Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: 10 ЖИТТЄВИХ ПОРАД ВІД ЦАРЯ СОЛОМОНА - ВІРШ

logo
Тома: 10 ЖИТТЄВИХ ПОРАД ВІД ЦАРЯ СОЛОМОНА - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

10 ЖИТТЄВИХ ПОРАД ВІД ЦАРЯ СОЛОМОНА

Тома :: 10 ЖИТТЄВИХ ПОРАД ВІД ЦАРЯ СОЛОМОНА
10 ЖИЗНЕННЫХ СОВЕТОВ ОТ ЦАРЯ СОЛОМОНА
https://archive.smiruponitke.info/article/10-zhiznennih-sovetov-ot-tsarya-solomona

С древних времен и по сей день мудрость израильского царя Соломона восхищала людей. Его наблюдения и жизненные советы сохранились до наших дней, и мы можем использовать их для своего блага. Большая часть интересных высказываний царя Соломона сохранилась в книги «Притчи» и «Экклезиаст», которые стали разделами Библии. К сожалению, в многочисленных переводах этой мудрой книги есть неточности, но в большинстве случаев, они не изменили суть. Сегодня мы предлагаем Вам задуматься над этими, актуальными и в наше время советами великого мудреца.



10 жизненных советов от царя Соломона


1. Не поручайтесь за других людей.
В книге «Притчи» есть несколько высказываний Соломона на эту тему. Но, их смысл очень похож. Мудрый царь советует нам, никогда не поручаться за другого человека, так как мы не всегда можем быть уверены даже в самих себе, не говоря уже о других людях. К примеру, разберем ситуацию – вы ходатайствуете перед начальником о приеме на работу вашего друга, которого знаете с детства, говоря о том, какой он ответственный и насколько вы в нем уверены. Вы поручаетесь за него, и ваш начальник, видя вашу уверенность, и доверяя вам, берет вашего друга в штат. Но, внезапно, в жизни вашего друга случается сложный период, он отказывается выходить на работу, чем подводит весь коллектив. В итоге, страдаете вы. В лучшем случае вы потеряете доверие начальника и свою репутацию, а в худшем случае – будете уволены и вынуждены компенсировать убыток от халатного отношения друга.

2. Не вмешивайтесь в конфликты других людей.
Царь сравнивает вмешательство в чужой конфликт, с хватанием агрессивного пса за уши. Люди рано или поздно найдут общий язык, и спор разрешится, а вмешавшийся человек может остаться крайним. Конфликт между двумя людьми – это только их дело, и никто не в состоянии повлиять на ход событий. Конечно же, речь не идет о таких ситуациях, когда другому человеку угрожает опасность – в таких случаях необходимо оказать помощь, ан е пройти мимо.

3. Не будьте слишком самоуверенными.
Царь Соломон достаточно резко высказывается о людях, которые считают свое мнение и точку зрения единственной, существующей истиной. Он называет их глупцами. Излишняя самоуверенность высмеивалась многими философами и мыслителями разных времен. Человек, который глух к мнению других людей, просто неспособен чему-либо учиться и извлекать ценное из общения. Он практически неисправим.

4. Прислушивайтесь к советам.
В своих записях царь рекомендовал прислушиваться к советом перед тем, как начать любое важное дело. В народе по этому поводу родилась поговорка о том, что две головы лучше одной. Так и есть. Когда мы задумываем что-то важное, особенно если нас переполняют эмоции, мы можем не очень объективно мыслить. Но, если попросить совета у мудрых людей, можно лучше подготовиться к реализации задуманного, Учесть все риски и настроиться на правильные решения.

5. Осторожно выбирайте друзей.
В записях царя, которые сохранились до наших времен, очень часто встречаются высказывания о том, что окружение влияет на нас. Поэтому, он рекомендует осторожно выбирать друзей и людей для общения. Находясь в близком общении с глупыми людьми, мы не сможем сделать их умнее, говорит Соломон. Но, они точно повлияют на нас негативно, потому что гораздо проще тянуть человека вниз, чем поднимать вверх.

6. Цените дружбу и вкладывайте в нее свое время.
В одном из своих высказываний Соломон отметил, что друг может любить сильнее брата и быть привязан даже больше, чем родственник. К сожалению, или к счастью, это правда. Часто, вырастая братья и сестры, и другие родственники утрачивают близкие связи. Многие разъезжаются по разным городам и лишь обмениваются открытками по праздникам. Но, настоящие, близкие друзья могут оказаться рядом всегда, когда это необходимо.

7. Делайте все усердно и с любовью.
Сохранилось несколько записей, где царь выражал эту мысль. Он говорит о том, что небрежно выполняющий свою работу человек подобен расточителю. Он не приобретает, а теряет – время, усилия, и прочее. Но, тот, кто выполняет свою работу с любовью и усердием, обязательно будет вознагражден и замечен.

8. Будьте трудолюбивыми.
Крайне негативно Соломон выражался о ленивых людях. Он был человеком, который сделал многое для своего народа, и сам лично участвовал в большинстве процессов, которыми руководил. Он предлагает в своих советах обратить внимание на муравья, у которого нет начальства, но несмотря на это, он трудится днями и ночами, делая вклад в благополучие муравейника.

9. Не отвечайте, не выслушав собеседника.
Это распространенная проблема многих людей. Людям кажется, что они могут наперед знать, о чем сейчас пойдет речь, и они бесцеремонно обрывают речь собеседника, желая поскорее ответить. Но, мы часто упускаем саму суть, обрывая речь собеседника. Такая коммуникационная привычка приводит к проблемам во взаимопонимании и построении отношений.

10. Останавливайте конфликты на начальной стадии развития.
Соломон сравнивает конфликт с прорывом воды. Легче всего заделать щель в дамбе, пока она небольшая и вода только просачивается сквозь нее. Но, невозможно остановить разрушительный, бурный поток, который сорвал дамбу. Так же и с ссорами – пока они не разгорелись, легче всего промолчать, извиниться и перенести разговор до лучших времен, а затем провести его в нормальной эмоциональной атмосфере.

Перевела на украинский язык  1.05.20    20.36

10 ЖИТТЄВИХ ПОРАД ВІД ЦАРЯ СОЛОМОНА
https://archive.smiruponitke.info/article/10-zhiznennih-sovetov-ot-tsarya-solomona

З давніх часів і донині мудрість ізраїльського царя Соломона захоплювала людей. Його спостереження і життєві поради збереглися до наших днів, і ми можемо використовувати їх для свого блага. Більша частина цікавих висловлювань царя Соломона збереглася до книги «Притчі» та «Еклезіаст», які стали розділами Біблії. На жаль, в численних перекладах цієї мудрої книги є неточності, але в більшості випадків, вони не змінили суть. Сьогодні ми пропонуємо Вам задуматися над цими актуальними і в наш час радами великого мудреця.



10 життєвих порад від царя Соломона


1. Не поручайтесь за інших людей.
У книзі «Притчі» є кілька висловлювань Соломона на цю тему. Але, їх зміст дуже схожий. Мудрий цар радить нам, ніколи не доручатися за іншу людину, так як ми не завжди можемо бути впевнені навіть у самих собі, не кажучи вже про інших людей. Приміром, розберемо ситуацію – ви подали клопотання перед начальником про прийом на роботу вашого друга, якого ви знаєте з дитинства, говорячи про те, якою він відповідальний і наскільки ви в ньому впевнені. Ви поручаетесь за нього, і ваш начальник, бачачи вашу впевненість, і довіряючи вам, бере вашого друга в штат. Але, раптово, в житті вашого друга трапляється складний період, він відмовляється виходити на роботу, ніж підводить весь колектив. У підсумку, ви страждаєте. У кращому випадку ви втратите довіру начальника і свою репутацію, а в гіршому випадку – будете звільнені, і змушені компенсувати збиток від недбалого ставлення одного.

2. Не втручайтеся в конфлікти інших людей.
Цар порівнює втручання в чужий конфлікт, з хапанням агресивного пса за вуха. Люди рано чи пізно знайдуть спільну мову, і спір вирішиться, а вмешавшийся людина може залишитися крайнім. Конфлікт між двома людьми – це тільки їхня справа, і ніхто не в змозі вплинути на хід подій. Звичайно ж, мова не йде про таких ситуаціях, коли іншій людині загрожує небезпека – у таких випадках необхідно надати допомогу, ан е пройти повз.

3. Не будьте занадто самовпевненими.
Цар Соломон досить різко висловлюється про людей, які вважають свою думку і точку зору єдиною існуючою істиною. Він називає їх дурнями. Зайва самовпевненість висміювалася багатьма філософами і мислителями різних часів. Людина, яка глухим до думки інших людей, просто нездатний чого-небудь вчитися і отримувати цінне з спілкування. Він практично безнадійний.

4. Прислухайтеся до порад.
У своїх записах цар рекомендував прислухатися до радою перед тим, як почати будь-яка важлива справа. В народі з цього приводу народилася приказка про те, що дві голови краще однієї. Так і є. Коли ми замислюємося щось важливе, особливо якщо нас переповнюють емоції, ми можемо не дуже об'єктивно мислити. Але, якщо попросити поради мудрих людей, можна краще підготуватися до реалізації задуманого, Врахувати всі ризики і налаштуватися на правильні рішення.

5. Обережно вибирайте друзів.
У записах царя, які збереглися до наших часів, дуже часто зустрічаються висловлювання про те, що оточення впливає на нас. Тому, він рекомендує обережно вибирати друзів та людей для спілкування. Перебуваючи в близькому спілкуванні з дурними людьми, ми не зможемо зробити їх розумнішими, каже Соломон. Але вони вплинуть на нас негативно, тому що набагато простіше тягнути людину вниз, ніж піднімати вгору.

6. Цінуйте дружбу і вкладайте в неї свій час.
В одному зі своїх висловлювань Соломон зазначив, що один може любити сильніше брата і бути прив'язаний навіть більше, ніж родич. На жаль, чи на щастя, це правда. Часто, виростаючи брати і сестри, інші родичі втрачають близькі зв'язки. Багато роз'їжджаються по різних містах і лише обмінюються листівками по святах. Але, справжні друзі можуть виявитися поруч завжди, коли це необхідно.

7. Робіть все старанно і з любов'ю.
Збереглося кілька записів, де цар висловлював цю думку. Він говорить про те, що недбало виконує свою роботу людина подібна расточителю. Він не набуває, а втрачає час, зусилля, та інше. Але той, хто виконує свою роботу з любов'ю і старанністю, обов'язково буде винагороджений і помічений.

8. Будьте працьовитими.
Вкрай негативно Соломон висловлювався про ледачих людей. Він був людиною, який багато зробив для свого народу, і сам особисто брав участь у більшості процесів, якими керував. Він пропонує у своїх радах звернути увагу на мурашку, у якого немає начальства, але незважаючи на це, він трудиться днями і ночами, роблячи внесок у добробут мурашника.

9. Не відповідайте, не вислухавши співрозмовника.
Це поширена проблема багатьох людей. Людям здається, що вони можуть наперед знати, про що зараз піде мова, і вони безцеремонно обривають мова співрозмовника, бажаючи швидше відповісти. Але, ми часто втрачаємо саму суть, обриваючи мова співрозмовника. Така комунікаційна звичка призводить до проблем у взаєморозумінні і побудові стосунків.

10. Зупиняйте конфлікти на початковій стадії розвитку.
Соломон порівнює конфлікт з проривом води. Найлегше закрити щілину в дамбі, поки вона невелика і вода тільки просочується крізь неї. Але, неможливо зупинити руйнівний, бурхливий потік, який зірвав дамбу.Так само і зі сварками - поки вони не розгорілися, найлегше промовчати, вибачитися і перенести розмову до кращих часів, а потім провести його в нормальній емоційній атмосфері.

 Переклала українською мовою 1.05.20 20.36

ID:  874223
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Поема
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 01.05.2020 20:40:26
© дата внесення змiн: 01.05.2020 20:40:26
автор: Тома

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Микола Холодов, Ооооо
Прочитаний усіма відвідувачами (1016)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Микола Холодов, 02.05.2020 - 11:34
12 12 12 Дякую! give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
16 Справді, мудрі і потрібні поради! Дякую, зокрема -і за переклад! give_rose give_rose give_rose hi
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Іра Задворна, 01.05.2020 - 21:39
Прочитала всі, дуже дякую за вашу публікацію, дуже корисно smile give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
геометрія, 01.05.2020 - 21:36
Дякую,Томо! З задоволенням прочитала поради царя Соломона. Беру до уваги його поради... 12 12 16 9 ros
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Ф.С., 01.05.2020 - 21:01
give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: