Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ярослав К.: Парадигма - ВІРШ

logo
Ярослав К.: Парадигма - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Парадигма

Ярослав К. :: Парадигма
Пройшла весна, за нею літо. Осінь...
А хтось казав, що "будемо саджати".
Ніхто там не покараний і досі,
По кому вже п'ять років плачуть ґрати.

"Нові" із попередниками разом
"Зробили нас", а тим дали посади,
І ця давно набридла всім зараза
З триумфом увійшла тепер до Ради.

Змінили колір, гасла ж залишили.
Той самий "курс". "ЄеС, Європа, НАТО..."
З усіх ток-шоу, радіо щосили
Зомбують далі наш безмізкий натовп,

Що нас "чекають" десь "відкриті двері",
Про МВФ, що є "великим другом",
І що тарифи - то не до прем'єра,
А економте, челядь недолуга!

Якби ж до влади справжніх патріотів -
Яку країну справити могли б ми!
...Тікають люди в пошуках роботи,
Та як втекти з цієї парадигми...

ID:  851653
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 16.10.2019 19:42:43
© дата внесення змiн: 16.10.2019 23:29:06
автор: Ярослав К.

Мені подобається 12 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Любов Іванова, Евгений Познанский
Прочитаний усіма відвідувачами (1168)
В тому числі авторами сайту (38) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Дантес відповів на коментар Ярослав К., 17.10.2019 - 19:44
Чого не хоче Путін? Щоб ми вступили в ЄС і в НАТО. Якимось чином Ваші, Ярославе, і його бажання співпадають. Але я так думаю: скажи мені, чого не хоче твій ворог, і я скажу, що тобі робити.
 
Ярослав К. відповів на коментар Дантес, 18.10.2019 - 11:34
Та може ми з ним і білизну одного бренду носимо чи до туалета ходимо за одним графіком, тільки мене то мало цікавить. Вільна та сильна країна робить те, чого хоче саме вона, а не залежить від бажань ворога. А ЄС і НАТО самі нас не хочуть, тому навіть не натякають на це. Нас просто годують "баснями", тільки говорять про це з екранів зазвичай ситуативні оппозиціонери, які взявши владу, міняють риторику і починають продовжувати балачки попередників. "А воз и ныне там".
 
меланья, 17.10.2019 - 09:30
Знаєш, Ярославе, я саме із того безмозглого натовпу, що вірив у можливість кращого життя.
І я такою ж і залишилась: все так же вірю.
І не потрібно нагнітати ці протестні настрої.
Кого ж ти пропонуєш кращого, ніж в даному разі?
Дуже просто заламувати руки і патетично вигукувати: все пропало! Ми в собі розібратись не можемо, а вже знаємо як розібратись в масштабі країни.
 
Ярослав К. відповів на коментар меланья, 17.10.2019 - 10:48
Люба, тут питання не в самій можливості, адже очевидно, що вона є. Теоретично. І я теж сподіваюся. Але реалії такі, що народ якраз і проголосував за зміни, за альтернативу всім попередникам, а результатів не видно. Протестні настрої, що роздмухуються представниками колишньої влади, цього твору не стосуються. Тим більше, в тому-то і суть проблеми, що альтернативи не було і не видно, ніби ходимо по замкненому колу. Звісно, в собі треба шукати причини і ресурси, бо як дориваємося до влади, дуже важко вистрибнути з системи, що склалася десятиліттями. Але мовчки спостерігати за бездіяльністю, байдужістю, некомпетентністю, продажністю окремих представників нової команди вважаю неправильним.
 
меланья відповів на коментар Ярослав К., 17.10.2019 - 11:47
Які зміни ти маєш на увазі? Закінчення війни? Він цим і займається, та не так просто це зробити, як здається. Але він її закінчить! "Посадки" будуть, але на це також потрібен час. Зради серед оточуючих
закономірні - надто вже мало часу було у нього, щоб вибрати надійних. І дуже пручається спрут корупції.
Але все буде добре, потрібно дати йому підтримку, а не критикувати кожен порух.
 
Ярослав К. відповів на коментар меланья, 17.10.2019 - 12:09
Якраз про війну у вірші і не йдеться. Тому критика тут більше стосується цього самого оточення та старої беззмістовної кондитерської риторики.
 
Леонід Луговий відповів на коментар меланья, 17.10.2019 - 12:15
Дай Боже, котику Мурчику мою кобилу Маньку з'їсти... biggrin І ще твого собачку, Любаш... give_rose
 
Дмитро Кiбич, 17.10.2019 - 01:26
Ярославе, зачекайте, а чи не виборцi Зеленського кричали на все горло, що вiн незалежний полiтичний гравець i його партiя "Слуга народу" до олiгарха Коломойського нiякого вiдношення не мае? I це незважаючи на те, що його телеканал вже 4 роки проводив партiйну агiтацiю за Зеленського, починаючи з листопада 2015 - виходу на ньому фiльму "Слуга народу". Та ви що, голосно заявляли, це ж лише продукт кiномистецтва i тiльки так. А виборча кампанiя по захопленню влади почалася саме тодi - 4 роки тому. Ну, тепер отримайте i розпишiться, як то кажуть. meeting tongue Нiчого було пiд час виборчоi компанi "Ваньку валяти" i якiсь абсурднi iдеi з областi фантастики намагатися спiврозмовникам нав'язувати. Вiн даруе нам надiю, надихае нас i пiдбадьорюе справедливими словами. Хто даруе надiю? Блазень Коломойського, який колись вирiшив, що на роль кардинала Рiшелье у фiльмi "Три мушкетери" найкраще пiдходить Верка Сердючка? Чи справдi у когось були сподiвання, що Iгор Коломойський буде дiяти в iнтересах простих, звичайних людей, а не за власне збагачення лише турбуватися.
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 17.10.2019 - 09:05
Сподівання певні були, та звісно, не на Коломойського, який запхнув у першу десятку керівника свого чи не найбрехливішого каналу, а на окремого Зеленського, який втім, навіть МВС не змінив, ніби в нас найкрутіша поліція. Ясно, що тут спрацював принцип лояльності. Та проблема в тому, що альтернативи в людей не було, не за того ж мародера голосувати. І вірш саме про це, або нами керують з-за океану і неважливо, хто при владі, або корупція та невміння правити самостійно закладена в генах, або і те, і інше разом. До речі, глузувати з виборців тут не варто, в одній країні живемо.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Ярослав К., 17.10.2019 - 12:50
Он воно як! ghmm Значить, коли фанати бездарного комiка постiйно глузували з виборцiв, якi не його, а iнших кандидатiв пiдтримували, то це нормально сприймалося, усе "чин-чинарьом" тут! victory Як там - фрази лилися рiкою у стилi: "Петя - шоколадний заець чи шоколадний король!" "Ляшко - повелитель корiв чи Пророрк з вилами!" "Кошулинський - Неонацист! Фашизм не пройде!" "Гриценко - украiнський Пiночет!" "Роман Безсмертний - нащадок Кощiя Безсмертного або ж Чахлика Невмирущого" i так далi. А iхнiм прибiчникам дуже приемно було усе це чути? А тепер вже i про недоречнiсть глузування "виборцi-трiумфатори" рiзко почали згадувати. Та нi, хай тепер отримують в'iдливе, занозисте слiвце, буде iм наука на майбутне. wink
А до списку тих, кого "Будемо саджати!" включити Андрiя Портнова новiй владi слабо? Вiн якраз за територiальною ознакою ображае людей, в залежностi вiд мiсця проживання. Наприклад, Портнов обiзвав жителiв Львова i Львiвськоi области, назвавши iх "колхозное воровское рагулье":
https://24tv.ua/ru/nh_idite_portnov_grubo_obrugal_lvovskij_oblastnoj_sovet_n1210644
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 17.10.2019 - 16:14
Дмитре, я маю на увазі "тут", під цим віршем, до того ж я не зараховував себе до фанатів нинішнього президента, хоча комік він, вважаю, талановитий.
Перейшов по посиланню, там чітке звернення до депутатів з їхньою обл.радою. Думаю, взагалі важко найти депутата, який не підпадає під таке оціночне судження, хто б його не висловлював.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Ярослав К., 17.10.2019 - 17:01
Та, не смiшiть, Ярославе, комiк вiн такий же самий, як i полiтик. Дискредитував тiльки жанр гумористичного мистецтва, в якому, справдi, в Украiнi i було, i е багато талановитих представникiв. З фiнансами, правда, у них прлоблеми, тому й пробитися на естраду нелегко. А вiдносно даного "гумориста", то тут словами з фiльму "Операцiя И та iншi пригоди Шурика" можна сказати, як Шурик цитував вiрш: "Хорошая девочка Лида! Но чем же она хороша?" Так i в даному випадку - Гарний гуморист Зеленський! А чим же саме вiн гарний? Тим, що винайшов новi правила гри на роялi? Хоча i рояль - вiн не для того призначений i те мiсце зовсiм в iншiй сферi застосовують. Е ж якiснi, дотепнi жарти, а е жарти недалекi, у стилi "вiдiрви i викинь". Чи в тому, що громадяни Украiни йому нагадують нiмецьку порноактрису. Адже пiд словом "Украiна" не полiтики маються на увазi, а в першу чергу простий народ, звичайнi люди.
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 18.10.2019 - 11:54
Щодо актриси, то в мене не виникає асоціації з народом, там йшлося про владу. Інша річ, що влада зараз у них, і вони мені так само нагадують оту актрису.
Ну а його акторські здібності мені особисто довподоби. Якщо у Вас інша думка - то будь ласка, про смаки не сперечаються, і ви мене цим не насмішите.
 
геометрія, 16.10.2019 - 22:53
Так же воно і є,Ярославе! Обличчя нові, звички й дії старі... 12 16 smile flirt 17 31 23
 
Ярослав К. відповів на коментар геометрія, 16.10.2019 - 23:49
Та вже, як бачимо, і обличчя не такі й нові acute . А звички ті чи не в крові у нас... sorry
 
Капелька, 16.10.2019 - 22:10
12 scenic Цікавий, актуальний вірш! hi 21 22 22
 
Ярослав К. відповів на коментар Капелька, 16.10.2019 - 23:48
Шкода, що ця тема не перестала бути актуальною. Дякую hi 19 19
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: