Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мирослав Вересюк: Мирославе! Я була про вас кращої думки… (публіцистика) - ВІРШ

logo
Мирослав Вересюк: Мирославе! Я була про вас кращої думки… (публіцистика) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Мирославе! Я була про вас кращої думки… (публіцистика)

Мирослав Вересюк :: Мирославе! Я була про вас кращої думки… (публіцистика)
                     МИРОСЛАВЕ! Я БУЛА ПРО ВАС КРАЩОЇ ДУМКИ!

        Вірш “Нема пророка на своїй землі», якого я ілюстрував запозиченим  колажем з портретами Мазепи, Петлюри, Бандери та Порошенка і надписом « З кожного українця, що боровся за Україну Московія робила і робить злочинця, негідника, а подекуди і божевільного,» виявився тим індикатором, який показав те, що коїться в наших головах.
А там такий рейвах, що і справді не по собі.
        Вірш не залишив байдужим багатьох. Його скопіювали більше тисячі разів, розмістили в багатьох групах, що говорить про те, що мою думку поділяє багато людей, адже якби не поділяли то не поширювали б.   Але реакція на нього на моїй сторінці і в групах виявилася такою, що це наштовхнуло на певні роздуми. Мене не здивували потоки злоби і брехні, які вилились в коментарях до вірша і до світлин персонажів , адже серед читачів чимало українофобів та відвертих ворогів. І найбільше дісталося Бандері та Порошенку, що з огляду на історичні відстані і не дивно, а з іншого боку дивує! Бандері дісталося як вбивці, фашисту і т.п., а Порошенку як злодію, мародеру, баризі і т.д. І те, що майже за тридцять років незалежності України не вдалося розвіяти міфи сформовані московітами про Степана Бандеру є свідченням потужного впливу їхньої пропаганди і як глибоко вона засіла в головах людей. Так. Життя і діяльність С. Бандери це вже далеке історичне минуле, але сформовані ворогом стереотипи і досі роблять свою чорну справу.
           То що тоді говорити про історичні події, свідками яких ми стали, але користуємось їх трактуванням з подачі нашого ворога. Ми вже забули в якому жалюгідному стані опинилася наша країна, її армія, після втечі зека. Не хочемо знати, що на медалі Московії за «воссоєдинениє» Крима стоїть дата 20 лютого 2014 року, не пам’ятаємо, що обрали Порошенка тоді, коли війна вже йшла і гинули люди. Не пам’ятаємо про загрозу дефолту і і пророцтва нашого неминучого краху. Що з нами? Це ж все було на наших очах? Ми втонули в потоках брехні, відвертої маніпуляції та дезінформації і врешті більшість  повірила, що  Порошенко Вальцман, що він збагачується на війні, що розкрадає все на світі… І цій більшості не потрібні факти, їй в голови вклали, що він злочинець! Московія з допомогою п’ятої колони зробила все можливе, щоб ми  довірили свою державу нікчемі! Я не дивуюся, що проти Порошенка об’єдналися промосковські сили. Але те, що з ними заодно опинилися і наші націонал-патріоти, це вже є свідченням їхнього рівня деградації.
Саме так! Адже замість того щоб підтримати того хто боронив Україну, вони підключилися до його цькування в надії отримати політичні дивіденди. І що, отримали?! Щось їх зараз нікого не видно і не чути!
           Порошенка є за що критикувати! В нього було помилок чимало! Під час його правління я теж писав гостру громадянську поезію, адже хотілося швидких змін і кардинальних реформ. Але наші бажання не завжди співпадають з реальними економічними і політичними можливостями влади. Та коли я побачив, що на посаду керівника держави претендує блазень, який до того відверто знущався з України і українців, то виступив на підтримку Порошенка. Це ж треба бути повними  ідіотами, або правильніше зебілами, щоб під час війни обрати Головнокомандуючим того, хто скількись там разів  ухилявся  від призову в армію та й ще глузував з цього на камеру! Чого я тільки тоді не наслухався від багатьох з вас, що мене купили, що я продався і це найменш образливе з того, що тоді мені писали в коментарях. 
             Минув рік. Представники п’ятої колони продовжують вірити московській пропаганді про те, що Порошенко барига і що його треба посадити. Це не дивує, адже сьогодні він для них ворог номер один і немає більше в Україні жодного політичного діяча здатного протистояти Московії. Тому і намагаються вони, обіруч з нашим блазнем, розтоптати його як політичну особистість, очорнити Революцію Гідності  і відновити промосковський вплив. І посадили б уже, але немає за що! Виявилось, що він не крав, хоч більшість в цьому переконана. 
          Та неочікувано для багатьох, Порошенко виявився ще тим бійцем і можна відверто сказати, що він є сьогодні націоналістом № 1 в Україні. І не треба вишукувати його якісь гріхи в минулому, треба бачити ким він став сьогодні. В кожного з нас свій шлях до Бога і до України і в нього теж. Хто без гріха, кидайте далі свої слова-каміння. Але зважте на справи його, які ми зробили разом. І з огляду на зроблене та започатковане мене дивує позиція людей, які не є п’ятою колоною. І я це знаю точно. Ось вам, як приклад,  коментар до мого вірша (можете відшукати його самі) українки, яка позиціонує себе патріоткою, пише непогані вірші: « Мирославе! я була про Вас кращої думки... Можна не любити Зеленського, можна не схвалювати політику нової влади, але ... возвеличувати порошенка - це вже занадто!..Томос і безвіз Вам в поміч! Але за них хліба не купиш з порошенківськими апетитами. Шкода...»
             За Томос і безвіз хліба не купиш!!! Як це перегукується з тим, що пролунало з вуст «зливного бачка» каналу Г + Г - «Мову на хліб не намажеш»! І далі ще її відповідь на коментар: «Україна це не порошенко, Ви помиляєтесь.я не зебобік, я просто здравомисляча людина. Я пишу про Україну, про Українських людей! Але так вихваляти порошенка за те що обідрав країну до нитки - це вже занадто! 1 приклад газ був при П.9.55, 2 приклад - долар став втричі дорожчий. А це значить, що він пограбував свій народ.» (Орфографія збережена.)
               Я можу тільки уявити, що в голові в людини і які канали вона дивиться! А судячи з коментарів до вірша на сторінці і в групах, так думає чимало населення, не хочу писати українців. Але з такими думками і таким баченням дійсності на наступних виборах президентом стане представник промосковського опоблоку. І так станеться, якщо ми не будемо думати і вирізняти брехню та не об’єднаємось. І не обов’язково, що навколо Порошенка! Але поки що на горизонті немає більше нікого.  
             І ще відповідь тим, хто заперечував тому, що автор цього колажу (до речі поможіть його встановити) розмістив Порошенка поруч з Мазепою, Петлюрою та Бандерою та згаданим вище надписом, адже йому тут ніби то не місце. Пам’ятаєте слова Степана Бандери: «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний.» То хто виявився справжнім націоналістом і послідовником Степана Бандери та очолив боротьбу проти Московії за нашу свободу  і збереження державності? А що йому не місце серед цієї когорти кричать якраз ті. хто кричав про зубожіння та втомився від війни. І слова, що за Томос і безвіз хліба не купиш, а мову на хліб не намажеш, це і є їх шлунковий спосіб думати, як результат пропаганди Московії. Тому ще раз вдумайтесь в слова Степана Бандери і не робіть вибір поміж хлібом і свободою на користь хліба! Україна сьогодні дійсно в небезпеці. Лише наша єдність, не байдужість та рішучість є запорукою збереження її, як держави.

        20. 06. 2020 р.                                                      м. Вінниця

ID:  880326
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Політичний
ВИД ТВОРУ: Поема
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 21.06.2020 00:53:37
© дата внесення змiн: 21.06.2020 00:59:15
автор: Мирослав Вересюк

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (442)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Амадей, 21.06.2020 - 15:05
Шановний пане Мирославе! Ви з такою зневагою ставитеся до Президентів, що аж дивно.Чому?
Зокрема Президента Януковича називаєте зеком.Я свого часу служив у міліціі.Дуже добре знаю цю кухню, як
садили невинних людей.А от як влада Януковича думала про людей скажу лише одне влада Януковича-Азарова на рік сім разів піднімала пенсію, субсидіі на місяць газу давав шістсот вісімдесят два куби, за це я платив вісімдесят дві гривні обов"язковоі плати і все.Влада Порошенка давала на місяць двісті вісімдесят кубів, це в два з половиною рази менше,а сьогоднішня влада менше двохсот кубів на місяць.То якщо владу Януковича називали бандитською, скажіть, як назвати владу Порошенка, або ще гірше, сьогоднішню владу?!
 
Мирослав Вересюк відповів на коментар Амадей, 21.07.2020 - 09:32
Я не те що здивований, я шокований Вашим коментарем!Ось так більшість за подачки ладна продати і душу і Україну! russian_roulette
 
Чайківчанка, 21.06.2020 - 01:21
По, може і грішний..Але скажіть,хто так за Україну бореться з президентів як він.Всі сидять тихенько вдома ,і їх не чути.А він один Україну в світі відстоює.Всі вони однакові.Від першого до шостого.Як казав Кузьма,що прийдуть до влади і туман розум їм очі засліплює.Не життя, а пекло.Немає правди ніде.Олігархат підпалив вогонь не поділяться накраденим між собою , а народ страждає. Руцький мір воює з українцями.Всякі перевертні,блазні й лакеї.hi give_rose Дякую .
 
Мирослав Вересюк відповів на коментар Чайківчанка, 28.06.2020 - 00:33
hi Саме так! 12 give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: