тут багато букв "я" тому, що це про моє життя

Я  з  дитинства  знав,  що  Бог  існує.    Навіть  більше  того,  я  ніколи  не  піддавав  сумніву  Йогу  сущність.  Думаю,  що  все  це  завдяки  тому,  що  мене  так  виховували.  Пригадую  своє  дитинство  у  домі  бабусі  і  дідуся,  весь  час  життя  там  —  це  кожного  ранку  і  вечора  молитви  на  колінах.  Спішу  сказати,  що  все  це  незабутньо  добре  вплинуло  на  мене.  Я  радію  з  того,  що  мене  так  виховали,  і  за  це  щиро  дякую  своїм  батькам.
 Коли  я  почав  жити  самостійним  життям  я  помітив  парадоксальну  річ.  Я  знав,  що  треба  молотись  тому,  що  близькі  мені  люди,  мама,  тренер  завжди  говорили  мені  про  це,  але  я  не  молився.  Я  відвідував  храми  не  як  місwя  де  живе  Бог,  а  як  музеї,  як  гарні  будівлі.  Я  мав  на  своєму  столі  Біблію,  котру  взагалі  не  відкривав.  Але  якщо  я  скажу  що  я  не  відчував  потреби  в  молитві,  то  це  буде  брехнею.  Десь  в  глибині  свого  серця  я  розумів,  що  хочу  іншого,  прагну    чогось  більшого.  З  часом  все  більше  і  більше  в  моє  життя  приходило  розуміння,  що  те  як  я  зараз  живу,  не  є  тим  життям  якого  мені  хочеться.  Не  можу  сказати,  що  я  був  затятим  грішником,  але  по  трохи  почав  усвідомлювати,  що  гріхів  у  моєму  житті  вдосталь.  Думаю,  що  саме  це  усвідомлення  спонукало  мене  молитись,  але  я  не  скажу,  що  я  почав  свідомо  молитись  тому,  що  розумів  свою  гріховність.  Це  швидше  був  якийсь  внутрішній  поштовх.  Я  почав  молитись.  Завжди  їдучи  в  маршрутці,  ідучи  по  дорозі,  я  молився.  Я  почав  не  просто  говорити  молитву,  але  роздумувати  над  кожним  сказаним  словом.  Прокручуючи  в  голові  молитву  “Отче  наш”  я  часто  не  договорював  її  до  кінця,  і  мої  думки  ішли  в  роздуми  на  рахунок  тих  слів,  які  я  говорив  у  думці.  Я  почав  задаватись  питаннями:  чому  я    до  Бога  звертаюсь    -  “Отче”?  Як  це,  і  на  небі.  І  на  землі?  Чи  дійсно  я  хочу  що  б  святилось  Його  ім'я?    Пізніше,  я  вирішив  піти  в  піст.  Це  було  весною,  якраз  перед  святом  Пасхи.  Я  на  сорок  днів  відмовився  від  м'яса,  молока,  я'єць  та  алкоголю.  Саме  на  протязі  цих  сорока  днів  відбулось  чудо,  я  зовсім  випадково  (хоча  я  вірю,  що  випадковостей  не  існує),  познайомився  із  молодими  людьми,  які  щиро  вірили  Богу.  Вони  були  дуже  прості  у  своїх  звичках,  відкриті  любов'ю  і  не  виглядали  для  мене  релігійними  людьми.  Я  зрозумів,  що  хочу  бути  таким  як  вони.  Ці  люди  запалювали  в  мені  віру  і  піднімали  інтерес  жити.
 Я  почав  читати  Біблію,  вникати  в  слова  які  мені  хоче  сказати  Бог  і  більше  бути  у  спілкуванні  із  віруючими  людьми.  Я  зрозумів,  що  Бог  не  живе  в  рукотворних  будівлях,  а  в  людях.  В  Біблії  (1Кор.  3:16),  я  прочитав,  що  я  є  Божим  храмом.  Я  зрозумів,  що  Бог  сильно  любить  мене,  що  Він  не  хоче,  щоб  я  грішив,  не  хоче  щоб  я  загинув.  Я  й  сам  не  хотів,  але  гріхи  переслідували  мене.  Дуже  дивний  парадокс  напевно,  але  я  не  знав  для  чого  Христос  прийшов  на  землю.  Я  зараз  дивуюсь  тому,  як  я  міг  вважати  себе  християнином,  не  осознаючи  який  мій  Бог,  не  розуміючи  того,  що  Бог  прийшов  на  землю  і  помер  ради  того,  щоб  очистити  мене  від  гріхів,  щоб  дати  мені  вічне  життя  (Ів.  3:16).
 Я  вирішив  кардинально  міняти  своє  життя.  Вирішив  стати  іншим,  посвятити  своє  життя  Богові.  Я  вірою  прийняв  Христа  своїм  спасителем,  прийняв  його  жертву  за  мої  гріхи.  Я  помер  для  себе  старого,  розіп'яв  себе,  для  того  щоб  воскреснути  із  новим  життям.  Звісно  вам  краще  судити  який  я  тепер.  Не  скажу,  що  я  досконалий  (таких  не  буває),  але  я  задоволений,  я  радий  що  живу  саме  так  як  зараз.  Мене  більше  не  турбують  якісь  внутрішні  непорозуміння,  я  набув  сенс  життя.  Я  зрозумів,  що  з  Богом  жити  набагато  краще.  Тепер  я  знаю,  що  царство  Боже  ,  це  праведність,  мир,  і  радість.  І  до  речі  так  само  в  Біблії  пише  (Рим.  14:17).

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=375335
Рубрика: Лірика
дата надходження 04.11.2012
автор: Степан Бойчук