Як я варю борщ

У  кожної  господині  –  cвої  таємниці,
Як  спекти  смачненький  торт?  Де  знижки  в  крамниці?
Ну  а  я,  коли  варю  смачний,  свіжий  борщик,
Не  палю  в  печі  вогонь,  не  беру  я  горщик…
Знаю,  за  такі  слова  отримаю  осуд,
Та  у  мене  є  секрет:  це  якісний  посуд.  
Хтось  спитає:  чи  знайоме  мені  це  заняття?
Скаже  хтось:  про  куховарство    -  не  маю  поняття.  
Вже  каструля  на  вогні,  олії    дві  ложки,
Терту  моркву  і  буряк,  ще  й  цибулі  трошки.
Ріжу  дрібно  найгарнішу  болгарську  перчину,
І  її  я  додаю  теж  у  каструльчину.
Коли  пустить  усе  сік  -  оцту,  цукру,  солі,
І  усе  перемішаю  тихенько  поволі.
Щоб  мені  не  зіпсувати  цю  важливу  справу,
Терміново    вкину  я  борщову  заправу.
Почергово  ще  додам  картоплі  три  штучки
І  капусточку  хрумку,  я  беру  у  ручки.
Все  подрібнене  в  каструлю,  кріп,  заллю  водою,
І  із  кухні  я  іду  тихою  ходою.
А  як  все  це  закипить  –  (не  складна  наука)
Щоб  покликати  мене  -  кришечка  постука.
На  маленькому  вогні  іще  чверть  години.
І  усіх  на  смачний  борщ,  прошу  до  гостини.

P.S.  На  питання:  «Чом  без  м’яса?»  Дам  я  відповідь  таку:
«Своє  м’ясо,  ми  з’їдаєм  у  смачному  шашлику».
Інший  мовить:  «Милиш  очі,  а  чи  просто  спритність  рук»
Може  й  так:  мій  мудрий  посуд  називається    I  cook.

30.10.2018  рік

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=812258
Рубрика: Жартівливі вірші
дата надходження 02.11.2018
автор: Інна Рубан-Оленіч