Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Левчишин Віктор: ФАРС Свобода Слова 21. 05. 2021 - ВІРШ

logo
Левчишин Віктор: ФАРС Свобода Слова 21. 05. 2021 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ФАРС Свобода Слова 21. 05. 2021

Вчора дивився єлейний фарс Савіка Шустера від 21 травня 2021 року. Час від часу не витримував і виключав звук, але вирішив додивитися цей фарс до кінця. Було три частини, дві з який повністю були присвячені пану Кличко. Як по мені, то в цій виставі Савік Шустер  проявив себе вельми двозначно, бо з одного боку, він рядився традиційно у Об’єктивність, а з іншого – все було організоване так, щоб  її не було.
Гості.
Усіх гостей можна згрупувати таким чином: Кличко та його соратники, тра-диційні вороги пана Зеленського в різній упаковці, нібито об’єктивні критики пана Зеленського – всіх їх абсолютна більшість; 1 чиновник – глава Фіскаль-ної служби Вадим Мельник і 2 представника Влади – Олена Шуляк та Давид Арахамія.
Запрошені представники громадськості – 49 киян. Чому 49? Навіщо? По хо-ду п’єси їх роль проявилася.
Дійство.
Два відділення біля мікрофону стояв недорікуватий мер і багатослівно роз-казував про те, що він гарний, що Президент виконує політичну розправи над ним, бо знищує таким чином конкурента на майбутні президентські ви-бори, що він не може відповідати за субпідрядників і навіть за підрядників, що треба боротися за щастя, за єдність, за порозуміння, за щастя киян, що він саме це і виконує – і все в такому дусі, немов з’їдена платівка. Навіть на абсолютно конкретне питання пана Арахамія він хвилин 10 розказував таке. При цьому його слова весь час супроводжувалися бурхливими оплесками запрошених киян. І це було перше, коли я зрозумів для чого їх запросили і яких саме запросили.
Час від часу Савік Шустер показував цитати із зустрічі Президента зі журна-лістами і це немов давало натхнення пану Кличко та всім іншим повторювати одне і те саме – про велич мера і про ницість Президента – ні, вони прямо не казали що Президент зрадник України, хоча таке весь час і звучало у кон-тексті промов, але про це з великою радістю та пафосом говорили відверті вороги Президента – політичний пристосуванець пан Гончаренко, який, зда-ється, нарешті повернувся до своєї альма-матер, та споконвічний правдобо-рець від Юлі пан Власенко.
Біля мікрофону стояло двоє – величезний та могутній пан мер у білій сорочці та маленький, щуплий голова Фіскальної служби пан Вадим Мельник в тра-диційному строї чиновника. Його доповідь, пояснення та демонстрація слай-дів весь час накривалася бурхливими коментарями присутніх, хоча і треба віддати йому належне – він тримався спокійно і коректна вів себе.
Фарс правив бал.
Стверджувалося, що пан Зеленський заздрить пану Кличко, бо той всесвіт-ньо відома людина, тому і є політична розправа. Пан Савік відмітив, що найменше присутня аудиторія у студії показала підтримку Президента тоді, коли він сказав, що голова Київської адміністрації є його вертикаль. Потім пан Савік провів опитування аудиторії і вона, безумовно, показала, що все це – політична розправа Президента над білим і пушистим паном Кличко. Пан Савік навіть із насолодою підкреслив, що представники старшого покоління із цих 49 киян дали 67% впевненості в цьому! Це друге, для чого була потрі-бна аудиторія в 49 людини – імітація підтримки пана Кличко киянами.
Слова двох представників Влади про кошмарні негаразди, які є у Києві, у столиці України, повністю тонули у Великому Захисті видатного мера та йо-го захисників, адже до того ж він є ще і головою спілки мерів України. От як!
Що ж, маємо два вельми показові обставини. Цікаво почути, що я помиля-юсь.
1.	Ситуація у Києві. 
Перераховую те, що лежить на поверхні і що всі знають:
-	Відсутність Генерального плану розвитку Києва. Але тепер викори-стовується ДПТ- детальне планування території, що дає широкі ко-рупційні можливості.
-	Саме тому у Києві знищуються історичні малоповерхові будинки, на їх місці споруджуються висотні потвори і при цьому нема нічого святого – навіть територія Софії Київської є ласий шмат, навіть центр Києва, а подніпрянський силует Києва зруйнований цими пот-ворами більш ретельно, ніж це робилося в часи Советікусу.
-	Саме тому Київ, який колись, але ще недавно, був найзеленішим міс-том Європи, давно втратив цей статус – тепер кияни пробують захи-стити залишки зелених територій від хижих пазурів забудовників – Татарка, Совські пруди, Пуща Водиця, Голосієво  та маса дрібні-ших ділянок битви за щастя киян жити в комфортних умовах. Хре-щатик, який був колись буйством зелені та краси каштанів, тепер та-кий тільки на старих фотокартках.
-	Саме тому повітря Києва одне із найгірших у Європі.
-	Саме тому у Києві автомобільні корки стали звичним явищем.
-	Саме тому ливні та дощі затоплюють вулиці та житлові території.
-	Саме тому досі будується знаменитий міст через Дніпро.
-	Саме тому…
Переконаний, що кожний киянин легко може продовжити перерахування, яке я вище розпочав робити.
ЗВЕРТАЮ УВАГУ: пан Віталій Клично Є МЕРОМ КИЄВА 7 РОКІВ!
2.	Чому обрали пана Кличко мером? Як по мені, то причина проста ( я не голосував за нього).
Це є одним із наслідкі колоніальної залежності України від Московії та руй-нівні дії Советікусу.
Справа в тому, що для Російської імперії та і для російської ментальності, яка є фактично спадковістю Золотої Орди, завжди був важливим Інститут Ідолів.  Цю концепцію/ідеологію Советікус зробив довершеною – згадаємо : Павки Морозов та Корчагін, Стаханов, Зоя Космодем’янська та молодогва-рдійці…Але це був, так би мовити, довоєнний пласт героїв, а після війни цей Інститут був удосконалений: тепер героями ставали спортсмени, показові ударники праці, космонавти тощо і у свідомості громадян формувалося пе-реконання, що ці видатні люди є видатними в усьому. А головне: такі люди самі були переконані, що це якраз так і є. Тому таких людей обирали депута-тами на різних рівнях, висували на керівні посади. І це міцно закріпилося у свідомості пересічних громадян.
Велич пана Віталія Кличко в якості спортсмена зіграла зло із киянами та і з ним самим, бо фактично час правління пана Кличко показує, що його адміні-стративні та менеджерські здібності і близько не наближаються не тільки до його спортивної величчі, а і до звичайного стану нормального чиновника.
Вчора, коли я дивився це дійство, мені стало жаль пана Віталія Кличко. Він, холоднокровний боксер, талант всесвітнього значення, стояв перед мікрофо-ном і хвилювався як першокласник, який нашкодив, він недорікувато бубнив одне те саме, виправдовувся, хоча при цьому і говорив, що не відправдову-ється. І я пригадав, що існує офіційно визнана хвороба «енцефалопатія бок-сера (деменція боксера)», яка обумовлюється ударами по голові боксера.
Цікаво, а що може сказати хтось із фахових психіатрів про можливу хворобу пана мера?

ID:  914543
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 22.05.2021 11:57:19
© дата внесення змiн: 22.05.2021 11:57:19
автор: Левчишин Віктор

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (333)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: