Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Притчі про материнську любов - ВІРШ

logo
Тома: Притчі про материнську любов - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Притчі про материнську любов

Тома :: Притчі про материнську любов
Притчі про материнську любов
Притча про силу любові.
 Одного разу у матері запитали: - Кого з дітей ти любиш найбільше?  Мати відповіла: ¬ - Послухайте серце матері.  Мій улюблений син, якому я віддаю душу і серце: Той, хто захворів до тих пір, поки не одужає, Той, хто в дорозі, поки не повернеться додому, Той, хто втомився, поки не відпочине, Той, хто голодний, поки не  насититься, Той, у кого спрага, поки не нап'ється, Той, хто вчиться, поки не вивчиться, Той, хто голий, поки не одягнеться, Той, хто безробітний, поки не знайде роботу, Той, хто в женихах, поки не одружиться,  той, хто батько, поки не виросте, той, хто пообіцяв, поки не виконає, той, хто в боргах , поки не заплатить, той, хто плаче, поки не перестане.  І вже з сумом в голосі завершила: - Той, хто мене залишив, поки не повернеться.
 Притча  «Як Бог створив маму 
Одного разу добрий Бог вирішив створити ... маму.  Шість днів він думав і експериментував.   Прилетів ангел і каже: - Ти стільки часу витрачаєш на її створення!  - Так ... А ти читав умови замовлення?  Вона повинна складатися з 180 рухомих частин, які можна було б при необхідності замінювати;  її поцілунок має лікувати все - від зламаної ноги до розчарувань в любові, а також у неї має бути шість пар рук.  Ангел похитав головою і недовірливо запитав: - Шість пар рук?  - Не в руках проблема, - відповів Бог, - а в трьох парах очей, які вона повинна мати.  - Так багато!  - запитав ангел.  Бог стверджено кивнув.  Потім додав: - Одну пару, щоб бачити крізь зачинені двері, коли питає: "Що ви там робите, діти?", Навіть якщо вона вже знає, що вони роблять.  Іншу - на потилиці, щоб бачити те, що не повинна бачити, але повинна знати.  Ще одну пару, щоб таємно сказати синові, який потрапив в неприємну історію: "Розумію, сину, і люблю тебе".  - Господи, - сказав ангел, - вже пізно, йди відпочивати.  - Не можу, - відповів Господь, - вже майже закінчую.  Ангел повільно обійшов навколо моделі матері.  - Дуже ніжна, - сказав зітхнувши.  - Але витривала!  - відповів Господь.  Ти не можеш уявити собі того, що може зробити і витримати мати.  - Вміє думати?  - запитав ангел.  - Не тільки думати, але і вміє дуже добре користуватися своїм розумом і пристосовуватися до обставин.  Тоді ангел схилився над моделлю і доторкнувся пальцем до її обличчя.  - Тут щось стікає, - сказав здивовано.  - Це сльоза, - відповів сумно Бог.  - А для чого вона?  - запитав ангел.  - Щоб висловлювати радість, печаль, розчарування, біль.  - Господи, ти справжній геній!  - вигукнув ангел.  Тихим і сумним голосом Бог прошепотів: - Правду кажучи, це не Я створив ... цю сльозу ...

Притча про  щасливу маму 
Жила-була сім'я.  Дітей було багато, грошей мало.  Мама багато працювала.  Після роботи вона готувала, прала, прибирала.  Звичайно ж, вона сильно втомлювалася і тому часто кричала на дітей, роздавала потиличники, голосно нарікала на життя.  Одного разу вона подумала, що це недобре так жити.  Що діти-то не винні в її тяжкому житті.  І вирушила за порадою до мудреця: як стати хорошою матір'ю?  З тих пір її наче підмінили.  Мама стала виглядати щасливою.  Хоча грошей в сім'ї не додалося.  Діти слухняніші не стали.  Але тепер мама не сварила їх, зате часто посміхалася.  Раз на тиждень мама йшла на базар за різними покупками.  Тепер мама поверталася обов'язково з подарунками для дітей.  А повернувшись, і роздавши дітям подарунки, мама на деякий час закривалася у своїй кімнаті.  І просила нікому її в цей час не турбувати.  Дітям було цікаво, що ж робить мама в своїй кімнаті.  Одного разу вони порушили заборону і заглянули до мами.  Вона сиділа за столом і ... пила чай ... з солодкими цукерками!  - Мама, що ти робиш?  А як же ми? - обурено закричали діти.  - Тихо, діти, тихо!  -  відповіла вона.  - Не заважайте мені!  Я роблю вам щасливу маму! 
  Притча про справжню матір 
Одного разу зовсім ще сліпого цуценя підкинули у двір.  Кішка, яка жила в цьому дворі і у якої в цей час народилося кошенята, перенесла цуценя до своїх діток і стала годувати його молоком.  Щеня зовсім скоро переросло прийомну матір, але, слухало її, як і раніше.  - Ти повинен щоранку вилизувати свою шерсть до блиску, - кішка вчила цуценя, і малюк намагався, вилизувати себе язичком.  І ось одного разу до них у двір забігла вівчарка.  Обнюхавши цуценя, вона добродушно сказала: - Здрастуй щеня!  Ти теж вівчарка.  Ми з тобою однієї породи.  Побачивши кішку, вівчарка злобно загавкала і кинулася на неї.  Кішка засичала і заскочила на паркан.  - Давай разом з тобою, щеня, проженемо звідси кішку, - запропонувала собака.  - Давай іди геть з нашого двору і не смій чіпати мою маму, -  загарчало щеня.  - Вона не може бути твоєю мамою, вона ж кішка!  Твоєю мамою повинна бути така ж вівчарка, як і я, - сказала вівчарка, засміялася і втекла з двору.  Щеня задумалося, але кішка ласкаво промуркотала: - Хто годує дитину, той для нього справжня мати.
Притча « Діагноз матері 
У однієї жінки серйозно захворіла мати.  Вона платила багато грошей лікарям в лікарні, де лежала мама, але лікарі не знали, що з нею, і нічим не могли допомогти.  Якось жінка зайшла до церкви і поговорила зі священиком: - Отче, що мені робити?  У мене багато справ було, і я не помічала, що моя мама починає хворіти.  А тепер її не можуть вилікувати, я стільки грошей віддала ... І священик їй відповів: - Забери маму додому і проводь весь час з нею!  Жінка так і зробила.  Через деякий час її мати видужала.  Жінка запитала у священика: - Батюшка, що за хвороба була у моєї мами?  Я зробила все, як ви сказали, і вона одужала.  - Зневіра, - відповів священик.  - А цю хворобу може вилікувати тільки любов рідної людини.
Притча «Оплачено любов'ю матері 
Якось увечері, коли мама поралася на кухні, до неї підійшов 11-річний син з листочком паперу в руках.  Напустивши на себе офіційний вид, хлопчик подав листочок мамі.  Витерши руки об фартух, мама почала читати: "Рахунок за мою працю: За підмітання двору - 5 доларів, за прибирання в своїй кімнаті - 10 доларів, догляд за сестричкою (тричі) - 15 доларів, за отримання найвищої оцінки - 5 доларів,  за винесення сміття щовечора - 7 доларів. Разом: 42 долара ".  Закінчивши читати, мама ніжно глянула на сина, взяла ручку і на зворотному боці написала: "За те, що носила тебе в животі 9 місяців - 0, за всі ночі, які провела біля твого ліжечка, коли ти хворів - 0, за всі ті  години, коли заспокоювала і бавила тебе, щоб ти не сумував - 0, за всі ті сльози, що витирала з твоїх очей - 0, за все сніданки, обіди, вечері і бутерброди в школу - 0, за все життя, яке присвячую тобі кожен  день - 0. Разом: 0 ".  Закінчивши писати, мама посміхаючись віддала листочок синові.  Хлопчик прочитав написане, і дві величезні сльози потекли по його щоках, він перегорнув аркуш і на своєму рахунку написав: "Оплачено любов'ю матері", потім обхопив маму за шию, притулився, ховаючи обличчя ... Коли в особистих і родинних відносинах починають підводити рахунки  , все закінчується ... бо любов безкорислива і не піддається розрахункам. 
 Притча про любов мами 
Дізнався один ангел, що в материнській любові ховається така сила, що немає їй рівної на Землі.  Вирішив ангел відкрити таємницю материнської любові.  Довго ходив він серед людей, але нічого не зрозумів.  - Ніякої таємниці я не знайшов, Господи!  - вигукнув ангел.  - Всі матері поводяться по-різному.  Одні - цілують своїх дітей, інші - сварять, одні - балують, інші - виховують в строгості, одні - привчають дітей до важкої праці, інші - нічого не дають їм робити.  - Ти не туди дивився, - пролунав голос з небес.  - Не дивися на поведінку матері, а зазирни в її серце.  Побачив тоді ангел, що одні матері цілують своїх дітей, інші - сварять, але всі вони однаково люблять їх, більше життя. 
Притча « Довжина материнської любові 
Юнак гірко плакав, сидячи в кутку заїжджого двору.  - Юнак, не варто так сумувати.  Все пройде, - сказав йому старий.  - Моє горе нескінченно!  - скрикнув юнак.  - Життя людське довше і горя, і радості, - зауважив старий.  - Ви не праві, шановний, - зауважив інший старий.  - Я вчений і знаю, що довше всього знання.  Людина вмирає, а знання, накопичені їм, залишаються.  Поки старі сперечалися, до заплаканого юнака підійшла жінка.  Вона стала втішати його, гладячи по голові і по плечах.  - Якщо у тебе жива мати, йди до неї.  Вона своєю любов'ю захистить тебе від горя.  А якщо твоя мати на небесах, вона все одно допоможе тобі.  Любов матері найдовша.
Чому у матері тільки дві руки 
 Діти, чия мама працює найбільше?  - запитав учитель.  Учні почали розповідати про те, що роблять їхні мами.  Кожному хотілося довести, що його мама працює найбільше.  Нарешті вчитель сказав: - Бачите діти, ваші мами роблять стільки справ, немов у них сто рук.  Один учень підняв руку і запитав: - Учитель, ви розповідали нам про еволюцію, але якщо вона існує, чому у матері тільки дві руки?  - Тому що цими руками рухає сила материнської любові.  І немає на Землі нічого могутніше її, - відповів учитель.
   Притча про матір 
 Господь, Ти подарував людям віру, але багато хто живе в повному безвір'ї, - гірко скаржився ангел, який прилетів із Землі.  - В кожній людині є хоча б крапля віри, - пролунав голос небесний.  - Хіба у злодіїв і розбійників є ця крапля ?!  - вигукнув ангел.  - Так, зазирни в їх душі, і ти побачиш це, - відповів Господь.  Знову полетів ангел на Землю.  Він заглядав у душі людей, які приносили світу тільки зло, але всякий раз чув, як вони шепотіли перед обличчям смерті: "Прости, Господи".  Під кінець ангел зустрів людину, яка виросла серед розбійників і сам став жорстоким розбійником.  Ця людина не вірила нікому.  - Ось людина, яка не вірить, - сказав ангел.  - Подивися на його дитинство, - велів Господь.  Ангел придивився до очі розбійника і побачив в них, як розбійники б'ють хлопця.  Потім він побачив жінку.  Вона обмивала хлопчикові рани і ніжно гладила його.  "Мама", - шепотів хлопчик.  - Мати - це ім'я Бога на устах дитини, - сказав Господь.
Переклала на українську мову 2.07.18   18.20


ID:  799983
Рубрика: Проза
дата надходження: 20.07.2018 09:02:13
© дата внесення змiн: 20.07.2018 09:02:13
автор: Тома

Мені подобається 4 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (797)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ніна Незламна, 20.07.2018 - 18:32
12 12 16Майстерно!Велика робота.
Успіхів Вам! friends flo36 16
21 22 22
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую,взаємно!
 
яся, 20.07.2018 - 11:33
Любов матері жертовна, молитовна, безкорислива,
свята. Вона рятує світ від бід. Материеська
любов - і ти в руках Божих немов.
Не журімо своїх ми матусь. А як там татусь? flo13 flo13
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Хорошу справу робите,що перекладаєте такі мудрі речі. give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Катерина Собова, 20.07.2018 - 11:12
12 12 12 12 12 12 12
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Чайківчанка, 20.07.2018 - 11:06
hi 05
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Амадей, 20.07.2018 - 09:19
Бемежно вдячний за подаровану мудрість.
Щастя Вам, здоров"я, натхнення, любові.
12 16 give_rose flo32 flo32 flo36
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую,взаємно!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: