Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: 10 найбільш незвичайних місць світу, немов з іншої планети - ВІРШ

logo
Тома: 10 найбільш незвичайних місць світу, немов з іншої планети - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

10 найбільш незвичайних місць світу, немов з іншої планети

Тома :: 10 найбільш незвичайних місць світу, немов з іншої планети
10 найбільш незвичайних місць світу, немов з іншої планети
1. Памуккале, Туреччина
 Памуккале є ряд термальних джерел, химерним чином висікших «щаблі» в білосніжному вапняковому схилі.  Сьогодні сюди приїжджають не лише туристи, охочі подивитися на диво природи, а й ті, чиєю метою є оздоровлення, і вони із задоволенням занурюються в неглибокі травертини.  Серед відкритих для купання однією з найбільш популярних є «Басейн Клеопатри».
Знаходиться пам'ятка на віддалі від туристичних центрів, тому, вирушаючи сюди з найближчого курортного міста, потрібно бути готовим до тривалої поїздці.  До слова, тендітні стінки вапнякових травертин чутливі до пошкоджень, і по багатьом з них ходити заборонено.  Для того, щоб пройтися по іншим, доведеться зняти взуття.  За дотриманням цього правила уважно стежить охорона.
 2. Печери Вайтомо, Австралія
 Печери Вайтомо в новозеландському регіоні Уаїкато і самі по собі досить цікаві: тут можна спостерігати хитромудрі вапнякові нарости і химерні ходи, створені багато століть назад.
Але те, що робить їх справді унікальними, - «мешканці» Печери Світлячків.  Це тисячі грибних комариків, які, накопичуючись на її склепіннях, створюють ефект «зоряного неба».
3. Озеро Ретба, Сенегал
 Вирушаючи в Сенегал, варто розуміти, що барвистих пам'яток там настільки багато, що відвідати всі за раз навряд чи вдасться.  Але що точно варто вашої уваги, так це загадкове «рожеве озеро» - Ретба.  Виглядає воно точно картинка з дитячої книжки - білосніжні берега і рожева вода.  За таку незвичайну забарвлення відповідальні найдавніші ціанобактерії, що мешкають в солоному озері.
Дістатися туди досить просто: озеро розташоване всього в 30 км від місцевої столиці, Дакара.  У місті вам напевно запропонують послуги таксі, поїздки до цієї пам'ятки неймовірно популярні.
4. Драконові дерева на острові Сокотра, Ємен
 А причиною фантазійного назви цих дерев є виділяється сік яскраво-червоного кольору.  Зробивши надріз в корі, можна побачити, як Драконові дерево починає «кровоточити».
Раніше таких дерев (часом тисячолітніх) було досить-таки багато на Канарських островах, але внаслідок активного збору цінної червоної смоли їх кількість значно зменшилася.  Подивитися на невелику гайок все ще можна в Ємені.
 
 5. Печера Шондонг, В'єтнам
 Розташована у в'єтнамській провінції Куангбінь, печера Шондонг вважається найбільшою в світі.  Тут можна побачити проходи заввишки до 200 метрів і шириною до 150 метрів.
 Крім того, мандрівники залишаються в захваті від підземної річки, а також рослин під отворами в склепіннях печери, через які всередину пробивається сонячне світло.  Щоб подивитися на печеру, вирушайте в Національний парк Фонг-Ня-Ке-Банг.
6. Солончак Уюні, Болівія
 Перераховуючи найнезвичайніші місця в світі, не можна не згадати про Салар-де-Уюні.  Природна перлина Болівії, Уюні - солончак, тобто висохле солоне озеро.  Справжнім дивом природи воно стає в сезон дощів.Покриваючись тонким шаром води, солона поверхня перетворюється в найбільше природне дзеркало в світі.  В погожий день в цьому «дзеркалі» відображається ясне болівійський небо - ідеальне тло для фото.
Місцеві жителі стверджують, що найкращим часом для відвідування солончака є лютий, але восени і навесні тут також дуже красиво.
 
 7. Сяючя  вода на Мальдівах
 Найдивовижніші місця світу можна знайти і в популярних місцях відпочинку, головне - знати, куди і коли дивитися.  На Мальдівах унікальне «зоряне небо» з'являється прямо в океані!  Відбувається це завдяки люминесцирующий планктону, населяє води біля острова Ваадху.
 Місцеві жителі стверджують, що найкращим часом для відвідування солончака є лютий, але восени і навесні тут також дуже красиво.
 Зазвичай він починає світитися в певні стресові моменти, наприклад, під час прибою і, звичайно ж, вночі.  Але врахуйте, що від купання в цей час краще утриматися, тому як фітопланктон може виділяти отруйні речовини.
 8. Різнокольорові дюни в парку Лассен, США
 А це різнобарвне геологічне формування вже давним-давно заслужило славу неземного.  Дюни розташовані у конуса стародавнього сплячого вулкану на території національного парку Лассен.
Їх незвичайна забарвлення з'явилася через окислення попелу, оседавшего прямо на потоки лави під час виверження.
9. Гейзер Флай, США
 Америка дуже багата своїми природними ресурсами, а тому самі незвичайні місця світу можна зустріти і в США.  Американський штучний гейзер Флай правильніше буде назвати постійно діючим термальним джерелом, адже одна з ознак гейзера - мінливість.  З'явився він у результаті людської діяльності.
Колись на цьому місці бурили свердловину для колодязя, після того, як той перестав функціонувати, під землею почалися природні реакції, які привели до утворення цього дива.
10. Дорога гігантів, Ірландія
 Ця ірландська пам'ятка також з'явилася через вулканічний втручання.  Завдяки виверження, що сталося багато століть назад, тут з'явилися 40 000 базальтових колон, що йдуть в море, подібно сходами для самого справжнього велетня.
    Крім, власне, прогулянки по колонах, також цікаво буде піднятися вгору і оглянути мальовничу панораму.  Крім того, тут є можливість орендувати (або приїхати на вже орендованому) велосипед і покататися по облаштованому маршруту по околицях.
Переклала на українську мову  11.08.18   17.27
На фото: Дорога гігантів, Ірландія
10 самых необычных мест мира, словно с другой планеты
1. Памуккале, Турция
Памуккале представляет собой ряд термальных источников, причудливым образом высекших «ступени» в белоснежном известняковом склоне. Сегодня сюда приезжают не только туристы, желающие посмотреть на чудо природы, но и те, чьей целью является оздоровление, и они с удовольствием погружаются в неглубокие травертины. Среди открытых для купания одной из наиболее популярных является «Бассейн Клеопатры».
Находится достопримечательность в отдалении от туристических центров, поэтому, отправляясь сюда из ближайшего курортного города, нужно быть готовым к продолжительной поездке. К слову, хрупкие стенки известняковых травертин чувствительны к повреждениям, и по многим из них ходить запрещено. Для того, чтобы пройтись по остальным, придется снять обувь. За соблюдением этого правила внимательно следит охрана.
2. Пещеры Вайтомо, Австралия
Пещеры Вайтомо в новозеландском регионе Уаикато и сами по себе довольно интересны: здесь можно наблюдать замысловатые известняковые наросты и причудливые ходы, созданные много столетий назад.
Но то, что делает их поистине уникальными, — «обитатели» Пещеры Светлячков. Это тысячи грибных комариков, которые, скапливаясь на ее сводах, создают эффект «звездного неба».
3. Озеро Ретба, Сенегал
Отправляясь в Сенегал, стоит понимать, что красочных достопримечательностей там настолько много, что посетить все за раз вряд ли удастся. Но что определенно стоит вашего внимания, так это загадочное «розовое озеро» — Ретба. Выглядит оно точно картинка из детской книжки — белоснежные берега и розовая вода. За такую необычную окраску ответственны древнейшие цианобактерии, обитающие в соленом озере.
Добраться туда довольно просто: озеро расположено всего в 30 км от местной столицы, Дакара. В городе вам наверняка предложат услуги такси, поездки к этой достопримечательности невероятно популярны.
4. Драконовые деревья на острове Сокотра, Йемен
А причиной фантазийного названия этих деревьев является выделяемый сок ярко-красного цвета. Сделав надрез в коре, можно увидеть, как Драконово дерево начинает «кровоточить». 
Раньше таких деревьев (порой тысячелетних) было довольно-таки много на Канарских островах, но вследствие активного сбора ценной красной смолы их количество значительно уменьшилось. Посмотреть на небольшую рощицу все еще можно в Йемене.
5. Пещера Шондонг, Вьетнам
Расположенная во вьетнамской провинции Куангбинь, пещера Шондонг считается самой крупной в мире. Здесь можно увидеть проходы высотой до 200 метров и шириной до 150 метров. 
Кроме того, путешественники остаются в восторге от подземной реки, а также растений под отверстиями в сводах пещеры, из-за которых внутрь пробивается солнечный свет. Чтобы посмотреть на пещеру, отправляйтесь в Национальный парк 
6. Солончак Уюни, Боливия
Перечисляя самые необычные места в мире, нельзя не вспомнить про Салар-де-Уюни. Природная жемчужина Боливии, Уюни — солончак, то есть высохшее соленое озеро. Настоящим чудом природы оно становится в сезон дождей. Покрываясь тонким слоем воды, соленая поверхность превращается в самое большое природное зеркало в мире. В погожий день в этом «зеркале» отражается ясное боливийское небо — идеальный фон для фото. 
Местные жители утверждают, что лучшим временем для посещения солончака является февраль, но осенью и весной здесь также очень красиво.
7. Светящаяся вода на Мальдивах
Самые удивительные места мира можно найти и в популярных местах отдыха, главное – знать, куда и когда смотреть. На Мальдивах уникальное «звездное небо» появляется прямиком в океане! Происходит это благодаря люминесцирующему планктону, населяющему воды у острова Ваадху. 
Местные жители утверждают, что лучшим временем для посещения солончака является февраль, но осенью и весной здесь также очень красиво.
Обычно он начинает светиться в определенные стрессовые моменты, к примеру, во время прибоя и, конечно же, ночью. Но учтите, что от купания в это время лучше воздержаться, потому как фитопланктон может выделять ядовитые вещества.
8. Разноцветные дюны в парке Лассен, США
А это разноцветное геологическое формирование уже давным-давно заслужило славу неземного. Дюны расположены у конуса древнего спящего вулкана на территории национального парка Лассен. 
Их необычная расцветка появилась из-за окисления пепла, оседавшего прямиком на потоки лавы во время извержения.
9. Гейзер Флай, США
Америка очень богата своими природными ресурами, а потому самые необычные места мира можно встретить и в США. Американский искусственный гейзер Флай правильнее будет назвать постоянно действующим термальным источником, ведь один из признаков гейзера — непостоянство. Появился он в результате человеческой деятельности. 
Когда-то на этом месте бурили скважину для колодца, после того, как тот перестал функционировать, под землей начались природные реакции, которые привели к образованию этого чуда.
10. Дорога гигантов, Ирландия
Эта ирландская достопримечательность также появилась из-за вулканического вмешательства. Благодаря извержению, произошедшему много веков назад, здесь появились 40 000 базальтовых колонн, уходящих в море, подобно ступеням для самого настоящего великана.
Помимо, собственно, прогулки по колоннам, также интересно будет подняться вверх и обозреть живописную панораму. Кроме того, здесь есть возможность арендовать (или приехать на уже арендованном) велосипед и прокатиться по обустроенному маршруту по окрестностям.

ID:  829638
Рубрика: Проза
дата надходження: 19.03.2019 08:58:36
© дата внесення змiн: 19.03.2019 08:58:36
автор: Тома

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (314)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Катерина Собова, 19.03.2019 - 09:32
12 12 12 12
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: