Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Всесвітній день неквапливості - ВІРШ

logo
Тома: Всесвітній день неквапливості - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Всесвітній день неквапливості

Тома :: Всесвітній день неквапливості
Всемирный день неторопливости
https://www.abcfact.ru/10890-vsemirnyi-den-netoroplivosti.html
  26 февраля отмечается весьма оригинальный праздник – День неторопливости (или День медлительности), который к настоящему времени уже приобрёл «статус» международного дня.

Идея учреждения такого праздника принадлежит итальянцам. Именно они – весьма активный и эмоциональный народ – впервые отметили День неторопливости в 2007 году, с целью неторопливо наслаждаться жизнью в каждый её неповторимый момент. И это не удивительно – в наш век скоростей и прогресса многие забывают о приятных ежедневных мелочах, любимых занятиях и вообще о качестве жизни.

Большая часть работоспособного населения мира вынуждена проводить в офисах или другом рабочем месте более 12 часов в день, что, несомненно, наносит вред физическому и моральному здоровью. Что сказывается и на нашем близком окружении – семье, друзьях, любимых… Поэтому такой праздник просто был необходим современному обществу, а его инициаторами выступила итальянская ассоциация «Искусство медленно жить», провозгласившая лозунгом Дня «не торопись и насладись моментом».

Также данная ассоциация разработала 14 заповедей отказа от спешки, которых следует придерживаться, чтобы успеть ощутить все прелести бытия и сделать свою жизнь более комфортной. Среди них – это совет вставать по утрам на несколько минут раньше, чтобы насладиться завтраком, или, например, не нервничать, стоя в пробке, а посвятить это время прослушиванию любимой музыки, чтению книги или общению с водителем соседнего автомобиля.

Конечно же, в рамках Дня неторопливости проходит немало интересных мероприятий. Например, в Риме проводится «Медлительный марафон», участником которого может стать любой житель Италии или гость страны. Дистанция марафона – 300 метров (можно сказать, спринтерская), но преодолеть её надо не быстрее, чем за 87 минут (!), и при этом ни разу не останавливаясь. В Милане – известной экономической столице Апеннин – пошли дальше – в этот день слишком спешащим прохожим даже выписывают символические штрафы. Подобные «наказания для торопыжек» вводятся и в других итальянских городах.

Ещё во многих регионах Италии, уже по традиции, в День неторопливости многие жители отдают предпочтения делам, на которые «хронически не хватает времени» – они посещают поэтические и литературные чтения, музыкальные концерты, проводят время за любимым занятием или просто наслаждаются интеллектуальной беседой за неспешной трапезой.

Надо сказать, что такой интересный праздник не мог остаться незамеченным. В последующие годы инициативу проведения Дня поддержали многие мировые столицы – Лондон, Париж, Нью-Йорк и другие. Причем к проведению мероприятий в рамках Дня, не смотря на казалось бы его курьезный характер, относятся с полной серьезностью. Ведь он призывает всех нас – занятых людей, у кого постоянно не хватает времени на простые житейские радости, – остановиться и не спеша обдумать свою жизнь и насладится каждым её мигом здесь и сейчас.
Причём сегодня всё чаще звучит призыв не просто поддержать инициативу «неторопливого наслаждения жизнью», но и «неспешного, медленного питания», зародившегося как противопоставление быстрому. То есть идеологи Дня призывают отказаться от неполезного «фаст-фуда» и принимать пищу неспешно, наслаждаясь и смакую каждый кусочек здоровой и качественной еды.
Перевела на украинский язык   26.02.20     16.27

Всесвітній день неквапливості
https://www.abcfact.ru/10890-vsemirnyi-den-netoroplivosti.html
  26 лютого відзначається вельми оригінальний свято – День неквапливості (або День повільності), який до теперішнього часу вже набув статусу міжнародного дня.

Ідея створення такого свята належить італійцям. Саме вони – дуже активний і емоційний народ – вперше відзначили День неквапливості у 2007 році, з метою неквапливо насолоджуватися життям в кожен її неповторний момент. І це не дивно – в наше століття швидкостей і прогресу багато забувають про приємних щоденних дрібницях, улюблених заняттях і взагалі про якість життя.

Більша частина працездатного населення світу змушена проводити в офісах або іншому робочому місці більше 12 годин в день, що, безперечно, завдає шкоди фізичному і моральному здоров'ю. Що позначається і на нашому близькому оточенні – сім'ї, друзів, коханих... Тому таке свято просто був необхідний сучасному суспільству, а його ініціаторами виступила італійська асоціація «Мистецтво повільно жити», що проголосила гаслом Дня «не квапся і насолоджуйся моментом».

Також дана асоціація розробила 14 заповідей відмови від поспіху, яких слід дотримуватися, щоб встигнути відчути всі принади буття і зробити своє життя більш комфортним. Серед них – це рада вставати вранці на кілька хвилин раніше, щоб насолодитися сніданком, або, наприклад, не нервувати, стоячи в пробці, а присвятити цей час прослуховування улюбленої музики, читання книги або спілкування з водієм сусіднього автомобіля.

Звичайно ж, в рамках Дня неквапливості проходить чимало цікавих заходів. Наприклад, у Римі проводиться «Повільний марафон», учасником якого може стати будь-який житель Італії або гість країни. Дистанція марафону – 300 метрів (можна сказати, спринтерська), але подолати її треба не швидше, ніж за 87 хвилин (!), і при цьому жодного разу не зупиняючись. В Мілані – відомої економічної столиці Апеннін – пішли далі – у цей день надто поспішають перехожих навіть виписують символічні штрафи. Подібні «покарання для торопыжек» вводяться і в інших італійських містах.

Ще у багатьох регіонах Італії, вже за традицією, в День неквапливості багато жителі віддають переваги справах, на які хронічно не вистачає часу» – вони відвідують поетичні і літературні читання, музичні концерти, проводять час за улюбленим заняттям або просто насолоджуються інтелектуальної неспішною бесідою за трапезою.

Треба сказати, що такий цікавий свято не міг залишитися непоміченим. У наступні роки ініціативу проведення Дня підтримали багато світові столиці – Лондон, Париж, Нью-Йорк та інші.Причому до проведення заходів в рамках Дня, не дивлячись на здавалося б його курйозний характер, ставляться з повною серйозністю.  Адже він закликає всіх нас - зайнятих людей, у кого постійно не вистачає часу на прості життєві радощі, - зупинитися і не поспішаючи обміркувати своє життя і отримати насолоду від кожним її миттю тут і зараз.
 Причому сьогодні все частіше звучить заклик не просто підтримати ініціативу «неквапливого насолоди життям», а й «неспішного, повільного харчування», який зародився як протиставлення швидкому.  Тобто ідеологи Дня закликають відмовитися від некорисного «фаст-фуду» і приймати їжу неспішно, насолоджуючись і смакую кожен шматочок здорової та якісної їжі.
 Переклала на  українську  мову  26.02.20 16.27

ID:  866117
Рубрика: Проза
дата надходження: 26.02.2020 16:32:02
© дата внесення змiн: 26.02.2020 16:32:02
автор: Тома

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (294)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Чайківчанка, 27.02.2020 - 02:39
give_rose hi
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Чайківчанка, 27.02.2020 - 02:39
give_rose hi
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
геометрія, 26.02.2020 - 23:09
Дякую,Томо,за таку цікаву інформацію! 12 16 ny4 9 ros
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Не Тарас, 26.02.2020 - 22:54
Дякую за цікавинку 16 16 hi 23
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Катерина Собова, 26.02.2020 - 18:03
12 12 12 І придумують же люди такі дивні свята!
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую за підтримку!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: