Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Kukhta Bohdan: Шляхами КУТочка, 12-13. - ВІРШ

logo
Kukhta Bohdan: Шляхами КУТочка, 12-13. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Шляхами КУТочка, 12-13.

Kukhta Bohdan :: Шляхами КУТочка, 12-13.
   Мене часто запитують про мій КУТочок. Сьогодні для вас я опишу свої перші кроки в літературі. Хоча назвати мої кроки літературою, було б не вельми правильно. Порівнювати мене з відомими письменниками-сучасниками буде не вірно по відношенню до них, бо хто ж як не я, завжди говорив, що не відношуся до сучасної української літератури (сучукрліт). В мені живе надія, що за цим модерном, чи радше постмодерном, прийде нова доба – доба нових людей.
   Я, як і всі, писав в шухляду, хоча це була не шухляда, а блокнотик з Бандерою. Слово «bandiera» схоже на прізвище відомого українського політичного діяча. Залишається згадати ще Муссоліні, який, до речі, родом з Італії, і все, я – «фашіст». До слова, «bandiera» в перекладі з італійської означає «прапор». У кожного він свій, мій був розписаний віршами.
Вище прапор будь гордий собою, Ми підем разом сьогодні до бою!
Мій перший особистий бій, попрошу не плутати з мордобоєм в кулуарах Верховоної Ради, відбувся в стінах Лісотехнічного університету. Пам'ятаю, як сьогодні, 17-те жовтня 2012 року, «Третій студентський конкурс актуального патріотичного мистецтва» присвячений 70-ій річниці створення УПА – це був мій перший виступ перед великою аудиторією. На вікні висів банер із зображенням вгадайте кого? Для тих, хто викрикнув «Бандера!» плюсики до карми. Ось так народжуються поети-нацики. Хоча на обкладинці першого блокнота красувався Степан Андрійович, більшість віршів в ньому, ліричного спрямування. І нацики тут ні до чого. Але в нашій країні для певних індивідів, любов до рідного – нацизм. Тому думайте самі, ху із ху, тобто хто є хто:
Узор, що вишитий на полотні, Червоним кольором біжить в тобі!
До речі, камради, мої вибачення, мене занесло, така ж біда як і в усіх українців, сідаєш за святковий стіл... «і напиваєшся!» – вставить хтось. Ні, не напиваєшся, а перескакуєш з однієї теми на іншу – від політики до релігії, хоча хотілося сказати про любов. Ось так і настав 2013 рік. В новому для мене році відбувся «Четвертий конкурс актуального патріотичного мистецтва», і я, знову ж таки, ділився своїми здобутками з публікою. Свою першу інтимну лірику я наважився читати на літературнику Salve, 23-го жовтня нового-старого 2013 року. От я і підійшов до теми любові. Ура «таваріщі», ні, не жовтнева революція – літературник. На літературнику надіявся побачити багато творчих людей. Серед купи профанів їх було важко віднайти. Агов! Я не масон, мене не взяли! Тут було багато тих, хто прийшов якось себе проявити, показати, чи що... Були й інші – фільм «Чужий» на мене тут ніяк не вплинув, чесне слово. Інші слухали та чули, але при цьому боялися читали свої тексти. У них тремтіли руки, в мене також – і то явно не від старості. Їм було лячно, богема поїдала їх, вона і досі їх гризе(правда вона не може визначити – вона богема чи ні). Кусає за щирість та відвертість, за те, що посміли вийти без пластмаси «на люди». В них у руках була «макулатура», а не здобутки цивілізації.
Ми приреченні складати Нові вірші про життя, Нам потрібно розказати Про людське серцебиття.
Ми були приреченні існувати в закритих тусовках, які трималися на відчайдушних організаторах. Багато кого з тих істот я б справді не впустив до людей. І тут на мене налітають хейтери: «Агов Кухта, ти не охамів. Досить рубати правду-матку, прямолінійний ти мудак!!!» – кричать вони і формуються в свої закриті клуби. Ділитися собою з іншими, навіть тоді коли ці «інші» глухі, просто робити свою роботу, рік минає, а я відвідую літературні заходи. Мене почали гризти амбіції. Наслухавшись львівських письменників, хотілося надрукувати свої строкаті римовані вірші в якихось періодичних виданнях. Ще тоді я вірив, що їх багато і проблеми з цим не виникне. Та не тут то було. Здивуванню не було меж – за публікації потрібно платити. Журналам і газетам, які друкували «поезію» були потрібні гроші – зелені папірці, бажано долари, гривня ж сьогодні не в моді(Хоча тоді надруковане там «поезією» не здавалось, а радше – Поезією).
Скільки сьогодні за долар? - Здатне спитати маля. Люди вмирають в окопах, Скільки за їхнє життя?
Мої вірші поселилися в інтернеті. В соціальних мережах, пролунав звук «Віршів в КУТочку». На сайті «Клубу Поезії» мої вірші почали отримувати реальні відгуки, а не просто аплодисменти – лайки, репости, коментарі... В журнал «Мистецькі Грані» потрапило декілька моїх вірші, правда, довелось купити в них примірники журналу. Пізніше був альманах «100 творів, які варто прочитати цього літа». Ура, мої амбіції задоволені. «Тепер залишилося дочекатися дзвінка з видавництва і діло в шляпі», – подумав собі я, але в римлян були свої плани. Добігав до завершення 2013 і тут нам з товаришем, як і всім творчим людям, приходить думка організувати літературний вечір «Голос Предків». Щоб краще описати моє бачення, просто наведу слова, які анонсували наш спільний захід з Любомиром (ці слова ми, до речі, написали разом), ось що в нас вийшло:
В час знецінення цінностей, в час масової "культури", постмодернізму, брехні та лицемірства все рідше ми звертаємося до нашого коріння, до голосу нашої крові... Голосу Предків... Все тихіше і тихіше лунає звук ліри у наших серцях, задавлений гуркотом машин та спалахами неонових ламп, що вбивають у нас відчуття справжнього буття... Доторкнись до свого серця, відчини забуті двері у світ предків... Вдихни на повні груди свіжість вітрів, вмившись чистою росою посміхнись Сонцю, відкрийся небесам і рідним просторам! Нехай згадаються заповітні слова і пролунають із глибини душі...
Вечір відбувся в «Музеї визвольної боротьби України» і наша боротьба тривала – боротьба словом. Українська мова ще з давніх-давен наводила страху на ворогів. Нехай бояться нас і надалі. Ми – є! Правда ми без чубів, бо з чубами легше чубитись. Наприкінці 2013 року «Вірші в КУТочку» надрукували в всеукраїнській щотижневій газеті «Гарний Настрій». Дві публікації в цій газеті за 2013 рік – це був добрий початок. В одному з номерів є маленька стаття про мою скромну персону і моє вічне фото в капелюсі. Так-так, фото в капелюсі, бо досі «діло не було в шляпі», доводилось використовувати капелюх.
Їх била доля, Та дарма. Не вбити дух Ударами меча! Ні! Шаблями не порубати, Гарматами не розірвати. Щоб ворог нам не натворив, Він цим лиш дух так підгострив, Що іскри б'ють у всі краї, Злітають в небо і в мені... Вогонь повстав і палить все. Це революція гряде. "Вогонь", 26.10.2013 р.
Два довгі роки на фронті слова з пером в руці. Будьмо разом в нашому, спільному КУТочку! Далі буде... Шляхами КУТочка 14 24.11.2015 © Богдан Кухта #Вірші_в_КУТочку

ID:  625573
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 02.12.2015 17:33:39
© дата внесення змiн: 14.08.2023 15:20:00
автор: Kukhta Bohdan

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (409)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: