Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ніна Незламна: Білі троянди на кордоні / проза / - ВІРШ

logo
Ніна Незламна: Білі троянди на кордоні / проза / - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Білі троянди на кордоні / проза /

Ніна Незламна :: Білі троянди на кордоні / проза /
     Осінній день… По обіч дороги, в ряд листяні дерева. Понизу трави ледь сухі і рижі, де - інде петрові батоги, квіти тримали догори, як світлофори сині. Поля так ваблять, літає погляд… Деякі орані,  чорніють, а вдалині степ, немов сіре рядно, здається потопає в сірих й білих хмарах. 
 Так, погода в цей день мінлива, то сонце вирячиться із-за хмарин і кине ніжну позолоту,  то за мить сховається, мов сердиться, чи то наче в  хованки грається.
 Світлана сиділа в автобусі, ледь-ледь торкалася ліктем вікна. Вся пірнула в осінній сюжет, який зігрівав їй серце. Любить осінь, все вважає, що схожа з нею; очі красивої форми, колір квіток,  петрових батогів, ніс кирпатенький, по ньому кілька веснянок та їх майже непомітно, щічки рожеві, як ніжні стиглі яблучка.  Вважала осінь  своєю сестрою, інколи, всміхаючись казала друзям,
- А, що не видно, що рідня?  Тож  коси кольором пшеничної соломи. 
Хтось мов ненароком назве риденькою і хитрою, як лиска. Та вона не ображалася. В компанії завжди весела, як заводна, то смішинку якусь розповість, то анекдот.. За мить у всіх усмішка й сяючі очі.
 Скоро буду вдома… Ця думка зігрівала душу. Три місяці поспіль відпрацювала в Польщі, заробила грошенят, з задоволенням, з легким хвилюванням, дивилася на годинник, буде кордон, за чотири години вдома. Думки -  в полі квіти, під вітром схиляються, то про дім подумає,  то знову плани намічає,  а що ж далі? 
 Її хлопець залишився в Польщі, вкотре посварилися і нарешті вирішили, краще зостатися друзями. Чи радіти, чи плакати й сама не знала. Та інколи підбереться джмелина думка, а можливо я його і не кохала. Та біс в ребро, так і буде, побуду  вдома, а там знову поїду, вже  на заробітки мабуть  подамся до Києва. Взимку краще в якомусь кафе попрацювати, як мама каже, в теплі й не голодна.
 Перевела подих,  журиться, роки - роки і де ви взялися? Батьки розпочнуть моралі читати, пора зупинитися, в двадцять чотири роки вже треба діти мати…
  Ряд автомобілів і автобусів стояв перед кордоном, побачивши, кліпала очима, от і приїхала вчасно, така черга, мабуть не менше трьох годин стоятимемо. Автобус зупинився поруч з  чорним шикарним автомобілем. Ого! Приховала в душі сплеск емоцій, роззявивши рота, притулилася носом до скла вікна. З автомобіля вийшов,  в міру вгодований, середнього зросту чоловік. Сині джинси обтягували його стан, це, що перше кинулося їй в очі, увагу привернула чорна кепка, із - за якої не можна було роздивитися  обличчя. О, подивись - вирячила очі -  а волосся виглядає з під кепки такого кольору, як в мене. Везе ж людям, «сам как с ларца, да каков же с лица?»*, а видно крутий. Чоловік позирнув на автобус, їй здалося всміхнувся до неї. Тю - відчула, що червоніє-  невже до мене та усмішка? Та лише мить, різко відсахнулася від вікна. Ото, скаже село вирячилося.
  Водій – бажаючим дозволив вийти з салону, повідомивши, що є час  випити в кав`ярні кави. Всі закопошилися, один перед одного поспішили до дверей. Чи й собі вийти - подумала й підхопивши сумочку  під руку, попрямувала за іншими…
  У кав`ярні, біля столів, всі стільці зайняті, вільні місця залишилися тільки біля напівбарних столів. Ну нічого, трохи постою – вирішила - можливо й на краще, ноги розімнуться. Згодом в кав`ярні  гамірливо, людей, як бджіл у вулику, багато бажаючих випити напоїв та перекусити. За стійкою  українські дівчата привітно обслуговували клієнтів, мило усміхаючись моталися, як метелики.
  Добрих пів години пройшло, поки Світлана взяла каву. В цей час звільнилося місце навпроти великого вікна, біля напівбарного столу.  По звичці, колотила каву, задовольняючись запахом, примружувала очі.  На якусь мить взяла в рот кавову ложку й підняла голову, позирнула перед собою. За вікном, боком до неї, стояв той самий чоловік. О здається й симпатичний, з боку ніс рівненький. Він немов побачив її погляд, крутнув головою до неї. 
- Ой, - сьорбнула кави.
  Вмить,обличчям  повернулася в бік. Мабуть ми  тут довго будемо стояти, людей все більше стає -  з такими думками,  не поспішаючи допила каву й направилася до виходу. 
 Чоловіка біля вікна вже  не було. Полегшено перевела подих, то добре, ще подумає, що слідкую за ним. Можливо має якусь мадам, як помітить, то  мені, ще тільки неприємностей не вистачало. Та й  не знати ж чи українець,чи поляк?  Полячки ревниві, свого не впустять, тим паче на своїй території.
 Поверталася до свого автобуса.  Поруч, з відкритими дверима заднього сидіння, стояв той самий автомобіль. Літня, білява жінка голосно спілкувалася по телефону.
 Вже на сходах автобуса, Світлана придивлялася вперед і на людей,  які не поспішали повертатися в автобус. Біля кав`ярні помітила чоловіка з цього ж автомобіля, в потоці людей він заходив в кав`ярню. От халепа, напевно будемо довго стояти й за мить ледь всміхнулася, а він здається  молодший, більше схожий на хлопця, чим на чоловіка.
 Затишно вмостилася на сидінні, відкинула голову назад. Напевно нічна зміна й кава подіяли на неї, занурилася в дрімоту.
 Гучний голос водія розбудив її, він  в мікрофон всіх запрошував до салону. Відразу подивилася на годинник, пройшло майже півтори години, як вона зайшла в автобус. Полегшено перевела подих й бадьоро зазирнула у вікно. Біля кав`ярні майже пусто, дехто поспішав до автобусів та автомобілів. Водій намагався закрити двері й комусь робив зауваження, спочатку щось нерозбірливо, а потім голосно, 
-А ви куди чоловіче? Мені здається  ви не з наших…
Після цих слів, деякі пасажири підіймалися з сидінь, з цікавістю спостерігали за суперечкою. Чоловічий голос,
-Та, почекайте, я на секунду, зараз вийду! Будь ласка, я швидко.
 За мить, усміхаючись, з букетом білих троянд до неї підійшов хлопець, так,  той самий, з чорного шикарного автомобіля. Він без слів подарував їй букет і похапцем вискочив з автобуса. Хтось з пасажирів ухнув,  а хтось заплескав в долоні,   з заздрістю подивився на неї.
  Збентежена його поведінкою, від несподіванки округлилися очі, щоки пашіли рум`янцем.
Водій же, закриваючи за ним двері, весело  в мікрофон,
- От молодь! На все їм часу не вистачає…
 По салону почувся притишений сміх. Мов сполохана пташка, кинулася до вікна, автобус рушив з місця,  його автомобіль побачити не вдалося.
 Трохи уговтавшись, любувалася трояндами. Аж сім, нічого собі, яка краса! І тут поміж стовбурів квітів помітила записку.  Тріпоче серденько від хвилювання, це ж треба такого. Й відразу засіло сумління, а можливо  обізнався? Та ні, зупинила ці думки. У руці телефон, швидко зайшла в Інтернет, цікаво, що означають білі троянди в кількості семи штук? Ясніли очі, читала;
«Зворушливі хвилини пропозиції руки і серця будуть прикрашені подарунком у вигляді цієї композиції».
- Ух! - Не втрималась від прочитаного.  
На неї позирали пасажири, щось шепотіли між собою. А жінка, що сиділа поруч, з сяючим обличчям звернулася,
- А троянди краса! Що не встигли розпрощатися?
Вона нічого не відповіла, розкрила записку. Їй здалося, що букви скакали перед очима і були доволі великі. Намагалася заспокоїти свої емоції, зосередитися на текстові;
     « Золотенька привіт!  Буду радий, якщо  ти мені передзвониш, в крайньому разі напиши адресу. Я обов`язково приїду, знайду тебе.  Богдан.»                                                 
 Передзвониш… Але ж  де номер? Немає! Скривившись, кліпала очима та тут же  помітила, в самому куточку записки дрібний почерк, це був номер телефона.
 Всю дорогу з усмішкою на обличчі і з  легким хвилюванням в душі, намагалася відволіктися від думок. Та де там, обурювалася сама на себе. Це ж треба такого, вкотре пригортала до себе троянди, а він вміє заінтригувати й на обличчі славний….
  Вже, аж розсердилася на себе, різким рухом руки  у вуха всунула  навушники, з телефона слухала музику.
  Час швидко пролетів. Ще пів години і вона вдома, дивилася на телефон, вагалася,  передзвонити, чи дати адресу? А можливо не треба, зупиняла себе. Зазирнувши у вікно, з радістю задивлялася вдалину, треба знайти рішення, треба. Подумавши, немов махнула рукою, написала адресу,  - а хай там, можливо це жарт та час покаже…. 
 Світлана підіймалася на другий поверх, до квартири. В телефоні звук, прийшла СМС. Однією рукою притискала троянди, другою, хвилюючись, в телефоні відкрила вікно СМС;
«Я радий, що відповіла.За два дні чекай на мене. До зустрічі. Богдан.»
  В душі сперечалася сама з собою,чи вірно зробила, чи ні? І все ж,  з піднесеним настроєм, в передчутті чогось нового відкривала замок дверей. Можливо ці троянди стануть початком справжнього кохання, хто знає..Час покаже, хай би вже швидше минули ці два дні…
 За дверима  почула радісні  голоси батьків - » Напевно доня. Як добре, що вже приїхала».
                                                                       Жовтень 2019р

ID:  853424
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 02.11.2019 09:44:46
© дата внесення змiн: 25.02.2021 18:35:58
автор: Ніна Незламна

Мені подобається 22 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Н-А-Д-І-Я, Любов Іванова, Ніна-Марія, dashavsky, Микола Холодов, Ганна Верес, Веселенька Дачниця, Світлая (Світлана Пирогова), Valentyna_S, Катерина Собова
Прочитаний усіма відвідувачами (826)
В тому числі авторами сайту (36) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Зоя Енеївна, 02.11.2019 - 18:31
Гарно розповіли життєву історію!
12 12 12
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!Всього найкращого Вам! give_rose 22 22 21
 
Чайківчанка, 02.11.2019 - 16:52
hi give_rose 12
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую, Марійко! give_rose 22 22 21
 
Любов Іванова, 02.11.2019 - 16:06
Неймовірна, дуже романтична пригода.... 16 12 16 12 Дякую за насолоду читати такі розповіді.. 12 12 12 16 16 16 love03 love03 love03 love03 love03 sty101 sty101 sty101 sp ft 021 021 021
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиросердечно дякую, Любочко! Рада,що завітали.Успіхів Вам!!! give_rose 22 22 21
 
Микола Холодов, 02.11.2019 - 15:47
12 Прекрасний твір! Кохання з першого погляду -- це мені дуже знайоме. На цю тему колись написав автобіографічне оповідання. Ваше ж оповідання забираю собі в обране. Дякую. give_rose friends hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую, шановний! Рада,що читаєте мої твори. Успіхів Вам! give_rose 21 22 22
 
Гарний життєвий твір, дуже сподобався!
Дякую за гарно проведений час та насолоду
від прочитаного...Натхнення Вам і перемоги
на творчій ниві 12 shr icon_flower icon_flower icon_flower
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую, Валентинко! give_rose 22 22 21
 
dashavsky, 02.11.2019 - 12:53
12 16 22 22 21 give_rose give_rose give_rose friends
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиросердечно дякую! give_rose 21 22 22
 
12 Цікава життєва ситуація. Хочеться продовження. give_rose 019 love18 22 22
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую, Світланочко! give_rose 22 22 21
 
Катерина Собова, 02.11.2019 - 10:26
12 12 12 Так хочеться, щоб життєва дорога Богдана і Світлани стелилася білими трояндами! Ніночко, оповідання - супер! Зразу - в обране!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую,Катрусю!Успіхів Вам! give_rose 22 22 21
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: