Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мирослав Вересюк: Думки вголос. (публіцистика) - ВІРШ

logo
Мирослав Вересюк: Думки вголос. (публіцистика) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 7
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Думки вголос. (публіцистика)

                       Є давня і гірка приказка, яка характеризує  нашу не найкращу рису,  -  Де два українці, там три гетьмани! Гірко, але вона справедлива і сьогодні і цим справно користуються наші вороги. Тому на сьогоднішніх президентських виборах зареєстровано таку велику кількість кандидатів, щоб розпорошити наші голоси. На основі тих опитувань, що на сьогодні публікуються, хочу запитати націонал –патріотів, до яких відношу і себе, якщо в другий тур вийде Зе і Ю або навіть Б, за кого будемо голосувати  панове і якою тоді буде Україна? З Б. зрозуміло одразу – тайожний союз і повна підпорядкованість Московії. Якщо Зе. – тоді такий цирк, що смішно не буде і знову ж таки крен до Московії. А якщо Ю. , тоді отримаємо поліцейсько-аваківську державу і замасковане сповзання до Московії.
               Так, я симпатизую Роману Ко, але шанси його пройти до другого турі нульові. І тут є дуже багато причин, будьмо ж реалістами. Перші два місця в президентських перегонах роблять всі інші результати нікчемними. Він може бути прохідним кандидатом на наступних виборах, а може навіть і через каденцію та йому спочатку потрібно бути обраним до Ради. І підтримавши націоналістів на парламентських виборах цієї осені ми це зможемо забезпечити.
              Це ж саме стосується і виборців, які підтримують інших кандидатів з іншими  політичними програмами. Голосуючи за своїх улюбленців, ми робимо прохідним тих, кого я назвав. На жаль, а може і на щастя, їм може протистояти лише діючий президент і в тому, що він зможе відстояти інтереси України я переконаний.     
           Та є в нас з московитами ще і разюча відмінність! На  Московії завжди цар хороший, а бояри погані. В Україні ж навпаки –  завжди поганий цар, а бояр просто ніхто не помічає. А якщо побачили, що бояри погані, то винен в цьому знову ж таки цар. Тільки є одне уточнення. В Московії цар, в в нас він називається Гетьман і ця посада виборна.
          Тож у всьому винен гетьман і його оточення, бо він таких поганців обрав. А якщо спитати, а кого ж ми обрали в Верховну Раду, то це не ми, вони самі туди пролізли і в цьому знову винен гетьман. А на місцевому рівні теж всіх обирав він? Ми не відчуваємо власної відповідальності і не хочемо її відчути. То може хоч існує інстинкт самозбереження? Ні! Його немає теж! Нам сусід підпалив хату, а ми замість того щоб дружно, разом, гасити пожежу хочемо переставити меблі. Та згорять ті меблі разом з хатою. Згорить хата, то сусід нам і на попелі всидіти не дасть! Невже знову виникло бажання освоювати неозорі простори Московії?
           Ми навіть уявити не можемо яких зусиль докладає Московія щоб нас знищити. Які ресурси задіяні. В тому числі в першу чергу проти того, хто оберігав нашу хату. Але що ще більше лякає, що в унісон з сусідом діють і наші діячі, не гребуючи ніякими методами. І ми з захватом ковтаємо ці фейки і з праведним гнівом тролимо гетьмана. В соціальних мережах ще донедавна репостили, що гетьман «вальцман» і раптом це кудись щезло. Чому? А тому, що в вибори включились Зе і Ю, які є реальними «вальцманами». Тож щоб це не зрикошетило на них, це миттєво прибрали з соцмереж. Натомість знайшли заміну – барига. Нелогічно ж красти кілька мільйонів гривень і в той же час жертвувати на армію сотні мільйонів в валюті. Та хто над цим задумується.? І, що цікаво, найголосніше кричить та, яка вкрала та заховала в офшорах мільярди з газових угод. Або ще – гетьман п’яниця і алкоголік! А те, що в нього цукровий діабет і це ніяк не сумісно. Та хто про це знає, а що алкоголік вже знають всі! Це вже нагадує відомий одеський анекдот, коли один єврей кричить до іншого на всю вулицю, що його дочка б… Той розгублено заперечує, що в нього дочки  немає і отримує відповідь, що ось тепер попробуй в цьому переконати весь базар.
              Або ще світлина, де нібито гетьман тікає від нацдружиників. Підхопили всі і рознесли. А через день викриття, що світлину обрізали і насправді він не тікає, а йде до людей. Ми ковтаємо інформацію не аналізуючи її. Тому нами так легко м маніпулювати. 
              До речі про національні дружини, які слідують за ним та влаштовують провокації. Хтось ще має сумнів, що вони діють під керівництвом міністра внутрішніх справ? А тепер задумайтесь – чи такий всесильний гетьман, як ми вважаємо? І уявіть яка боротьба іде за владу на такому рівні. Це не коаліція, а гадючник. Боротьба ключових кандидатів та тих, хто за ними стоїть, є втіленням сценарію Московії.
               А рішення Конституційного суду? Воно найсильніше б’є по гетьманові. Невже це рішення, як і корупційний скандал просто так співпали з виборами? Скажу відверто, що я би вітав застосування смертної кари для корупціонерів, та демократія передбачає інші процедури. Тому відсутність відчутних результатів в цій боротьбі турбує найбільше.
               Звичайно, що проблем та недоліків в нашій хаті чимало і гетьман не святий. В своїх віршах я теж гостро і чимало критикував владу, як її дії, так і бездіяльність. І це треба робити! Але критика і оббріхування це зовсім різні речі.
               Тож, на мою думку, треба дати можливість тому, хто найбільш професійно бореться з вогнем і хто має можливість вийти в другий тур, погасити цю пожежу. Збережемо хату, зможемо  навести в ній лад, побороти корупцію та провести реформи. Зробимо в ній і євроремонт і вікна помиємо і меблі поміняємо, зможемо навіть переобрати іншого гетьмана. Сьогодні головне зберегти нашу оселю – УКРАЇНУ!!!

                    14.03.2019 р.                                           м. Вінниця

ID:  829175
Рубрика: Проза
дата надходження: 15.03.2019 23:28:55
© дата внесення змiн: 20.03.2019 18:18:52
автор: Мирослав Вересюк

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (343)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Симон Петлюра: “Гірше ніж москальські воші можуть бути тільки українські гниди”.
 
Мирослав Вересюк відповів на коментар Світла(Світлана Імашева), 16.03.2019 - 10:26
hi Так! Уроки історії треба памятати!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: