Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Короткі і повчальні історії з життя людей. - ВІРШ

logo
Тома: Короткі і повчальні історії з життя  людей. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Короткі і повчальні історії з життя людей.

Тома :: Короткі і повчальні історії з життя  людей.
Короткі і повчальні історії з життя  людей.  
***Ми з подругою були в торговому центрі і виграли по м'якій іграшці в рекламній вікторині.  Йшли і побачили розумово відсталого хлопчика з татом та віддали іграшки йому.  Він сказав «Спасибі».  Його батько мало не розплакався.  Виявляється, хлопчик не розмовляв кілька місяців 
***Чотири місяці тому у мене діагностували облисіння.  Через місяць я втратила волосся.  Було страшно йти в школу, я думала, що всі будуть витріщатися на мене.  На наступний ранок я почула стук у двері, і десять моїх друзів стояли на ганку з повністю поголеними  головами.  Двоє з них - дівчатка ... 
***Нещодавно бачив картину - домашня кішка впала з вікна, забилася і відразу навіть піднятися не змогла.  Навколо стали збиратися собаки з явно нехорошими намірами ... І тут з підвалу вискочив бездомний кіт, затулив собою кішку і, грізно вигнувши спину, сичав на собак, відганяючи їх, поки не спустилася господиня і не забрала свою вихованку ... 
*** Іду вранці додому.  На під'їзді оголошення: «Дорогі сусіди!  Сьогодні приблизно о 9.20 біля прохідної двері були загублені 120 грн.  Якщо хто знайшов, занесіть, будь ласка, в кв.  76 Антоніні Петрівні.  Пенсія 1 640 грн. ».  Я відкладаю 120 грн, піднімаюся, дзвоню.  Відкриває бабуся у фартуху.  Тільки побачила мене, протягує гроші, відразу обніматися, голосити і в сльози щастя.  І розповіла: «Пішла за борошном, повернувшись, виймала ключі біля під'їзду - гроші-то, напевно, і зронила».  АЛЕ!  Гроші брати відмовилася навідріз!  Виявилося, за пару годин я вже шостий (!!!) «знайшов» Бабулині гроші!  Люди, я вас люблю за те, що ви такі !!! 
 *** Працюю в кафе швидкого харчування.  Сьогодні вранці чоловік підійшов до каси і сказав: «За мною стоїть дівчина, я її не знаю.  Але я хотів би заплатити за її каву.  Передайте їй «Доброго дня».  Ця дівчина сильно здивувалася спершу ... а потім зробила те ж саме для наступної  за нею в черзі людини.  І так 5 разів поспіль! 
 *** Днями моя десятирічна сестричка схилила до мене голову і сказала: «Ти пахнеш, як мама ...» Я мало не заплакав.  Скоро буде два роки, як мами немає з нами, але вона все ще пам'ятає її запах.  Це допомагає мені сподіватися. 
 *** Я тяжко хворіла на ангіну.  Вдома була одна, не могла навіть встати з ліжка і плакала від безпорадності.  Моя собака Кьяра сиділа поруч з ліжком і дивилася на мене з занепокоєнням.  Потім пішла і повернулася з величезною заяложеною  кісткою: вона, мабуть, у неї була прихована на чорний день.  Кьяра поклала кістку на подушку і підштовхувала носом до мого обличчя - «погризи!». 
 *** Мої бабуся і дідусь прожили разом більше 30 років, потім він пішов до іншої.  Бабуся сильно переживала, але знаходила сили спілкуватися з його новою сім'єю, з його новими дітьми і внуками.  Вона завжди всім допомагала, ніколи не скаржилася вголос ... Кілька років тому мій дідусь помер.  Бабуся займалася його похоронами, збирала поминки, говорила все прощальні промови.  Сьогодні річниця з дня його смерті.  Я знаю, що бабуся найдовше буде з ним прощатися, хоча і так кожен місяць їздить до нього.  Довше за всіх буде боротися зі сльозами ... Бабуся любила  дідуся все своє життя - і в горі, і в радості.  *** Мій тато по роботі часто їздить у відрядження.  Кожен раз, коли їде, він ховає вдома невеликий конвертик для мами.  А вона завжди його знаходить: там може бути їх спільна фотографія, цитата або просто записка з освідченням у коханні.  Вони одружені 25 років.  Мої батьки і їх невичерпна любов і романтика дають мені надію.  
*** Нещодавно поверталася з інституту і біля станції метро  побачила ветерана війни.  Він сидів поруч з планшетом, на якому були медалі та ордени ... Його нагороди, який він заслужив на війні.  Він продавав їх, щоб купити собі хоч якоїсь їжі.  Я підійшла, витягла весь вміст гаманця і віддала йому зі словами: «Візьміть всі мої гроші, але не продавайте свою честь і доблесть  ...» Він розплакався, взяв гроші, зібрав ордена в долоні і поцілував їх, а  потім тихо крізь сльози промовив: «Дякую, донька».  У такі моменти мені здається, що я зможу змінити світ. Вони дають мені надію. 
 *** Напередодні мого 17-річчя моя дев'ятирічна сестра весь день бігала з палаючими очима, так хотіла вручити мені подарунок.  На ранок я, як завжди, пішов її будити в школу.  І сказав: «Ти вже можеш вручити мені свій презент».  Ще не встигнувши відкрити очі, вона потягнулася і обняла мене своїми маленькими ручками.  Потім залізла під подушку і дістала конверт з написом: «Дорогому братові на день народження!» Відкривши, я виявив одну купюру в 10 доларів, дві купюри в 10 гривень, одну купюру в 2 гривні, одну купюру в 1 гривню.  Це були абсолютно всі її гроші.  Я її міцно обняв і довго так лежав, щоб вона не бачила моїх сліз. 
 *** У торговому центрі я випадково підслухав літню пару, яка сиділа на лавочці.  Чоловік подивився на жінку і сказав: «Оля, але ж ми зробили це.  Ми постаріли разом ». 
 *** Знайшла сьогодні мобільник покійного чоловіка.  Зарядила.  Виявилося, там є нові повідомлення.  Дочка шле і шле їх йому: розповідає всі важливі новини і взагалі як у них  справи ... 
*** Ніколи не вважала себе навіть симпатичною.  Нещодавно мій наречений забув роз'єднатися після нашої телефонної розмови.  І я чула, як він розповідає про мене сусідові по кімнаті.  Яка я сьогодні гарна і як йому взагалі світло поруч зі мною.  І як сильно він мене любить.  Чого вже тут - я заревіла.  Перший раз відчула себе красивою.  Я люблю тебе, Кіт. 
 *** У магазині до мене підійшла маленька дівчинка і попросила: «Візьми мене на ручки».  Я так і зробила, подумавши, що вона загубилася.  Малятко просто обняло мене, а потім стрибнуло.  Я дивилася на неї, а вона пояснила: - Хотіла, щоб ти посміхнулася.  Я так і пирснула зо сміху.  
*** Моєму братові тринадцять, і у нього рак крові.  Папа на рік взяв відпустку, щоб не залишати брата одного в клініці.  Але йому цілий рік виплачували зарплату!  У новозеландській поліції служать чудові люди. 
 *** Давно не було такої грози, як сьогодні.  На роботі сказали, що хтось треться біля моєї машини.  Я кинувся на вулицю.  Все було як і раніше, крім люка в даху: хтось закрив  його щільніше, щоб машина не постраждала в негоду. 
  Давайте робити один одному маленькі приємності.  Від цього не тільки наші душі, але і весь світ стане світлішим і добрішим ...

Переклала на українську мову     21.07.18

ID:  800336
Рубрика: Проза
дата надходження: 23.07.2018 07:45:49
© дата внесення змiн: 23.07.2018 07:45:49
автор: Тома

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (408)
В тому числі авторами сайту (8) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Любов Вакуленко, 23.07.2018 - 15:40
12 Щемливі історії і чудовий переклад.
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Чайківчанка, 23.07.2018 - 09:08
friends молодець! Гарний переклад
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: