Розумний атеїзм

   

Людству  потрібна  віра  в  Бога.  Але  правдива  віра  в  справедливого  Бога.  
 Відроджуючи  древні  традиції,  коли  людина  сама    здійснювала  вибір  Бога,  давала  йому  назву,  призначала  Йому  коло  можливостей,  приходимо  к  такому  поняттю  як  Розумний  Атеїзм,  який  дасть  можливість  вибирати  правдиву  віру  і  справедливого  Бога.  
Тільки  через  Розумний  Атеїзм  людство  зможе  об’єднатися    в  Єдиній  Вірі  в  Справедливого  Бога.  
Все,  що  відбувається  зараз  і  відбувалося  в  світі  людей  протягом    багатьох    тисячоліть  існування  релігій  –  це  прояв  Богів  несправедливих,  вигаданих    різними  народностями,  як  зброя  свого  захисту  і  боротьби  проти  інших  народів.  Бог  однієї  народності  і  віри  завжди  був  несправедливим  до  інших  народностей  з  іншими  вірами.    
Особливо  це  стосується  Богів  трьох  поширених  релігій:  іудаїзму,  християнства  (  згадаймо  гоніння  євреїв)  та  ісламу,  який    вже  п’ятнадцять  століть  у  стані  війни  то  з  християнством,  то  з  іудаїзмом.  
Найбільш  вразливою    ланкою  в  ланцюжку  цих  трьох  споріднених  релігій  є  крихке  сполучення  іудейського  примітиву  і  християнської  мрії  –  християнство  (точніше,  іудо-християнство)  з  його  безліччю  різновидів,  які  ще  й  досі  сприймають  Всесвіт  як  плоску  землю  на  трьох  китах  та  твердим  куполом  неба  де  сидить  Бог  поміж  раєм  і  пеклом.  Не  набагато  відрізняється  сприймання  Всесвіту  і  рештою  земних  релігій.
Технічний  прогрес  сучасного  суспільства  допоміг  простій  людині  розкрити  очі  на  сутність  Всесвіту,  який  по  ствердженню  науковців  «сам  себе  створив,  і  все  що  в  ньому  створив».  А    з  цього  можна  зробити  висновок,  що  Всесвіт  наділений  такими  можливостями,  які  людство  шукає  у  Богові.  То  ж  настав  час  розкрити  очі  і  на  сутність  всіх  світових      релігій.  
Чи  не  розумніше  було  б  для  людства  поступово  відмовитись  від  них,  як  негативних  і  суперечливих,  які  побудовані  на  припущеннях,  вигадках,  на  так  званих  «божих  чудесах»  з  проявами  фанатизму,  граничному  з  шизофренією,  і  які  приречені  на  зникнення  як  такі,  що  мають  примітивного  безпомічного  Бога,  створеного  уявою  неосвічених    людей.      
Релігії,  які  пропагують  віру  в  примітивного  Бога  небезпечні,  і  роблять  людство  беззахисним.  Так  звані  святі  писанини  (м’яко  кажучи,  вікові  нашарування  міфів)  сучасних  релігій    не  можуть    співіснувати  з  точними  науками,  з  розумним    суспільством,  яке  своїм  розвитком  не  може  не  протистояти  невігластву  (дійсному,  чи  прихованому)  провідників  церков,  і  буде  шукати  іншого  розуміння  Бога.  
Звичайно  ж,  пошуки  розуміння  справедливого  Бога  з  позитивною  справедливою  вірою  відбуватимуться  болісно  і  не  за  одне  покоління    розумних  людей.  
Та  попри  все,  приміром,  в  Україні    спостерігаються  перші  слабкі  кроки    у  напряму  змін  у  віруваннях  і  розумінні  Бога,  з’являється  сумнів  в  необхідності  іудо-християнської  вірі  з  її  божою  трійцею.  
Поспішне  і  відстале  у  часі  нав’язування  українцям  православного  іудо-християнства  не  стане  на  заваді.  Більш  того,  це  нав’язування  вже  зараз    породжує  в  суспільстві  спротив  і  несприйняття  цієї  віри  більшістю  освічених  людей,  які  розуміють,  що  православне  іудо-християнство  потрібне  тільки  Росії,  і  завжди  спрямоване  тією  ж  Росією  проти  української  державності  і  українського  етносу.  
Нажаль,  і  автокефальна  помісна  православна  іудо-християнська  церква  не  зможе  захистити  український  народ,  яка  хоч  і  називається    українською,  не  є  такою  з  її  так  званими  святими  біблійними  іудеями,  і  яка  не  спроможна  канонізувати  українських  святих  Тараса  Шевченка,  Лесю  Українку,  Івана  Франка.  
Надання  Томасу  і  створення  української  автокефальної  православної    церкви  –  це  звичайно  позитивна  подія  для  України,  але  подія  політична.  
Чи  допоможе  надання  Томасу  український  тільки  за  назвою  православній  іудо-християнській  церкві  захистити  віруючих  України  від  впливу  російської  церкви,  яка  теж  базується  на  іудо-християнській  вірі?  Великий  сумнів,  бо  це  хоч  і  є    кроком  на  шляху  від  Росії,  але  кроком  маленьким  і  в  ту  ж  саму  ідеологію  іудо-християнства.  
Агресивне  іудо-християнське  православ’я  Росії  завжди  буде  поруч,  і  враховуючи  рабську  ідеологію  православного    іудо-християнства  і  ту  більшість  людей  з  рабською  психологією,  які  вірять  в  іудейські  казки,  буде  мати  суттєвий  вплив  на  внутрішню  політику  в  Україні.
 Молячись  одному  Богу  з  ворогом,  завжди  програє  слабший.  Агресивна  Росія  –  це  надзвичайно  негативна  сторона  всесвітнього  православ’я,  поширення  якого  на  інші  народи  неможливе  саме  з  цієї  причини.  З  цієї  ж  причини  з  усіх  іудо-християнських  вір  православ’я  зникне  першим.  І  велика  вірогідність,  що  це  почнеться  з  України.
 Позбавитись  впливу  Росії  можна  тільки  одним  способом:  стати  сильнішим  за  Росію,  а  не  релігійнішим  в  спільній  вірі,  яка  примушує  віруючих  «…і  коли  вдарить  тебе  хто  у  праву  щоку  твою  –  підстав  йому  й  другу»,  або  радить  підкорятись  любій  владі,  «…бо  всі  влади  від  Бога».
Піклуючись  про  «всі    влади»  і  кривдників,  які  тебе  б’ють  (наразі  це  Росія)  провідники  іудо-християнства  стверджують,  що  їх  Бог  захищає  народи  України  від  ворога.  Цинізм  іудо-християн  полягає  ще  й  в  тому,  що  саме  їх  Бог  все  своє  земне  життя  був  ортодоксальним  іудеєм,  і  звичайно  ж  далекий  від  проблем  українського  народу.  
Далекій  Він  і  від  проблем  всього  світового  неєврейства,  як  такого,  що  ніколи  не  знав  Він,  бо  за  життя  приходив  лише  до  «овечок  загинулих  дому  Ізраїлевого…»,  і  думав  лише  про  них.
Нажаль,  таке  егоїстичне  ставлення  до  людей  чужої  віри,  спираючись  на  свого  Бога,  проявляють    всі  сучасні  релігії,  кожна  з  яких  не  визнає  іншу,  більш  того,  кидає  віруючих  і  невіруючих  у  полум’я  кривавих  війн,  використовуючи  віру  як  підґрунтя  для  виправдання  своїх  шкурних  економічних  інтересів.      
Та  на  щастя,  людство  приречене  жити  однією  спільною  релігією  в  розумному  співіснуванні,  шлях  до  якої  лежить  тільки  через  Розумний  Атеїзм.  Зашморг,  який  накинули  багаточисленні  сучасні  релігії  на  шию  людства  зітлів.  І  Слава  Богу,  Єдиному  Справедливому  Богу  Правдивої  віри.

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=812430
Рубрика: Нарис
дата надходження 03.11.2018
автор: володимир мацуцький