Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Woody Paul Grey: БАРВИСТІ КАЗОЧКИ ДЛЯ МОЄЇ ОНУЧЕНЬКИ (29) - ВІРШ

logo
Woody Paul Grey: БАРВИСТІ КАЗОЧКИ ДЛЯ МОЄЇ ОНУЧЕНЬКИ (29) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

БАРВИСТІ КАЗОЧКИ ДЛЯ МОЄЇ ОНУЧЕНЬКИ (29)

Woody Paul Grey :: БАРВИСТІ КАЗОЧКИ ДЛЯ МОЄЇ ОНУЧЕНЬКИ (29)
     ЧАСТИНА ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА. ПОДОРОЖ НАВКОЛО
     ЗЕМЛІ ЗА 20 ДНІВ

   -«Любі малята! Хочу нагадати, що свої казочки я, дідусь Володя, оповідаю виключно для своєї онученьки Настусі. Але щоб було цікавіше я вирішив запросити до нашої бесіди тих малят, кому це цікаво. Так от, любі друзі, цього разу ми з Настусею відправляємось на Півленний полюс, або Антарктику, як часто називають цей п’ятий, найбільший з шести материків. Площа Південного полюсу складає 14 міліонів квадратних метрів, і він більший за територією ніж Європа і Австралчя разом узяті. Складається він з континенту Східної Антарктики, архіпелагу Західної Антарктики та Антарктичного півострова. Незважаючи на те, що цей материк називається південним –клімат тут значно суворіший ніж на протилежному, Північному полюсі. Так ось –найнижча температура, яку тут зафіксували склала -82 градуси за Цельсієм. Континент омивається Південним океаном і температура на його узбережжі значно комфортніша – від 0 ло -30 градусів. Коли у нас зима – на Південному полюсі, навпаки, літо, і сонце не зникає з горизонту впродовж 3-х місяців. На відміну від Північного Полюсу, який, до речі має ще й іншу назву, Арктика, і де є місцеве населення ескімоси, котрі займаються рибною ловлею, мисливством і переробкою м’яса, у центрі Південної кулі живуть виключно учені-дослідники від 1 до 5 тисяч чоловік, в основному американські експедиції. Ну що ж. Я уробив невеличкий географічний екскурс(примітка автора –вступ) перед нашою поїздкою. Настусю, чи ти уже готова відправитися у чергову мандрівку.» - запитую у своєї любої онученьки.
   -«Звичайно, дідусю! Я завжди готова. До речі, поки ти розмовляв з малятами я приготувала смачнющий сніданок. Це звичайно не зовсім вегетаріанська їжа, але вряди годи, ми можемо трошки себе побалувати. Так ось – налисники з малиновою начинкою, а замість сметани, яку ми з тобою, звичайно, не вживаємо – запашний мед. І усю цю смакоту будемо запивати гарячим, запашним трав’яним чаєм під назвою «Карпатський». – в черговий раз приємно дивує моя, хотів уже сказати маленька, але язик не повернувся- розумниця. Я й не сподівався, що ти така чудова господиня. Молодчина!» у захваті вигукую.
   Сніданок насправді вийшов на славу. Ми одягнулися якомога тепліше і вирушили до виходу. Наш трансформер саме опускався на узбережжя Антарктики, яке у цю пору було вкрите густим шаром снігу, а під ним –вічна мерзлота. Звідси до центру Північного Полюсу було доволі далеченько. Тому надворі було тільки -30 градусів за Цельсієм. Але, що характерне для Антарктики у цю пору року – так це пронизливі, сильні вітри. Тому видається , що температура повітря назовні значно вища ніж насправді. На екрані комп’ютера я запримітив колонією пінгвінів і вирішив відправитися з моєю онученькою до них у гості. Справа у тому, що за традицією самки залишають висиджувати відкладені ними яйця самцям. І вони, бідні й нещасні, голодні не мають права залишити гніздо й нахвилю, бо на такому морозі воно одразу ж замерзне, і, відповідно потомства не буде. Самки у цей час відправляються на риболовлю, щоб нагуляти жир й молоко для наступного потомства. Але в океані їх очікує смертельна небезпека від морських котиків, колонія яких, як правило, розташована поруч. Тому, нажаль, не усі матусі повертаються до родинного гнізда.
   Нарешті ми виходимо на п’ятий континент, до речі дуже мало вивчений. Колючий вітер пронизує наші теплі комбінзони. Приходиться включити підігрів і уже через декілька хвилин почуваємо себе себе дуже комфортно.
   -«Настусю! Ми зараз направляємося до колонії Імператорських пінгвінів. У них на шиї барвистий оранжевий шалек. Саме цим вони відрізняються від своїх чорно білих родичів. І ще одне –наші пінгвіни народжують малят взимку, а інші, навпаки, влітку. Цікаво, чи не так, люба?» -запитую.
  -«Дуже цікаво, любий дідусю. А скажино мені, чому ми веземо на санчатах так багато риби?» -запитує красуня.
   -«Ми зібралися в гості, чи не так? А отже у якості подарунків у нас є риба. Я набрав її побільше, щоб усім дісталося. Тепер, сподіваюсь, тобі стало усе зрозуміло.» - відповідаю.
   -«Ти справжній друг тварин. Я дуже цьому рада. Аж ось і наша колонія. Але як же тут гамірно.» -продовжує.
   Колонія розташувалася, нажаль, не на рівному місці а на невисокому пагорбі. Нам прийшлося нелегко допоки ми не нагодували усю колонію. Настуся мені дйсно допомогла, хоча, час від часу, хтось з нас падав і зісковзувався аж донизу. Але це навіть було весело.
   Я хочу трохи зупинитись на зовнішньому вигляді пінгвінів. Вони завжди мені нагадують англійських джентельменів. Одягнені у чорні фраки(авторська примітка- чорний костюм, задня частина якого половжена донизу й має посередині розріз. Спереду біле, густе пір’я пінгвінів нагадує білосніжну сорочку, а ще оранжевий метелик). Наші нові друзі, схоже, залишилися дуже задоволеними нашими відвідинами. 
   Ми  Настусею чемно порощалися і відправилися далі уздовж засніженого узбережжя. Маленька влаштувалася на санчатах і з задоволенням розлядала дивовижну картину, яку для нас приготувала матінка природа. Зліва замерзлий океан був покритий густим шаром снігу. Де неде з під снігу пробиваляся вода, яка тут же перетворювалася у кригу. Праворуч хаотичне нагромадлення товстих льодяних брил, або ж високих кучугур снігу. Такі собі снігові пагорби. Попередя ми запримітили колонію морських котиків.
   -«Настусю! Морські котики, небезпечні хижаки, і усіх, хто до них наближається сприймають за здобич. Ми повинні бути надзвичайно обачні. І ще одне. На перший погляд вони виглядають дуже неповороткими, але насрпавді рухаються дуже швидко. Я не люблю зброю, але заради нашої з тобою безпеки у мене з собою є автоматична помпова рушниця й достатньо набоїв.ь Використовуватиму зброю тільки у крайньому випадку. І ще одне. У них надзвичайно тонкий нюх. Щоб не видати себе, краще, щоб вітер дув від них. Давай піднімемось ось на цей схил і заховаємось за крижинами.»
   -« Гаразд, дідусю. Я цілком покладаюся на тебе. Сподіваюсь усе обійдеться, як завжди,  без особливих проблем.»   

ID:  783357
Рубрика: Проза
дата надходження: 20.03.2018 13:27:24
© дата внесення змiн: 20.03.2018 13:27:24
автор: Woody Paul Grey

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Лилея
Прочитаний усіма відвідувачами (290)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Haluna2, 20.03.2018 - 19:19
Цікава ваша розповідь, я із захопленням прочитала! give_rose 32
 
Woody Paul Grey відповів на коментар Haluna2, 20.03.2018 - 21:02
Дуже вдячний за відгук! Якщо цікаво -прочитайте попередні! 13 flo12 hi flo01 flo06 give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
 
smile 12 give_rose Замечательно! Очень познавательная, интересная сказка! Вдохновения Вам!
friends 39 22 22 19
 
Woody Paul Grey відповів на коментар Малиновская Марина, 20.03.2018 - 20:57
Благодарю за визит и лестный отзыв!Творческих успехов! flo26 flo12 13 flo06 hi give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
 
Лилея, 20.03.2018 - 15:12
С большим интересом прочитала о вашей с Настусей поездке на Северный полюс!!!
Очень нравятся ваши тёплые,дружеские отношения!!! Рассказ о котиках тоже интересный...не думала, что они хищники...они мне казались неповоротливыми ... Спасибо большое!!! Ваше путешествие - супер!!!
12 12 16 16 19 22 22 31 32 32 39 39 39 flo36
 
Woody Paul Grey відповів на коментар Лилея, 20.03.2018 - 16:05
Спасибо огромное, за такой искренний и тёплый отклик! Извините, Лилея, но на этот раз мы посещали Южный полюс,так называемую Арктику. Я всё утро читал и перечитывал материалы в ВИКИПЕДИИ, чтобы не допустить ошибки. Так вот, уточняю, что несмотря на обманчивое название "південний" климат на Южном полушарии более суровый, чем на Северном.(-82 гр за Цельсием-максимальная). Есть и другие отличительные черты - в Арктике нет местного населения, только учёные-исследователи, Императорские пингвины обитают только здесь, и рожают своих малышей только зимой. На Северном полюсе максимальная температура - 62 градуса, местное население эскимосы, из животных здесь обитают белые медведи, моржи и тюлени, а также чёрно-белые пингвины. give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
 
Лилея відповів на коментар Woody Paul Grey, 20.03.2018 - 17:00
Спасибо огромное за внимание и уточнения...да,конечно, вы правы!!!
Я перепутала из - за холодного климата...
История замечательная!!! Минус осоциируется с Севером...отсюда и ошибка... biggrin biggrin biggrin 39 39 39 flo36
 
Woody Paul Grey відповів на коментар Лилея, 20.03.2018 - 17:09
Всё в порядке. Я, как автор, должен знать фактический материал в совершенстве. Хотя и я время от времени допускаю те или иные ошибки. 19 21 22 23 31 give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
 
Лилея відповів на коментар Woody Paul Grey, 20.03.2018 - 17:11
Это абсолютно правильно!!!
Вы - молодец!!!
12 12 12 12 flo36
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: