Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Свобода - це факт життя - ВІРШ

logo
Тома: Свобода - це факт життя - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Свобода - це факт життя

Тома :: Свобода - це факт життя
"Свобода - це факт життя"
        Призупиніться на хвилину і чесно подивіться на світ з вашої сьогоднішньої точки зору.  Чи можете ви сказати, що ваше життя йде плавно і відкрито?  Або, може бути, часом ви відчуваєте, що в чомусь обмежені?  Чи є у вас відчуття, що ви твердо керуєте ходом свого життя?  Або бувають моменти, коли вас женуть вітри долі і збивають з курсу думки і дії оточуючих?  Чи можете ви без перешкод переслідувати обрану  вами мету?  Або вам хтось або щось заважає, і ваше життя не йде так, як вам хотілося б?
      Щоб жити в повну силу і по-справжньому, щоб не просто існувати, важливо зробити так, щоб ви перебували в гармонійному єднанні з оточуючими вас людьми і подіями, але в той же час не втрачали здатності просуватися до здійснення ваших щирих бажань.       Нам не можна замикатися на жорсткому уявленні про те, хто ми і як, на нашу думку, мають  робити ту чи іншу річ.  Східний мудрець сказав одного разу, що ключем до свободи і щастя повинна бути здатність «переспати  свої думки».  Ця думка відкриває нам очі на багато що.  Найчастіше ми нафаршировані звичками робити щось одним певним чином.  Тоді, якщо події не йдуть в тому напрямі, в якому ми очікували, або якщо хто-небудь пропонує нову ідею або точку зору, ми виходимо з себе і дратуємо самих себе, і оточуючих.  Один шлях до свободи полягає в тому, щоб звільнитися від старого ходу думок і накатаних звичок.
 У книзі «Пошуки сенсу» Віктор Франкл розповідає про те, що пережив у нацистському концентраційному таборі.  Він розмірковує над іронією долі: ніколи він не почувався таким вільним, як в той жахливий час.  Як це може бути правдою?  Хоча у нього була відібрана видима свобода і він жив під постійною загрозою хвороби, тортур і смерті, він виявив в собі внутрішню свободу, якої раніше не бачив.
 У кожному з нас живе вільний дух і наш розум нічим не пов'язаний - якщо тільки ми самі не вважаємо себе зв'язаними.  Кілька років тому по американському телебаченню йшла стара інтермедія «Три коміка».  Ларрі кричав Моу: «Я не бачу!  Я не бачу! »Моу негайно кидався Ларрі на допомогу, питаючи:« Що трапилося?  Чому? »Тоді Ларрі з посмішкою оголошував:« Тому що я закрив очі! »І звичайно, Моу моментально давав Ларрі ляпаса.  Це дуже хороша думка - іноді замислюватися про те, чи не осліпли ми по відношенню до чогось, просто закривши очі.  (І бажано це робити до того, як ми отримаємо ляпаса від обставин!) Треба замислюватися над тим, чи обмежує нас життя, або ми самі обмежуємо себе за рахунок вузькості мислення.  Було б дуже добре, якби ми зрозуміли, що наш розум не можна прив'язати до жодного життєвого досвіду, якщо ми не будемо пов'язані нашими власними думками.
        Якщо ми зрозуміємо, що свобода неминуча, це свідомість може істотно допомогти нам вести щасливе і плідне життя.  В умовах крайньої фізичної несвободи Віктор Франкл усвідомив, що таке справжня свобода.  Він зрозумів, що куди б його не привело  життя, якими б жахливими не були її зовнішні умови, з ним як і раніше залишилася свобода думки і поглядів.  Він міг свідомо прийняти рішення дивитися на все очима вільного духу.
        Ми часто добровільно відмовляємося від цієї невід'ємної свободи, вважаючи, що наші батьки, друзі, вчителі, роботодавці або ще хтось змушують нас відчувати так, а не інакше.  Однак, якщо ми усвідомлюємо, що ніхто не може змусити нас щось думати і відчувати, ми почнемо розуміти всю повноту нашої свободи.  Ніяка людина і ніякі обставини не можуть змінити цієї істини.  Віктор Франкл показав нам, красномовно і зворушливо, що навіть посередині страхітливої трагедії можна пізнати щось цінне.  Він міг опустити руки, зневірившись змінити свої обставини.  Він міг переконати себе, що це нацисти винні в тому, що він здався.  А він усвідомив, що навіть диктатори не можуть управляти нашими думками і ставленням до життя і що він сам може використовувати свій життєвий досвід так, як вважає за потрібне.Якщо ваші думки іноді йдуть в негативному напрямку, то хіба вам не здається, що це - результат якогось зовнішнього впливу?  Чи не ловили ви себе на думці, що у вас немає майбутнього, тому що хтось змушує вас йти в якомусь певному напрямку?  Чи не здається вам, що ви будете щасливі тільки в тому випадку, якщо зміняться оточуючі?  Або ви намагаєтеся знайти сенс і благо в будь-якій ситуації?
 Не можна піти від істини, яка полягає в тому, що ми вільні думати так, як вважатимемо за потрібне, і що ми самі відповідальні за наші думки і позиції.  Якщо вони нас не влаштовують, то в нашій владі їх змінити, тим самим змінивши наше сприйняття життя.  Поки ми плекаємо свою свободу мислити і бути, її у нас нікому не відняти.      Рутина не може затягнути нас, якщо ми в неї не віримо.  Звички дані нам для того, щоб вони нам допомагали, а не для того, щоб ми ставали їх рабами.  Старе прислів'я говорить: «Подивися на черепаху, яка може рухатися вперед, тільки висунувши голову з-під панцира!» Насмілюєтеся ви сміливо і вільно йти вперед?  Справжня свобода може прийти до нас, тільки якщо ми будемо володіти собою.  Коли в серці починає рости щире прагнення до духовної підтримки, тоді ця підтримка знаходиться, і вам забезпечена свобода.  Тоді ви можете стати по-справжньому незалежні!
 «Вільна людина - це не той, хто порушує всі правила, а той ... хто, визнаючи всі властиві йому спонукання, прагне прочитати, відзначити, вивчити і засвоїти події кожного дня».  / Бернард Белл /
 «Свобода, яка має справжній сенс, - це не просто позачасова абстракція, не просто відсутність обмежень».  / Хелен Лінд /
 «До чого якісь права, якщо ми позбавлені свободи і спокою думок, якщо наше внутрішнє і найособистіше« я »- це закисша каламутна калюжа?» / Анрі Торо /
 Джон Темплтон.  Всесвітні закони життя 
Переклала на українську мову 14.12.18    13.43

ID:  819242
Рубрика: Проза
дата надходження: 28.12.2018 11:40:02
© дата внесення змiн: 29.12.2018 13:43:39
автор: Тома

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (179)
В тому числі авторами сайту (9) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Катерина Собова, 28.12.2018 - 18:57
12 12 12 Томочко, Ви - молодчина!
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
яК ЗАВЖДИ ГАРНИЙ ПЕРЕКЛАД. give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Чайківчанка, 28.12.2018 - 13:01
🌎🌋🌞🌙🌼🌻
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Ніна Незламна, 28.12.2018 - 12:35
12 16 flo06 030 flo01 flo36
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: