Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Сокол: Чуточку з літопису - ВІРШ

logo
Сокол: Чуточку з літопису - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Чуточку з літопису

.
	Чи несхожа сьогоденна агресія рашистів на Україні з минулим. Рашисти з того часу зависли у своїй дикій ментальності, вони не помінялися. 
	Лише кілька фактів за часів СРСР (комуністичного режиму), та періоду з 1991 року.
	Потрібно знати в обличчя “старшого брата” чи ворога, чи перевертня - це назва на ваш помисел. Наведу нижче лише деякі факти нашої трагічної історії при комуністичному режимі. Також поставлю запитання людям. 
	Чому український народ не вчиться на життєвому досвіді, чому забуває свою історію і чи знає своє коріння? Відповідно до цього будується життя, а без знань своєї історії — це життя без мети. Людина стає прислужником чужої віри, чужому пану або рабом. Так хто ж ми є на сьогодні?
	Дотепер є наші громадяни, українці, які твердо вірять, що росіяни наші брати й що потрібно жити разом. Роздивимося реальні факти дій росіян до українців. Чи вони є наші брати, та чи вони старші. Почнемо з часу початку 1917 року.
	Чому люди байдужі до своєї Долі. Не хочуть знати людей які привезли нам революцію, що за люди які були з Леніним і Сталіним і були в ЦК комуністичної партії. Там є імена, фамілії, їхнє походження. Вони давали накази й контролювали виконання наказів. А виконавці, це також люди відомі. А де ж судді, та вони і є самі судді. А ви холопи хваліть себе і радійте, що ми брати, ми партія ум і честь сучасної епохи. Розглянемо - чи це є честь і ум, чи ми залишаємося блудні.
	1. 22 січня 1918 тестом четвертого Універсала, вперше було проголошено Незалежність України. А 9 лютого 1918 року Ленін направляє на Україну війська (близько 3000 тисяч військових, три бронепоїзди, бронемашини, 40 гармат) під командою Михайла Муравйова, якоба піддержать повстанців на Арсеналі. З боями дійшли до Києва. Військ оборонних в Києві вже не було, а з лівого берега Гармати гатили безперервно по мирному Києву майже три дні, знищили гарматами сотні будинків і тисячі мешканців Києва, пожежа була декілька днів. Після обстрілу війська Муравйова ввійшли в Київ, їм було наказано вбивати всіх хахлов без винятку. Був наказ знищити киян поголовно. Близько чотирьох днів було бешкет, військові убивали і гарбували. Тисячі мертвих тіл декілька днів лежали на вулицях і в домах Києва, кров лилася струмками вулицями. Мій батько киянини й мені це розказував.
	2. Постановою Політбюро ЦК ВКП(б) Росії від 30 січня 1930 року “Про ліквідацію розкуркулення і створення колгоспів”. Фактично це було знищення українського селянства (понад 80 процентів тоді в України були селяни). Майже всіх селян називали кулаками і цілі сім’ї - одних садили в тюрму, інших висилали в
						13
Казахстан, Північний Кавказ, Дон, Поволжя, Сибір. Всього було вислано понад 6 мільйонів українців, загинуло по дорогах 1,5 мільйона. Розкуркулення продовжувалося і в 1936-1939 роки.
	3. Штучні Голодомори: 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 роки. Штучні голодомори проведено Радянською владою — комуністами. Масове знищення корінного українського сільського населення з ознаками етнічної чистки через мор голодом, конфіскацією у селян і вивезення хліба в Росію, Європу і Америку. Голодомори охватили всю Україну і райони Росії куди були вислані українці - це Сибір, Казахстан, Північний Кавказ, Дон. Це був геноцид української нації. В страшних муках з голоду вимерло понад восьми мільйонів українців. Це робили комуністи, чекісти з наказу ЦК ВКП(б), очевидно є їхні імена і їх національна особливість цих людей. Можливо і сьогодні їхні прихвосні працюють у вищих органах.
	Особливості штучного голодомору в 33 році. Заборонено в’їзд і виїзд з України і в Україну, а в нутрі України заборонено переміщатися, були кордони з охороною КГБ, міліції, армії. Служителям і робочім в городах  всіх рівнів давали пайки. Ці події голодоморів мені розказували мої батьки.
 Ще одне, сільське населення не мало паспортів до 1972 року, тобто були кріпаки.
	4. Репресії ворогів революції виявляли і знищували впродовж 72 роки існування комуністів в СРСР. Десятки мільйонів громадян наповняли ГУЛАГ, тюрми. Потім їх реабілітували, як невинних. А хто за це відповість, це ж робили живі люди, комуністи. Комуністичний режим потрібно судити міжнародним судом. 
	Один з прикладів, в1937 році в урочище Сандармох капітаном НКВС Михайлом Матвеєвим масово було розстріляно 1112 репресованих з української інтелігенції, із загального числа 1825. Інших топили в баржах. А в Биківнянських могилах поховано близько 75 тисяч жертв Сталінського режиму. І таких безліч............!
	Також Радянська комуністична влада тобто, Сталінська влада розв'язала війну 1941-1945 роках. (Шукайте самі правду і вам засвітить Сонце.) Війна два рази прокотилася по Україні, коли наступали німці і коли відступали. Убито воїнів українців 2,5 мільйони, громадян українців вісім мільйонів. Спалені села, порушені міста.  
	Поминаю, в Бабиному Яру в Києві німцями розстріляно українців понад 60 тисяч, євреїв згідно з сучасною інформацією 30 тисяч. Царство небесне всі загиблим. 
	А 22 червня 1944 року за наказом 0078/42 “Про ліквідацію саботажу на Україні” підписаний Жуковим і Берія, щоб депортувати всіх, поголовно українців, як зрадників в Сибір в одну ніч і всіх зразу. І в 1944 таки почали виконувати наказ і було відправлено декілька вагонів наших громадян, потом зразу ж отямилися. Скоріше злякалися, що не встигнуть.
 	5. Розглянемо режим Путіна, які війни вела Росія починаючи з1991 року: 
- Молдова Придністров’я 1992 рік, Абхазія, 1992-1993 роки, Осетія 1991-1992, Абхазія-Осетія 2008, Таджикистан 1992-1997, Чечня 1994-1996, Чечня-Дагестан 1999-2009, Сирія 2015, Україна 2014- 2021. До уваги не висвітлюю Європейські події. 
						14
	2 вересня 2019 року за наказу Путіна ФСБ Росії  в Беслані вогнеметами “Джаміля”, РПШ і РПГ-18 “Муха” обстріляли школу і було вбито 334 школярів. Так звільняли заручників від терористів.
	4-16 вересня 1999 року були зірвані житлові будинки в Москві, Владивостоці, Буйнакске загинуло 307 мешканців 1700 травмовано різної тяжесті. Звалили на чеченців і почалася війна Росії з Чечнею.
	23-26 жовтня 2002 році в Москві, театрі на Дубровці, під час в концерту мюзиклу Норд-Осту було вбито 174 відвідувачі і 34 терористи, Їх травили анестетичним газом, людина втрачає свідомість, маючи наркотичний афект. Людей добивали відважні російські бійці. В полон нікого не взяли, кому потрібні свідки. Путін сказав: Будемо мочити всіх без розбору в сартірах. Це дуже коротенький діагноз російському ‘брату’. 
Люди, цінуйте своє життя: Україна, це не Росія.
Травень 2022 р.

ID:  949032
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 29.05.2022 05:31:13
© дата внесення змiн: 29.05.2022 05:40:18
автор: Сокол

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (163)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Віктор Варварич, 06.06.2022 - 18:23
12 Сумно й гірко! Щоб загинула ця клята нечесть frown friends hi
 
Сокол відповів на коментар Віктор Варварич, 13.06.2022 - 22:19
Вдячний за порозуміння. hi friends 22
 
12 Не можна забувати уроки історії. Ця стаття потрібна кожному мешканцю України і взагалі кожній людині світу, щоб усвідомити все зло "сусіда"-ворога проти України і проти людства. В даний час надіюсь, що Україна відстоїть Незалежність і волю. 16 hi
 
Сокол відповів на коментар Світлая (Світлана Пирогова), 04.06.2022 - 20:58
Вдячний за порозуміння.
Та що говорити, Московія споконвіку була дика, грабіжниця. Обплутала Україну маже на 500 років.
Ми святкували 1500 років Києву, по комуністичному наказу, а Киву майже 2000-років. А Московії не більше 600 років. Майже 500 років була Урсулом татар. А князь Олександр Невський мав золотий ярлик, сином хана і правив Московією.
 
Чудово відобразили тематику твору. Дякую. 16 12 give_rose
 
Сокол відповів на коментар Наталі Косенко - Пурик, 04.06.2022 - 19:59
Дякую.
Якби історію предків українського (слов'янського) народу знали ми,
та вчилися на життєвій історії свого часу, не було б сьогодні війни. Ми були б квітучою нацією і прикладом для всіх народів світу.
Слава Україні! 16 hi give_rose
 
Ніна Незламна, 02.06.2022 - 19:18
12 12 Дякую, майстерно описали історію. Мені
все це відомо. Я родом із селище Козача -Лопань,це півтора- два км. від росії.. Мешканці добре знали знущання тих катів і після Вітчизняної війни. Тим паче мої батьки з 1911- 12 р народження. Ім було що мені розповісти.Це б молодим прочитати,щоб знали. Все буде Україна! give_rose
 
Сокол відповів на коментар Ніна Незламна, 04.06.2022 - 19:50
Вдячний за порозуміння.
На жаль з моїх друзів не дуже поділяють цю істину. Ще достатньо українців не знають своєї історії й знаходяться під наркотичною дією орків. Взагалі, знаходяться під оманом і ворогів і своїх обраних керівників. Інакше не довели б до війни. Сьогодні й де боротьба за збереження України й української нації. 16 hi give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: