось невідоме, з великими очима, з пласкою мордочкою, рожевим носиком, в білому хутрі. Дівчина підійшла роздивитись, що воно таке, а створіння раптом і каже:
- Нагодуй мене, красуне!

Дівчині було приємно, що лісовий мешканець назвав її красунею, та й шкода було створіннячко: воно дивилося так пронизливо і жалібно своїми величезними очима, що відмовити йому було неможливо. І дівчина пригостила незнайомця власним сніданком, який несла у торбинці.

Створіння швиденько проковтнуло їжу і сказало дівчині:

- Візьми мене з собою, красуне!

Чому б не взяти? Дівчині давно вже хотілося мати щось таке маленьке, миленьке і пухнасте. А це ще й таке дивне - ні в кого такого нема! І дівчина взяла створіння з собою.

Згодом створіння попросило пити, а потім знову їсти, а тоді зігріти, помити, розважити, а під вечір - заколисати. Дарма, що було створіннячко невеличке - прохань в нього було стільки, що дівчина геть покинула усі свої справи. Вона тільки те й робила цілісінький день, що догоджала своєму пухнастому улюбленцю. Та догоджати тому, хто тобі подобається, - не така вже й обтяжлива справа. А пухнастик дівчині дуже подобався.

Вона показала його усім своїм подругам і усім своїм сусідам - та всі вони поставилися до створіння з осторогою: адже ніхто не знав, що воно таке. Дівчина навіть образилася: мабуть, вони всі їй заздрили, отак от! І вона заходилася клопотати навколо пухнастика.

Так минув один день, тоді промайнула ніч, а на ранок дівчина прокинулась, дивиться, а створіннячко трохи підросло. Вона зраділа: пухнастик їй дуже подобався, і їй хотілося, аби він почувався в неї добре. Схоже, що був він належно доглянутий, адже лише за добу він підріс. І дівчина потихеньку заходилася готувати сніданок, аби одразу пригостити створіння, коли воно прокинеться.

Щойно створіння розплющило очі, воно промовило:
- Нагодуй мене.

І дівчина знову провела весь день, догоджаючи тваринці чи що воно було. Такий клопіт не дуже її втомлював, адже люди люблять тих, ким опікуються, а дівчина вже полюбила пухнастого - всім серцем до нього прикипіла, адже він був такий милий, такий кумедний, так залежав від неї. До пізнього вечора дівчина виконували різноманітні його забаганки: їсти, пити, гуляти, співати, зігріти, помити, розважити, заколисати... Дівчина просто з ніг збивалася, виконуючі бажання свого улюбленця. Під вечір заколисане створіння заснуло, а дівчина, нарешті, мала трохи часу на власні справи. Щоправда, сил на ті справи в неї не лишилося - і дівчина просто лягла спати. Та спала вона зі щасливою посмішкою: життя її стало таким повним, таким насиченим і змістовним!

На ранок дівчина знову із втіхою помітила, що її пухнастий улюбленець ще трохи підріс, і взагалі дещо змінився. Очі в нього стали меншими, а хутро - колись біленьке і легеньке, мов пір"я - стало щільнішим і темнішим, майже сірим. Коли дівчина роздивлялася створіння, воно відкрило ротика, в якому вже з"явилися невеличкі зубки, і промурмотіло:
- Їсти. Смажену курку. Пити. Каву з вершками, - і знову заплющило очі і засопіло, ніби заснуло.

Дівчина посміхнулася: ач який, полегшив їй роздуми, чим годувати, ще й час дав, аби вона все встигла! І вона заходилася готувати. Щойно страви і напої з"явилися на столі, створіння прокинулось і швиденько все з"їло-випило. Дівчина тішилася, спостерігаючи, як добре їсть улюбленець, а також відмічаючи, що за ніч він знову дещо збільшився у розмірах. А створіння, втерши скатертиною писок - тепер вже трохи видовжений - кумедно гупнуло по столі кулачком і вигукнуло:
- Гуляти! Спати! Обідати!

Відтоді дівчина здавалося, що час пришвидшив свою ходу. Дні пролітали повз неї, доки вона догоджала створінню, а ночі, здавалося, стали набагато коротшими, бо втомлена вдень турботами і хатніми справами дівчина на ранок прокидалася, ніби і не відпочивала. Та енергії і наснаги їй додавало інше: ні сон, ні відпочинок, ні їжа не дають людині стільки енергії, скільки дає догоджання комусь, хто тобі і милий, і потребує твоєї ласки.

За невеличкий час добре доглянуте і оточене любов"ю і турботою створіння виросло у величезну ікласту тварюку, вкриту жорстким чорним хутром. Тепер до дівчини вже ніхто не заходив - хто раз бачив ту потвору, тікав і не повертався. А дівчині було вже не до того, та й узагалі ні до чого: тварюка так ганяла її у різних справах, що світ білий в очах у неї не те що зблід, а взагалі згас. Але дівчина була щаслива: створіння без неї жити не може, воно ж як дитя мале, по будь-що до неї звертається! Втім, в таких випадках буває важко розрізнити, хто без кого не може жити: той, хто потребує турботи, без того, хто турбується, або ж навпаки. А може, то така гармонія, і вони одне без одного не можуть?

Та одного ранку дівчина отримала відповідь на це питання. Вона прокинулась, а тварюка зникла, прихопивши з собою все цінне і їстівне, що знайшлося в хаті. Дівчині серце стало: вона дивилася на порожні кімнати і навіть дихати не могла від суму за своїм коханим створінням! Вона довго плакала і вбивалася за ним, та воно так і не повернулося.

Відтоді світ став для дівчини чорним - блукала вона в ньому, бліда як смерть і змарніла, лила сльози і зітхала, аж допоки одного разу не зустріла в лісі маленьке пухнасте створіння. Не білка, не кішка, не кролик - щось невідоме, з великими очима, з пласкою мордочкою, рожевим носиком, в білому легенькому хутрі, воно сиділо під кущем і очевидно потребувало негайної допомоги, ласки, любові і турботи.

Світ для дівчини миттєво засяяв усіма кольорами веселки і забринів усіма нотами. Вона підбігла до створіння, підхопила на руки і запитала:
- Їстоньки-питоньки-спатоньки хочеш?

Ніхто не чув, що відповіло створіння, відомо лише одне: дівчина підхопила його на руки і чимдуж побігла додому. До речі, он вона поспішає, бачите?

Хтозна, як воно далі буде; можливо, створіння під опікою дівчини знову виросте у величезну ікласту тварюку і покине дівчину, які і ота перша потвора. А може, й ні, адже дива таки трапляються в цьому світі... Та якщо дівчині знову не поталанить - не страшно: наші ліси кишма кишать подібними істотами. Всім бажаючим вистачить.

2015

ID:  548926
Рубрика: Проза
дата надходження: 05.01.2015 10:23:06
© дата внесення змiн: 07.05.2015 07:03:57
автор: Максим Тарасівський

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (511)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

От тут якраз про нас, жінок. Притискаємо до грудей оте біле, і пухнасте, і щасливі... Не розуміючи, що без віддачі самі потроху стаємо черствими... Коли не отримуєш тепло у відповідь, то і домашні турботи перетворюються з приємних в осоружні... І страви готуєш уже без любові, а тільки з обов"язку... Щоб було... Щоб з голоду не померти... Але з кожним новим коханням знову плекаєш надію, що БУДЕ ВЗАЄМНІСТЬ. І знову - на ті ж граблі...
biggrin biggrin biggrin
 
Максим Тарасівський відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
"Якщо ви робите те, що раніше робили, ви отримуєте те, що раніше отримували". Отаке от прикре диво. Дякую.
 
Вікторія Т., 06.01.2015 - 00:48
Ви,виявляється, знавець жіночої психології. Гарна казка-попередження для дівчат і жінок різного віку.
 
Максим Тарасівський відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Якби ж то знавець! Так, дещо спостерігаю. Дякую. Р.С. А в нас сніг - жменька, але все ж таки Різдво на носі.
 
дуже повчальна притча! дякую! a27
 
Максим Тарасівський відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Ірино. На жаль, притчі часто-густо діють пост-фактум. До або під час певних подій - ні: "Це не про мене".
 
@NN@, 05.01.2015 - 10:44
Отакі ми дурні, Максиме, і як запитує, Патара Бачія
Як ЛЮБОВ пояснити словами?..
Що це, хімія чи почуття?..

розібратися в цьому не можемо biggrin
 
Максим Тарасівський відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ото ж - будь-що вважаємо справжнім smile
 
Вячеслав Рындин, 05.01.2015 - 10:27
С Новым годом!!! friends friends friends
 
Максим Тарасівський відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
И Вас! Всех благ ny4
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: