Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Птаха в польоті: Літо в Стенжаричах - ВІРШ

logo
Птаха в польоті: Літо в Стенжаричах - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Персональный ЧАТ Oreol
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Літо в Стенжаричах

           
            «Літо у душу нестерпно пече, ось-ось розпочнеться пожар…»
    Після довгих і нестерпних очікувань наступило довгождане літо. Я чекала його не багато – не мало цілий рік. Нарещі прийшло!  Початок був багатообіцяючим. Здавалось, що все задумане здійсниться і все буде саме так, як я запланувала. На що ж я сподівалась? В першу чергу я вирішила відпочити від навчання, провітрити свої мізки, прибрати в голові, а потім, що саме головне, віднайти підзаробіток, а для чого? Не важливо, головне, що з цього все  й почалось…
      З самого початку, коли я приїхала додому на канікули все було безтурботно: пікніки, річка, сміх, міцний і чудовий сон. Мені снились різноманітні кольорові сни, в яких я була повністю щасливою, звичайно, коли я прокидалась все було трішки інакшим. Життя пливе своєю течією, яка й занесла мене в Блаженик. Я поглинула в зовсім інше життя, яке було різним, я б сказала навіть, хамелеонуватим.                                            Якщо говорити про амурні справи, то говорити насправді важко. Бо ж і сама не розумію, що діялось і де була моя голова. Перша літня дискотека…. Ніч… Мене накрило простерадлом амурного плетення, шкода, що я не зразу зрозуміла, що воно було картатим. Та ні, все було чудово і, я б навіть сказала, по-літньому теплоемоційно. Хах, згадую таємне побачення під місяцем. Теплі поцілунки, міцні ніжні обійми, і, здавалося б на перший погляд, не дешеві слова. Мені було цікаво і страшно, бо ж ніч, а я таємно вийшла з хати, в якій усі сплять, та ще й село чуже. Проте була одна людина з цієї сонної фортеці, яка, як і я блукала нічними вулицями і по збігу обставин саме ця людина ледь не лишила мене на поталу нічним страхам: він повернувся першим і переді мною замикнув двері.                                                                                                                                       Повернемось трішечки назад.  Парубок, з яким ми ділили ту ніч запропонував мені поєднати наші серця, але тягар минулого мені нагадував, що в кожної прекрасної історії кохання є плачевний кінець і наслідки, отже я йому відмовила. Після цього наше тепле спілкування і очікувані зустрічі зупинились, а хлопця, наче водою змило .
      Життя котиться колесом. Я на декілька днів поїхала додому, відкинувши похмурі думки. Мені було чомусь радісно, а чому я й сама не знаю, мабуть тому, що я вдома.  Та час домашніх утіх швидко пройшов і мені довелось повертатись у Блаженик. Коли я приїхала, то на моє здивування там була ще одна особа – Півнюшиків брат. Ех! З самого початку він втік, побачивши мене. Невже я така страшна, подумала я. Згодом йому все таки хватило сміливості познайомитись.  Хоча він на два роки молодший за мене , та нам було комфортно. 
Час сказати за головне – роботу в Стенжаричах, Микитичах, Коритниці. В перший день ми поїхали формувати деревця. Далі розповідати не буду, тому, що натомились ми не по дитячому. Далі збір полуниці – смачна робота. Найцікавішим було працювати в садку – скидати яблучка і хоча вони були зеленими ми їх їли тонами. Люди на садку були цікавими, веселими, кумедними.  Великим сюрпризом був наш агроном Саша, це людина – свято. Було б не правильно не згадати за мого «муженька» Вітальку, ви не подумайте, ми не одружувались, але жарти – жартами, а Віталя надіявся  на цьомки-бомки.  В той момент Чудік, який ледве не залишив мене ночувати на вулиці зізнавався в вічному коханні. Ахах, вічне кохання – байка стара, як світ. Чудік не здавався ні на мить, вперто чалапав до мети. Соромно згадувати, що серед яблунь я ледве не прибила Віталю, але й справді він мене роздраконив не на жарт і хоча з початку я хотіла пожартувати, але рука знала свою справу і не моя вина, що вона в мене важка. Сподіваюсь грам мізків, що ще не встигли покинути Віталькову смішно вистрижену голову лишились там же, де були до зустрічі з моєю рукою.
Ліс… Свіжий запах грибів і дерев. Повітря наповнене по вінця животворячого кисню і я біжу, наздоганяючи киць-киць вужика. Ох і впертюх та зміюка! Втік безсовісний! Я з усмішкою згадую обличчя того, хто в той момент спостерігав за мною. Це був подив перемішаний з квадратними очима і широко відкритим ротом, було б ще смішніше, якби якась мушка вбачила б у тому роті туалет.              
      Одним із неприємних спектрів цього літа було  повідомлення з минулого. Як ви вже здогадались, це був привид минулого кохання,  але закінчилось це всього лиш   написаним віршем, далі я змогла заспокоїтись і рухатись далі.
     Моя подруженька, мій незмінний Півнюшик, була проти того (вона і є проти), щоб її брат, вище згадуваний Чудік був зі мною і тому я в якийсь момент спострігала в лісі за хмарками, які вільно пропливали по небесній гладі, щоб стихла буря з двох сторін. 
    Проте не дивлячись на маленькі негаразди літо було чудовим, змістовним, цікавим і все задумане збулось, навіть в більшій мірі. Я задоволена повернулась додому. Потяг змійкою швидку доставив мене в потрібну точку на карті і вже скоро я гріла боки на березі річки і дуріла у блакитній воді. 
   Все, що не трапилось зі мною цього літа, все на краще. Я вдячна усім, хто якимось чином внесли хоча б маленьку частинку у мої літні канікули. А негаразди і сльози – вони тільки зміцнили мій дух, нагадали, що   не все в реальності прекрасне, іноді нас перехоплюють негаразди і труднощі, але потрібно вміти встояти і обтрусивши коліна іти вперед.         
     Помало літо закінчилось, але спогади про нього не зникнуть ніколи, тому, що воно принесло мені незабутні враження, а отже частинка його буде зі мною цілий рік. Спасибі всім, хто був зі мною в Літі у Стенжаричах!!!.         

ID:  809569
Рубрика: Проза
дата надходження: 10.10.2018 18:05:44
© дата внесення змiн: 10.10.2018 18:05:44
автор: Птаха в польоті

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (392)
В тому числі авторами сайту (13) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Птаха в польоті відповів на коментар Світлая (Світлана Пирогова), 19.11.2018 - 12:28
Дякую
 
Артур Сіренко, 17.10.2018 - 08:55
Цікавий текст! Сподобалось! give_rose
 
Птаха в польоті відповів на коментар Артур Сіренко, 20.10.2018 - 19:20
Дякую 22
 
яся, 11.10.2018 - 10:56
love17
 
Птаха в польоті відповів на коментар яся, 11.10.2018 - 13:33
Спасибі
 
Катерина Собова, 11.10.2018 - 08:48
12 12 12 Захоплююча проза! Прочитала, не відриваючись! Такий твір заслуговує 5/5!
 
Птаха в польоті відповів на коментар Катерина Собова, 11.10.2018 - 13:34
Дякую. Приємно це чути
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: