Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: D.Rey: Патріоти… - ВІРШ

logo
D.Rey: Патріоти… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Персональный ЧАТ Oreol
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Патріоти…

D.Rey :: Патріоти…
	В наш час, зі встановленням незалежності України, зусібіч лунає слово «патріотизм». Жовто-блакитний прапор – патріотизм, вишиванки – патріотизм, відродження козацтва – патріотизм, шанування давніх звичаїв – патріотизм… Здавалося б, наша країна повністю просякнута духом патріотизму та любові до батьківщини – це видно і з телепередач, і з українських пісень, і навіть з постанов Верховної Ради про єдину державну мову, але чому ж тоді навкруги – куди не глянь, патріотизму не видно та майже не чутно? Навіть, враховуючи всім відомі обставини, за яких зараз зовсім не до щирої любові до країни? Чому, коли я бачу по телевізору «ходу вишиванок», я бачу лише вправність майстринь, які їх вишили, та ціну – адже справжня вишита вишиванка коштує доволі дорого – запитайте у майстринь, скільки коштів іде на одні лише нитки!
   На мою думку, перш за все, патріотизм кожної людини полягає в повазі – повазі до суспільства в цілому і до кожного окремо, в повазі до власної країни – в якому б стані вона не була. Повага до країни – це відсутність сміття на площах, ставках та в лісосмугах, це цілі лавки в парку та не вирвані – просто так – квіти на клумбі, це нові зелені деревця замість старих, це… та багато ще чого. Почніть з поваги до самого себе, ви – складова своєї країни, ви – її опора, і поважати інших стане звичніше.
   По-друге, патріотизм, це також повага до власної історії. Що? Не подобається? Але вона така, яка є, і не треба її переробляти по-своєму: в ній є і погане і хороше, її уроки досить промовисті – але ж не тоді, коли їх не вчать, коли з них роблять казна що. Воно було, його прочитали та запам’ятали, і не треба вишукувати якихось нових героїв комусь на втіху: Зоя Космодемянська, Юра Старостін – це герої лише Другої Світової, яких було дуже багато, та проте – треба йти вперед, а не постійно дивитись назад, треба будувати майбутнє, а не оперувати минулим; минуле – річ стала, просто поважаймо його – і Мазепу, і Хмельницького, і Леніна, і Хрущова – це минуле нашої країни. Що, не подобається? Який тоді патріотизм?
  По-третє, патріотизм, це також повага до звичаїв та традицій нашої країни та народів, що в ній живуть. Звичайно, слідувати їм – мова не йде, адже з розвитком суспільства створюються нові звичаї, але хоча б знати їх походження та суть зовсім би не завадило. Звичаї та традиції – така ж складова нашої країни, як і історія, і хоча їх, знову ж таки, зараз трактують на свій лад, та першопричини їх виникнення – чому б і не дізнатись?
 Також в доволі ємкий термін «патріотизм» входить і повага до інших країн та народів – вони теж самобутні та мають право на існування, і якщо хтось ставить себе вище всих інших – це вже, вибачте, повтор історії – колись, в Німеччині, один молодий чоловік теж… Народи всього світу нічим не гірші за українців, і їх представники, що вчаться та працюють в Україні – такі ж люди, як і ми.
   Ще слід зазначити, що патріотизм – це здатність пожертвувати собою заради Батьківщини. Бійці Радянської Армії, партизани в Другу Світову Війну, люди, що гасили пожежу на Чорнобильській АЕС – знаючи, що жертвуючи своїм життям, вони врятують інші – приклад героїзму та любові до своєї Батьківщини.  
На жаль, про щиру любов до Батьківщини вже не йдеться, з усім відомих причин, але – відданість та самопожертва хлопців, що зараз воюють в Луганській та Донецькій областях, які віддають життя задля Батьківщини – це ще один прояв вірності та патріотизму, і, як і волонтери, заслуговують на пошану, як патріоти України,  та наслідування, як герої.
   На останок хочу вас попрохати: пошукайте в своїй душі відданість, повагу до країни, її історії та навколишніх – можливо, ви теж є патріотом? Можливо, ви теж  радше підете чистити від сміття свій ставок, як це зробили з берегом Дніпра студенти в Києві, аніж малюватися перед камерами «ой, дивіться, які ми патріоти»? Якщо ви знайдете бодай крихту – це вже добре, адже знайте:
	КРАЇНУ СТВОРЮЄМО МИ САМІ, тож творімо її державою, гідною нашої любові!Тож, давайте відроджувати Україну! Будьмо патріотами!   

ID:  742426
Рубрика: Інше
дата надходження: 17.07.2017 15:05:13
© дата внесення змiн: 17.07.2017 15:05:13
автор: D.Rey

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (292)
В тому числі авторами сайту (1) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: