Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ник.С.Пичугин: Еще вменяемая Украина (1-4) - ВІРШ

logo
Ник.С.Пичугин: Еще вменяемая Украина (1-4) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 12
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Еще вменяемая Украина (1-4)


Композиция

    Еще в апреле-мае можно было встретить рациональные аргументы на украинских форумах. Не всегда корректные, всегда нелицеприятные, сумбурные и противоречивые, они были, однако, сомнениями мятущегося разума, а не шизофренией расколотого сознания; и вели к синтезу, а не к распаду. Один из таких разговоров я и предлагаю вниманию читателей. Он возник как комментарий к статье Остапа Дроздова: «Західна Україна, на вихід»: 
http://gazeta.dt.ua/internal/zahidna-ukrayina-na-vihid-_.html 
Обратите внимание на дату: 12 апреля… День Космонавтики. Сама статья – образец галицкого обскурантизма – стоит гораздо меньше этих комментариев, но, как сказал один из самых активных участников обсуждения, Factor Fobus:
    - Ще раз тобі говорю: до чого тут автор... Статя актуальна і це головне
    - Бог с ним, с Остапом Дроздовым, но попал он в тему! – поддержал его Konstantin Zipir.
    Не только и не столько ностальгия подвигла меня на эту композицию. Сейчас, когда первые осенние дожди остужают горячие головы, есть возможность вернуться к разговору и необходимость продолжить его. Даже в самом лучшем варианте нас ожидает не только тяжкая зима, но и – на фоне разочарованных и подавленных лишенцев Майдана – злорадный, торжествующий, агрессивный Антимайдан. День Базарной Козы-2014 не за горами. По слухам (а информация «украинских» СМИ – всегда только слухи), Путин поставил перед своими спецслужбами задачу добиться ликвидации остатков легитимной власти на Украине невоенными средствами. Уже в 2015 году. Мне эта задача представляется выполнимой, и даже досрочно.

1. Рабы и быдло

Vassyl Laptiichuk 12 квітня, 12:21 
Одна з найсильніших і найясніших статей за весь час про "цивілаційну" проблему України: одні крадуть, грабують і, коли є загроза втрати корита, шантажують, що "підуть у Росію", а інші працюють, терплять, творять добро й гинуть за всіх інших. 
Pupkin Petro 15 квітня, 10:15 
Улыбнули рассуждения про прогрессивных западноукраинцев... Если считать прогрессом то, что каждый четвертый сейчас на заработках за бугром, а остальные рвутся в Евросоюз, чтобы выехать туда... легко любить Родину издалека... А кто Державу буде розбудовувати?
Factor Fobus 13 квітня, 13:18 
А 23 роки ви де були коли ті бандити вас нагинали? чи ви думаєте в нас бандитів не було? Але ми вистояли а ви терпіли ну то або терпіть далі або повставайте і вставайте... Іншого шляху немає. майдан вам це довів і зрозумійте: або ви самі це зробите або вас знову сделают і ніхто вам помагати в цьому (маю на на увазі західна укр.) не буде. 
gala 13 квітня, 01:49 
Стаття мені сподобалась. Вже набридло чути від Сходу про те, що їх не чують. Дайте їм те, що вони хочуть, а то вони приєднаються до Росії. Та чому їм треба давати? А що вони зробили для України ? Яника вибрали в президенти ? Їм треба нового Яника, бо вони раби і інакшого життя не розуміють. Чому Захід має віддавати життя за людей, які зневажають Україну, українську мову і все українське?
Христофор Врунгель 12 квітня, 12:00 
Статья в высшей степени ясная. Это же сколько ненависти надо накопить и не лопнуть! Вы хоть понимаете как дальше жить будете.? Вместе в одной стране? Трудные годы для вас предстоят при любом раскладе. А вы разговаривать сможете только сквозь зубы при такой риторике. А ведь хотите выстроить новое государство. И не из последних. А автор явный провокатор.
Fanfan 12 квітня, 12:39 
"...И вообще последний город-это Шепетовка, о которую разбиваются волны Атлантического океана." это было бы счастье!
Factor Fobus 13 квітня, 13:18 
якби не прийшли кацапи то ви б самі ніколи не додумались і не відважились заявити про якусь позицію... Ну шо тут порадиш своєї голови нема живіть чужою це лише вкотре підкреслює що ви раби і все що ви не бачили воно вам страшне звичайним людям воно цікаве а вам – страшне. Мені звичайно вас шкода ... Трошки... Бо розумію шо ваші лідери які вами правили вам ніколи нічого окрім рабства і не показували шо і рашистам але ж ви самі собі винуваті ви тих лідерів собі привели і ви їх боялися. 
Vladimir Shovkovy 13 квітня, 06:12 
Ми з них ніколи не зробимо патріотів України. Це - сміття, вороги, зараз вони це наочно демонструють.  донецька істерика і справді має виразно люмпенське підгрунтя, що кричить про мову, утиски та ін., хоча і пальцем їх ніхто ніколи не чіпав, а уряд пропонує їм чи не максимум можливих прав. Мимоволі хочеться випалити чумне село вогнеметом. 
mimo 12 квітня, 21:57 
ОДУМАЙТЕСЬ !!! ТАК НАЗЫВАЕМЫЕ ИДЕЙНЫЕ ЗАПАДЕНЦЫ !!! Ваши глупости были терпимы когда вы гробили и уничтожали малейшие возможности реализации украинского государства как альтернативы РОССИИ. Сегодня ваша хуторская и местечковая ограниченность несет кровь, войну и реальную трагедию и западу и востоку украины. Чтобы строить реально успешное государство надо уметь реально ВОСПРИНИМАТЬ ОКРУЖАЮЩУЮ ДЕЙСТВИТЕЛЬНОСТЬ.
Factor Fobus 13 квітня, 13:18 
Єдине мене цікавить Невже ти справді такий сліпий і не бачиш що Україна дає тобі шанс взяти зараз свою долю в свої руки а що робиш ти... Quo vadis? Раб - у рабство?
і вибачайте, але в мене слабак поваги не викликає. памятаєте в ніцше '' того хто падає підштовхни''. мені наприклад не імпонує гробити своє життя за шахтаря який мене як правило зневажає і розказує що він мене годує. або ви стаєте господарями вдома або працюйте далі а нам вже набридло чекати, коли ви прозрієте. 
Elena Oleksenko 13 квітня, 14:01 
То чим ви краще того гiпотетичного шахтаря, який вас начебто зневажає? Що зневажаєте цiлий регiон, де мешкає багато рiзних людей? I хто вас просить гробити своє життя за нас? Вас просять тiльки припинити ображати цiлий регiон, грунтуючись на стереотипах. Ми самi спробуємо розiбратись, як зможемо, вас нiхто не кличе. Тiльки досить всiх рiвняти однiєю мiрою. 
Factor Fobus 13 квітня, 14:21 
А ви увімкніть телевізор, шановна пані, і подивіться, що робиться зараз у вас в регіоні: єнакієво, маріуполь, словянськ, горлівка, артемівськ так блін це все мої стереотипи? і ви вже тиждень з ними розбираєтеся. ще тиждень і розбирати не буде що. а вам моя порада як жінці і українці (все ж не чужі) пакуйте речі і їдьте до львова, поки не пізно... 

2. Одна страна

docsis 12 квітня, 11:17 
Все правильно написано. Кого на вулиці не зустрінеш - всі ніби за соборну, але як запитаєш що б сталось якби януческу залишився при владі - кожен би сказав що ми б ніколи не признали це, і відділялись, щоб спасти свою ідентичність. І підтвердження цього є ті 10 з гаком блок-постів, які я змушений був проїхати по дорозі на Київ від Франківська до Рівного.
Vassyl Laptiichuk 12 квітня, 12:21 
Моторошно звучить, але якщо Київ знову поведеться на шантаж бандюків і їхніх холуїв разом з "помічниками" з РФ, Західна Україна (і всі області, що погодяться визнавати верховенство права і моралі) матиме право на створення затишної України в Європі. І це вже не сепаратизм. Сепаратизм - це відданий РФ Крим, це "армія Домбасу", що ховається за спини жінок.
Sergey 12 квітня, 12:24 
В статье нет конечно никакой логики, только набор пропагандистских штампов, но общий посыл правильный: в стране два народа и жить вместе они никогда не смогут, потому что один самоопределяется через ненависть к своему соседу (статья яркий образец), а другой считает, что хорошо бы если между нами была граница, и это сосед грыз в своей злобе пограничный столб.
Yonas Dal'nelyuboff 15 квітня, 02:05 
Прав Дроздов, безусловно. Донбасс - это что угодно, но не Украина. И опять этот хвост пытается вертеть киевской собакой через свои требования. Вернее, требования Москвы, за этот хвост ухватившейся. Но даже лисицы отгрызают лапу, попавшую в капкан. Поверьте, не стоит жить вместе с людьми, которые тебя искренне ненавидят.
Pupkin Petro 15 квітня, 10:15 
И улыбнуло, что Запад выполнял прихоти Востока.... Вы знаете, мне из Крыма кажется, что наоборот...долго рассказывать... Это на Западе разделили страну на евроактивистов и титушек. Я рад, что многие на западной Украине отказались от дурацкой идеи... типа мы все одинаковые... мы разные... и ничего в этом страшного 
Strannik 12 квітня, 14:01
 Мой сын рисковал жизнью на баррикадах в Киеве, но воевать за Донбасс и пострадать от своих же я его не пущу. Кстати, попытки моего миссионерства в восточной Украине с треском разбились об неописуемую злость и ненависть. Как это ни крамольно звучит, я за то, чтобы пожертвовать Донецком-Луганском по просьбе трудящихся. 
Василь Снігур 12 квітня, 04:04
Священний дракон міфічної соборності потребує дедалі більшої кількості жертв, і знекровлений український народ не може приносити їх безкінечно. 
Cassandra 11 квітня, 23:11 
Готова подписаться под каждым словом автора. Я вообще за "корейский" вариант. Мне уже лично до чертиков надоели эти дегенераты донецкие и я не хочу чтобы мы все зависели от их тупости и глупости. Куска земли мне не жалко. Я хочу жить в нормальной и цивилизованной стране, а не ждать пока эти ушлепки перестанут выбирать во власть воров и мало грамотным бандюков.
Alexandra Korchemliuk 14 квітня, 17:38 
Я от шо не розумію, чого ми зі своєї землі не візьмемо за барки цього россіянина, та хай шурує собі додому! І з Кримом так само треба було. Погано тут росіянам на Україні живеться? ну так їдь собі та не повертайся! А то он що вдумали, наче "своїх" тут "захищають". Крадії!
Вадим Исаев 15 квітня, 14:48 
Так мы и пошуровали! Вместе со своей землёй. А вам в Европу, работать Рафшанами и Джумшудами

3. Не уходите

Alexandra Korchemliuk 14 квітня, 16:17 
Люди, не скаженійте, той хто вішає на госбудівлі рашистські прапори не може бути українцем! Люди на сході - ті самі українці, и сором! сором тим, хто вважає, що тут живуть краще, що тут людям дають більше. Це ж бо брехня! Простий народ жив бідно, отого й стояв на Майдані разом! А той, хто пише таку гидоту, лише грає на стороні загарбників, "Разделяй и властвуй" легше пошматувати країну і частинами захапать, не давайте цим думкам влізти у ваші голови. Держава одна! Одна Країна! Одна мова, і ніяких других державних не треба! Та чи ми не браття! Агов!
Elena Oleksenko 13 квітня, 12:32 
Ви вiд оцих людей відрікаєтеся? https://pp.vk.me/c320826/v320826416/9be2/3wZI3sa8WXg.jpg Ми виходили на мiтiнги за Україну. 
Валентин Стецюк 13 квітня, 22:04 .
Другий момент - там на сході живуть такі патріоти України, що більшості галичан до них ще дуже далеко. Їх мало, але залишити своїх братів на поталу тій босоті? Чи має Дроздов хоч краплину милосердя, я вже не кажу про честь? Він ганьбить самих галичан, котрі завжди ставилися до східняків, як до братів. Я знаю. що ця публікація нічого не змінить у ставленні галичан до східняків. А східняків ще більше озлобить. З рештою, Дроздов цього і хоче, не розуміючи, що люди від покоління до покоління міняються, а наша земля нам має належати вічно.
Inna Thorn 12 квітня, 18:42 
Это не правда, а позиция. Позиция такая, давайте ампутировать все конечности, которые болят и вперед в будущее и с песнями. Правда своя у каждого и не надо со своего трона рассказывать как оно есть, особенно если вы делите людей на людей и нелюдей и особо не присматриваетесь.
Лисяк Євгеній 13 квітня, 22:11 
Треба все поступово змінювати. Бо нажаль не всі готові до змін. Стрес для так званих совкових. 
Factor Fobus 14 квітня, 15:39 
23 роки це мало часу? ну знаєш, я не впевнений шо мені ше стільки лишилося.

4.Кто кого кормит

Yonas Dal'nelyuboff 15 квітня, 02:05 
И уж точно не нужно бреда, что нас кто-то кормит, оставьте это бабушкам Симоненко. Только раб ждёт подачки хозяина, свободный человек обеспечивает себя и своих близких самостоятельно.
Лисяк Євгеній 13 квітня, 20:18 
Добре, який продукт виготовляє Зх.Україна. Які заводи працюють? (з великою кількітю робітників). Рівні населення, яка кількість населення порівняно зі Сх.Україною. Мені просто цікаво. Чекаю відповіді.
Особисто я знаю, що 90-і торкнулись усіх. Робочі місця зробили за рахунок міст та ланшафту. А що зробиш нариклад у Сх.Україні. Там степи широкі, і вугільна промисловість. Що показувати людям :) ? Туристичний бізнес не канає. Міста не виглядають у Євро стилі. Кафе бізнес також не процвітає. Кароч від землі, за яку батьки поклали свої життя не відмовляються.
Factor Fobus 13 квітня, 21:27 
нахира ставиш дурні питання якшо знаєш шо на них відповіді нема. в нас навіть львівський автобусний один з небагатьох, шо лишився від совка, вже на ладан дише проданий кацапам, але при тому ми не ходимо і прапорами не махаемо чужими і не ниємо, а беремо і шукаємо вихід. а ті совки звикли в 8 на роботу в 17 з роботи на диван і чекаю зарплату... нехай крутяться як ми в 5 став до 7 до місця праці добрався 19 з роботи тільки виїхав і так кожен божий день. хочеш шось мати - працюй а не на роботу ходи... ще раз тобі кажу нема чого їх жаліти і розуміти. вони нас не розуміють і не хочуть, в них болото совкове нікуди з голови не ділося, вони звикли шо за них все вирішать, а самим думати впадло. от і вся їх проблема. гниль і тупість. маючи стільки робочих мужиків як можна було допустити щоб регіоном 23 роки керували бандити? сикуни вони.
anna_sumy 13 квітня, 15:40 
Прямо стало интересно, кто же кого тянет ко дну. Выяснилось, что в Украине всего лишь 6 профицитных областей: Полтавска (профицит 3757грн на душу населения), Харьковская 2520, Днепропетровская 1878, Сумская 865, Черкасская 168, Львовская 140. Самые дефицитные - Закарпатская, Тернопольская, Волынская, Ивано-Франковская. Чуть лучше дела в Донецкой и Луганской. Источник: http://censor.net.ua/r268512
Gostyr 13 квітня, 16:42 
И шо Вы, Аня, думаете, что прочли правильную статистику? Мы же из совка и сроду не имели правильных сведений. И еще одно, что в нашем законодательстве делает из статистики кривое зеркало? Ярослава Недашковська 15 квітня, 10:28 
Може статистика і правильна. Але люди, які не мають роботи в західних областях милостиню не просять, вони працюють за кордоном і присилають чи привозять валюту. За яку в нашій державі купляють квартири, будують будинки, вчать дітей починають свій бізнес, ложать на депозити. Вони є інвесторами в Україну.Тому подивіться в статистику скільки валюти приходить в державу...
Factor Fobus 13 квітня, 13:18 
майбутнє наших дітей нам дорожче за майбутнє тих хто працює, а з вашою теперішньою позицією ми бачимо що нічого не побачимо. ви на жаль в більшості своїй байдужі. а як казав класик ''бійся байдужих,, можливо це цинічно але це правда... Ми не маємо часу чекати вашого прозріння, ми жити хочемо, а не існувати...
Вадим Исаев 15 квітня, 14:40 
Галичане, а вы не боитесь, что средняя Украина сделает вас виноватой во всём: в развале, в бедности, во всеобщей ненависти? Сделает не сейчас, а через полгода, когда все ощутят прелести новой жизни на себе, и поймут, что это надолго...
Factor Fobus 13 квітня, 10:54 
Чуєте, шановний, а може хвати виправдовувати гнилих і тупих. а до нас в галичині в 90 -ті хіба не прийшли і не сказали шо ви всі без роботи. і шо, ми почали плакати за совком? чи ходити з чужими прапорами ... ні ми засукали рукава і включили голову і так триває і зараз. нам шо тут хтось крім нас самих робочі місця створив збудував завод? держава на наші робочі місця хер ложила впродовж 23 р.

(продолжение в параллельной публикации)

http://www.poetryclub.com.ua/usrpoemsadm.php

ID:  525552
Рубрика: Проза
дата надходження: 24.09.2014 16:02:29
© дата внесення змiн: 16.10.2015 14:49:32
автор: Ник.С.Пичугин

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (668)
В тому числі авторами сайту (12) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Петро Фургіта, 24.09.2014 - 16:26
...скока букаф biggrin ...в следующей серии

 
Ник.С.Пичугин відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Забавный ролик. Но к чему он?
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: