Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Любов очима буддійського ченця - ВІРШ

logo
Тома: Любов очима буддійського ченця - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Любов очима буддійського ченця

Тома :: Любов очима буддійського ченця
Любовь глазами буддийского монаха
Легендарный учитель дзен-буддизма Тхить Нят Хан о том, что любить — значит прежде всего понимать другого человека.

О большом сердце
Если растворить горсть соли в чашке с водой, воду невозможно будет пить. Но если высыпать эту соль в реку, из нее по-прежнему можно будет брать воду для приготовления пищи, умывания и питья. Река необъятна, и у нее есть способность принимать, обнимать и трансформировать.
Если сердце маленькое, то способность понимать и сопереживать ограничена, и мы страдаем. Мы не можем принять несовершенство других и требуем, чтобы они изменились. Но когда наши сердца становятся больше, те же самые вещи уже не заставляют нас страдать. В нас много понимания и сопереживания, и мы можем раскрыть другим свои объятия. Мы принимаем их такими, какие они есть, и тогда у них появляется шанс измениться.
О несуществующих границах
В по-настоящему глубоких отношениях исчезает граница между вами и другим человеком. Он — это вы, и вы — это он. Ваше страдание — его страдание. Когда вы осознаете собственное страдание, вы помогаете любимому человеку страдать меньше. Страдание и счастье больше не кажутся вам единоличными понятиями. То, что происходит с любимым человеком, происходит и с вами.
Невозможно предложить счастье кому-то, пока вы сами его не испытываете
То, что происходит с вами, происходит с вашим любимым человеком. В настоящей любви больше нет отделения или дискриминации. Его счастье — это ваше счастье. Ваше страдание — это его страдание. Вы больше не можете сказать «Это твоя проблема».
О сути любви
Суть глубокой любви в том, чтобы быть способным предложить счастье. Вы можете стать лучом света для другого человека. Невозможно предложить счастье кому-то, пока вы сами его не испытываете. Поэтому постройте внутри себя уютный дом, принимая себя и учась любить и исцелять себя. Практикуйте осознанность, чтобы создавать моменты счастья и радости для собственной подпитки.
Тогда у вас будет что предложить другому человеку. Когда мы подпитываем и поддерживаем наше собственное счастье, мы ухаживаем за нашей способностью любить. Вот почему любить означает овладеть искусством подпитывать свое счастье. Если в вас достаточно понимания и любви, тогда каждая минута — проводите ли вы ее, готовя завтрак, ведя машину, поливая сад или делая любое другое дело в течение дня — может быть минутой радости.
Понимание чужих страданий — лучший подарок, который вы можете подарить другому. Понимание — еще одно имя любви. Если вы не понимаете, вы не можете любить.
О том, как любить
Часто мы влюбляемся не потому, что по-настоящему любим и понимаем объект нашей страсти, а чтобы отвлечь себя от собственных страданий — жизненных неурядиц, неприятных эмоций. Когда мы учимся любить и понимать себя и по-настоящему сострадать себе, тогда мы можем по-настоящему любить и понимать другого человека.
Любить, не осознавая, как мы любим, — значит ранить любимого человека. Чтобы знать, как любить, мы должны понимать другого. Чтобы понимать, необходимо слушать.
Чем больше вы понимаете, тем больше вы любите. Чем больше вы любите, тем больше понимаете
Если вы любите, вы должны быть способны принести облегчение любимому человеку в его страданиях. Это искусство. Если вы не понимаете корни его страданий, вы не можете помочь, как доктор не может вылечить вашу болезнь, если не знает ее причину. Вам необходимо понимать причину страданий любимого человека, чтобы принести облегчение.
Чем больше вы понимаете, тем больше вы любите. Чем больше вы любите, тем больше понимаете. Это две стороны одной реальности. Способность понимать и способность любить суть одно и то же.
О взаимосвязи между влюбленными
Часто, говоря «Я люблю тебя», мы делаем упор на «Я», которое любит, и не задумываемся о самой любви, которую предлагаем, — насколько она глубока. Все потому, что мы находимся в плену нашего эго. Мы считаем себя чем-то отдельным, но на свете не существует такой вещи, как отдельное «Я».
Цветок состоит исключительно из нецветочных элементов, — таких, как хлорофилл, солнечный свет и вода. Если убрать из цветка все нецветочные элементы, от него ничего не останется. Цветок не может бы сам по себе. Цветок может быть только вместе с нами, в «событии» или взаимосвязанном бытии. Так же и человек.
Мы не можем существовать сами по себе. Мы можем жить только во взаимосвязанном бытии. Я состою только из элементов не-себя, таких, как земля, солнце, родители и предки. В отношениях, если вы способны видеть природу взаимосвязанного бытия между вами и любимым человеком, вы чувствуете, что его страдание — ваше собственное страдание, а ваше счастье — его счастье. С таким видением любви вы говорите и действуете по-другому. Это само по себе может облегчить немало страданий.   Источник: Brainpickings. Перевела на украинский язык 7.10.19     7.08


Любов очима буддійського ченця
Легендарний вчитель дзен-буддизму Тхіть Нят Хан про те, що любити - означає перш за все розуміти іншу людину.

Про велике серце
Якщо розчинити жменю солі в чашці з водою, воду неможливо буде пити. Але якщо висипати цю сіль в річку, з неї як і раніше можна буде брати воду для приготування їжі, умивання і пиття. Річка неосяжна, і у неї є здатність приймати, обіймати і трансформувати.
Якщо серце маленьке, то здатність розуміти і співпереживати обмежена, і ми страждаємо. Ми не можемо прийняти недосконалість інших і вимагаємо, щоб вони змінилися. Але коли наші серця стають більше, ті ж самі речі вже не змушують нас страждати. У нас багато розуміння і співпереживання, і ми можемо розкрити іншим свої обійми. Ми приймаємо їх такими, якими вони є, і тоді у них з'являється шанс змінитися.
Про неіснуючі межі
В по-справжньому глибоких відносинах зникає межа між вами і іншою людиною. Він - це ви, і ви - це він. Ваше страждання - його страждання. Коли ви усвідомлюєте власне страждання, ви допомагаєте коханій людині страждати менше. Страждання і щастя більше не здаються вам одноосібними поняттями. Те, що відбувається з коханою людиною, відбувається і з вами.
Неможливо запропонувати щастя комусь, поки ви самі його не відчуваєте
Те, що відбувається з вами, відбувається з вашою  коханою людиною. У справжнього кохання більше немає відділення або дискримінації. Його щастя - це ваше щастя. Ваше страждання - це його страждання. Ви більше не можете сказати «Це твоя проблема».
Про суть любові
Суть глибокої любові в тому, щоб бути здатним запропонувати щастя. Ви можете стати променем світла для іншої людини. Неможливо запропонувати щастя комусь, поки ви самі його не відчуваєте. Тому побудуйте всередині себе затишний будинок, приймаючи себе і навчаючись любити і зцілювати себе. Практикуйте усвідомленість, щоб створювати моменти щастя і радості для власної підживлення.
Тоді у вас буде що запропонувати іншій людині. Коли ми підживлюємо і підтримуємо наше власне щастя, ми доглядаємо за нашою здатністю любити. Ось чому любити означає оволодіти мистецтвом підживлювати своє щастя.
Якщо в вас досить розуміння і любові, тоді кожна хвилина - проводите ви її, готуючи сніданок, ведучи машину, поливаючи сад або роблячи будь-яке інше справа протягом дня - може бути хвилиною радості.
Розуміння чужих страждань - кращий подарунок, який ви можете подарувати іншому. Розуміння - ще одне ім'я любові. Якщо ви не розумієте, ви не можете любити.
Про те, як любити
Часто ми закохуємося не тому, що по-справжньому любимо і розуміємо об'єкт нашої пристрасті, а щоб відволікти себе від власних страждань - життєвих негараздів, неприємних емоцій. Коли ми вчимося любити і розуміти себе та по-справжньому співчувати собі, тоді ми можемо по-справжньому любити і розуміти іншу людину.
Любити, не усвідомлюючи, як ми любимо, - значить поранити кохану людину. Щоб знати, як любити, ми повинні розуміти іншого. Щоб розуміти, необхідно слухати.
Чим більше ви розумієте, тим більше ви любите. Чим більше ви любите, тим більше розумієте
Часто ми закохуємося не тому, что по-справжньому  любимо і  розуміємо об'єкт нашої пристрасті, а щоб відволікти себе від власних страждань - життєвих негараздів, неприємних емоцій. Коли ми вчимося любити і  розуміті себе  та по-справжньому  співчувати  собі, тоді ми можемо по-справжньому  любити и розуміти  іншу людину.
Любити,  не усвідомлюючи, як ми любимо, - значить поранити  кохану людину. Щоб знати, як любити, ми повинні розуміти іншого. Щоб розуміти , та  слухати.
Чим більше ви розумієте, тим більше  ви любите. Чим більше  ви любите, тим більше  розумієте
Якщо ви любите, ви повинні бути здатні принести полегшення коханій людині в його стражданнях. Це мистецтво. Якщо ви не розумієте коріння його страждань, ви не можете допомогти, як лікар не може вилікувати вашу хворобу, якщо не знає її причину. Вам необхідно розуміти причину страждань коханої людини, щоб принести полегшення.
Чим більше ви розумієте, тим більше ви любите. Чим більше ви любите, тим більше розумієте. Це дві сторони однієї реальності. Здатність розуміти і здатність любити суть одне і те ж.
Про взаємозв'язок між закоханими
Часто, кажучи «Я люблю тебе», ми робимо упор на «Я», яке любить, і не замислюємося про саму любов, яку пропонуємо, - наскільки вона глибока. Все тому, що ми знаходимося в полоні нашого его. Ми вважаємо себе чимось окремим, але на світі не існує такої речі, як окреме «Я».
Квітка складається виключно з неквітучих елементів, - таких, як хлорофіл, сонячне світло і вода. Якщо прибрати з квітки всі неквітучі  елементи, від неї  нічого не залишиться. Квітка не може бути  сама  по собі. Квітка може бути тільки разом з нами, в «події» або взаємопов'язаному бутті. Так само і людина.
Ми не можемо існувати самі по собі. Ми можемо жити тільки у взаємопов'язаному бутті. Я перебуваю тільки з елементів не-себе, таких, як земля, сонце, батьки і предки. У відносинах, якщо ви здатні бачити природу взаємопов'язаного буття між вами і коханою людиною, ви відчуваєте, що його страждання - ваше власне страждання, а ваше щастя - його щастя. З таким баченням любові ви говорите і дієте по-іншому. Це саме по собі може полегшити чимало страждань.
Джерело: Brainpickings. Переклала на українську  мову   7.10.19     7.08
На фото – мій малюнок.

ID:  850673
Рубрика: Проза
дата надходження: 07.10.2019 08:04:35
© дата внесення змiн: 07.10.2019 13:33:20
автор: Тома

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (141)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Катерина Собова, 07.10.2019 - 12:17
12 12 12
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: